Welke signalen geeft een vrouw bij interesse in jou?

welke signalen geeft een vrouw? Photo by Jordan Bauer on Unsplash

Wanneer een vrouw naar je kijkt en glimlacht, is dat een signaal dat ze geïnteresseerd is in je. En dat ze probeert je door middel van deze stralende glimlach uit te nodigen voor een gesprek. Alles wat jij dan nog maar zou hoeven doen, is het gesprek beginnen.

Door haar daadwerkelijk aan te spreken, geef je blijk van jouw interesse in haar. Wanneer je dat niet doet, wijs je haar eigenlijk af. En dat terwijl je haar juist wel leuk vindt en er wel eens een hele andere reden zou kunnen zijn, waarom je haar niet aanspreekt.

Zekerheden verzamelen

Dat jij nu dit artikel zit te lezen, over welke signalen een vrouw afgeeft wanneer ze interesse heeft in jou, komt omdat je stiekem een enorme behoefte hebt aan zekerheden zodra het op vrouwen aankomt. Want je zal de interesse van een vrouw toch eens verkeerd inschatten en ze zal je toch eens afwijzen.

Wat dan nog als je het verkeerd inschat? Het enige resultaat dat je boekt wanneer een vrouw je afwijst is: dat er niets verandert in je leven. Hoe erg kan dat nu werkelijk zijn?

Als je erover nadenkt is dat inderdaad helemaal niet erg. Wij mensen hebben alleen een enorme hekel aan verliezen in iedere zin van het woord. Hetgeen onder andere betekent dat: hoe langer jij een vrouw al leuk vindt, hoe groter het verlies zal zijn dat je zult gaan voelen als ze je af zou wijzen.

En dus proberen we informatie te verzamelen die onze onzekerheid laat verdwijnen. Want zodra die onzekerheid weggenomen is, durven we wellicht wel.

Echter, de signalen die vrouwen geven moet je natuurlijk wel eerst herkennen om tot de juiste actie over te kunnen gaan. Namelijk, haar aanspreken. Daarom volgen hier nu de 5 meest voorkomende signalen die vrouwen geven als ze interesse hebben in jou.

De 5 signalen die haar interesse in jou verraden

1) Oogcontact zoeken, glimlachen en kijken

Wanneer een vrouw oogcontact met je zoekt, naar je kijkt en naar je glimlacht, dan is dit een duidelijk signaal dat ze geïnteresseerd is en graag met je in gesprek zou willen komen.

2) Ervoor zorgen dat ze opgemerkt wordt

Vrouwen zijn heel goed in het er subtiel voor zorgen dat ze opgemerkt wordt door je. Dit doen ze bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze zich precies zo lang in jouw blikveld bewegen dat je ze wel opgemerkt moet hebben. Ook dit is wederom een signaal waarmee ze aangeven graag met jou in gesprek te willen komen.

3) Je aanspreken

Als een vrouw erg geïnteresseerd is in je, dan kan een vrouw wel eens de stoute schoenen aantrekken en je zelf aanspreken als jij het niet doet. Ga hier overigens nooit op zitten wachten. Want een vrouw zal dat doorgaans niet heel snel doen.

4) Wegkijken als je haar aankijkt

Een vrouw die wat verlegen is of wat onzeker is, zal haar blik afwenden en naar beneden kijken, zodra haar ogen de jouwe ontmoeten. Haar verlegen, onzekere reactie op jou geeft hierbij aan dat ze welzeker geïnteresseerd is in jou.

5) Dichtbij je komen staan

Vrouwen kunnen heel gewiekst zijn in het tonen van interesse. Zo kunnen vrouwen die geïnteresseerd zijn in je er op een slinkse wijze voor zorgen dat ze precies nu dicht in de buurt bij jou moeten zijn. En zich vervolgens net even wat langer in jouw nabijheid ophouden dan strikt noodzakelijk zou zijn. Ook hierbij is het uiteraard weer de bedoeling dat jij een gesprek met ze aanknoopt.

Zodra je de signalen van vrouwen waarmee ze hun interesse in jou laten blijken herkent, dan is dat uiteraard goed voor je zelfvertrouwen. En wordt het ineens ook een stuk makkelijker om een gesprek aan te gaan met een vrouw. Mits je dat dan ook daadwerkelijk doet.

Want doe je niets met de signalen van vrouwen, dan leidt dit uiteraard alleen maar tot frustratie. Omdat je weer eens niet gedaan hebt wat je zou moeten doen. Namelijk, die vrouw aanspreken.

Maak gebruik van de interesse die vrouwen in je tonen en ga het gesprek aan met vrouwen. Want ook slechts een kortstondig praatje zorgt er al voor, dat het aanspreken en een gesprek hebben met vrouwen je een volgende keer net weer een beetje makkelijker afgaat. Iets dat je uitstekend van pas zal gaan komen wanneer je op een dag oog in oog staat met je droomvrouw.