Waarom knip en plak berichten niet werken bij online dating

Knip en plak berichten blijken bij mannen die online daten populair te zijn. Omdat dan tenminste geen tijd gestoken hoeft te worden in het verzinnen van een leuk bericht. Iets wat toch vaak al geen favoriete bezigheid is. Omdat we ons schrijftalent doorgaans niet al te hoog inschatten.

Bovendien reageren vrouwen toch zelden tot nooit op berichten die we ze sturen. Iets dat zonder meer wat te maken moet hebben met ons vermoedelijke gebrek aan schrijftalent. Reden genoeg dus om knip en plak berichten of andere handig gejatte dingen eens een kans te geven.

Maar heb jij je wel eens serieus afgevraagd wat de werkelijke redenen zouden kunnen zijn waarom vrouwen niet reageren op de berichten die ze krijgen?

Snelle oplossingen werken ook bij online daten niet

Waarom we vinden dat knip en plak berichten bij online dating zouden kunnen werken, komt onder andere omdat we sowieso al te makkelijk denken over online daten.

We denken even wat op het net te kunnen pleuren en dat het feest dan kan beginnen. Wat echter meestal volgt is: de eerste tegenvaller. En wel dat het feest volledig uitblijft.

Omdat knip en plak berichten doorgaans beschikbaar worden gesteld door experts op het gebied van online dating, denken we dat dat dan wel eens de oplossing voor ons probleem zou kunnen zijn.

Maar stel dat deze knip en plak berichten echt zo goed zijn dat ze, zoals beloofd, inderdaad reacties opleveren van vrouwen. Wat ga je dan vervolgens doen?

Laten we eens gek doen en stellen dat de knip en plak berichten set tevens voorziet in vervolgberichten waarmee je misschien zelfs wel het telefoonnummer weet te bemachtigen van een vrouw. Wat ga je dan doen?

Denk je dat een vrouw niet door zal gaan hebben dat, wanneer ze je aan de telefoon heeft, de persoon die ze nu aan de telefoon heeft een andere persoon is dan degene die haar de berichten heeft gestuurd?

Denk je dat, wanneer een vrouw ook maar het geringste vermoeden heeft dat jij de kluit zit te belazeren, ze dan met jou zou willen daten?

Ik denk dat je daar niet vanuit moet gaan. En dat alleen om deze reden al, knip en plak berichten je niet gaan brengen wat je gehoopt had.

Zelf maken brengt je het verst

Zelf je berichten maken brengt je hoe dan ook het verst. Omdat je ook in wat je schrijft uitstraalt wie je bent. En vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen om wie ze zijn en niet om hoe ze zich voordoen.

Dat is dan ook de reden waarom je alles wat je gebruikt met online daten tot de laatste letter zelf moet schrijven. Uiteraard kun je dingen van anderen en van date experts gebruiken als voorbeeld en inspiratie, maar je moet het altijd zelf herschrijven naar iets wat bij jou past en wat jouw persoonlijkheid uitstraalt.

Wanneer dat niet het geval is, zal een vrouw je onbewust niet vertrouwen. En dus ook niet met je gaan daten. Want een vrouw gaat alleen met een man daten als ze 'm leuk vindt en hem vertrouwt. Maar hoe pak je dat dan aan, het zelf schrijven van een profieltekst en de berichten aan vrouwen?

Het geheim van een goede profieltekst zit 'm vooral in het schrijven over wie je bent. En dat doe je onder andere door in je profiel de vraag te beantwoorden: waarom je bepaalde dingen in je leven doet zoals je ze doet.

We neigen er vaak naar om een opsomming te geven van wat we graag doen. Dus schrijven we letterlijk: ik hou van reizen, ik hou van lezen, ik vindt het leuk om een filmpje te kijken. Maar dat leest een vrouw in zowat ieder profiel.

Je maakt daar voor een vrouw iets interessants van door in je profiel te delen waarom je bijvoorbeeld graag reist.

De beste eerste berichten schrijf je door te proberen in haar profiel te ontdekken wat haar interesseert, wat haar drijft en wat haar passie is. En vervolgens in een bericht daar in één of hooguit twee zinnetjes wat over te zeggen, iets over te veronderstellen of een mening over te geven. En je bericht af te sluiten met één gerichte vraag.

Een dergelijk bericht werkt doorgaans zo goed omdat je een vrouw dan duidelijk laat zien dat je geïnteresseerd bent in haar als persoon. Door het bericht af te sluiten met één gerichte vraag, maak je het een vrouw bovendien gemakkelijk om op jouw bericht te reageren.

Bovendien zorg je er op deze manier voor dat jouw bericht zich onderscheidt van ieder ander bericht dat ze krijgt. Want het is persoonlijk en geschreven uit interesse, in wie deze vrouw is als persoon. En jij zou de dingen die haar interesseren wel eens heel anders kunnen beleven of interpreteren, dan willekeurig ieder ander persoon.

Hetgeen betekent dat iemand nog zo'n goed knip en plak berichten setje voor je kan samenstellen, het zal nooit jouw persoonlijkheid kunnen zijn die uitstraalt in de berichten. Iets wat zich vroeg of laat tegen je gaat keren.

Waarbij helaas de kans daarop het grootst is, op het moment dat een vrouw je daadwerkelijk ziet, spreekt en meemaakt. En kennismaakt met jouw werkelijke persoonlijkheid.

Reden genoeg dus om jouw profiel en berichten tot en met de laatste letter zelf te schrijven. Uiteraard zal het je in het begin wat moeite kosten. Maar ook hier geldt: oefening baart zonder meer kunst en zal zonder meer zijn vruchten afwerpen.