Een dating profiel voorbeeld voor elke man op iedere datingsite

Een date profiel maken. Het kost menig man de nodige hoofdbrekens. Want wat zet je in hemelsnaam op zo'n online dating profiel? En wat ga je schrijven over jezelf?

Het soort vragen dat er doorgaans toe leidt, dat mannen nauwelijks verder komen dan iets wat niet bijster veel toevoegt aan wat vrouwen die online daten al veel vaker te lezen hebben gekregen.

In dit artikel over het maken van een dating profiel, zal het voorbeeld dat gegeven wordt je dan ook zeker gaan helpen om inzicht te krijgen in: hoe je als man een date profiel zo maakt dat vrouwen erop reageren.

Wat vrouwen hopen te ontdekken op jouw date profiel

Interesse werk je bij een vrouw in eerste instantie het snelst, door je te onderscheiden van andere mannen. Wat met internetdaten overigens relatief eenvoudig is. Omdat het gros van de mannen die online date, veelal dezelfde dingen vertelt op een profiel. En jij weldra zult weten hoe jij een dating profiel schrijven op de juiste manier aanpakt.

Vrouwen reageren doorgaans alleen op date profielen die gevoelsmatig kloppen. En een date profiel klopt voor een vrouw, wanneer jouw foto's hetzelfde uitstralen en hetzelfde over jou vertellen als jouw profieltekst en de rest van de dingen die je op je profiel hebt ingevuld.

Kortom, jouw profiel moet een eenheid vormen in wat het uitstraalt en over jou vertelt.

Daarbij wil je uiteraard wel, dat jouw profiel het juiste uitstraalt en het juiste over jou vertelt. Waarbij de nadruk ligt op precies die dingen die jou als man aantrekkelijk maken voor een vrouw.

Vrouwen voelen zich tot je date profiel, en dus tot jou, aangetrokken als je:

 1. Zelfverzekerdheid uitstraalt.
 2. Daadkracht uitstraalt.
 3. Een passie hebt.
 4. Dromen hebt.
 5. Weet wat je wilt.
 6. Weet wat je wilt van een vrouw, en dat ook durft uit te spreken.

Zoals je wellicht al weet vallen vrouwen niet zozeer op uiterlijk, maar vooral op wat dat uiterlijk uitstraalt.

Met andere woorden: vrouwen vallen op de persoonlijkheid van een man en niet op zijn lichaam.

Foto's die het goed doen op een date profiel

Persoonlijkheid straal je uit door onder andere: je lichaamshouding, je gezichtsuitdrukking, de blik in je ogen en je manier van bewegen. Dat is dan ook precies waar vrouwen naar kijken als ze een blik werpen op de foto's op jouw dating profiel.

Aan jou als eigenaar van dat dating profiel dan ook de schone taak, om ervoor te zorgen dat je precies die foto's van jezelf maakt en selecteert die precies dat uitstralen wat nodig is.

Datingsite OkCupid heeft ooit eens zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar wat nu werkelijk de beste profielfoto's voor mannen zijn, een ook voor vrouwen.

Het is absoluut de moeite waard om dit artikel dat geschreven is naar aanleiding van deze uitgebreide research eens te lezen.

Goed, het moge duidelijk zijn: het is van het allergrootste belang dat de foto's op je profiel het juiste uitstralen en het juiste over je vertellen.

Hoe je een profieltekst schrijft waarop vrouwen reageren

Maar zoals gezegd moet je profieltekst precies hetzelfde doen. En dat lukt niet met letterlijk opschrijven dat je zelfverzekerd bent, daadkracht hebt, dat je een passie hebt, dat je durft te dromen en dat je weet wat je wilt.

Vrouwen vertrouwen namelijk niet blindelings op woorden. Maar vertrouwen meestentijds juist op het gevoel dat de woorden die ze lezen ze geeft. Daarom probeert een vrouw, als ze leest, dan ook altijd te achterhalen wat er vooral tussen te regels gezegd wordt en bedoeld wordt.

