Hoe laat ik weten dat ik haar leuk vind

Een vrouw leuk vinden en de vraag: 'Hoe laat ik weten dat ik haar leuk vindt' die door zijn hoofd spookt, kan bij een man nogal eens leiden tot het uithalen van rare streken. Of leidt juist tot het uitvoeren van helemaal niets. Waarbij wordt afgewacht totdat een vrouw het initiatief neemt en wat zegt of doet.

Dat laatste is zeker niet aan te bevelen. Want vrouwen nemen doorgaans allesbehalve initiatief. Gewoon omdat een vrouw een afwachtende man nu eenmaal minder aantrekkelijk vind dan een man die wel initiatief neemt. En er hoogstwaarschijnlijk dan ook met hem vandoor zal gaan.

Waarom vind ik haar zo leuk?

Een belangrijke vraag die je jezelf als eerste zou moeten stellen is: Waarom vindt ik haar zo leuk?

Deze vraag is een belangrijke, omdat wij een vrouw al heel erg leuk kunnen gaan vinden, puur door wat we zien. Met andere woorden: puur op basis van haar uiterlijk, en zonder ook nog maar een woord met haar gesproken te hebben.

En dat is in de ogen van een vrouw een hele slechte zaak. Omdat dit bij haar de indruk wekt dat jij haar alleen maar wilt om haar uiterlijk. En daar maak je jezelf bij een vrouw vanzelfsprekend niet zo heel aantrekkelijk mee.

Dit komt vooral omdat een vrouw het niet kan bevatten dat je iemand alleen maar leuk kan vinden om hoe zij eruit ziet. Door vrouwen wordt dit vaak omschreven als: oppervlakkig en seksistisch.

En daar hebben ze ergens wel gelijk in. Het is oppervlakkig en seksistisch en bovendien behoorlijk dom om op basis van uiterlijk misschien wel een levenspartner te kiezen.

Want zover draaft menig man toch nog wel eens door. Zelfs nog zonder ook maar één woord met de betreffende vrouw gesproken te hebben.

Je hoeft je er overigens niet voor te schamen als je dit gebeurt. Omdat dit nu eenmaal onze mannelijke natuur is. Een gegeven waar ook automobielfabrikanten handig gebruik van maken. Geen man ter wereld geeft namelijk 100.000 Euro of meer uit aan een Ferrari omdat dit nu zo'n enorm handige gezinsauto is, die veel waar biedt voor zijn geld.

Nee, een Ferrari wordt puur gekocht op emotie. Op het oogstrelende uiterlijk, het oorstrelende motorgeluid en het mogelijk ontembare dat in iedere Ferrari huist. Iets waar we als man keer op keer hartstochtelijk van kunnen genieten en geen genoeg van kunnen krijgen.

Menig vrouw snapt hier helemaal niets van. Maar ze gunt het ons, omdat we het ogenschijnlijk nodig lijken te hebben. En omdat een vrouw ervan geniet wanneer ze ziet dat haar vent duidelijk ergens een passie voor heeft.

En hoewel vrouwen het soms van ons haten dat het allemaal alleen maar om uiterlijk lijkt te gaan, maken ze er stiekem toch wel vaak heel handig gebruik van. Want iedere zichzelf respecterende vrouw heeft heel goed door wat aantrekkelijk is aan haar uiterlijk en hoe ze dat zo goed mogelijk in kan zetten om van een man gedaan te krijgen wat ze wil.

Maar dat je dol bent op haar uiterlijk, gaat een vrouw pas prettig vinden, zodra ze voelt dat jij tevens dol bent op haar als persoon en haar waardeert om wie ze is.

Leer een vrouw eerst kennen

Leer een vrouw daarom eerst kennen, voordat je haar laat zien en laat weten dat je haar leuk vindt.

Maar eigenlijk hoef je een vrouw helemaal niet te laten weten dat je haar leuk vindt. Want dat weet een vrouw gevoelsmatig namelijk al vrij vlug. Door de manier waarop je tegen haar praat en met haar omgaat. En door de initiatieven die jij blijft nemen om haar weer te kunnen zien.

Dus een eerste date met een vrouw die je leuk vindt, zou je dan ook zeker niet moeten gebruiken om haar te laten weten dat je haar leuk vindt.

In plaats daarvan moet je dates gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk: om een vrouw te leren kennen en haar te versieren. Want dat is ook wat een vrouw van je verwacht als je haar uitnodigt voor een date.

En niet dat je haar gaat vertellen hoe ongelofelijk leuk je haar vindt, zonder haar nog echt te kennen en zonder dat je ook nog maar iets bij haar geprobeerd hebt. Ze zal het vooral erg vreemd gaan vinden als je haar vrijwel direct zou vertellen dat je haar leuk vindt. En ze zal tevens ook zo haar bedenkingen krijgen over jouw oprechtheid.

Dit komt omdat vrouwen heel anders naar mannen kijken, dan mannen naar vrouwen. Want vrouwen voelen zich vooral aangetrokken tot de persoonlijkheid van een man. En de persoonlijkheid van iemand, leer je uiteraard pas ontdekken wanneer je deze persoon leert kennen.

Het is dan ook zeker slim om in ieder geval de eerste paar dates helemaal niets los te laten over hoe leuk je haar werkelijk vindt. Maar jezelf in plaats daarvan concentreert op het haar beter leren kennen. Want ook jij zult wel zo je wensen en verlangens hebben, waar het vrouwen betreft. En dat zal ongetwijfeld meer omvatten dan alleen haar uiterlijk.

Probeer dan ook vooral te ontdekken of deze vrouw wel bij je zou kunnen passen qua persoonlijkheid. En bekijk tevens kritisch of jullie elkaar wel voldoende te vertellen hebben en voldoende overeenkomsten hebben.

Zodat je het leuk hebt als je samen iets gaat doen. En dat de kans groot is, dat dit ook in de verre toekomst zo zal blijven. Want wat heb je nu aan een levenspartner met wie je maar weinig gemeenschappelijke interesses hebt?

Je kunt dit op je gemak gaan ontdekken omdat een vrouw zogezegd al wel weet of je haar leuk vindt. En een vrouw laten zien en haar laten voelen dat je haar leuk vindt, is bovendien voor een vrouw vele malen belangrijker dan haar laten weten dat je haar leuk vindt, door het haar te zeggen.