3 tips voor betere eerste berichten op een datingsite

nternetdaten, het lijkt allemaal zo eenvoudig. En zo wordt het door datingsites ook vaak gebracht. Serieus veel singles maken gebruik van datingsites en ze willen allemaal daten. Dus een afspraak maken voor een date via een datingsite zou toch het spreekwoordelijke eitje moeten zijn, niet?

Nee, in de praktijk blijkt internetdaten helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Vrouwen zijn meer dan eens vrij passief. En voor mannen blijkt het maken van eerste berichten die daadwerkelijk reacties opleveren vaak moeilijker dan gedacht. Iets wat het leggen van contacten via een datingsite al snel lastig maakt.

Echter, wanneer je de volgende 3 tips tijdens het schrijven van berichten goed in het achterhoofd houdt, dan vergroot dat de kans op reactie op je berichten aanzienlijk.

1) Maak je berichten persoonlijk

Wanneer een vrouw ook maar enigszins de indruk krijgt bij jou bericht dat je vrijwel hetzelfde bericht ook aan tien willekeurige andere vrouwen had kunnen schrijven, dan is de kans zeer groot dat ze je bericht niet zal beantwoorden.

Bekijk en lees daarom het date profiel van een vrouw dan ook nauwkeurig en zoek naar één ding wat je erin opvalt en waar je iets leuks, grappigs of opvallends over kunt zeggen en vragen. Beperk jezelf in een eerste bericht tot slechts één onderwerp om het reageren op je bericht zo eenvoudig en impulsief mogelijk te maken.

2) Deel emoties in plaats van feiten

Mannen onder elkaar delen vooral feiten. Wanneer wij bijvoorbeeld met een vriend over onze auto praten dan weet die vriend hoeveel vermogen de auto heeft, wat de kilometerstand is, wat de maximum snelheid is, hoe snel de auto optrekt van nul naar honderd en wat het brandstofverbruik is. Dat zijn allemaal feiten over die auto.

Wanneer een vrouw over haar auto praat, dan weet je wat voor een kleur die auto heeft, wat ze van die kleur vindt en waarom ze voor die kleur gekozen heeft. Ook weet je dan wat ze zo leuk vindt aan de auto die ze heeft en wat voor een gevoel die auto haar geeft als ze erin rijdt. Kortom, dit zijn allemaal emoties over die auto.

Je laat een vrouw emoties met je delen door haar een 'Waarom?' vraag te laten beantwoorden. Dus je vraagt bijvoorbeeld niet wat voor een werk ze doet, maar waarom ze het werk doet wat ze doet. Dit heeft tevens als voordeel dat ze meer zal vertellen en je daarmee iets in handen geeft waarop je eenvoudig kunt reageren en op door kunt vragen. Bovendien vertelt ze je iets persoonlijks, waardoor je er sneller achterkomt of zij bij je zou kunnen passen.

3) Houd je eerste bericht kort en stel een leuke vraag

Doorgaans kan gesteld worden dat de vrouwen die jij aantrekkelijk vindt op een datingsite ook door vele andere mannen leuk gevonden worden. En gevolg daarvan is dat de meeste aantrekkelijke vrouwen zich kunnen verheugen op vele tientallen berichten per dag.

Je kunt je dan wellicht ook wel voorstellen dat lange verhalen niet gelezen gaan worden. Want er staan tenslotte nog meer berichten te wachten om gelezen te worden. En de tijd die ze daarvoor heeft is maar beperkt.

Wil je dat een vrouw in ieder geval op jouw bericht reageert, houd je bericht dan kort, hooguit een regel of 4, beperk jezelf tot slecht één onderwerp in dat bericht en stel een vraag over dat onderwerp.

Door een gerichte en leuke vraag te stellen, wek je interesse bij een vrouw. Waardoor ze eerder op je bericht zal reageren.

Denk bij het schrijven van een eerste bericht voor het gemak altijd aan hoe je persoonlijk iemand aanspreekt. Ook dan zeg je eerst iets korts en geef je vervolgens de ander de gelegenheid wat te zeggen.

Wanneer je het schrijven van eerste berichten op een datingsite op een vergelijkbare manier benadert dan zal dat de kans, dat er op je berichten gereageerd wordt, zeker vergroten.