Maar hoe vertaal je dit gegeven nu op de juiste manier naar een profieltekst voor op een datingsite?

Gelukkig is het schrijven van een goede profieltekst helemaal niet zo heel moeilijk. Zelfs niet als je in het geheel niet beschikt over enig schrijftalent.

Het enige wat je voor het schrijven van een aantrekkelijke profieltekst werkelijk hoeft te kunnen is: in korte en duidelijke zinnen wat schrijven over het volgende:

 1. Je werk. Waarbij je niet zozeer vertelt wat je doet, maar vooral waarom je dit werk doet, en waarom je juist dit werk met zoveel passie doet en waarom het je voldoening geeft.
 2. Wat je doet in je vrije tijd. Waarbij je ook hier weer vertelt, waarom jij jouw vrije tijd juist zo graag op deze manier besteedt.
 3. Waar je van droomt, wat je graag nog zou willen doen, en welke doelen je absoluut nog wilt bereiken in je leven.
 4. Naar wat voor een vrouw je voorkeur uitgaat en waarom.

Door precies hierover te vertellen, geef jij een vrouw het gevoel dat jij precies weet waar het leven van een man in essentie om draait, namelijk: doelen nastreven en dingen eigenhandig voor elkaar krijgen in het leven.

Let maar eens op waar jouw zelfverzekerdheid in de regel het meest door gevoed wordt. Juist. Door de dingen die je eigenhandig voor elkaar krijgt. En met name die dingen waar je in eerste instantie tegenop zag of angst voor had dat het mis zou gaan.

En een man die droomt, die leeft. En stelt zich constant nieuwe doelen. Hij is een avonturier in bepaalde opzichten, en daardoor zal er met hem ongetwijfeld veel te beleven zijn.

Een vrouw maakt graag onderdeel uit van een man die durft te dromen, die leeft met passie, die levensvreugde uitstraalt en die zijn dromen ook durft na te jagen.

Vanzelfsprekend zul je kieskeurig moeten zijn als je zo'n man bent. Omdat je alleen tijd zult willen besteden aan vrouwen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Althans, dat zal veelal de gedachtegang zijn van een vrouw die een dergelijk dating profiel leest. Want ze weet dat zo'n man niet alleen door haar aantrekkelijk gevonden zal worden.

En dus bedien jij, zoals het een goede man betaamt, de vrouwen die jouw dating profiel lezen uiteraard op hun wenken.

Nu zul je je wellicht afvragen: "Maar haken vrouwen dan juist niet af als ik zo zichtbaar kieskeurig ben in mijn profiel?"

Ja en nee. Vrouwen die zich niet kunnen vinden in jouw voorkeuren, zullen naar alle waarschijnlijkheid inderdaad niet reageren. Wat je eigenlijk niet erg zou moeten vinden. Want tijd besteden aan vrouwen die je eigenlijk toch niet zo heel leuk vindt, is ronduit je kostbare tijd verkwanselen.

Daarentegen zal een vrouw die zich wel kan vinden in wat jij zoekt, juist nog meer haar best gaan doen. Omdat ze graag zou zien dat je voor haar kiest.

En juist door te laten zien dat je kieskeurig bent, laat je zien dat je naar alle waarschijnlijkheid voldoende keuze hebt. Iets waardoor menig vrouw er alleen nog maar nieuwsgieriger naar wordt, of jouw keuze op haar zou kunnen vallen.

En hoe meer jij er als man voor weet te zorgen dat een vrouw nieuwsgierig naar je wordt en in gedachten met jou bezig is, hoe meer ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Goed weten waar je voorkeur naar uitgaat bij een vrouw, en dat in zo min mogelijk woorden zo duidelijk mogelijk omschrijven, is dan ook een heel belangrijk onderdeel van het schrijven van een profieltekst.

