Waarom je geen antwoord krijgt op je berichten aan vrouwen op een datingsite

Veel mannen die internetdaten overkomt het. Je mailt je een slag in de rondte op een datingsite, maar zelden tot nooit wordt een bericht beantwoord. Uit onderzoek blijkt dat mannen mede daarom gemiddeld na 3 maanden er de brui aan geven en het internetdaten voor gezien houden.

Eigenlijk mag het een klein wonder heten dat mannen het nog zo lang volhouden op een datingsite. Want 3 maanden lang nauwelijks resultaat boeken naar wat je doet, leidt zondermeer tot enige frustraties.

Wat je wellicht niet weet over aantrekkelijke vrouwen op een datingsite

Om reacties te krijgen op jouw berichten aan vrouwen, moet je eerst begrijpen waarom nu bijna geen enkele vrouw je bericht beantwoordt en dat jij als persoon niet de reden bent waarom een vrouw niet op jouw bericht reageert.

Wellicht is het je bij jezelf ook opgevallen dat jij voornamelijk berichten stuurt aan vrouwen die er aantrekkelijk uitzien op hun profielfoto. En dat is niet erg, want dat is gewoon iets heel mannelijks. Iets dat je zou kunnen vergelijken met het tijdschrift Playboy, waarvan de verkoopaantallen mede afhankelijk zijn van de aantrekkelijkheid van de vrouw op de cover.

Met dit gegeven is het dan ook niet moeilijk meer om te bedenken dat hoe mooier en aantrekkelijker een vrouw er op haar profielfoto uitziet, hoe groter het aantal berichten is dat ze krijgt. Aantallen die meer dan eens op kunnen lopen tot 100 berichten per dag.

En de kans is zeer groot dat jouw bericht daar ergens tussen zwerft. Daarbij maakt dit enorme aantal berichten de kans al een stuk kleiner dat die vrouw juist op jouw bericht zal reageren, tenzij jouw bericht op een één of andere manier positief opvalt.

Zo vergroot je de kans dat je berichten beantwoord worden

De berichten die je stuurt moeten opvallen in de postbus van vrouwen dus. Dit doe je als eerste door de onderwerpregel van het bericht dat je gaat sturen te veranderen. Veel datingsites werken met een standaard onderwerpregel. Bijvoorbeeld: 'Reactie van Pietje', waarbij Pietje de nickname is die jij op de datingsite gebruikt. Het enige waarin de onderwerpregel van jouw bericht dan ook verschilt van al die anderen die dezelfde vrouw ook een bericht sturen, is jouw nickname. Uiteraard is dat niet opvallend genoeg.

Je bericht zal in de postbus van een vrouw het meest opvallen wanneer je in de onderwerpregel van je bericht iets zet wat herkenbaar voor haar is. Dit kun je heel eenvoudig doen door iets opvallends uit haar profieltekst te kopiëren en dit vervolgens te gebruiken als onderwerpregel van jouw bericht.

Wanneer je dan vervolgens in het bericht aan haar terugkomt op hetgeen je opviel aan haar profiel en daar een leuke vraag over stelt, vergroot dat de kans op een reactie aanzienlijk.

Nu je weet dat aantrekkelijke vrouwen enorm veel berichten ontvangen, zal het je ook niet verbazen dat je de berichten die je stuurt niet te lang moet maken. Probeer een eerste bericht aan een vrouw altijd te beperken tot hooguit 5 regels tekst.

In die 5 regels probeer je op een zo origineel mogelijke manier iets te vertellen over wie je bent en waarom je haar schrijft. Waarbij je bij voorkeur iets leuks uit haar profieltekst gebruikt als reden waarom je haar schrijft. Stel als laatste één leuke originele open vraag aan haar. Een vraag die ze niet met slechts een paar woorden kan beantwoorden. Dergelijke vragen beginnen vaak met het woord: Waarom.

Hoe meer woorden er gebruikt moeten worden om jouw vraag te antwoorden, hoe meer 'voer' dit oplevert om in het volgende bericht op te kunnen reageren en op door te kunnen vragen. Hetgeen cruciaal is om een leuke mailwisseling op gang te brengen. Want alleen leuke mailwisselingen waarbij tijdens het mailen al een soort van klik ontstaat, leiden tot succesvolle dates.