Hoe nieuwe vrienden maken je helpt om een vriendin te krijgen

nieuwe vrienden maken Foto door Helena Lopes

Als single man heeft nieuwe vrienden maken absoluut zo zijn voordelen. Eén daarvan is de kans dat je via vrienden de juiste vrouw voor jou ontmoet. Want de meeste stellen ontmoeten elkaar nog steeds via wederzijdse vrienden of andere sociale contacten.

Voor het vinden van een vrouw in hun leven, gebruiken meer en meer mannen echter dating apps en datingsites. Maar voor menig man loopt online daten [https://www.datewijsheid.nl/online-dating/internetdaten-werkt-niet.htm] uit op een bittere teleurstelling. Dit komt met name omdat online daten minder makkelijk is voor mannen dan uitbaters van datingsites ons willen doen geloven.

Dat maakt het voor een man absoluut een goed idee om vooral meer tijd te investeren in nieuwe vrienden maken.

Dit doet nieuwe vrienden maken voor je

Het probleem dat menig vrijgezelle man treft, is dat de vrienden die hij al had inmiddels een relatie hebben, zijn gaan samenwonen en misschien zelf al kinderen hebben. Kortom het leven van je vrienden verandert, prioriteiten veranderen en misschien zelfs ook interesses.

Dat kan zomaar tot gevolg hebben dat je vriendschap met deze mannen niet perse ophoudt, maar wel dusdanig verandert dat het niet meer zo is als vroeger en wellicht ook niet meer zal worden als vroeger.

Hetzelfde kan je overkomen wanneer er na een lange tijd een einde komt aan een relatie. Tijdens deze relatie was je wellicht bevriend met andere stellen en deden jullie met z’n vieren vaak dingen. Wanneer een relatie verbroken wordt, veranderen veelal ook sommige vriendschappen.

Dit hoeft vriendschappen overigens niet minder waardevol te maken, maar ze veranderen meestal wel.

Vriendschappen zijn belangrijk, maar als je single bent misschien nog wel belangrijker. Want zelfs al kun jij jezelf prima alleen vermaken, ook jij hebt wel eens iemand nodig met wie je samen wat kan gaan doen en met wie je kan delen wat je bezighoudt en waar je zorgen over maakt. En ook jij hebt vast wel eens de behoefte aan de mening van iemand anders, een advies of gewoon een goed gesprek.

Als je single bent, dan zullen vrienden die single zijn je op bepaalde vlakken beter begrijpen dan vrienden die een relatie hebben. Ook zullen single vrienden mogelijk andere dingen leuk vinden dan de vrienden die een relatie hebben.

Ook typische single mannen dingen zoals samen met een vriend een nacht op stap gaan of motorrit maken die spontaan uitloopt op een weekendje weg, overkomt je eigenlijk alleen maar samen met vrienden die ook single zijn.

Nieuwe vrienden maken is als single man daarom een nuttige tijdsbesteding. Zodat je die typische single mannen en mannen onder elkaar activiteiten kunt doen die belangrijk voor je zijn, waar je goed van ontspant, die je blij maken en een gevoel van geluk geven.

Nieuwe vrienden maken gaat het gemakkelijkst met andere mannen met wie je een interesse deelt. Vooral omdat mannen makkelijker contact leggen door samen iets te doen, dan door te praten.

Dus ga eens na wat je graag doet in je vrije tijd of graag zou willen gaan doen. Kijk vervolgens eens op internet of er clubs en verenigingen zijn die zich met jouw interesses bezighouden.

Ik ben bijvoorbeeld al mijn hele leven lang gek op radiografisch bestuurbare auto’s. Dus ben ik lid van clubs waar ze racen met radiografische auto’s en doe mee aan wedstrijden. Daarnaast bezoek ik evenementen op het gebied van radiografische auto’s en ben ik lid van diverse fora en Facebookgroepen waar ik mijn liefde voor radiografische auto’s uit jaren ’80 en ’90 deel met andere liefhebbers van over de hele wereld.

Door de jaren heen heb ik honderden mensen ontmoet waaruit een aantal leuke en waardevolle vriendschappen zijn ontstaan.

Als je mensen wilt ontmoeten en vrienden wilt maken, is het belangrijkste denk ik: simpelweg op komen dagen. Zorg er daarom voor dat je:

· Er vaak bent als er hulp nodig is om wat voor elkaar te krijgen of gedaan te krijgen voor de club.

· Een luisterend oor hebt als iemand het nodig heeft.

· Een helpende hand biedt als iemand een probleem heeft of met een vraag zit.

· Probeert om altijd je goede humeur mee te nemen en bijdraagt aan een leuke sfeer.

Kortom, doe je best iemand te zijn met wie anderen graag samen tijd doorbrengen.

Ze vindt je nog leuker omdat anderen je al leuk vinden

Hoe beter jij je weet te omringen met mensen die hetzelfde leuk vinden als jij, dezelfde interesses hebben als jij, dezelfde overtuigingen hebben als jij en dezelfde levensvisie hebben als jij, hoe waardevoller jouw sociale netwerk vanzelfsprekend voor jou is.

Waardevoller in de zin van: dat jij er blij van wordt, je er gelukkig door voelt en er je ontspanning vindt.

En hoe meer gelijkgestemden je kent, hoe makkelijker het wordt om nieuwe gelijkgestemden te leren kennen en ook nieuwe vrienden te maken. Want mensen die je kent, kennen ook weer mensen. Mensen aan wie je voorgesteld wordt omdat jullie wat aan elkaar zouden kunnen hebben.

En als je meer mensen kent en meer vrienden maakt, dan word je ook uitgenodigd op meer feestjes. Daar zou je dan zomaar ineens voorgesteld kunnen worden aan bijvoorbeeld een single vriendin van de zus van je clubgenoot en vriend die het feestje organiseert.

Dat is nog altijd de manier waarop ontzettend veel mensen hun toekomstige partner leren kennen. Want je wordt voorgesteld aan deze vrouw door iemand die jou al leuk vindt. En als er nog meer mensen op dat feestje zijn die jij kent, dan zal een vrouw al snel doorkrijgen dat meer mensen jou leuk vinden. Dat maakt je automatisch al leuker. Want wij mensen trekken ons nu eenmaal veel aan van wat anderen vinden.

En omdat de sfeer ontspannen is en er geen sprake is van hooggespannen verwachtingen zoals dat bij een date wel vaak het geval is, zal je ontdekken dat een gesprek gaande houden [https://www.datewijsheid.nl/dating-tips/hoe-hou-ik-het-gesprek-gaande.htm] je ineens een stuk minder moeite kost. Hierdoor wordt het tevens makkelijker en eigenlijk ook best vanzelfsprekend dat je spontaan bedenkt om haar mee uit te vragen. [https://www.datewijsheid.nl/dating-tips/vrouw-uit-vragen.htm]

Nieuwe vrienden maken draagt niet alleen bij aan een leuker leven voor jezelf, maar vergroot tevens de kans op het ontmoeten van je toekomstige vriendin. Want de meeste mensen ontmoeten hun toekomstige partner zogezegd nog altijd via hun eigen sociale kring.