Hoe je een gesprek voeren op Tinder laat leiden tot een date

De dating app Tinder voor op je smartphone is razend populair. Dat is niet verwonderlijk. Want je kunt Tinder gebruiken waar je maar wilt. En wie vindt naar andere mensen kijken nou niet leuk?

Uiteraard gebruik je Tinder niet alleen om naar andere mensen te kijken. Maar zet je Tinder juist in om leuke gesprekken te voeren en een date te krijgen met de vrouwen die jij leuk vindt.

De handigste openingzinnen voor Tinder

Voordat je een gesprek kan gaan starten en kan gaan proberen om een date te krijgen met een leuke vrouw via Tinder, moet je wel eerst een match hebben. De juiste instellingen en foto's gaan je ongetwijfeld helpen om meer matches te krijgen. We gaan er voor nu echter even vanuit dat je dat al voor elkaar hebt.

Een match krijgen is één. Maar dan? Menigeen zal zich na het krijgen van een match vervolgens afvragen:"Wat moet ik zeggen op Tinder?" en "Hoe start ik een leuk gesprek op Tinder?".

Zo heel vreemd is het niet dat jij je afvraagt wat je tegen een match moet gaan zeggen. Zeker niet, wanneer je absoluut niet gewend bent aan het voeren van gesprekken via tekstberichten.

Het eerste waar je aan moet wennen is, dat het enige wat je van je match ziet is een foto. En heel misschien een leuke tag line waar je met een beetje creativiteit wellicht iets leuks over zou kunnen zeggen.

We kunnen het er dan denk ik wel over eens zijn dat je in Tinder niet echt heel veel hebt, waar je een gesprek over zou kunnen beginnen met je match.

Zeker wanneer je nog niet zo heel ervaren bent met Tinder, kun je daarom als openingszin dan ook het best gebruiken: een simpel Hoi of Hallo, gevolgd door een zin als 'Gefeliciteerd met je match met mij :-)'

Ik kies nog steeds vaak voor een dergelijke openingszin omdat:

De match is daarmee dan ook hèt gegeven dat je altijd en op verschillende manieren kunt gebruiken om een gesprek mee te starten. Net zoals dat 'het weer' tot op de dag van vandaag nog steeds het perfecte gespreksonderwerp is om een gesprek mee te beginnen wanneer je buiten bent.

Het is daarom ook slim, om zelf een aantal openingszinnen te verzinnen, met de match als thema en die aan de volgende voorwaarden voldoen:

Moet je eigenlijk niet met een meer flitsender openingszin komen, waarmee je meer indruk kan maken op een vrouw?

Nee, want je maakt op de meeste vrouwen al voldoende indruk wanneer je gewoon op een leuke en originele manier een gesprek start, waarop makkelijk een reactie te geven is.

Uiteraard kun je er voor kiezen om wat bijdehantere openingzinnen te gaan gebruiken. Een zin die een vrouw verbaast, of die juist zorgt voor een glimlach op haar gezicht.

Mijn ervaring is dat vrouwen juist daar het vaakst en doorgaans ook het snelst op reageren. Maar let op: wanneer je een bijdehante openingszin gebruikt, kun je uiteraard een bijdehante reactie terug verwachten.

een gesprek starten en voeren in Tinder

Gebruik dan ook zeer zeker geen bijdehante openingszinnen wanneer je twijfelt of je wel bijdehand genoeg zal kunnen blijven, wanneer een vrouw je een koekje van eigen deeg geeft. Want wanneer je een vrouw niet van repliek weet te dienen, plots net iets te aardig gaat zijn of je gaat verontschuldigen voor je uitspraken, dan is de interesse weg en het gesprek direct over en afgelopen.

Probeer dan ook altijd openingszinnen te gebruiken die bij jou passen. Openingszinnen die een vrouw de juiste indruk geven van wie jij bent en op welke wijze jij graag met vrouwen communiceert.

Hoe je date regelt tijdens een gesprek op Tinder

Zodra je in gesprek bent met een vrouw die je wel leuk lijkt, dan wil je uiteraard met haar in gesprek proberen te blijven. Dat is begrijpelijk. Wat je, zeker op Tinder, alleen moet proberen te voorkomen is, dat je te hard je best doet om met een vrouw in gesprek te blijven.

