Zijn gratis datingsites wel betrouwbare datingsites?

Zijn gratis daingsites betrouwbaar?

Gratis blijkt vroeg of laat toch nooit helemaal gratis te zijn. Er wordt op zijn minst altijd wel iets terugverwacht voor het gratis verlenen van een dienst of het gratis weggeven van een product.

Zou dat ook gelden voor gratis datingsites? Of worden gratis datingsites gewoon gerund door lieden die slechts het verlangen koesteren om mensen bij elkaar te brengen zonder er iets voor terug te vragen?

Waarom kiezen voor gratis online dating?

Menig man heeft niets anders dan teleurstellende ervaringen met online daten. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je dan niet staat te springen om direct je portemonnee te trekken voor het sponsoren van een volgende teleurstelling, maar dan op een andere betaalde datingsite.

Als je je in plaats daarvan inschrijft op een gratis datingsite, dan kost een eventuele volgende teleurstelling tenminste geen geld.

Op het eerste gezicht geeneens een hele slechte strategie. Want we hebben in Nederland best wat hele redelijke gratis datingsites. Zoals:

Elk van deze gratis datingsites zegt dat er handmatig gecontroleerd wordt op fake profielen. Fake profielen zijn profielen van personen die niet zijn wie ze beweren te zijn of van personen met minder goede bedoelingen.

Dit zorgt er in ieder geval voor dat je te maken gaat krijgen met echte personen. Maar ja, wie zijn die personen die gebruik maken van een gratis datingsite?

Je kunt je wellicht voorstellen dat er ook vrouwen zijn die om dezelfde reden als jij gebruik maken van een gratis datingsite. Ze zijn net als jij teleurgesteld maar willen het daten toch nog niet helemaal opgeven. Iets wat zeker niet gaat helpen om het succes met online daten te vergroten.

Op gratis datingsites zou je gemiddeld gezien ook meer vrouwen kunnen ontmoeten die wat te verbergen hebben. Bijvoorbeeld een relatie, persoonlijke problemen, werkeloosheid, enzovoort.

Daarnaast zou je op gratis datingsites bovengemiddeld vaak vrouwen tegen kunnen komen die voornamelijk hun frustraties botvieren op iedere man die haar met de beste bedoelingen benadert. En aan je frustraties botvieren ga je geen geld besteden uiteraard. Dus dat doe je bij voorkeur op een gratis datingsite. Iets was je op een gratis datingsite bovendien nog ongestoorder en nog anoniemer kunt doen.

Tevens zou je op gratis datingsites meer vrouwen tegen kunnen komen die niet heel serieus aan het daten zijn, maar die wat aanspraak op z’n tijd daarentegen best kunnen waarderen.

Daar hoeft overigens niet perse iets mis mee te zijn. Het zou namelijk prima kunnen zijn dat jij op zoek bent naar hetzelfde en in een soortgelijke situatie verkeert zoals mogelijk vele anderen die bij voorkeur online daten via een gratis datingsite.

En uiteraard zijn er ook gewoon hele leuke vrouwen te ontmoeten. Anders zou ook een gratis datingsite allang niet meer bestaan hebben. De meeste van de in dit artikel genoemde gratis datingsites bestaan al heel wat jaren en enkelen hebben zelfs prijzen gewonnen voor de beste datingsite.

Het soort online daten waar je als man ver vandaan moet blijven

Kortom, ook gratis datingsites worden gemaakt met de allerbeste bedoelingen, namelijk: singles bij elkaar brengen, ze de mogelijkheid bieden om elkaar online te ontmoeten en zo te bekijken of het leuk zou kunnen zijn om elkaar in het echt te gaan zien.

En bij alles waar mensen massaal gebruik van maken kun je wachten op mensen die via oneerlijke praktijken geld proberen te verdienen aan deze groep mensen. Ook singles die online daten ontkomen daar niet aan.

En dan met name mannen niet. Als wij mannen namelijk een chronisch tekort hebben aan aandacht van vrouwen, dan zijn we zeer eenvoudig te beïnvloeden door schaars gekleed vrouwelijk schoon dat ons uitermate vriendelijk benadert.

Velen van ons blijken dan zelfs ineens bijzonder veel over te hebben voor het behouden van het contact met deze vrouw. Met name wanneer ze de indruk geeft dat ze kans bij haar maken.

Gelukkig zijn deze datingsites doorgaans vrij eenvoudig te herkennen. Te veel vrouwen op dergelijke websites zijn namelijk bovengemiddeld mooi wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de vrouwen op de zojuist genoemde gratis datingsites.

