De catastrofale fout die jij wellicht ook maakt met WhatsApp

Menig man gebruikt graag WhatsApp om contact te houden met vrouwen. Want wat is er nou makkelijker dan even een tekstberichtje sturen. Bovendien kan degene die het berichtje ontvangt, het lezen en beantwoorden wanneer het haar uitkomt.

Dit maakt WhatsApp dan ook absoluut een heel geschikt communicatiemiddel. Tenminste, zolang je WhatsApp op de juiste manier gebruikt. Hetzelfde geldt overigens voor Tinder en andere vormen van online daten.

Waarom vrouwen stoppen met reageren

Nog niet eens zo heel lang geleden was het zo dat, als je een telefoonnummer kreeg van een vrouw, het gebruikelijk was om haar de volgende dag te bellen. Niet om gewoon een praatje met haar te maken uiteraard. Maar om iets met haar af te spreken.

Dat was een zeer effectieve manier om een vrouw weer te kunnen zien en samen wat gaan doen, ofwel tijd door te brengen met haar. En als je haar na zo'n date nog steeds ontzettend leuk vond, dan belde je haar nog eens om wat af te spreken. En nog eens, en nog eens.

Want de enige manier om wat dan ook voor een relatie met een ander persoon te krijgen is: tijd doorbrengen met elkaar en dingen samen gaan doen.

Ga maar eens na hoe jij je vrienden hebt leren kennen.

Vrienden? Ja, vrienden. Want ook met vrienden heb je een relatie. Namelijk een vriendschappelijke relatie.

En het enige verschil tussen een vriendschappelijke relatie met een vriend en een liefdesrelatie met een vrouw is, dat je met een vrouw intiem bent.

Houd dit gegeven vast, en denk vervolgens eens even aan die vrouw(en) met wie je contact hebt via WhatsApp, of Tinder, of sms, of een datingsite.

Spreek jij geregeld af met deze vrouwen en zie je elkaar en doe je dingen samen?

Meestal niet. Doorgaans beperkt het contact zich tot WhatsApp of ander online communicatiemiddel. En doe jij niets anders dan je uiterste best om dat contact te behouden. Omdat je wel hoopt dat je haar een keer in het echt zult gaan zien.

Wat doorgaans echter gebeurd is, dat zo'n contact met een vrouw beperkt blijft tot WhatsApp. En vroeg of laat stopt.

Negen van de tien keer omdat zij stopt met reageren. En wat je daarna ook nog probeert, je hoort helemaal niets meer van haar.

Dat dit je frustreert is volkomen te begrijpen. Dat je hierdoor de pest krijgt aan online communicatiemiddelen, is ook volkomen te begrijpen.

Want het was zo gezellig. En jullie hadden zo'n leuk contact. En voor je gevoel stopt dat ineens zonder reden. Waardoor je eigenlijk niet goed weet waarom vrouwen ineens stoppen met reageren.

Zoals voor zoveel dingen geldt: als je het eenmaal weet, is het simpel. Zo is het ook best simpel te begrijpen waarom een vrouw op een bepaald moment gewoon stopt met reageren.

Want ook een vrouw heeft namelijk bepaalde verwachtingen. Als jij een vrouw aanspreekt, met haar praat, en vraagt of je haar telefoonnummer mag, dan gaat ze ervan uit dat je dat vraagt omdat je haar leuk vindt en haar vaker wilt zien.

En door elkaar vaker te zien, leer je haar vanzelfsprekend beter kennen en stel je jezelf in de gelegenheid om de relatie met haar op te bouwen die jij wilt.

Maar wanneer je het nalaat om haar vaker te gaan zien, haar niet uitnodigt voor een date, en in plaats daarvan slechts contact met haar probeert te houden via WhatsApp of ander online communicatiemedium, dan zal een vrouw na enige tijd concluderen:

  1. Dat jij haar niet leuk genoeg vindt om uit te nodigen voor een date.
  2. Of dat jij haar niet uit durft te nodigen voor een date, omdat je een bang mietje bent.

Je zult begrijpen dat een vrouw in beide gevallen haar interesse in jou snel verliest.

Dat een vrouw op een goed moment gewoon stopt met contact houden via WhatsApp, heeft dus niet zozeer iets te maken met jou als persoon, maar wel met hoe jij je tegen haar gedraagt.

Hoe je WhatsApp 100% in je voordeel gebruikt

Even terug naar een telefoonnummer krijgen en vervolgens bellen om een afspraak te maken.

De reden waarom een man een vrouw om een telefoonnummer vroeg is altijd geweest: omdat hij haar leuk vond, haar beter wilde leren kennen, en haar daarom graag nog eens wilde zien.

Dit heeft decennia lang voor iedere man feilloos gewerkt. Omdat wanneer een vrouw jou haar telefoonnummer geeft, zij jou ook leuk vindt, en jou ook graag nog eens zou willen zien.

Het enige wat jou als man vervolgens feitelijk alleen nog maar te doen staat is: actie ondernemen en het regelen dat jij die leuke vrouw ook daadwerkelijk weer te zien gaat krijgen.

En als jij dat liever regelt met een tekstberichtje, dan is dat prima. Zolang je maar actie onderneemt en het regelt. Omdat dit de manier is om een vrouw te laten zien dat je een man bent die zich ook als een man weet te gedragen.

Dit betekent kortweg dat je WhatsApp alleen maar moet gebruiken om: een volgende date af te spreken.

En voor helemaal niets anders. Omdat je daar alleen maar mee afbreekt, wat je tijdens een persoonlijk contact en samen tijd doorbrengen hebt opgebouwd.

Vrouwen vinden het namelijk stiekem juist best fijn als ze even helemaal niets van je horen. Want daarmee stel je ze namelijk in de gelegenheid om over jou na te denken, te dagdromen, zelf dingen over jou uit te vogelen, en met vriendinnen over jou te praten.

En als je een vrouw daar voldoende gelegenheid voor geeft, dan zorgt dat er juist voor dat ze zich nog meer tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Met andere woorden: door even geen contact te hebben met een vrouw, vergroot je juist de kans dat een vrouw je alleen nog maar leuker en aantrekkelijker gaat vinden, en er des te meer naar uit zal kijken om je weer te zien.

Samenvattend kunnen we dan ook stellen, dat je WhatsApp en andere online communicatiemiddelen puur moet gebruiken als vervanging van de 'ouderwetse' telefoongesprek. Dus als een manier om afspraken te regelen met een vrouw. Zodat je daadwerkelijk samen tijd door kan brengen. En kunt bouwen aan de relatie die jij graag met haar wil.

Als het je al is overkomen dat een vrouw stopt met reageren op je WhatsApp berichten, dan heb je reeds mogen ervaren dat een vrouw eerst een beetje beter leren kennen via WhatsApp alvorens iets af te spreken doorgaans niet werkt. Stop daar dan ook direct mee en regel nu nog een date met die leuke vrouw.