Hiermee wordt praten met vrouwen online een peulenschil

We doen met zijn allen veel dingen online. Zelfs vrouwen ontmoeten. Via Tinder bijvoorbeeld, en online daten, en soms zelfs via Facebook. Echter, vrouwen ontmoeten gaat ook online niet zonder praten. Maar juist dat praten online met vrouwen blijkt vaak lastiger dan gedacht.

Want waarover moet je praten met vreemde vrouwen? En wat vinden vrouwen leuk om over te praten? Maar vooral, waarover begin je te praten met een vrouw?

Kost dit ook jou steeds de kop?

Wij mannen zijn er soms vooral ontzettend goed in, om het onszelf zo moeilijk mogelijk te maken als het op vrouwen aankomt. Want altijd weer willen we onbewust imponeren, een goede indruk maken en vooral ook niet afgewezen worden.

Waardoor we ons bijna als vanzelf:

  1. Het soort vragen gaan stellen over praten met vrouwen, die zojuist de revue al passeerden.
  2. Online gaan zoeken naar tips voor het praten met vrouwen.

Tenslotte willen we met dat eerste tekstbericht dat we een vrouw sturen het liefst een verpletterende indruk maken, maar er in ieder geval niet door afgewezen worden.

De drang om naar informatie te zoeken, komt onder meer voort uit het geen enkel risico durven nemen met hetgeen we gaan zeggen tegen een vrouw.

Omdat iets van deze strekking zich ook in jouw hoofd zou kunnen afspelen:

"Tenslotte heb ik hier maar verdomd weinig ervaring mee. Dus is de kans groot dat ik het verpruts. Dat zal niet de eerste keer zijn. En het verprutsen, dat is nou precies wat er niet gebeuren mag."

Daar is overigens niets vreemds aan. Want ieder mens wordt bij alles wat hij doet, gestuurd door zijn innerlijke overtuigingen.

En als jij het tot nu toe nooit zo heel erg best gedaan hebt bij vrouwen, dan zal een andere innerlijke overtuiging van jou kunnen zijn:

"Als ik maar aardig genoeg doe tegen haar, dan wil ze misschien wel met me praten."

Iets dergelijks zal ook opgaan wanneer jouw vaardigheden in het omgaan met vrouwen om wat voor reden dan ook een beetje roestig zijn.

Hoe het ook zij: dergelijke innerlijke overtuigingen vergroten de kans op succes bij vrouwen absoluut niet.

Want uiteindelijk komen we hierdoor onbedoeld, meestal toch weer met iets halfbakken wat vele andere mannen ook verzonnen hadden kunnen hebben. En hoogstwaarschijnlijk ook gedaan hebben.

Juist is dat namelijk vaak een reden dat een vrouw niet reageert als je online probeert met haar te praten. Omdat je iets stuurt, wat ze al ontzettend vaak ontvangen heeft. En de keren dat ze de moeite nam om te reageren, bleek de man al snel niet leuk en het gesprek saai.

Dit gaat je dan ook niet helpen om online met een vrouwen in gesprek te raken en gezellig te praten.

Maar hoe pak je het praten met vrouwen dan wel aan?

KISS (Keep It Straight and Simple )

Zeker online voor tekstberichten geldt dat je wat je zegt zo simpel en zo kort mogelijk moet houden.

Onder andere omdat jij waarschijnlijk niet de enige bent van wie een leuke vrouw berichten ontvangt. Bovendien lezen vrouwen tekstberichten veelal, terwijl ze ook nog wat anders aan het doen zijn. Bijvoorbeeld: een favoriete serie kijken, of koken.

Dus de berichten die ze krijgt zullen doorgaans niet haar volle aandacht krijgen.

Wat jou als man dan ook vooral te doen staat als je online met vrouwen gaat praten is: je berichten zo schrijven dat ze opvallen tussen de andere berichten die ze krijgt. Zodat ze haar aandacht trekken. Dat doe je onder andere door consequent het KISS-principe te hanteren.

Het KISS-principe komt van oorsprong uit de programmeerwereld. Maar is ook zeer wel van toepassing op het daten. Want hoe eenvoudiger je tekstberichten houdt, en hoe meer rechtdoorzee je bent, des te meer aandacht ze van vrouwen zullen krijgen.

Het simpel houden van berichten lukt je al heel aardig wanneer je zo kort en krachtig mogelijk reageert op berichten die een vrouw je stuurt.

Waarbij je bij ieder bericht moet proberen iets te vragen over te laten voor een vrouw. Want juist door een vrouw net niet alles te vertellen, of haar zelfs een beetje te plagen, wordt ze alleen maar nieuwsgieriger en wil ze alleen maar meer van je weten.

En hoe meer een vrouw in haar hoofd met jou bezig is, hoe groter de kans dat ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Precies om deze reden helpt ook een onverwacht antwoord geven altijd goed. Waarbij onverwachte antwoorden het vooral goed doen bij de doorsnee vragen die mensen stellen, wanneer ze elkaar beter willen leren kennen. Zoals bijvoorbeeld de vraag:"Wat voor een werk doe je?" Je zou dan bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je beroep Spruitjesfluisteraar is.

Uiteraard zal een vrouw direct door hebben dat je haar in de boot zit te nemen. Maar dat zorgt er veelal juist voor dat ze alleen nog maar meer moeite zal willen doen om achter je werkelijke beroep te komen.

Daarmee komen we bij een tweede aspect dat altijd heel belangrijk is bij online praten met vrouwen. Namelijk: Houd het luchtig, vrolijk, humorvol en ongedwongen. Want ook een vrouw aan het lachen kunnen maken, vergroot zonder meer de aantrekkingskracht die je op een vrouw hebt.

De serieuzere gesprekken zijn dan ook voor later tijdens persoonlijke ontmoetingen, en zeker niet voor tekstberichten.

Want nogmaals, online gesprekken en tekstberichten krijgen van vrouwen vaak niet de onverdeelde aandacht. Iets wat er tevens toe kan leiden, dat een vrouw iets anders leest en begrijpt dan wat jij bedoelde. En dat zijn het soort dingen die absoluut niet helpen om een vrouw waarmee je online praat, in het echt te gaan ontmoeten.

Elk besluit dat een vrouw neemt, neemt ze namelijk op basis van het gevoel dat ze erbij heeft. Bij het online praten met vrouwen is het dan ook het allerbelangrijkste dat ze een goed gevoel krijgt bij elk bericht dat ze van je ontvangt. En veel schik hebben samen, en veel lachen, draagt daar absoluut aan bij.

Maar veel belangrijker is misschien nog wel dat je online praten met vrouwen vooral gebruikt om een vrouw zo snel mogelijk in het echt te ontmoeten, en niet om een vrouw eerst te leren kennen en te proberen een band met haar op te bouwen.

Want relaties ontwikkelen zich alleen maar tijdens persoonlijke ontmoetingen, fysiek samen zijn en tijd doorbrengen met elkaar.

Dit gegeven maakt online praten met vrouwen dan ook direct een stuk makkelijker. Want de enige reden dat je online gaat praten met een vrouw zou zogezegd moeten zijn: zo snel mogelijk uitvinden of ze leuk genoeg is om mee af te spreken en haar te daten.

Om vervolgens ook inderdaad een afspraak met haar te maken. Waarna je tekstberichten hoofdzakelijk nog gebruikt om opnieuw met haar af te spreken.

Dan rest alleen nog de vraag: "Hoe begin je een gesprek met een vrouw online?" De manier waarop je dat aanpakt, verschilt eigenlijk niet zo heel veel van een gesprek beginnen met een vrouw in het dagelijks leven.