27 date ideeën voor onvergetelijke dates buiten

date-ideeën voor buiten Photo by Nong V on Unsplash

Aan een relatie met een leuke vrouw gaan vele malen meer dates vooraf dan alleen die eerste en tweede date waar je het meest aan denkt. De eerste twee dates zijn zonder meer het spannendst. Maar daarna moet je uiteraard dat beginnende vuurtje brandend zien te houden als man.

Wij mannen kunnen namelijk vrij snel verliefd worden op een vrouw. Maar vrouwen hebben daar over het algemeen toch iets langer voor nodig. En de enige manier om een vrouw verliefd op jou te laten worden is door te zorgen voor persoonlijk contact en fysiek tijd doorbrengen met elkaar, ofwel door te daten.

Wij mannen voelen ons het meest op ons gemak wanneer we dingen doen samen met iemand. Want in maar gewoon een beetje zitten en praten zijn wij niet bijzonder goed. Iets wat mogelijk resulteert in meer verkloten dan goed doen.

De grootste kans op een goede afloop van een date heb je dan ook als je date ideeën verzint om samen te kunnen gaan doen met die leuke vrouw. En dit plan vervolgens zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen.

Date ideeën worden overigens pas een onvergetelijk date voor een vrouw wanneer jij als man juist niet overlegt wat jullie gaan doen. In plaats daarvan maak je een plan, nodig je haar uit en vervolgens voor je je plan uit. Het enige wat je haar vertelt als je haar uitnodigt is wat je van haar verwacht en wat ze het best aan kan trekken.

Precies dit is wat ervoor zorgt dat een vrouw zal echt zal uitkijken naar deze date met jou. Omdat je hiermee haar nieuwsgierigheid wekt en zorgt voor een fijn gevoel van spanning.

Dit zal de aantrekkingskracht die je op haar hebt zonder meer vergroten. De aantrekkingskracht die je hebt op een vrouw wordt namelijk vooral gevoed door het gevoel dat je een vrouw geeft wanneer ze bij je is. En dat uiteraard precies wat je wil als man tijdens een date: je aantrekkingskracht die je op haar hebt vergroten.

1) Maak een wandeling in het park

We beginnen simpel met een wandeling in het park. Een dergelijke date is zelfs geschikt als eerste of tweede date. Omdat je je in het park in een omgeving bevindt waar meer mensen zijn. Daarmee zal een vrouw sneller op haar gemak zijn, wat zonder meer zal bijdragen aan het slagen van de date.

Nederland kent vele prachtige parken die absoluut een wandeling waard zijn. Zoek er één uit die redelijk in de buurt is. Neem vervolgens de moeite om eerst zelf dat park eens te verkennen en zoek de mooiste plekjes die je aan haar kan laten zien.

En in tijden van Corona, waarbij de kans groot is dat horeca gesloten is, maak je extra indruk als je zelf gezorgd hebt voor een thermosfles met lekkere warme thee of koffie en een smakelijke koek.

2) Ga naar het strand (zelf leuk als het koud is)

De meesten van ons denken alleen aan strand in de zomer. Maar ook in de winter kan een bezoekje aan het strand leuk zijn. Zo denkt mijn vriendin nog regelmatig met een glimlach terug aan onze eerste strandwandeling. Want we waren nog maar nauwelijks op het strand toen het ineens hard begon te regenen en te waaien. Om het striemen van de regen op onze gezichten te vermijden, liepen we achteruit tegen de wind in naar het dichtstbijzijnde strandpaviljoen om te schuilen.

De beste dates zijn de dates waar je samen met een glimlach aan terugdenkt. En dat was er zo één.

Iets anders geks en leuks wat je samen op het strand kan gaan doen naast wandelen en gezellig praten is stiekem plastic emmertjes en schepjes meenemen om samen een zandkasteel te bouwen.

Een stuntvlieger meenemen is veelal ook een succesnummer. Veel vrouwen hebben dat nog nooit gedaan en vliegeren met zo’n vlieger is best spannend als je dat voor het eerst doet. Bovendien vinden heel veel vrouwen het leuk om iets te proberen en iets te leren van een man.

