Wat je over de relatie tussen man en vrouw moet weten

relatie tussen man en vrouw

Een relatie heb je, zodra jij en een vrouw voelen dat jullie bij elkaar willen blijven. Een relatie ontstaat, zodra je een vrouw voor het eerst aankijkt en de eerste woorden tegen haar zegt. Vanaf dat moment gebeurt er van alles. Dingen die je bedoeld had en verwacht had. Maar ook dingen waar je totaal geen rekening mee had gehouden.

Niet elke relatie wordt een liefdesrelatie. Want relaties kunnen net zo goed vriendschappelijk blijven. Of uitmonden in helemaal niets. Zelfs al was dat nou juist niet de bedoeling.

Dit kan inderdaad iedere man overkomen, die niet weet hoe je een relatie die je wilt met een vrouw ook daadwerkelijk krijgt.

Waarom je zo vaak niet krijgt wat je hoopt te krijgen

Er zijn al de nodige dingen vooraf gegaan aan het moment dat je oog in oog staat met een leuke vrouw, en haar aanspreekt. Dingen die je ervaringen, overtuigingen en gedachten hebben opgeleverd, die jou gevormd hebben zoals je nu vandaag bent en tegenover haar staat.

Vooral de gedachten die je over jezelf hebt, zijn van levensbelang op het moment dat je een vrouw ontmoet. Want hoe je over jezelf denkt, dat straal je uit en is op te maken uit gedrag en houding.

Vrouwen zijn veelal verrassend goed in dingen te weten komen over jou, door middel van simpelweg het observeren van jouw uitstraling, jouw gedrag en jouw houding.

En daarmee kan een vrouw je al afgewezen hebben, nog voordat je woord tegen haar gezegd hebt.

Met dit gegeven kunnen we concluderen, dat hoe jij over jezelf denkt voor een heel groot deel al bepaalt hoe een relatie tussen jou en een vrouw gaat verlopen. Als er tenminste al iets van een relatie tot stand komt.

Want menig man denkt niet al te best over zichzelf. Menig man vindt namelijk:

Dit soort gedachten gaan een man uiteraard niet helpen bij het krijgen van een relatie met een leuke vrouw.

Vanzelfsprekend voelt een man dat ergens ook wel. Wat hem veelal doet besluiten om dan maar te proberen zijn tekortkomingen te compenseren. Bijvoorbeeld door:

Maar het enige wat een man doorgaans bereikt met compenserend gedrag is: dat een vrouw vrijwel direct doorheeft dat deze man zichzelf niet goed genoeg voor haar vindt, maar wel wat van haar wil.

Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet verbazen dat een vrouw niet staat te springen om een man die zichzelf niet goed genoeg vindt voor haar, te geven wat hij van haar verlangt.

Wat je nu kunt veranderen

Beter worden met vrouwen, en vaker krijgen van een vrouw wat je van haar wilt en van haar verlangt, begint met beter over jezelf gaan denken.

Want kunnen geven aan een man wat hij van haar wil en van haar verlangt, geeft een vrouw absoluut een goed gevoel voor zichzelf. En dus wil een vrouw graag geven. Maar alleen aan een man die oprecht vindt, dat hij zo'n geweldige vrouw als zij vanzelfsprekend verdient.

En voor oprecht gaan vinden dat jij een geweldige vrouw verdient, is inderdaad wel wat zelfverzekerdheid, positief denken over jezelf, en een behoorlijk gevoel van eigenwaarde nodig.

Voor menigeen zal gelden dat dit makkelijker gezegd dan voor elkaar te krijgen is.

Als dat voor jou ook geldt, denk dan eens aan het volgende: als je niets doet en niets probeert, dan zal er ook niets aan jouw situatie veranderen. Dus dat is geen optie. Want de situatie waarin je nu verkeert die wil je niet.

Je wilt een leuke vrouw in je leven. Anders zat je nu dit artikel niet te lezen.

Met andere woorden: als je nu niet heel erg goed bent met vrouwen, en je het lastig vindt om met vrouwen in contact te komen, dan is dat nu zo en over 5 jaar ook als je er nu niets aan verandert.

Om iets te veranderen, zul je uit je comfort zone moeten stappen. Dus dingen anders moeten gaan doen. En dingen gaan proberen die je nog niet eerder gedaan hebt. Met name dingen, die je eigenlijk wel ontzettend graag zou willen doen, maar die je tot nu toe niet durfde te doen.

