De 10 voordelen van daten via internet

Steeds meer singles wagen zich aan het daten via internet. De teller van het aantal ingeschrevenen op datingsites staat inmiddels op enkele miljoenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer datingsites komen die zich richten op een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld: daten voor hoger opgeleiden, daten voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in de agrarische sector of datingsites die zich richten op ouderen.

Als zoveel singles zich zo massaal lijken te storten op het vinden van een partner via internetdatingsites, zullen er wel een aantal voordelen aanzitten ten opzichte van het traditionele daten. Die voordelen gaan we nu eens bekijken

 1. Een enorm aantal singles doet aan internetdaten
  Het allergrootste voordeel is misschien wel dat er zoveel singles zijn die zich bezighouden met internetdaten. En allemaal hebben ze hetzelfde doel. Ze zijn op zoek naar een partner, of in ieder geval een gezellige date. Als je vandaag geen geschikte kandidaat voor een date vindt, dan misschien morgen wel. Want nog steeds schrijven iedere dag nieuwe singles zich in op een internetdatingsite
 2. De persoon die je aanspreekt is beschikbaar
  Wanneer je iemand tegenkomt tijdens je dagelijkse beslommeringen bestaat er altijd een kans dat deze persoon al een partner heeft. Op een datingsite kun je ervan uitgaan dat de persoon die je aanspreekt net als jij single en dus beschikbaar is.
 3. Meerdere contacten tegelijk
  Wanneer je contacten gaat leggen op een datingsite, hoef je je uiteraard niet te beperken tot één contact. Je kunt vele contacten tegelijk leggen en op je gemak bekijken wie je wel eens in het echt zou willen ontmoeten
 4. Aanspreken wordt zeer eenvoudig
  Wie vindt het niet lastig om op straat zomaar iemand aan te spreken. Op een datingsite word je geacht iemand aan te spreken als je ermee in contact wilt komen. Dus doe je het ook, zonder er verder bij na te denken.
 5. Contacten kunnen snel gelegd worden
  Wanneer profiel en foto's van iemand je aanstaan, is contact met diegene leggen alleen maar een kwestie van een bericht sturen, waarbij je jezelf zelfs nog even de tijd kan gunnen om na te denken over de inhoud van een bericht.
 6. Mogelijkheid je sociale vaardigheden te verbeteren
  Veel mensen vinden het vaak toch wel lastig te praten met iemand die ze niet kennen. Want waar moet je het bijvoorbeeld over hebben? In principe kun je ook met mensen die je nog niet kent over van alles en nog wat praten. Je moet alleen even ontdekken hoe. Internetdatingsites zijn perfect om dat nu eens op je gemak te ontdekken.
 7. Flexibiliteit
  Je kunt je met internetdaten bezighouden op tijdstippen die jou het beste uitkomen, vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week.
 8. Bepaal je eigen tempo
  Binnen bepaalde grenzen kun je zelf bepalen of en wanneer je iemand zou willen ontmoeten. Op een dergelijke manier zou je meerdere dates in één weekend kunnen hebben, mocht dat zo uitkomen.
 9. Minder eerste date zenuwen
  Een eerste date met iemand is vaak toch wel spannend. Je wilt een goede indruk maken en misschien ben je toch wel een beetje angstig dat een gesprek stil valt. Wanneer je met iemand gaat daten die je via een datingsite hebt ontmoet, ken je deze persoon al een beetje. Iets dat ervoor kan zorgen dat je net dat beetje meer ontspannen bent tijdens een date.
 10. Geringe kosten
  Voor een traditionele date van een paar uurtjes ben je al snel enkele tientjes kwijt. Want je wilt er toch wat leuks van maken. Geld dat je tevens kwijt bent als een date op niets uitdraaid. Voor datzelfde geld kun je minimaal een hele maand internetdaten.

Je ziet, internetdaten heeft een aantal niet geringe voordelen ten opzichte van traditioneel daten. Uiteindelijk zul je ook met de personen die je via internet ontmoet traditioneel gaan daten. Maar door het internetdaten weet je al iets van die persoon en heb je al een idee of je het met elkaar zou kunnen vinden of niet. En alleen dat al kan een hoop tijd, geld en teleurstellingen schelen.