3) Plan een (winter) picknick

Als je iets hebt met lekker eten en je bent graag creatief bezig, dan is deze date echt iets voor jou. Trek erop uit om een mooie plek te vinden om te gaan picknicken. Aan de rand van de Veluwe waar ik woon, staan bijvoorbeeld picknicktafels op de meest uiteenlopende plekken, veelal met prachtig uitzicht.

Ga vervolgens aan de slag met het bereiden van eten voor de picknick. Maar maak het niet te ingewikkeld en zorg ervoor dat alles in stevige goed afsluitbare plastic bakjes en in eenvoudige niet al te grote rugzak past. Zo kun je de picknick als verassing meenemen op bijvoorbeeld een fiets -of wandeltocht die je gepland hebt samen met haar.

4) Stook een vuurtje

Iets wat menig vrouw ontzettend romantisch vindt is samen bij een vuurtje zitten en gezellig wat te babbelen en te drinken. Er zijn plekken waar je in de open lucht een vuurtje mag stoken. Deze plekken zijn opgenomen in de AVP (Algemeen Plaatselijke Verordening) van de Gemeente.

Zoek het uit, zorg eventueel voor wat < href="https://www.designtuinhaarden.nl/marshmallow-roosteren-boven-vuurschaal">marshmellows en je zorgt weer voor een leuke, romantische en originele date waar je als man punten mee scoort.

5) Maak een dagtochtje langs idyllische plekjes

Naarmate jullie elkaar vaker zien en elkaar steeds maar leuker gaan vinden, zullen de dates ook steeds langer worden. En dan wordt het tijd om de auto te pakken en er eens lekker op uit te trekken samen. Date ideeën voor dagtochtjes met de auto zijn onuitputtelijk. Maar maak eens een dagtochtje langs idyllische plekjes en plaatsjes in Nederland.

Ook bij dit date idee heb je als man de taak het tochtje voor te bereiden, de leuke plekjes te kiezen en de mooie routes erna toe te plannen. De ANWB heeft bijvoorbeeld tal van mooie autoroutes door Nederland ter beschikking.

6) Geniet van de ondergaande zon

Wat het ook altijd zonder meer goed doet bij een vrouw is kijken hoe de zon ondergaat. Ook dit is wederom een voorbeeld van een romantisch date idee waarvan wij mannen geen idee hebben waarom het zo romantisch is, maar wat we gewoon moeten ondernemen omdat we er onze geliefdes zoveel plezier mee doen.

Dus ook hier weer aan jou als man de schone taak om een plek uit te zoeken waar je de zon fantastisch onder kunt zien gaan, en jouw geliefde daarmee naartoe te nemen.

7) Ga een stuk fietsen door een mooie streek

De fiets is een vervoermiddel waar menig Nederlander dol op is. Dus als jij en je date ook mensen zijn die graag fietsen, plan een fietstocht door een mooie streek. Ook voor een fiets date geldt: overleg niet waar jullie heen gaan, maar plan de tocht en neem haar mee met jou op avontuur.

Want zo zal een vrouw dat ervaren. En je doet als man een vrouw geen groter plezier dan met haar alles uit handen te nemen en alles voor haar te regelen. Hiermee komen namelijk haar gedachten tot rust en kan ze zich pas echt ontspannen.

8) Ga naar de sterren kijken

Als je geïnteresseerd bent in sterren, dan weet jij ongetwijfeld dat hoe minder licht er in de omgeving is, hoe meer sterren je ziet. En als de sterrenhemel je interesseert, dan weet je er vast ook best wat over te vertellen.

Veel vrouwen hebben iets met sterrenbeelden. Als je van deze wetenschap slim gebruik maakt en haar haar sterrenbeeld aan kunt wijzen aan de sterrenhemel, dan maak je ook van deze date weer een onvergetelijke.

Maar neem haar sowieso mee naar een zo donker mogelijke plek. En neem een deken mee, zodat je samen comfortabel liggend naar de sterren kunt kijken.

9) Haal wat te eten en te drinken en geniet ervan op een mooi plekje

Je zult niet altijd even veel tijd hebben om een date te plannen. Maar dat betekent uiteraard niet dat je een date dan maar laat varen. Het is dan gewoon tijd voor een date die redelijk eenvoudig te plannen is.

