Hoe je afgewezen worden door een vrouw een halt toeroept

Afgewezen worden door een vrouw overkomt vrijwel iedere man. Voor veel lezers zal dat een opluchting zijn. Afgewezen worden is namelijk toch wel iets waar velen mee zitten.

Bovendien wordt een afwijzing vaak gewoonweg niet begrepen. En ziet een man niet in dat hij eigenlijk lang geleden al afgewezen is.

Reden genoeg om eens wat licht te schijnen op deze netelige kwestie.

Laten we vrienden blijven

Vrouwen blinken niet altijd uit in helderheid. Tenminste, zo denken wij mannen erover. Een vrouw vindt namelijk vaak dat ze duidelijk genoeg is geweest.

Dat er soms toch echt stevig wat ruis op de lijn zit, blijkt wel wanneer mannen worden afgewezen door een vrouw.

Een vrouw doet er werkelijk alles aan om een man vooral geen pijn te doen wanneer ze hem afwijst. Vaak krijg je als man dan ook de beruchte woorden: 'Laten we vrienden blijven' te horen. Maar wat ze eigenlijk zegt is: "Ik voel me niet tot je aangetrokken en daarom ben je geen relatiemateriaal voor mij".

Dat de woorden 'Laten we vrienden blijven', de man niet de indruk geven dat hij afgewezen is, komt omdat de woorden vaak met enige twijfel en teleurstelling worden uitgesproken door de vrouw in kwestie.

De vrouw voelde zich in eerste instantie namelijk best aangetrokken tot die man. Maar ineens verdween dat. Iets waar een vrouw doorgaans geen verklaring voor kan vinden.

De man denkt daarentegen dat hij niet voldoende zijn best heeft gedaan. En haar niet duidelijk genoeg heeft gemaakt wat hij voor haar voelt.

Dus voegt hij vervolgens de daad bij het woord, en doet alles wat binnen zijn vermogen ligt om de vrouw er alsnog van te overtuigen dat hij toch echt de ware voor haar is.

Zijn acties leiden er echter meer dan eens toe, dat de vrouw dusdanig geïrriteerd raakt dat zelfs van vriendschap niet langer sprake kan zijn.

Voor zowel de man als de vrouw een vervelende en vaak verwarrende ervaring.

Hoe ga je om met afgewezen worden

Wanneer je op deze manier afgewezen wordt door een vrouw, zul jij als man de juiste invulling moeten geven aan de situatie.

Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  1. Gaan voor een vriendschap met haar.
  2. Alle contact met haar direct verbreken.

De eerste mogelijkheid zou niet de voorkeur mogen hebben. De kans is namelijk groot dat je je tot haar aangetrokken blijft voelen. Dat dit tot een pijnlijke situatie kan leiden laat zich raden.

Zeker wanneer je stiekem toch de hoop blijft koesteren dat ze zich vast nog wel bedenkt. Ik zal je uit de droom helpen. Deze kans daarop is zeer klein.

De tweede manier is zeer rigoureus en zal weinigen aanspreken. Maar je zal er wellicht later nog wel eens aan terugdenken, als je voor de eerste mogelijkheid gekozen hebt en het blijkt na enige tijd dat haar gevoelens voor jou niet veranderen.

Maar terug naar mogelijkheid twee. Hierbij leg je haar uit wat je voor haar voelt en dat een gewone vriendschap niet jouw bedoeling is.

Nogmaals het is een zeer rigoureuze beslissing, maar het zal je uiteindelijk wel de minste pijn bezorgen.

Voorkomen dat je afgewezen wordt

Afgewezen worden door een vrouw is nooit helemaal te voorkomen. Maar je kunt de kans om afgewezen te worden aanzienlijk verkleinen door:

Door aan deze punten te werken en ze altijd goed in je achterhoofd te houden, wordt de kans dat je afgewezen gaat worden door een vrouw kleiner, en neemt de kans dat ze zich juist tot je aangetrokken gaat voelen alleen maar toe.

Zeker wanneer een vrouw het gevoel van je krijgt, dat afgeworden worden door een vrouw voor jou absoluut geen big deal is, omdat dit nu eenmaal ook bij het 'spelletje' hoort.