Hoe flirt je en hoe pak je flirten met vrouwen meteen goed aan?

Flirten is naar iemand kijken of iets tegen iemand zeggen op een manier zoals je dat nooit zou doen als je jezelf niet tot diegene aangetrokken zou voelen. Flirten doen wij dan ook alleen maar met personen tot wie we ons aangetrokken voelen.

Echter, wanneer we teveel over flirten na zouden gaan denken, dan zou dat wel eens ten koste kunnen gaan van de spontaniteit van het flirten. Waardoor flirten zomaar ineens niet langer flirten is, maar in plaats daarvan gezien zou kunnen worden als een vreemde gedraging.

Vindt zij mij wel leuk?

Het is ontzettend mannelijk om ons overal op voor te willen bereiden. Risico's uit te sluiten en zekerheden te genereren. En hoe onzekerder we ons voelen over de situatie, hoe beter we voorbereid willen zijn. Wellicht door deze natuurlijke drang om voorbereid te zijn, zit ook jij nu dit artikel te lezen.

Want heb je onlangs een vrouw ontmoet? En vind je haar leuk? En zou je nu graag willen dat ze jou ook leuk gaat vinden? Je vermoedt dat door met haar te flirten en te proberen haar te versieren, zij jou misschien ook wel leuk zal gaan vinden?

Maar hoe pak je dat dan aan, dat flirten?

Stoppen met nadenken over hoe het aan te pakken is alvast een goed begin. Want wij mannen zijn nu eenmaal slecht in multi tasken. Dus als we aan het nadenken zijn, dan kunnen we niet goed waarnemen. En waarnemen is nu juist precies waar het om draait bij het flirten met een vrouw.

Want vrouwen geven jou allerlei hints en laten jou op verschillende manieren merken dat ze je leuk vinden. Dat zullen ze je zelden vertellen met woorden, maar juist vaker met lichaamstaal en gedrag. En dus moet jij je tijd dan ook vooral niet besteden aan nadenken, maar juist aan waarnemen en observeren.

Temeer omdat vrouwen je slechts tijdelijk signalen zullen geven dat ze je leuk vinden. Want wanneer jij niet op hun signalen reageert, dan zal een vrouw ervan uitgaan dat jij haar niet leuk vindt.

Om te kunnen observeren en waar te kunnen nemen, moet je uiteraard samen zijn met een vrouw. Iets wat je eenvoudig regelen kunt, door haar voor te stellen om samen wat te gaan doen. Oftewel, haar uit te nodigen voor een date.

Tijdens een date praat je uiteraard met elkaar. Waarbij het praten niet alleen nuttig is om elkaar beter te leren kennen, maar tevens functioneert als een soort van lijm. Een lijm die ervoor zorgt dat een vrouw dicht bij jou in de buurt blijft.

Wanneer een vrouw ingaat op een date met jou en tijdens de date niet van jouw zijde wijkt, dan mag jij dat beschouwen als een overduidelijke indicatie dat zij jou leuk vindt. En jou de kans biedt om met haar te flirten en haar te versieren.

Want met haar flirten, haar plagen en proberen haar te versieren is op een mannelijke manier communiceren naar een vrouw dat je haar leuk vindt.

Dit gegeven zit al in ons systeem ingebakken, vanaf dat wij mensen op deze aardkloot rondwandelen.

Vandaar ook dat wanneer een man op een andere manier aan een vrouw probeert duidelijk te maken dat hij haar leuk vindt, dit doorgaans alleen maar tot verwarring leidt en kansen afnemen.

Dit niet alleen tot teleurstelling van de man, maar zonder meer ook tot grote teleurstelling van de vrouw. Want deze man is aardig en lief voor haar en zou zonder meer een goede man voor haar kunnen zijn. Menige vrouw zal zichzelf dan ook geregeld gefrustreerd afvragen waarom ze zich nu nooit aangetrokken voelt tot aardige en lieve mannen.

Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel. Doordat die aardige, lieve man niet durft te flirten met deze vrouw en geen pogingen durft te ondernemen om haar te versieren, vertelt het gevoel van deze vrouw haar dat essentiële mannelijke eigenschappen ontbreken aan deze man. En dus zal ze zich niet tot hem aangetrokken gaan voelen.