Alles wat je voor deze date nodig hebt is een mooi plekje buiten waar je gezellig samen comfortabel kunt zitten en iets kunt eten. Het enige wat je vervolgens dan alleen nog hoeft te doen is wat te eten en te drinken halen en meenemen.

10) Sta vroeg op en ga wild spotten op de Veluwe

Als verliefd stel komt er ongetwijfeld een moment waarop je samen de nacht doorbrengt en ’s morgens samen wakker wordt. Dat op zich is natuurlijk al heel erg fijn. Maar zoals gezegd ben je als man nooit klaar met het verzinnen van onvergetelijke dates met de vrouw in je leven.

Een date idee die wederom voor een onvergetelijke tijd samen kan gaan zorgen is vroeg opstaan en wilde dieren gaan spotten op de Veluwe. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat het een hele bijzondere ervaring blijft wanner je ’s morgens vroeg in de stilte van de ochtend oog in oog staat met een hert, een ree of ander wild.

11) Bezoek een botanische tuin

Vrouwen zijn naast dol op bloemen ook dol op planten. Bijzondere soorten en verzamelingen planten vind je in botanische tuinen. Dat kan een bezoek aan een botanische tuin tot een verrassende, bijzondere en leerzame ervaring maken.

12) Bezoek een foodtruck die iets bijzonders serveert

Met je date een foodtruck bezoeken die iets anders serveert dan gebruikelijk is samen culinair op avontuur gaan. Vrouwen houden van avontuur. En zeker wanneer ze mee op avontuur genomen wordt door haar date. Dat hoeft niet altijd een heel spannend avontuur te zijn. Een leuk avontuur waarbij ze iets probeert wat ze nog nooit eerder gedaan heeft is al goed genoeg.

13) Maak een uitdagende mountainbiketocht

Een ander voorbeeld van je date meenemen op avontuur is het plannen van een uitdagende mountainbike tocht samen. Wanneer je haar meeneemt op een uitdagende mountainbiketocht, dan moet ze er uiteraard wel blindelings op kunnen vertrouwen dat haar niets overkomt en dat ze zich op jou kan verlaten als ze iets moeilijk vindt.

Dit is een ultieme kans voor je om te laten zien dat je uit het juiste hout gesneden bent en een echte man kan zijn voor haar. Eentje die haar uitdaagt, maar die er tevens voor zorgt dat ze hem in alle omstandigheden kan vertrouwen en die haar veiligheid waarborgt.

En zorg ervoor dat het niet alleen een sportieve uitdaging is, maar dat jullie onderweg ook dingen tegenkomen die de moeite waard zijn om te doen, te zien of te beleven. Zeker wanneer ze niet zo’n heel ervaren mountainbiker is.

Vergeet tevens niet om genoeg te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg, waar je samen tijdens het uitrusten even van kunt genieten.

14) Maak een Spotify playlist van jullie favoriete liedjes en speel die af in de auto

Samen van muziek genieten en praten over wat het met je doet of welke herinneringen je eraan hebt, is absoluut een hele leuke en ontspannen manier om elkaar beter te leren kennen. Iets wat absoluut een belangrijk ingrediënt voor iedere date.

De opdracht bij het maken van een playlist met je favoriete liedjes moge duidelijk zijn: maak er iets bijzonders van door een leuk verhaal bij een aantal van de liedjes of vertel wat het liedje speciaal maakt voor jou.

15) Regel haar favoriete pizza en wijn en zoek een gezellige picknicktafel

Ook dit is weer een date idee voor als je niet zo heel veel tijd hebt voor het plannen van een date. Maar wel weer één waar je als man punten mee scoren kunt. En wel door haar te laten zien dat je onthouden hebt wat ze je verteld heeft.

Een date als deze plan je wanneer je tijdens een eerdere date vernomen hebt wat haar favoriete pizza is. Nu haal je ‘m en ga je er samen van genieten met een glas wijn ergens. En vergeet de plastic wijnglazen niet.

