9 voorbeelden van clichés in een eerste bericht waardoor reacties uitblijven

Na het schrijven van een profieltekst, is het schrijven van een eerste bericht de tweede serieuze hobbel die genomen moet worden om via een datingsite met een vrouw in contact te komen.

Want wat schrijf je daar nu in, in zo'n eerste bericht aan een vrouw die je hebt gezien op een datingsite en die je graag wilt ontmoeten?

In dit artikel geef ik 9 keer een voorbeeld van een zin in een eerste bericht, die je heel makkelijk schrijft en zonder meer goed bedoelt, maar die:

Kortom, met deze zinnen onderscheid je jezelf niet van andere berichtenschrijvers. En bovendien wek je onbedoeld de indruk dat je niet echt moeite hebt gedaan voor een leuk bericht. Wat een vrouw vertaalt als: dat jij haar niet zo heel erg de moeite waard vindt.

Je zult begrijpen dat daardoor de kans ineens heel klein wordt, dat een vrouw op je eerste bericht gaat reageren.

Daarom zal ik je niet alleen voorbeelden geven van hoe het niet moet in eerste berichten, maar ik zal je tevens laten zien wat je met een dergelijk cliché zinnetje wel kan doen. Zodat ie wel bruikbaar wordt.

1) Je profiel spreekt me erg aan..

Deze zin voegt niets toe aan een bericht omdat het voor zich spreekt dat haar profiel jou aanspreekt. Want anders had je namelijk niet de moeite genomen om haar een bericht te schrijven.

Wat je kan doen is specifieker zijn. Wellicht vertelt ze wat in haar profiel, wat jou aanspreekt omdat jij er hetzelfde over denkt of omdat het iets is wat jullie gemeen hebben.

Je bericht beschrijft op die manier precies wat jou aansprak in wat ze in haar profiel schrijft en waarom jou dat aansprak. En precies dat maakt je bericht persoonlijk en aan haar gericht. Wat de kans op een reactie zonder meer zal laten toenemen.

2) Je ziet er leuk uit / Leuk foto heb je / Leuk profiel heb je

Wanneer je iets met een dergelijke strekking schrijft, dan weet een vrouw precies wat je bedoelt. Namelijk dat je haar lekker, aantrekkelijk, sexy en mooi vindt. Overigens is het niet eens het grootste probleem dat je dat vindt. Het grootste probleem is dat al tientallen mannen voor jou al iets hebben gezegd met dezelfde strekking.

En daarom zal ook jij, als er een vergelijkbare zin in jouw eerste bericht staat, linea recta op de hoop saaie cliché mannen gedeponeerd worden. En dat was nou net niet de bedoeling van jouw eerste bericht aan haar.

Als je oprecht vindt dat ze er leuk uitziet, vertel dan ook direct waarom. Misschien vind je dat ze goed weet wat bij haar past. Omdat het je is opgevallen, dat de halsketting die ze draagt op haar profielfoto, mooi past bij haar ogen.

Daarmee laat je een vrouw merken dat je haar met plezier en oog voor detail bekeken hebt. En de moeite die ze doet om er leuk uit te zien waardeert. En wanneer je vervolgens zonder omhaal zegt wat je ervan vindt en waarom, dan toon je haar de man in jou. En dat vinden vrouwen zonder uitzondering aantrekkelijk.

3) Ik ben erg nieuwsgierig geworden..

Ook dit is weer een zin in de categorie 'volstrekt overbodig'. Want ook bij deze zin geldt: als je niet nieuwsgierig naar haar was, dan had je haar niet geschreven. Dus het feit dat je een vrouw schrijft, vertelt haar al dat je nieuwsgierig bent naar haar.

Maar ook hier kun je wat mee. Door haar in je eerste bericht expliciet te vertellen wat jou nieuwsgierig naar haar maakt, na het lezen van haar profiel. En dat je daar graag wat meer over zou horen van haar.

4) Het lijkt me leuk om kennis met je te maken

Zou je haar een bericht gestuurd hebben als je liever geen kennis met haar zou maken?

Met het stellen van deze vraag, wordt het waarschijnlijk overbodig om te vertellen dat ook deze zin een voorbeeld is van een zin, die de kans op een reactie op jouw eerste bericht ernstig vermindert.

Zinnen van deze strekking worden vaak aan een bericht toegevoegd om aardig over te komen. Echter, een eerste bericht die je gaat versturen via een datingsite is niet bedoeld om aardig gevonden te gaan worden.

Een eerste bericht is vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat een vrouw reageert. Zodat je een korte mailwisseling met haar aan kunt gaan die leidt tot elkaar echt ontmoeten.

5) Hoe is het? / Heb je een leuk weekend?/ Heb je een leuke dag gehad?..

Dit soort vragen stel je aan een chat maatje of chat vriendinnetje die je al een hele tijd kent. Maar dit soort vragen stel je zeer zeker niet aan iemand die je nog helemaal niet kent.

Stel je het volgende eens voor. Je loopt in de Albert Heijn en opeens stapt er iemand op je af die je vraagt of je een leuk weekend hebt. Ik denk dat jij je ook in eerste instantie zal afvragen of je diegene kent. Zo niet, dan vraag je jezelf vervolgens af wat diegene van je moet.

Vraag je, bij wat je in een bericht schrijft, altijd af: Als een onbekende dat aan mij zou vragen, wat zou ik daar dan van vinden. Als je de vraag ook maar enigszins vreemd zou vinden, dan hoort deze vraag zeer zeker niet thuis in een bericht dat je gaat sturen aan een vrouw op een datingsite.