Daarom ben je als man verplicht te flirten

Het zal je inmiddels duidelijk geworden zijn dat je gewoon zult moeten flirten met een vrouw. Alleen al om haar op de juiste manier te laten weten dat je haar leuk vindt.

Gewoonweg omdat een vrouw alleen maar met je zal willen daten wanneer ze het gevoel heeft dat jij haar wel eens leuk zou kunnen gaan vinden en zich alleen maar tot je aangetrokken kan gaan voelen wanneer je haar op zijn minst iets van je mannelijkheid toont.

Zoals gezegd, Flirten is naar iemand kijken of iets tegen iemand zeggen op een manier zoals je dat nooit zou doen als je jezelf niet tot diegene aangetrokken zou voelen.

Flirten ben je dan bijvoorbeeld ook al aan het doen, op het moment dat je een vrouw recht in de ogen aankijkt en naar haar glimlacht. En dat net ietsjes langer doet, dan wanneer je dat zou doen om vriendelijk over te komen bij iemand.

Wij mensen zijn heel goed in staat dat verschil waar te nemen. Als we op dat moment inderdaad bezig zouden zijn geweest met waarnemen en ons gevoel vertrouwden. En niet bezig waren geweest met nadenken en twijfelen. Bijvoorbeeld over de vraag wat ze van je zou kunnen vinden.

Flirten is initiëren en reageren. Waarbij jij als man altijd de initiator zou moeten zijn. Omdat je alleen zo op je aantrekkelijkst overkomt op een vrouw. Want een echte man durft risico's te nemen, om iets te bemachtigen waar hij naar verlangt. Bijvoorbeeld, die leuke vrouw waar hij zijn oog op heeft laten vallen.

Dat betekent dat een man die direct oogcontact zoekt met een vrouw die hij leuk vindt en naar haar glimlacht, door veel vrouwen als aantrekkelijk zal worden beschouwd. Gewoon, omdat hij onomwonden durft te laten merken aan een vrouw dat hij haar leuk vindt.

Wanneer hij vervolgens na het eerste oogcontact kordaat op haar afstapt en haar aanspreekt, dan kan zo'n man nog maar bij weinig vrouwen kapot. Omdat vrouwen gewoon mannelijkheid en zelfverzekerdheid in een man willen zien en voelen.

Flirten is behalve waarnemen, tevens voelen. Flirten met vrouwen is dan ook zeker niet afhankelijk van woorden. Want 70% van de communicatie tussen mensen, verloopt via lichaamstaal.

Flirten doe je dan ook vooral door middel van een bepaalde blik in je ogen, een bepaalde uitdrukking op je gezicht, een glimlach, een houding, een gebaar, een aanraking.

Uiteraard is elkaar verbaal uitdagen, door bijvoorbeeld te plagen of door iets wat gezegd wordt expres verkeert te interpreteren, tevens een vorm van flirten.

Echter, hierbij gaat het er vooral om hoe iets gezegd wordt en op welke manier dit ondersteund wordt met lichaamstaal. De daadwerkelijke woorden die uitgesproken worden zijn dan ook van ondergeschikt belang.

Om deze reden is het dan ook weinig zinvol om voorbeelden te geven van hoe je moet flirten.

Maar hoe leer je dan flirten, wanneer je daar nu niet zo bedreven in bent?

Gelukkig hoef je geen flirt grootmeester te zijn om de vrouw die je graag zou willen hebben ook te krijgen. Het enige dat je als man zijnde echt nodig hebt is: het lef om een vrouw te tonen dat je haar leuk vindt en het lef te communiceren wat je werkelijk van haar wilt.

Daarmee flirt je al voldoende met een vrouw om ervoor te zorgen dat je een date met haar krijgt en tijd met haar door kan brengen. Voor de rest is iedere vorm van flirten slagroom op de taart. Fantastisch als het erop zit, maar prima mee te leven als het er niet is.

Laat jouw gebrek aan flirtvaardigheid je er dan ook nooit van weerhouden om te proberen die vrouw te krijgen die je zo leuk vindt.