Dat je op bepaalde vlakken negatief over jezelf denkt, heeft veelal als oorzaak, dat jij vindt dat jij bepaalde dingen eigenlijk moet doen van jezelf. Maar ze al te lang voor je uit blijft schuiven. Want je ziet ertegen op.

Veelal omdat je bang bent.

Zo zou je bijvoorbeeld bang kunnen zijn om te falen. Of bang kunnen zijn voor wat je omgeving ervan zou kunnen gaan vinden.

Ieder mens is een grootmeester in zichzelf overtuigen van: waarom wat hij moet doen nu nog even beter niet kan doen. Maar diep van binnen weet hij heel goed, dat het gewoon een kutsmoes is.

Dat je daarvan niet blij wordt met jezelf, daar kun je op wachten. En jij zal daar geen uitzondering op vormen.

Daarnaast snakt menig man naar goedkeuring. En dan vooral van zijn vader, of een ander persoon die belangrijk is in zijn leven. En wanneer hij deze goedkeurig voor zijn gevoel niet krijgt, dan zal hij over het algemeen slechter over zichzelf gaan denken, dan hij zou moeten.

Dat weten van jezelf, en accepteren dat ook jij op dit vlak maar gewoon een mens bent, is nodig om daadwerkelijk iets blijvend aan jezelf te kunnen veranderen. En om ervan overtuigd te raken dat de enige van wie jij goedkeuring nodig hebt, is van jezelf.

Alleen dan kun je achterhalen waar je nou precies zo bang voor bent. En alleen dan zul je in staat zijn deze angst ook daadwerkelijk te overwinnen.

En niets is zo goed voor je zelfvertrouwen, voor positievere gedachten over jezelf en voor de groei van eigenwaarde, als een angst overwinnen, en doen wat je al zo lang zo graag zou willen doen.

Dat betekent: dat hoe vaker jij uit je comfort zone stapt en angsten overwint en daadwerkelijk doet wat jij wilt doen, hoe groter jouw zelfvertrouwen zal worden, hoe positiever je over jezelf gaat denken en hoe groter het gevoel van eigenwaarde zal zijn dat je ontwikkelt.

Iets wat terug te zien zal gaan zijn in je uitstraling, in je houding, je gezichtsuitdrukking en in de manier waarop je dingen zegt, en ook schrijft.

Uiteraard zullen vrouwen dit na verloop van tijd oppikken, en je bijna als vanzelf een stuk aantrekkelijker vinden dan voorheen. Zonder dat ze een idee hebben waarom.

Vaker uit je comfort zone stappen, is dan ook niet alleen goed voor jezelf, maar maakt je tegelijkertijd aantrekkelijker voor vrouwen.

Hoe je vaker krijgt wat je wilt

Een groep mensen heeft een leider nodig om goed te kunnen functioneren. Ook jij en een vrouw, vormen samen een groep. Een groep bestaande uit twee personen die een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben. Bijvoorbeeld: het laten slagen van een date.

Met name vrouwen voelen zich over het algemeen het prettigst en het meest ontspannen, wanneer een man de leiding op zich neemt. Dus dat de man het initiatief neemt, de besluiten neemt en de verantwoording draagt voor deze besluiten.

Vrouwen vinden dat met name prettig omdat ze nogal eens willen gaan tobben over: of het besluit dat ze genomen hebben wel het juiste besluit was. Ook kunnen ze zich vreselijk schuldig voelen over dingen die niet verlopen zoals ze dat op voorhand bedacht hadden.

Je kunt je voorstellen dat een vrouw dan ook veel leuker gezelschap zal zijn, als haar dit uit handen genomen wordt door jou als man. Want alleen dan zal zij nergens meer aan hoeven denken, en kan ze pas echt genieten van de tijd die ze samen met jou doorbrengt.

Leiders zijn mensen die hun nek uit durven steken, die initiatieven durven nemen, die nieuwsgierig zijn, en die niet bang zijn om iets nieuws te proberen. Maar leiders zijn tevens mensen die plannen durven maken en die voorstellen durven te doen aan anderen. En die het zelfvertrouwen hebben dat anderen met hun voorstellen instemmen en deel zullen nemen aan de uitvoering van de plannen. Omdat hun plannen goed in elkaar steken, en zij ze zelf alvast helemaal geweldig vinden.

