Vindt ze me leuk: De 27 signalen die jou het antwoord geven

Vindt ze me leuk?

Vindt ze me leuk? Als je een vrouw leuk vindt, dan wil je uiteraard snel antwoord op die vraag. Al is het alleen maar omdat het onzekerheid wegneemt.

Maar wist jij dat vrouwen het een man best vaak laten merken als ze hem leuk vinden?

Het probleem met ons mannen is alleen helaas vaak dat we het simpelweg niet door hebben. Ofwel, de signalen van vrouwen niet als zodanig herkennen.

Waarom jij niet weet of een vrouw je leuk vindt

En daarmee is de vraag: "Hoe weet je of een vrouw je leuk vindt?" een veel voorkomende. Het antwoord op die vraag is overigens relatief eenvoudig en luidt: "Kijk en luister aandachtig naar haar terwijl je in haar gezelschap verkeert en met haar praat en het zal je vanzelf duidelijk worden".

Maar juist daar zit alvast één probleem. Menig man zal niet snel zomaar met een vrouw gaan praten zolang hij niet weet of ze hem leuk vindt. Want je zal toch maar eens afgewezen worden.

En zo wordt er dan ook door mening man eerst een lange tijd gekeken naar een vrouw en onderzocht of ze signalen geeft waaruit blijkt dat ze hem leuk zou kunnen vinden.

Echter, mannen die vrouwen op een dergelijke manier benaderen zijn over het algemeen:

 1. Zichzelf teveel dingen aan het afvragen. Ook tijdens interacties met vrouwen. Met andere woorden: hij is meer met zijn gedachten bezig dan met haar.
 2. Kunnen zich zo moeilijk voorstellen dat een leuke vrouw hem leuk zou kunnen vinden dat het hem volledig ontgaat als het echt zo is.
 3. Ervan overtuigd dat een vrouw hem nooit zomaar leuk kan vinden, zonder dat hij daar eerst zijn best voor moet doen.

Eigenlijk is het best gek dat je dit veelal alleen maar overkomt als je een vrouw serieus leuk vindt.

Want welbeschouwd weet jij als gezonde vent gevoelsmatig eigenlijk best heel goed of een ander persoon je leuk vindt of niet, of in ieder geval je aanwezigheid op prijs stelt of niet.

Je weet bijvoorbeeld heel goed dat wanneer iemand niet heel vrolijk naar je kijkt en nauwelijks reageert als je wat tegen hem of haar zegt, dat diegene je gezelschap niet echt op prijs stelt.

Net zoals dat je heel goed voelt dat wanneer iemand naar je glimlacht en een praatje met je maakt hij of zij jouw gezelschap wel op prijs stelt.

Maar dat feilloze gevoel lijkt vaak geheel automatisch uitgeschakeld te worden wanneer we in gesprek raken met een vrouw die we meer dan gemiddeld leuk vinden. Voordat we dan enigszins gaan geloven dat een vrouw ons serieus leuk vindt, zou ze iets moeten zeggen in de trant van: "Ik vind je leuk, wil je met me naar bed?".

Maar geen enkele gezonde, leuke, nuchtere vrouw gaat dat zeggen. Dus zul je iets moeten doen waardoor je wel gaat zien en ook gaat geloven dat een vrouw je echt leuk aan het vinden is.

Hoe zie je dat een vrouw je leuk vindt?

Laten we bij het begin beginnen. Je ziet een vrouw of wellicht heb je haar al vaker gezien. Hoe zie je dan dat een vrouw je leuk vindt?

Helemaal zeker ga je dat uiteraard nooit weten, maar dat zou nou juist de uitdaging moeten zijn voor jou als man.

Maar een goede indicatie dat ze je leuk zou kunnen vinden en graag kennis met je zou willen maken is: als ze naar je kijkt en oogcontact zoekt met je. Dit zou eigenlijk al voldoende voor je moeten zijn om oogcontact met haar te maken en op haar af te stappen om een praatje met haar te gaan maken.

En wel om twee redenen:

 1. Als een vrouw oogcontact met je zoekt en je reageert niet, dan zal ze het daarna wellicht nog één keer proberen. Reageer je ook dan niet, dan gaat ze ervan uit dat je niet in haar geïnteresseerd bent.
 2. Als je direct tot actie overgaat wanneer een vrouw oogcontact met je zoekt, dan maak je haar daarmee meteen duidelijk dat je uit het juiste 'mannelijke' hout gesneden bent. Wat haar interesse in jou direct verder zal laten toenemen.

