5 misvattingen die online daten tot een teleurstelling maken

Door misvattingen leidt online daten nogal eens tot teleurstellingen. Teleurstellingen die dermate groot zijn, dat menig man erdoor afhaakt. Maar wist jij, dat het merendeel van deze teleurstellingen eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden?

Simpelweg door te weten welke misvattingen er over online daten bestaan en erachter te komen hoe het echt zit. Laten we daarom de 5 belangrijkste eens beetpakken en bekijken.

1) Online daten is de laatste strohalm voor als een vrouw versieren niet lukt

De absolute nummer 1 qua misvattingen over online daten is wel, dat online daten makkelijk zou zijn. En dat je online daten pas gaat proberen wanneer niets anders meer lukt om een vrouw te krijgen.

Echter, juist deze overtuiging zorgt ervoor dat:

  1. Je niet echt je best gaat doen om een zo goed mogelijk date profiel te maken. Omdat je er niet echt van overtuigd bent dat het nu wel lukken gaat
  2. Je daarom ook net de verkeerde dingen in je profieltekst zet.
  3. En net de verkeerde dingen in de berichten schrijft die je aan vrouwen stuurt.

Hiermee wordt de kans heel groot, dat maar heel weinig vrouwen op jouw profiel en berichten zullen reageren. Waardoor jij je al snel wel eens de absoluut meest onaantrekkelijke man op aarde zou kunnen gaan voelen.

Volkomen onterecht overigens. Want je wordt niet zomaar goed in online daten. Online daten moet je leren.

De beloning voor je inspanningen zal overigens groot zijn. Want juist omdat zo weinig mannen de moeite nemen om goed te worden in online daten, zijn er vrouwen in overvloed voor de mannen die er wel goed in zijn.

Hetgeen betekent dat online daten gewoon een prima manier is om vrouwen te ontmoeten.

2) Als je profiel maar weinig bezocht wordt, vinden vrouwen je niet aantrekkelijk

Een veelgehoorde klacht van mannen over online daten is: dat hun profiel maar weinig bezocht wordt door vrouwen.

Iets dat op zijn minst de indruk werkt, dat het aantal bezoeken aan het profiel, vaak gezien wordt als maatstaf voor populariteit en aantrekkelijkheid op een datingsite.

Maar wist jij dat aantrekkelijke vrouwen op een datingsite, alles behalve tijd hebben om profielen van mannen te bezoeken. Aantrekkelijke vrouwen worden op een datingsite namelijk vaak letterlijk overspoeld met berichten van mannen die met ze in contact willen komen. Waarbij 50 tot 100 berichten per dag geen uitzondering zijn.

De profielen die aantrekkelijke vrouwen bekijken op een datingsite, zijn dan ook hoofdzakelijk profielen van mannen, van wie ze een bericht gekregen hebben.

Dit betekent kortweg, dat als jij geen berichten stuurt aan vrouwen, je ook niet veel bezoek mag verwachten op je profiel.

Nu zijn er helaas datingsites die op een misselijke manier mannen proberen te verleiden om betalend lid op een datingsite te worden. Onder andere door met grote regelmaat te melden dat ze bezoek hebben gehad op hun profiel, of dat vrouwen ze als favoriet hebben opgeslagen. En zelfs worden er soms berichten gegenereerd, die zogenaamd afkomstig zijn van leuke vrouwen.

Totdat je betaald voor je lidmaatschap. Dan wordt het ineens verdacht stil op je date profiel en in je mailbox.

Gelukkig hoeven de populairste datingsites van ons land zich niet te verlaten op dit soort misselijke trucs.

Nogmaals, aantrekkelijke vrouwen bezoeken profielen van mannen niet spontaan in groten getale. En hetzelfde geldt voor het sturen van berichten. Gebeurt dat je wel, en met name vlak nadat je je hebt ingeschreven op een datingsite, dan kun je ervan uitgaan dat je bedonderd wordt. En is het beter maar gewoon helemaal te stoppen met het gebruiken van die datingsite.