16) Daag elkaar uit voor een sportieve wedstrijd ( de verliezer verzorgt het eten erna)

Veel van ons mannen zijn competitief ingesteld. We doen graag wedstrijdjes en winnen ze het liefst allemaal. En daarom vindt een vrouw het soms leuk om uitgedaagd te worden voor een wedstrijdje. Maar let er op dat je iets verzint waarbij jullie ook vooral veel lol hebben samen.

Een vrouw laten zien dat jij ervoor kan zorgen dat jullie enorm veel lol kunnen hebben samen, maakt je namelijk weer een stukje aantrekkelijker voor haar.

17) Maak een wandeling door de buurt en becommentarieer wat je ziet

Wellicht kun je dit niet helemaal een date noemen, maar het is wel ontzettend leuk om te doen samen. Door dit te doen kom je er namelijk op een leuke manier achter of jullie smaken een beetje overeenkomen als het op huizen, tuinen en de inrichting ervan aankomt.

Bovendien is ook dit weer een gelegenheid om vooral veel lol te hebben samen.

18) Zoek op YouTube een fitnessvideo en probeer deze samen te voltooien

Wanneer jij en je date wel van een sportieve uitdaging houden, dan is het volgende zonder meer ook een leuk date idee. Namelijk: een pittige fitnessvideo zoeken en samen proberen om de hele work out tot een goed einde te brengen.

19) Maak foto’s van elkaar op leuke, mooie, schattige, romantische of idiote plekken

Allemaal hebben we tegenwoordig standaard een fototoestel op zak. Want er is bijna geen smartphone waar je geen foto’s mee kunt maken. En dus kun je er iets leuks mee doen tijdens een date. Bijvoorbeeld foto’s maken van elkaar op wat voor een plek je maar kan verzinnen.

En ook dit kan weer zo’n date worden waarbij vooral veel lol hebben samen voorop staat.

Maar misschien leer je tevens van elkaar, waardoor je foto’s alsmaar beter worden.

20) Winkel lekkere hapjes bij elkaar en zoek vervolgens een plekje om ervan te genieten

Ook dit is weer een date idee voor als je minder tijd hebt voor het organiseren van een date. Want deze keer hoef je geen tijd aan winkelen te besteden. Deze keer ga je samen naar de supermarkt, of de markt, of een andere plek waar je lekkere hapjes kunt scoren en zoek je samen dingen uit.

Maar uiteraard heb je wel alvast nagedacht over het plekje waar jullie van het lekkers gaan genieten.

21) Kook buiten op je barbecue voor haar

Wist jij dat je op de barbecue meer kunt dan alleen vlees roosteren? Als je wilt dan kun je zo’n beetje een heel diner bereiden op je barbecue. Menig vrouw vindt het geweldig als een man voor haar kookt. En wanneer je op zo’n avontuurlijke manier en anders dan anders eten voor haar bereidt, dan zal ze dat extra leuk vinden.

22) Neem haar met de auto mee naar een prachtig uitzichtpunt

In tijden van Corona kun je wandelen en fietsen met je date, maar je kunt er ook met de auto op uittrekken. Een voorgaand date idee met de auto ging over elkaars favoriete muziek beluisteren. Stoppen bij een prachtig uitzichtpunt zou onderdeel van dat uitstapje kunnen zijn.

Op zo’n prachtig uitzichtpunt zou je haar kennis kunnen laten maken met favoriete muziek van jou die wat romantischer is. Want romantische muziek helpt vaak best een handje bij het vergroten van de intimiteit tussen twee mensen.

23) Ga etalages bekijken in groot stadscentrum ( vergeet vooral de kleine straatjes niet)

Ga naar een grote(ere) stad die je allebei niet kent en ga samen het stadscentrum verkennen. Slenter samen langs de etalages en kijk en becommentarieer. En vraag haar soms terloops ook wat ze van een bepaalds iets vindt.

Samen langs etalages slenteren en dingen bekijken kan heel leuk tijdverdrijf zijn. Maar dat niet alleen. Het geeft je ook de gelegenheid om elkaars smaak te leren kennen. En tevens de mogelijkheid om kennis te maken met dingen die je nooit eerder zijn opgevallen.

