9 belangrijke redenen waarom je geen antwoord krijgt op je berichten

Is dit ook jouw grootste frustratie bij online daten? Geen antwoord krijgen op de berichten die je vrouwen stuurt. Wist jij dat geen antwoord krijgen op berichten, reden nummer 1 is dat mannen online daten voor gezien houden? En ook direct een illusie armer zijn daardoor.

Want laten we eerlijk zijn. Als je die grote aantallen leuke dames ziet op datingsites, dan zou je toch denken dat het Appeltje, Eitje moet zijn, om in contact te komen met in ieder geval sommigen van hen.

Maar de realiteit is helaas vaak anders. En nog vervelender is dat veel mannen het zich persoonlijk aantrekken wanneer ze falen met online daten. Want het gevoel wat dan heerst is meer dan eens: als het me via online daten al niet eens lukt om in contact te komen met vrouwen, hoe dan wel?

Dat was voor mij dan ook de belangrijkste motivatie eens voor jou op een rijtje te zetten, om welke redenen jij mogelijkerwijs geen antwoord krijgt op de berichten die je stuurt.

En je te laten zien, dat niet in contact kunnen komen met vrouwen via online dating lang niet altijd aan jou ligt.

1) De vrouw die je geschreven hebt, date niet actief online

Menig vrouw heeft wel een date profiel op een datingsite staan, maar doet er om wat voor een reden dan ook weinig mee. En dus zal ze uit nieuwsgierigheid misschien de berichten wel lezen die ze krijgt, maar doorgaans niet beantwoorden.

2) Ze is overdonderd door de hoeveelheid berichten die ze krijgt

Vrouwen hebben vaak geen idee wat ze te wachten staat als ze zich inschrijven op een online datingsite. Maar zeker wanneer een vrouw er leuk en verzorgd uitziet op een foto, kan ze zich verheugen op vele tientallen e-mails per dag. In eerste instantie zal ze nog proberen om de e-mails die ze krijgt te beantwoorden.

Maar wanneer dat niet langer lukt, stoppen vrouwen nogal eens in zijn geheel met het beantwoorden van mail. Omdat het ze helemaal een rotgevoel geeft, wanneer ze de berichten van sommige mannen wel beantwoordt en de lieve aardige berichten van andere mannen niet.

3) Ze heeft iemand ontmoet waar ze zich tot aangetrokken voelt

Zodra een vrouw zich hevig aangetrokken voelt tot een man, dan bestaan andere mannen ineens niet meer voor haar. Dan kun jij nog zo'n leuk gevat berichtje gestuurd hebben naar een vrouw, waar vele andere vrouwen absoluut op gereageerd hadden, zij zal er niet op reageren. Gewoon omdat ze vindt dat ze dat niet maken kan tegenover de man waar ze zich zo sterk tot aangetrokken voelt.

4) Ze is aan de kant gezet door een man

Vrouwen die aan de kant gezet zijn door een man, willen doorgaans zo snel mogelijk weten of andere mannen haar nog wel aantrekkelijk vinden. Zodat ze in ieder geval voor haarzelf bevestigd krijgt dat zij nog steeds in trek is bij mannen. En dat het dus niet aan haar ligt, dat ze aan de kant is gezet.

Deze vrouwen zetten dan ook alleen maar een date profiel online om te kijken hoeveel mannen haar een bericht sturen en wat ze in die berichten schrijven. Zolang haar dat een goed gevoel geeft, zal ze haar date profiel op een datingsite laten staan. Maar slechts zelden zal ze berichten die ze krijgt van mannen beantwoorden.

5) Ze heeft je bericht gelezen maar is 'm vergeten

Met name de leuke, aantrekkelijke, sprankelende vrouwen op een datingsite, krijgen talloze berichten van mannen die graag met haar in contact zouden willen komen. Misschien had ze echt de intentie om ook jouw bericht te beantwoorden. Maar het op dat moment niet gedaan heeft, omdat ze er de tijd niet voor had.

Iets wat je met name kan overkomen als jouw bericht aan de lange kant is en meerdere vragen bevat. Echter, op een later tijdstip denkt ze niet meer aan jouw bericht of kan 'm zo snel niet meer terugvinden in die berg met berichten. Het gevolg: jij krijgt geen antwoord op jouw bericht.

6) Jouw profiel spreekt haar niet aan

Wellicht vind jij het ook lastig om iets over jezelf te schrijven. Of voel je jezelf er ongemakkelijk bij. Waardoor waarschijnlijk ook jij nu de eigenaar bent van een volgende '13 in een dozijn' profieltekst waar een vrouw niet echt enthousiast van wordt.

