Hoe begin je een gesprek met een vrouw die je leuk vindt

een gesprek beginnen met een vrouw die je leuk vindt

Hoe begin je een gesprek? Deze vraag zal zich vooral opdringen op het moment dat de uitkomst van het gesprek erg belangrijk voor je is. Tenslotte begin je dagelijks gesprekken met mensen. Ook geregeld met mensen die je niet kent.

De meeste gesprekken beginnen met een groet gevolgd door een vraag of opmerking. Het gekke bij ons mensen is alleen dat als we iemand leuk vinden, we gaan vinden dat dit dan ineens niet goed genoeg meer is. Maar is dat wel echt zo?

Het geheim van succesvol een gesprek beginnen

Ieder mens is gek op aandacht. Dat is de belangrijkste reden waarom zoveel mensen iedere dag weer tijd besteden op sociale media. Ieder mens heeft tevens een voorkeur voor mensen die interesse tonen in wat hen bezighoudt en die positief in het leven staan.

Daarmee ben je direct in het bezit van de twee belangrijkste ingrediënten voor het succesvol beginnen van een gesprek met iemand.

Maar je hebt er nog één nodig. Dat is aandacht. Aandacht krijgen, met name van iemand die je leuk vindt, doe je bij voorkeur door te proberen oogcontact met diegene te maken.

Glimlach zodra het oogcontact een feit is. Als de persoon die je leuk jouw glimlach beantwoordt met een glimlach, dan betekent dat 100% groen licht voor je om een gesprek te beginnen.

Loop vervolgens kalm en ontspannen op je gesprekspartner af en begin pas te spreken op het moment dat je je gesprekspartner aankijkt en zeker weet dat je binnen gehoorafstand bent.

Je maakt een gesprek beginnen met iemand die je leuk vindt, maar nog niet kent, het gemakkelijkst door jezelf simpelweg voor te stellen met een handdruk en de woorden “Hoi, ik ben [je naam]. Leuk je te ontmoeten. Wie ben jij?”

Wat je zonder meer altijd met elkaar gemeen hebt is de omgeving waarin je je bevindt. Het vormt daarmee een perfect eerste onderwerp van gesprek. Want je kunt:

  1. Iets opmerken over de omgeving waarin jullie je bevinden.
  2. Er een vraag over stellen.
  3. Er een mening over vragen.

Als jij jouw gesprekspartner leuk vindt en haar graag beter wil leren kennen, dan is de derde optie vanzelfsprekend de beste optie. Want hiermee toon je interesse in haar gedachten en begin je direct met haar wat beter te leren kennen.

Maar het kan vanzelfsprekend ook zomaar zo zijn dat jou direct iets opviel aan haar terwijl je op haar afliep. Buiten haar uiterlijk en uitstraling om uiteraard. Want dat is voor ons mannen sowieso meestal de reden waarom we een vrouw leuk vinden en een gesprek met haar willen beginnen.

Vooral omdat de meeste mannen al verzinnen om een vrouw een compliment te geven over haar uiterlijk, moet jij dat vooral niet doen. Dat geeft veel vrouwen namelijk het gevoel dat haar uiterlijk en uitstraling de enige redenen zijn waarom je een gesprek met haar begint.

Als slimme man probeer je dan ook altijd om een compliment te geven over iets wat echt haar verdienste is. Bijvoorbeeld haar stijl van kleden, haar stijl van make-up of de creatieve manier waarop ze haar nagels lakt.

Maar je kunt haar vanzelfsprekend ook complimenteren met haar goede smaak voor iets.

Ook een compliment is een goede manier om gesprek te beginnen. Want het geeft je gesprekspartner een goed gevoel over zichzelf en meestal heb je meteen iets om over door te vragen.

De foute en goede manier van vragen stellen en interesse tonen

Een fout de mening man echter maakt als hij interesse toont, en vragen stelt, is dat hij een spervuur van ongerelateerde vragen op een vrouw afvuurt.

Daarmee geef je een vrouw vrijwel meteen het gevoel onderworpen te worden aan een ondervraging, waarbij je niet echt geïnteresseerd lijkt in de antwoorden die ze geeft.