Maar minstens zo belangrijk zijn:

 1. Een pakkende eerste zin of pakkende eerste alinea.
 2. De opdracht.

Vrouwen die zoeken naar profielen van mannen, zullen in de zoekresultaten zelden je volledige dating profiel direct te zien zijn. Maar meestal slechts één foto en de eerste paar regels van je profieltekst.

En precies die eerste paar regels van jouw profieltekst zijn dan ook bedoeld om een vrouw nieuwsgierig genoeg te maken om door te klikken naar jouw profiel en jouw profieltekst helemaal te lezen.

Nu is het best fijn wanneer blijkt dat veel vrouwen jouw date profiel bezoeken en lezen. Maar als het daarbij blijft, dan kom je simpelweg nog steeds niet in contact met vrouwen.

Een vrouw is best bereid om wat voor je te doen. Maar dan moet je haar wel vertellen wat je wilt dat ze voor je doet. Vandaar ook dat de tekst op jouw profiel niet compleet is zonder een opdracht.

Op een datingsite wil je dat vrouwen je een bericht sturen. Dat is dan ook de opdracht die je in je profieltekst geeft aan vrouwen: 'Stuur me een bericht.'

Je zult zien dat zodra je een dergelijke opdracht toevoegt aan jouw profieltekst, het aantal reacties erdoor zal toenemen.

Samengevat ziet een tekst voor een dating profiel, dat hiermee een bruikbaar voorbeeld vormt in het kader van dit artikel, er dan als volgt uit:

Toen ik op één van de eerste warme dagen van dit jaar besloot om eens een lekkere strandwandeling te gaan maken, en genoot van het nog koude zeewater dat over mijn voeten stroomde, dacht ik: " wat zou het een feest zijn om dit ook een keer met een date te doen ..... en haar in het water te gooien" ;-P

Dat ik de vrijheid verworven heb om iets als dit gewoon te kunnen doen wanneer ik er zin in heb, vind ik geweldig. Maar het aller-fijnste aan mijn werk is toch wel, dat het me gegeven is om dingen te kunnen creëren waarmee ik anderen kan helpen, en daarmee iets waardevols kan toevoegen aan hun leven.

"Na gedane arbeid is het goed rusten", zei mijn grootvader altijd. Mijn rust en ontspanning vind ik, naast wandelen, in het maken van lange fietstochten. Op zondagochtend vroeg mijn rugzak en mijn fiets pakken en er gewoon op uit trekken. Waarbij ik soms nog steeds op plekken in ons land terechtkom, die me verbaasd doen staan vanwege de hoeveelheid natuurschoon die het in zich heeft.

Dromen doe ik ook. Zo droom ik er bijvoorbeeld nog van om zelf een oldtimer Volkswagen Camper te restaureren. Om er vervolgens mee op pad te gaan voor een reis langs te mooiste plekken in Europa.

Het liefste zou ik dan ook een vrouw ontmoeten, die met me mee wil op avontuur. Maar in ieder geval een vrouw die me de vrijheid gunt om te avonturieren.

En ik wil je zeker graag ontmoeten als je echt bent, jezelf bent en perfect bent omdat je imperfect durft te zijn.

Stuur een bericht, ik kijk ernaar uit om je te lezen .... en reageer.

Het voorbeeld laat zien dat een tekst op een dating profiel helemaal niet lang hoeft te zijn. Maar dat het vooral wel een positief en energiek persoonlijk verhaal moet zijn. Een tekst waarin je wat deelt over jezelf met de geïnteresseerde lezeres van jouw profiel.

Een profieltekst van een man is goed, zodra het een vrouw een goede impressie geeft van zijn leven. En een vrouw zich kan inbeelden hoe zijn leven eruitziet en wat haar rol in dat leven zou kunnen zijn.

Een goed dating profiel zal, zelfs nu je een bruikbaar voorbeeld hebt, een ding blijven wat je niet even uit de mouw schudt. Belangrijk blijft dan ook, om vooral de tijd te nemen voor het maken van een date profiel. En gewoon eerst eens wat dingen te proberen, alvorens je het plaatst op een datingsite.