24) Kijk op YouTube hoe je een vlieger maakt en probeer hem samen uit

Met samen een probleem oplossen of samen iets doen, kan je hele interessante, verrassende en leuke dingen te weten komen over iemand die je nog niet zo lang kent.

Misschien blijkt je date ontzettend handig, of blijkt ze ineens een enorme doorzetter als het aankomt op iets voor elkaar te krijgen.

Ook kun je er zo achter komen of jullie elkaar aanvullen en een goed team zijn of dat jullie er samen juist helemaal niets van bakken.

Stuk voor stuk interessante inzichten waar je later in je relatie alleen maar profijt van kunt hebben. Omdat je dit tijdens het daten al over elkaar ontdekt hebt en bijvoorbeeld niet pas zodra je net samen een huis hebt gekocht.

25) Plan een dagje uit, maar vertel elkaar niet wat je voor onderweg meeneemt

Hoe goed kan jij ertegen dat je niet alles weet als je een date moet plannen. En hoe goed kan zij ertegen dat ze iets mee moet nemen, waarvan ze alleen weet dat het voor jullie date bestemd is.

Een date als dit kan best spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk zijn. Want je gaat samen onderweg ergens naartoe en jij hebt iets bij je voor jullie, maar je hebt geen idee waarmee het aangevuld gaat worden.

Waar jij je als man uiteraard op focust is dingen meenemen waarvan jij via eerdere dates en gesprekken weet dat ze het lekker vindt en dat je haar daar een plezier mee doet.

Omdat je daarmee een vrouw laat voelen, zien en ervaren dat ze bijzonder voor je is en dat ze geliefd is. Een vrouw dat op deze manier laten voelen, betekent meer voor haar dan wanneer je dat op wat voor een manier dan ook tegen haar zegt.

26) Doe samen boodschappen en kook thuis voor haar

Dit is één van mijn persoonlijke favorieten. Want samen boodschappen doen, voor haar koken en echt je best voor haar doen is wederom een perfecte manier om haar te laten zien wat je van haar vindt en wat je voor haar voelt.

Dat maakt dat een gezellig en geslaagd etentje er zomaar voor kan zorgen dat jullie het heel laat gaan maken samen. En er wellicht samen een nacht van maakt die je normaal alleen in films ziet….. Als je begrijpt wat ik bedoel.

27) Stel een quiz met 50 persoonlijke vragen samen en speel de quiz samen bij jou thuis

Als je een vrouw echt leuk vindt en je wilt haar serieus graag beter leren kennen, dan is een quiz met 50 persoonlijke vragen erg leuk en interessant om samen te doen. Zeker wanneer je op een leuke manier consequenties verbindt aan het niet of niet naar tevredenheid beantwoorden van vragen.

Het kan namelijk best gebeuren dat jij of zij sommige vragen liever nu nog even niet beantwoord, omdat jij je of zij zich daar ongemakkelijk bij voelt.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen afspreken dat je voor iedere naar tevredenheid beantwoorde vraag een punt krijgt. De verliezer zal dan aan het einde van de quiz iets moeten doen voor de winnaar.

Maak wat je voor elkaar moet doen als je verliest vreselijk genoeg om je best te doen de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, maar maak het tegelijkertijd ook zo lollig mogelijk.

Dat houdt de quiz niet alleen spannend, maar ook leuk. En dat is weer precies wat vrouwen leuk vinden en wat jou voor haar weer een stukje aantrekkelijker maakt omdat jij de bezorger bent van dit spannende en dit leuke.

Met behulp van Google is 50 leuke persoonlijke vragen vinden een makkie.

Zo gezegd maak je van date ideeën onvergetelijke dates voor een vrouw wanneer jij als man altijd de betrouwbare factor bent waar ze 100% op kan vertrouwen. Zelfs wanneer de spanning en onzekerheid tot grote hoogte rijken.

Dat is namelijk wat jou als man in haar ogen een echte man maakt. En alleen een echte man is een aantrekkelijke man voor een vrouw. Houd dat goed in je achterhoofd bij iedere date die je plant met een vrouw die je serieus leuk vindt.