Maar als je dan eenmaal met haar in gesprek bent, hoe zie je dan of ze je inderdaad echt leuk vindt? De duidelijkste indicatoren die je vertellen dat een vrouw je leuk vindt als je met haar praat zijn:

 1. Dat ze je aankijkt.
 2. Dat ze geïnteresseerd naar je luistert.
 3. Dat ze investeert in het gesprek. Bijvoorbeeld door je vragen te stellen en door te vragen op wat je vertelt.
 4. Dat ze je steeds persoonlijkere vragen gaat stellen omdat ze steeds nieuwsgieriger wordt naar wie je bent.
 5. Dat ze uitgebreid antwoord geeft op de vragen die je stelt. En je als het ware veel meer vertelt dan je vroeg.
 6. Dat ze haar mening subtiel aanpast aan die van jou en standpunten die ze inneemt langzaam aan ontkracht wanneer jij het niet met haar eens blijkt te zijn.
 7. Dat ze steeds dichterbij je komt staan of zitten terwijl jullie in gesprek zijn.
 8. Dat ze je steeds vaker aanraakt terwijl ze met je praat.

Voor een man die een op zijn minst een beetje vertrouwen heeft in zichzelf en die tevens wat risico durft te nemen zou dit al voldoende moeten zijn om actie te ondernemen en ervoor te gaan zorgen dat hij haar vaker gaat zien.

Maar als jij toch wat voorzichtiger bent en toch nog wel wat meer zekerheden wilt voordat je de volgende actie overweegt, dan kun je proberen om tevens de volgende indicatoren te ontdekken:

 1. Wanneer je van opzij door iemand benaderd wordt, dan komt dit minder bedreigend over dan wanneer iemand plots recht voor je staat. Voor een vrouw is dat precies hetzelfde. Dus wanneer een vrouw besluit langzaam maar zeker steeds meer recht voor je te gaan staan, dan duidt dat erop dat ze je vertrouwt en leuk vindt.
 2. Wanneer je in gesprek bent met een vrouw, dan is oogcontact daarbij een belangrijk aspect. En wanneer je een vrouw geregeld in de ogen kijkt terwijl je met haar praat, dan zul je naarmate ze je leuker gaat vinden ontdekken dat ze steeds langer in je ogen blijft kijken en zelfs langer dan strikt noodzakelijk zou zijn.
 3. Als iemands voeten naar je toe gericht zijn en blijven, dan betekent dit meestal dat die persoon het leuk vindt om bij je te zijn en niet van plan is je snel te gaan verlaten.
 4. Ze frunnikt aan kleding en haren, alsof ze vindt dat het allemaal niet goed genoeg zit voor jou.
 5. Ze verbetert haar houding. Ze gaat beter rechtop staan of zitten, met haar borst vooruit.

Hierbij moet je je echter wel realiseren dat hoe meer jij naar zekerheden zoekt, hoe onzekerder je onbewust op een vrouw overkomt. En onzekerheid is iets wat jou absoluut niet leuker en aantrekkelijker maakt voor een vrouw.

Bovendien zorgt te veel op zoek zijn naar zekerheden terwijl je met haar bent ervoor dat niet je volledige aandacht bij haar is en bij wat ze zegt. En ook dat is iets waarmee je jezelf niet aantrekkelijker maakt voor een vrouw.

Waar je jezelf daarentegen juist woest aantrekkelijk mee maakt is er simpelweg van uitgaan dat ze je leuk vindt en daar ook naar handelen. Want daarmee straal enorm veel zelfvertrouwen uit. En zoals je wellicht weet is er vrijwel niets waarmee je een vrouw sneller voor je wint dan met het uitstralen van zelfvertrouwen.

Met andere woorden: checken of ze je leuk vindt is prima, maar overdrijf het zeker niet.

Probeer vooral ook op je gevoel te vertrouwen. En onderneem direct actie zodra je ook maar enigszins het idee hebt dat ze je leuk genoeg vindt om meer tijd met je door te brengen.

Want wachten laat doorgaans je kansen alleen maar afnemen.

Hoe laat een vrouw merken of ze me leuk vindt in bijvoorbeeld Tinder of WhatsApp?