Omdat ze iets van dezelfde strekking al zo vaak onder ogen heeft gehad. En waarvan een vrouw inmiddels tevens de indruk heeft gekregen dat het hele online daten je waarschijnlijk geen lor interesseert. Dus waarom zal ze dan de moeite nemen om op jouw bericht te reageren?

7) Jouw profieltekst en berichten geven geen duidelijk doel aan

Waarom ben je aan het internetdaten? Wat voor een vrouw hoop je te ontmoeten? Wat verwacht je van de vrouwen waarmee je contact zoekt? Met welk doel schrijf je haar? En wat wil je vervolgens?

Antwoorden op deze vragen moeten gegeven worden in je profieltekst of in de berichten die je stuurt. Of dienen tussen de regels gelezen te kunnen worden. Met andere woorden: Wat je profieltekst en berichten uitstralen, geeft voor een vrouw antwoord op die vragen.

Een vrouw wil altijd van jou als man weten wat jij wilt en wat je daarbij van haar verwacht. Haar dat geven in zowel je profiel als je berichten, laat de kansen op een antwoord van haar significant toenemen.

Want weten wat je wilt is mannelijk. Het uitstralen van mannelijkheid in welke hoedanigheid dan ook, geeft een vrouw vertrouwen in jou. En vormt daarmee direct een hele belangrijke reden om op jouw bericht te reageren.

8) Jouw profiel en berichten stralen niet hetzelfde uit

Vrouwen letten onbewust heel goed op wat iets of iemand uitstraalt. En wanneer daar voor hun gevoel iets niet aan klopt, dan willen ze daar niets mee te maken hebben. Het is dan ook heel belangrijk dat jouw profiel en de berichten die je stuurt hetzelfde uitstralen.

En dat lukt alleen door profieltekst en berichten tot en met de laatste letter zelf te schrijven. Zodat jouw persoonlijkheid erin uitstraalt. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom het betere jatwerk meestal niet werkt. En knip en plak berichten eveneens niet.

9) Er is iets aan de hand met jouw foto

Als je geen duidelijke foto van jezelf op je profiel hebt, dan is de kans klein dat een vrouw op je bericht reageert. Simpelweg omdat wanneer er geen foto op je profiel staat, je de indruk wekt, dat je iets te verbergen hebt. En wanneer een vrouw jou enigszins niet vertrouwt, zal ze zeker niet reageren op jouw bericht.

Ook zonnebrillen en ontblote bovenlijven doen het over het algemeen niet goed bij vrouwen.

Plaats in ieder geval altijd minimaal één foto van jezelf op een dateprofiel. En zorg ervoor dat op die foto in ieder geval je gezicht en ogen goed zichtbaar zijn.

Maar liefst 5 van de hier besproken redenen waarom vrouwen niet op je berichten reageren liggen voor het grootste deel buiten jouw controle. Enige controle daarover heb je alleen door middel van de berichten die je schrijft: Houd daarom zeker de eerste paar berichten zo kort, bondig en luchtig mogelijk. En stel slechts één vraag per bericht die niet alleen leuk is, maar die tevens snel te beantwoorden is.

Over de overige redenen waarom je berichten niet beantwoord worden, heb je volledige controle. En verbeteringen zullen voornamelijk neerkomen op: ervoor zorgen dat jouw profiel en berichten duidelijk uitstralen wat je wilt en wat je doel is. Waardoor je meteen ook precies die vrouwen aantrekt die jij graag wilt ontmoeten.

Wat je echter altijd in je achterhoofd moet houden met online daten is: dat de redenen waarom vrouwen niet reageren vrijwel nooit te maken hebben met jou als persoon.

Bovendien zijn er nog zoveel meer redenen te bedenken waarom een vrouw niet reageert op jouw bericht. Waardoor je gerust zou kunnen stellen dat de kans groter is dat een vrouw niet reageert op een bericht van jou, dan dat ze er wel op reageert.

Dat zou beschouwd kunnen worden als een groot nadeel van online daten. Maar dan wel een nadeel dat een groot voordeel met zich meebrengt. En dat is dat een vrouw het zich na enige tijd wellicht niet eens meer herinnert dat je haar ooit een bericht hebt gestuurd.

Iets dat je in je voordeel kunt gebruiken door haar na verloop van tijd nog eens een bericht te sturen. En net te doen alsof je haar profiel nog nooit eerder gezien hebt.