6) Als jij ook benieuwd bent naar mij dan hoor ik graag meer over jou

Menig man blijkt in staat om vrouwen in één enkele zin te laten weten dat zijn profiel niet wordt bezocht, dat zijn mailbox angstvallig leeg blijft en dat hij eigenlijk met geen één vrouw contact heeft op deze datingsite. En hoopt dat zij dan in ieder geval contact wil.

En precies dit is zo'n soort zin. Dit is dan ook absoluut een zin die in geen geval in een eerste bericht van jou mag voorkomen. Sterker nog. Het mag zelfs niet in de verste verte op deze zin lijken.

Want behalve dat het met ieder woord duidelijker wordt, hoe ontzettend eenzaam jij bent, vertelt het ook nog eens hoe wanhopig jij op zoek bent naar contact met een vrouw.

Zelfs al ben je de meest wanhopige man op aarde en heb je in geen jaren een vrouw gesproken, laat het nooit merken.

Want vrouwen vinden altijd die mannen het leukst die door andere vrouwen ook leuk gevonden wordt. Daarvoor hoeven ze je niet eens te zien met andere vrouwen. Want ze weten het namelijk al vrijwel direct, door gewoon heel even jouw uitstraling te observeren. En wanneer het in jouw uitstraling alleen al aan zelfvertrouwen ontbreekt, dan staat dat gelijk aan een gebrek aan mannelijkheid. En dus word je onaantrekkelijk bevonden.

Helaas straal je hoe jij over jezelf denkt ook uit in de manier waarop jij jouw profieltekst en jouw berichten schrijft. En deze voorbeeldzin is zo'n zin die een gebrek aan zelfvertrouwen niet duidelijker kan uitstralen.

Een pluspunt van berichten schrijven is dan gelukkig wel weer, dat je drie keer kunt nadenken voordat je een bericht verstuurt. Maak van dit gegeven dan ook altijd optimaal gebruik.

7) Mocht het je leuk lijken elkaar te leren kennen,..

Voor deze zin geldt hetzelfde als zin 6. Daarom mag ook geen enkele zin die lijkt op deze in jouw bericht voorkomen.

Bovendien vertelt deze zin dat je het elkaar leren kennen laat afhangen van haar. En dat je er dus als het ware alle begrip voor zou hebben, als ze jou niet zou willen leren kennen.

Komt dat bij jou ook niet over als: eigenlijk is er geen hond in me geïnteresseerd en het zou me verbazen als jij dat wel bent?

Een dergelijke zin geeft dan ook absoluut niet aan dat jij gewoon wel eens een hele leuke vent zou kunnen zijn die het waard is om te leren kennen.

Verbaast het jou dan nu nog dat een vrouw na het lezen van zo'n zin er niet enthousiaster van wordt, om te reageren op jouw bericht?

8) Als mijn profiel jou ook aanspreekt, zie ik graag een berichtje terug

Ook deze zin straalt geen greintje zelfvertrouwen uit.

Een man met een beetje vertrouwen in zichzelf, gaat er namelijk vanuit dat zijn profiel vrouwen aanspreekt. Want daar heeft hij zijn best op gedaan. En het bevat informatie die hij interessant vindt voor een vrouw om te weten.

Door het schrijven van een leuk bericht aan een vrouw, maakt hij haar erop attent dat zij hem is opgevallen tussen die vele honderden andere dames die ook om zijn aandacht vragen.

Maar hij heeft haar gekozen om beter te willen leren kennen. En hij verwacht dan ook dat zij reageert.

Precies dit verhaal wil een vrouw tussen de regels door en in de uitstraling van jouw bericht willen lezen. En dat zal zeker niet het geval zijn wanneer zinnetje 8 deel uitmaakt van jouw bericht.

9) Je telefoonnummer in eerste bericht zetten

Menig man vindt het soms een slim idee om direct zijn telefoonnummer te vermelden in een eerste bericht. Op zich kan het geen kwaad. Maar je zet iets in een mail omdat je hoopt dat een vrouw daardoor reageert. Echter, wat een vrouw vrijwel nooit zal doen is jou als eerste bellen of sms'en.

Eigenlijk kun je alles schrijven aan een vrouw. Zolang het maar betrekking heeft op wat je hebt gezien en gelezen in haar date profiel. Daarnaast moet een eerste bericht ook vooral kort en bondig zijn en één leuke en eenvoudig te beantwoorden vraag bevatten. Zodat je het antwoorden op jouw bericht voor een vrouw zo makkelijk mogelijk maakt.

Waarbij je er overigens wel op bedacht moet zijn, dat ze de vraag niet met een simpel: 'Ja, nee, soms of misschien', kan beantwoorden. Want op een antwoord dat uit slechts een paar woorden bestaat, wordt het lastig reageren. Laat staan op leuke manier ergens op doorvragen.

Een ander belangrijk ding aan een eerste bericht is: dat deze op moet vallen tussen alle andere eerste berichten die een vrouw ontvangt. Opvallen kan overigens relatief makkelijk, door simpelweg te voorkomen dat je in clichés vervalt en zinnen gebruikt die niets toevoegen aan een bericht.

Onthoud om dat te helpen voorkomen als vuistregel: alles wat je in een oogwenk verzint om te schrijven in een eerste bericht en wat niet direct slaat op het profiel dat je zojuist gelezen hebt, is waarschijnlijk al eens eerder geschreven. En zal daardoor niet het opvallende, leuke en authentieke eerste bericht opleveren, waar vrouwen naar uitkijken. En zeer waarschijnlijk dan ook geen bericht zijn waar vrouwen op reageren.

Met deze voorbeelden van clichés in eerste berichten, die het reageren van vrouwen op jouw berichten sterk laten afnemen, zou het minstens een stukje eenvoudiger geworden moeten zijn om berichten te schrijven waar vrouwen wel enthousiast op reageren.