Wat we zojuist besproken hebben werkt wanneer je persoonlijk in gesprek bent met een vrouw. Maar wat nou als je een vrouw ontmoet via Tinder, WhatsApp of een datingsite. Hoe laat een vrouw dan merken dat ze je leuk vindt?

Als je contact hebt met een leuke vrouw via WhatsApp, Tinder, of andere app waarbij je via tekstberichten met elkaar communiceert, dan is het lastig om te zien of ze je leuk vindt.

Want tenslotte loopt de communicatie voornamelijk via tekst en lichaamstaal ontbreekt volledig.

Dus je in de ogen kijken doet ze niet en tevens weet je niet of ze spontaan aan haar kleren of haren frunnikt zodra ze een berichtje van je ontvangt.

Maar ondanks dat kan een vrouw je zeer zeker ook via tekstberichten laten merken dat ze je leuk vindt. Veelal onbewust overigens. Want ook in een tekstbericht zal een vrouw je niet snel vertellen dat ze je leuk vindt en ontzettend graag wil ontmoeten.

Ook hier zal je dat als man zelf uit moeten vinden en er zelf actie op moeten ondernemen.

Wees je er overigens van bewust dat het steeds belangrijker wordt dat je snel uit weet te vissen of een vrouw je leuk vindt of niet als je via tekstberichten met haar communiceert. Want dat doen we met z'n alleen namelijk steeds meer een steeds vaker.

Dus ook een persoonlijke ontmoeting, ofwel een date, regelen met een vrouw zal steeds vaker gebeuren via tekstberichten.

Een voordeel hiervan is wel dat als je eenmaal uitgevogeld hebt dat ze je leuk vindt en ze bevestigt dat door in te gaan op je uitnodiging om elkaar te gaan ontmoeten, je je daar in ieder geval geen zorgen meer over hoeft te maken.

Een vrouw gaat namelijk alleen maar in op een voorstel om elkaar persoonlijk te ontmoeten wanneer ze je leuk vindt en je graag beter zou willen leren kennen.

Tijdens je date met haar kun je je dan ook geheel focussen op het samenzijn met haar en een zeer belangrijke ontdekking gaan doen: namelijk of jij haar werkelijk oprecht leuk vindt nu je samen met haar bent.

Voor jou persoonlijk is dat namelijk veel belangrijker dan het feit dat zij jou leuk vindt.

Bovendien, wanneer een vrouw het gevoel krijgt dat jij een kieskeurig manspersoon bent die absoluut geen genoegen neemt met elke vrouw die hij ontmoet, dan zal dat haar interesse in jou alleen maar verder laten toenemen.

Maar goed, we lopen op de zaken vooruit. Want we waren gebleven bij hoe een vrouw via Tinder of WhatsApp laat merken dat ze je leuk vindt.

Nogmaals, de signalen waarmee een vrouw laat merken dat ze je leuk vindt via tekstberichten geeft ze grotendeels onbewust. Maar ze zijn daarmee niet minder waardevol.

De signalen waarmee een vrouw via tekstberichten laat merken dat ze je leuk vindt zijn:

 1. Zij is geregeld degene die als eerste een berichtje stuurt om de communicatie weer op gang te brengen.
 2. Ze antwoordt vlot op jouw berichten.
 3. Ze deelt iets met je via een tekstbericht zonder dat je ernaar gevraagd hebt. Bijvoorbeeld dat ze zojuist ontzettend leuke schoenen heeft gekocht.
 4. Ze antwoordt uitgebreid op de vragen die je haar stelt in jouw tekstberichten.
 5. Ze gebruikt veelvuldig emoticons.
 6. Ze plaagt je.
 7. Ze laat het je op allerlei manieren merken als je haar aan het lachen maakt.
 8. Ze deelt dingen met je die gevoelens losmaken bij haar. Bijvoorbeeld muziek, bepaalde foto's of scénes uit een film en quotes.
 9. Ze geeft je vaak complimentjes.
 10. Ze flirt met je.
 11. Ze stelt je persoonlijke vragen.
 12. Ze stelt vragen over je liefdesleven.
 13. Ze stuurt je leuke, mooie en grappige foto's van zichzelf.
 14. Ze probeert je via het geven van hints te verleiden om haar mee uit te vragen.

Overigens als ze de moed bij elkaar raapt om jou mee uit te vragen, dan is er echt geen twijfel meer over mogelijk dat ze je leuk vindt.