Menig man krijgt nogal eens de neiging om te snel zijn geduld te verliezen wanneer een vrouw niet vlug genoeg reageert naar zijn zin. Gevolg: man stuurt tekstbericht en stuurt er al snel nog één wanneer antwoord te lang uitblijft, en misschien zelfs nog wel één.

Maar juist door het sturen van een paar berichten achter elkaar in relatief korte tijd, zonder een reactie van haar af te wachten, raak je het contact met een vrouw juist kwijt. Omdat je daarmee bij een vrouw de indruk wekt dat je net iets te graag dit contact met haar wilt en niets beters te doen lijkt te hebben dan Tinder checken en kijken of ze al geantwoord heeft.

Je zult ongetwijfeld begrijpen dat je jezelf daarmee niet aantrekkelijker maakt voor een vrouw.

Onthoud met elk gesprek dat je voert op Tinder, dat Tinder een vluchtig medium is dat op een smartphone staat. Dus terwijl ze met jou in gesprek is op Tinder, kan haar telefoon gaan. En uiteraard gaat een telefoontje wat ze krijgt voor het gesprek dat ze heeft met jou. En zo kunnen er nog een heel aantal dingen zijn, waardoor ze afgeleid wordt van het gesprek met jou op Tinder.

Dus als een vrouw ineens stopt met reageren, terwijl jullie een leuk gesprek hadden met elkaar, wacht dan rustig af en ga ervan uit dat ze het gesprek met jou hervat op het moment dat ze daar weer even de rust en de tijd voor heeft.

Het rustig afwachten totdat ze zelf het gesprek met jou weer hervat levert je direct 2 dingen op waarmee je je voordeel kunt doen:

  1. Een vrouw zal alleen een gesprek dat ze had met jou hervatten als ze je leuk vindt en geïnteresseerd is in je.
  2. Je hebt jezelf aantrekkelijker gemaakt voor haar omdat je, in tegenstelling tot vele andere mannen, rustig hebt afgewacht totdat ze zelf weer contact met jou opnam.

Met andere woorden: gewoon rustig afwachten totdat een vrouw het gesprek weer hervat levert jou direct het antwoord op, op de vraag 'Zou ze een date met me willen of niet?'

In een dergelijk geval is de kans heel groot dat een vouw 'Ja' zegt op het moment dat je haar uitnodigt voor een date. En dus moet je dat dan ook gewoon zo snel mogelijk doen.

Een vrouw via Tinder uitnodigen voor een date is relatief eenvoudig. Want wanneer je een gesprek voeren via Tinder op de juiste manier hebt aangepakt, ben je er middels het stellen van vragen achtergekomen: wat haar interesseert, wat ze leuk vindt en wat jullie met elkaar gemeen hebben.

Daar heb je voldoende materiaal mee verzameld om een leuke date omheen te verzinnen.

Met een date verzinnen gebaseerd op waar jullie over gesproken hebben op Tinder, creëer je voor jezelf de kans om een meer dan uitstekende indruk te maken op een vrouw. Omdat je daarmee laat zien dat je geïnteresseerd bent in haar, luistert naar wat ze je vertelt, in staat bent er je plan op te trekken en er iets goeds mee te doen. Waardoor je haar een goed gevoel geeft en zij zich fijn voelt bij jou.

En juist omdat het zo belangrijk is voor een vrouw hoe ze zich voelt in jou nabijheid en daar ook haar besluiten op baseert, is dit de perfecte manier om op een eerste ontmoeting de juiste indruk mee te maken.

En zo kan een leuk gesprek voeren op Tinder met een vrouw, eenvoudig en spontaan leiden tot een leuke date.

Mits je direct handelt, zodra je een leuk gesprek hebt met een vrouw en voelt dat jullie nog wel veel langer door zouden kunnen praten. Want dat is doorgaans het perfecte moment om voor te stellen persoonlijk te ontmoeten en het gesprek voor te zetten. Ofwel, te gaan daten samen.