3) Als vrouwen je leuk vinden dan sturen ze je een bericht

De meeste vrouwen sturen je niet spontaan een bericht. Tenzij je ze bijzonder nieuwsgierig naar je gemaakt hebt. Bijvoorbeeld omdat je profieltekst ze positief opvalt.

Echter, doorgaans zul je zelf aan het werk moeten en vrouwen originele en leuke berichten moeten sturen, als je met ze in contact wilt komen.

Met andere woorden: via een datingsite kun je meer vrouwen ontmoeten dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Mits je bereid bent er moeite voor te willen doen.

4) Ook vrouwen die online daten, zijn per definitie eerlijk

Uit onderzoek is gebleken dat menig man online het meeste geld kwijt raakt aan oplichting door vrouwen. Vrouwen die op slinkse wijzen misbruik weten te maken van de goedheid van mannen en hun vertrouwen in vrouwen.

Iets dat resulteert in het verzinnen van de meest zielige en meest schrijnende verhalen. Waarbij er op een goed moment ineens altijd geld nodig blijkt voor het één of het ander. En omdat deze vrouwen tevens bijzonder goed zijn in het maken van mooie beloftes, lukt het ze vaak om serieuze hoeveelheden geld los te peuteren bij mannen.

Nog een reden dus, om als man zeer wantrouwend te zijn, wanneer een mooie aantrekkelijke vrouw je ineens uit het niets berichten stuurt.

En tevens een reden om alleen gebruik te maken van gerenommeerde datingsites, als je online vrouwen wilt ontmoeten. Gemakshalve kan gesteld worden, dat iedere datingsite waarvan met regelmaat een reclame op tv, radio of in tijdschriften voorbij komt, een gerenommeerde datingsite is.

Nee, deze datingsites zijn niet gratis. Maar ze zijn altijd nog vele malen goedkoper dan avondjes uitgaan om vrouwen te ontmoeten. Terwijl de resultaten via datingsites hoogstwaarschijnlijk stukken beter zullen zijn. En de vrouwen doorgaans tevens leuker.

5) Om een vrouw in het echt te kunnen ontmoeten, moet je elkaar eerst te leren kennen

Vrouwen zijn nieuwsgierig en gaan graag op date met iemand die hun interesse werkt. Je kunt er dan ook zonder meer vanuit gaan, dat een vrouw die je ontmoet op een datingsite, graag iets met je zal willen afspreken. Tenzij ze iets te verbergen heeft. Iets wat zo simpel kan zijn als: je minder leuk vinden dan ze je wil doen geloven, maar je niet wil kwetsen.

Wat het ook is dat een vrouw te verbergen heeft, het heeft altijd tot gevolg dat ze niet met je af wil spreken. Of op het laatste moment steeds met allerlei uitvluchten komt, waardoor een afspraak niet doorgaat.

Iets dat niet zal veranderen wanneer dat eenmaal aan de hand is. Waardoor jij eigenlijk je tijd aan het verdoen bent aan een vrouw.

Laat dat je niet overkomen. En probeer altijd zo snel mogelijk af te spreken en elkaar in het echt te gaan zien, zodra je via een datingsite een vrouw hebt ontmoet die je leuk vindt.

Online daten is helaas niet zo makkelijk als datingsites ons vaak willen doen geloven. Je zult echt serieus wat moeite moeten doen om te leren hoe je een goede profieltekst schrijft en hoe je berichten schrijft waar vrouwen op reageren.

Echter, zodra je eenmaal door hebt hoe het moet en snapt hoe je datingsites in moet zetten om leuke vrouwen te ontmoeten, dan is het zonder meer mogelijk wekelijks een dates te hebben met de leukste vrouwen die je je maar voor kunt stellen.

Een eerste stap naar het ontmoeten van leuke vrouwen is zogezegd: weten hoe het echt zit met online daten, zodat misvattingen over online daten op jou in ieder geval geen invloed hebben.