Voorts is het belangrijk om te weten dat je niet alle signalen gezien hoeft te hebben voordat je haar op date kunt vragen. Een stuk of 3 à 4 signalen is doorgaans genoeg om een vrouw mee uit te vragen.

Want ook hier geldt weer dat als je te lang wacht haar interesse in jou alleen maar minder wordt en snel ook. Waardoor je, zoals menig man met jou, in een situatie kan belanden waarin de berichtenwisseling zo leuk begon, maar eindigt met desinteresse van de vrouw. Wat meestal tot gevolg heeft dat je ineens niets meer van haar verneemt.

Als je in een dergelijke situatie belandt, dan mag je jezelf gerust voor de kop slaan. Want dan heb je namelijk overduidelijk te lang gewacht en heeft de vrouw de conclusie getrokken dat je haar niet leuk genoeg vindt om haar mee uit te vragen.

Ze vindt me leuk en nu?

Dit houdt in dat zodra je ook maar vermoedt dat een vrouw je leuk vindt, je in actie moet komen. In actie komen betekent in dit geval het initiatief nemen om samen een volgende stap te gaan maken. Bij een leuk persoonlijk gesprek, of een leuk contact via tekstberichten, is bijvoorbeeld een leuke date samen een logische volgende stap. En van een eerste leuke date naar een tweede leuke date is vervolgens een logische stap, enzovoort.

Want dat ze je leuk vindt is slechts een begin. Een begin dat ervoor zorgt dat ze geïnteresseerd is in je en je daarom wel beter wil leren kennen. Dat is zogezegd de enige reden waarom een vrouw met je wil daten.

Dit houdt in dat als je meer van haar wil dan slechts een date, je ervoor moet zorgen dat ze je niet alleen leuk blijft vinden, maar zich tevens tot je aangetrokken gaat voelen.

Omdat een vrouw alleen seks met je wel en een relatie met je wil wanneer ze zich aangetrokken voelt tot je.

Een vrouw zich tot je aangetrokken gaan laten voelen is simpel, maar niet eenvoudig wanneer je er nog maar weinig ervaring mee hebt.

Als je er ervaring mee hebt dan doe je veel dingen gewoon omdat je ervaren hebt dat ze werken. En wanneer je geen ervaring hebt, dan zou je er nog wel eens aan kunnen gaan twijfelen of dit nu echt alles is wat je nodig hebt om een vrouw zich tot je aangetrokken te gaan laten voelen.

Want werkelijk alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat een vrouw zich tot je aangetrokken gaat voelen is rustig assertief leiderschap. Omdat je daarmee op de juiste manier mannelijkheid uitstraalt en toont en op een mannelijke manier met haar als vrouw omgaat.

Met andere woorden: je laat een vrouw precies die eigenschappen van jezelf zien die jou als man aantrekkelijk maken voor een vrouw.

In de praktijk betekent dit dat jij degene bent die met de meeste leuke date ideeën komt, ze vervolgens aan haar voorstelt en een dag en tijdstip plant waarop jullie dit samen gaan doen.

Vervolgens voer jij je plannen uit en neemt haar als het ware mee op dit avontuur met jou. Waarbij je ervoor zorgt dat alles wat zij alleen maar hoeft te doen is genieten.

Daarmee geef je een vrouw iets zeer waardevols wat eigenlijk alleen een man haar maar kan geven. Namelijk de mogelijkheid om even nergens aan te hoeven denken, waardoor ze zich even volledig kan ontspannen en even helemaal vrouw kan zijn.

Een man die een vrouw dat geven kan en die ze dermate vertrouwt dat ze zich volledig aan hem durft over te geven is zijn gewicht in goud waard en daarmee vanzelfsprekend woest aantrekkelijk.

Samengevat kunnen we dan ook zeggen dat jezelf afvragen: "Vindt ze me leuk?" maar één ding zou mogen betekenen. Dat is op een vrouw afstappen en een praatje met haar gaan maken en te gaan ontdekken of ze werkelijk net zo leuk is als haar uiterlijk en voorkomen doet vermoeden.

Want dat is precies waarmee je jezelf op dat moment de man maakt waar vrouwen zich toe aangetrokken voelen. Iets wat cruciaal is wanneer je meer wilt van een vrouw dan alleen een vriendschappelijk contact.