Bovendien ogen de foto’s op dergelijke datingsites gemiddeld genomen net iets te professioneel. En ook voor datingsites geldt dat wanneer het te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook.

Waar je datingsites met slechte bedoelingen verder aan kan herkennen is dat je weliswaar gratis kunt inschrijven, maar dat je moet betalen per bericht dat je een vrouw wilt sturen.

Laat je dan ook nooit verleiden tot het betalen per bericht aan een vrouw. Vele mannen zijn op deze manier namelijk al serieus veel geld kwijtgeraakt aan mooie beloftes die nooit uitgekomen zijn.

Het voordeel van kiezen voor bekende, betrouwbare datingsites

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er best wat mindere kanten aan het online daten. Iets wat met name veroorzaakt wordt door de anonimiteit ervan.

Dat betekent dat je zelfs op de meest betrouwbare datingsite op bepaalde manieren bedonderd zou kunnen worden. Want menige vrouw kan het om een één of andere reden niet laten om te liegen over haar leeftijd en gewicht.

Gelukkig kun je daar snel achter komen. Want als een foto van haar gezicht bewerkt lijkt met Photoshop, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En dan mag je ervan uitgaan dat ze op zijn minst zelf vindt dat ze een ouwe kop heeft. En dus dat ze ouder is dan ze in haar profiel vertelt.

Hetzelfde geldt voor overgewicht. Wanneer ze geen foto op haar profiel heeft waar ze helemaal op staat, dan mag je gerust gaan vermoeden dat ze minder slank is dan ze probeert je te laten geloven op haar profiel.

Tot zover de mindere kanten van het online daten.

Ik denk dat we gerust mogen stellen dat je op gratis datingsites vaker te maken krijgt met de mindere kanten van het online daten dan op bewezen betrouwbare datingsites waar je voor betalen moet als je gebruik wilt kunnen maken van alle services die de datingsite biedt.

Op Datingsites waar ze je laten betalen voor hun diensten werken ze doorgaans met abonnementen voor een vooraf bepaalde periode. Veelal kun je kiezen voor een maandabonnement, een kwartaalabonnement of een abonnement voor een half jaar of zelfs een jaar.

Een abonnement dat omgerekend per maand steeds goedkoper wordt naarmate de periode waarvoor je het abonnement neemt langer wordt.

Voorbeelden van betrouwbare datingsites waar je voor betalen moet en die goed bekend staan bij grote groepen singles zijn:

Hiermee zijn nog lang niet alle datingsites genoemd die Nederland rijk is. Dit is slechts een greep uit de groep betrouwbare datingsites die bij veel singles goed bekend staan.

Bij alle datingsites waar je een abonnement moet nemen op de diensten die ze aanbieden kun je je wel gratis inschrijven en gratis een date profiel aanmaken. Ook kun je een goede indruk krijgen van de singles die gebruik maken van de datingsite. Je kunt foto’s bekijken en profielen lezen. Tevens kun je met je gratis inschrijving zien welke diensten de datingsite aanbiedt.

Zo kun je een redelijk goede inschatting maken of de mensen die al gebruik maken van de datingsite mensen zijn die jij zou willen ontmoeten. Zodra het antwoord daarop ja is, wordt het tijd om een abonnement af te sluiten en contacten te gaan leggen met andere leden van de datingsite.

Als onervaren online dater is het raadzaam om een abonnement af te sluiten voor een half jaar. Dat is namelijk een periode die je als man meestal nodig zult gaan hebben om het online daten onder de knie te krijgen.

Kortom, als je online daten serieus neemt, schrijf je dan gratis in op een betaalde datingsite en neem eerst op je gemak een kijkje voordat je een abonnement neemt. Zelfs al zijn de populaire gratis datingsites best betrouwbaar in die zin, dat er ook daar alles aan gedaan wordt om fake profielen en mensen met slechte bedoelingen te weren.

Echter, aan de manier waarop mensen zich gedragen op een datingsite is moeilijker wat te doen. En op een gratis datingsite is de kans groter dat mensen zich misdragen. Omdat een gratis datingsite niets kost en omdat op gratis datingsites alles nog net een beetje anoniemer is dan op een betaalde datingsite.

Bovendien richten veel betaalde datingsites zich op een bepaalde doelgroep, waardoor je aanzienlijk sneller met iemand in contact komt die mogelijk bij je past.