De juiste manier van vragen stellen en interesse tonen is goed luisteren naar wat ze zegt en doorvragen over wat ze je zojuist heeft vertelt.

Dus als ze bijvoorbeeld vertelt over haar werk, dan zijn juiste vervolgvragen:

  1. Hoe ben je ertoe gekomen om dat werk te gaan doen?
  2. Wat vind je het leukst aan je werk?
  3. Waarom ben je juist dat werk gaan doen?
  4. Wanneer dacht je: dit wil ik graag gaan doen?

Met behulp van hoe-, wat- , waar-, waarom -en wanneer-vragen kom je namelijk heel snel meer te weten over je gesprekpartner. Omdat je haar daarmee in de gelegenheid stelt meer over zichzelf te vertellen.

Blijf zo dicht mogelijk bij jouw reden om het gesprek te beginnen

Als je iemand leuk vindt, dan begin je een gesprek met diegene met een doel. Namelijk onderzoeken of ze echt een leuk iemand is. En of jullie voldoende met elkaar gemeen hebben om vaker tijd met elkaar door te brengen en samen iets te gaan doen. Ofwel daten.

Dit betekent dat jij het gesprek moet zien te leiden naar gespreksonderwerpen die gaan onthullen of ze leuk is en of jullie voldoende met elkaar gemeen hebben.

Gespreksonderwerpen die daarbij helpen zijn:

En als het lijkt te klikken, dan zou je haar ook links en rechts eens naar haar mening kunnen vragen over maatschappelijke onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Wanneer tijdens het gesprek steeds meer blijkt dat zij het type vrouw is dat jij leuk vindt en jullie hebben een hoop gemeen, dan breekt het moment aan dat je een beetje moet beginnen met haar te versieren.

Flirt en raak haar aan tijdens het gesprek

Als je een vrouw succesvol wilt versieren, dan moet je al redelijk vroeg in het gesprek beginnen met haar af en toe sociaal geaccepteerd aanraken. Hiermee laat je een vrouw gevoelsmatig weten: “He, ik vind jou leuk en ik wil meer van jou.”

Een vrouw zal reageren met een gevoelsmatig “Dat wil ik wel” door haar lichaam niet van je aanrakingen weg te draaien of een “Nee, dat wil ik (nog) niet” door dat wel te doen.

Met andere woorden: door haar af en toe sociaal geaccepteerd aan te raken tijdens jouw gesprek met haar, kom je er direct op een hele subtiele manier achter of ze jou ook leuk vindt.

‘Versiertechnisch’ is het meest ideaal wanneer jij het gesprek niet alleen begint, maar ook beëindigt. Want een man is voor een vrouw nu eenmaal op zijn aantrekkelijkst wanneer hij de leiding neemt. Om een vrouw succesvol te versieren moet je dat dan ook zoveel mogelijk doen.

Het is dan ook raadzaam om het gesprek te beëindigen zodra je voldoende weet. Ofwel, dat ze leuk genoeg is om vaker tijd mee door te brengen of juist niet.

Bij een gesprek met een vrouw die je graag wil daten, luid je einde van het gesprek uiteraard in met haar mee uit vragen

Pas als ze positief reageert op je uitnodiging vraag je haar telefoonnummer. Zodat je via WhatsApp contact met haar kan houden voor als er iets mocht wijzigen aan het tijdstip of de locatie van jullie eerste date

Kortom, hoe begin je een gesprek? Door om te beginnen geen onderscheid te maken tussen een gesprek beginnen met een willekeurig iemand en een gesprek beginnen met een leuke vrouw.

Begin daarom altijd een gesprek op een manier die jij het prettigst vindt en die jou meestentijds de leukste en meest interessante gesprekken oplevert.

En onthoud: jij vindt ook niet iedereen leuk, dus je zult ook mensen ontmoeten die jou niet leuk vinden. Het is gewoon wat het is. Dat betekent dat als een gesprek niet loopt, je gewoon je verlies moet nemen en je het je vooral niet persoonlijk aan moet trekken.