Vertaald naar het daten, en een vrouw mee uit vragen betekent dit dat je:

 1. Een plan maakt, ofwel een idee bedenkt voor een date.
 2. Dit uitwerkt naar iets waar je zelf al helemaal blij van wordt.
 3. Dit de vrouw met wie je wilt daten voorstelt en dit voorstel definitief maakt.
 4. Het plan uitvoert.

Een eerste date die goed verloopt kan de start zijn van een relatie. Dat betekent onder meer dat er nog vele dates zullen gaan volgen, waarin jij als man de leiding zult moeten nemen.

Temeer omdat je niet klaar zult zijn met daten, zodra je een relatie hebt met een vrouw. Vrouwen vinden het namelijk heerlijk om door hun partner spontaan ergens mee naartoe genomen te worden, verrast te worden, en geen idee te hebben wat er te gebeuren staat.

Blijf dus altijd doorgaan met leuke dates verzinnen, zelfs al is een vrouw reeds jouw vriendin.

De leiding nemen tijdens dates met een vrouw betekent nogmaals niets anders dan:

 1. Plannen maken die jij alvast helemaal geweldig vindt. Waarbij je uiteraard wel rekening houdt met de wensen van je date, maar je plan er niet door laat bepalen.
 2. De plannen voorstellen aan je date.
 3. Bij goedkeuring de plannen ten uitvoer brengen.

Dit stappenplan geldt uiteraard voor wat je samen met je date gaat doen, maar is tevens van toepassing op alle tijd die je samen met haar tijdens jullie dates doorbrengt.

Dit betekent dat:

 1. Je moet plannen hoe jij, maar ook zij, naar de plek toe gaat waar jullie date gaat plaatsvinden.
 2. Je rekening moet houden met, hoe lang de reis duurt en of het verstandig is om onderweg nog even te stoppen voor koffie of een plaspauze.
 3. Je moet plannen wat je gaat doen direct na aankomst. Ga je direct doen wat je van plan was, of is het eerst tijd voor koffie of iets anders?
 4. Je moet plannen waar en wanneer je gaat lunchen.
 5. Je moet alternatieven bedenken voor als iets anders wordt dan verwacht.
 6. Je een kleine verrassing moet bedenken waarvan duidelijk is dat je aan je date dacht toen je het verzon. Ofwel, iets doen met iets wat ze je eerder eens heeft verteld.
 7. Ect.

De leiding nemen tijdens dates betekent inderdaad dat jij vanaf het begin tot het eind aan het regelen en organiseren bent.

Maar je beloning hiervoor zal een date zijn, die zichtbaar geniet van haar dates met jou. Die al uitkijkt naar een volgende date met jou, en die al snel het liefst al haar vrije tijd aan jouw zijde zal willen doorbrengen.

Doordat je laat zien dat je leiden kan, en laat zien dat jij hetgeen zij je vertelt gebruikt in je dates met haar, zal haar alleen maar nog enthousiaster op jouw voorstellen laten reageren. Want iedere vrouw houdt van een man die naar haar luistert, en die haar een goed gevoel geeft over haarzelf.

Leiders zijn tevens mensen die het lef hebben om te durven gaan voor wat zij willen, en die bereid zijn om daarvoor risico's te nemen.

Als leider in een relatie met een vrouw, wordt van jou hetzelfde verwacht. Dat betekent dat wanneer tijdens het daten blijkt, dat jij haar zo leuk vindt dat je haar wilt aanraken en kussen en met haar naar bed wilt, dat jij dit moet initiëren en ervoor moet durven gaan. En daarbij het risico moet durven nemen dat ze je niet toestaat om haar aan te raken, te kussen en met haar te vrijen.

De kans daarop zal echter klein zijn. Want iedere vrouw houdt van een man die haar leiden kan. En helemaal van een man, die haar het gevoel geeft dat hij het geweldig zou vinden om met haar te kussen en te vrijen, maar die haar nergens toe dwingt. Omdat hij het belangrijk vindt, dat zij er minstens net zo van geniet als hij.

De leider zijn in een relatie heeft één enorm voordeel. En dat is dat hij grotendeels bepaalt wat voor een soort relatie hij gaat krijgen met een vrouw. Waarbij hij de keuze heeft uit:

 1. Een vriendschappelijke relatie.
 2. Een traditionele liefdesrelatie.
 3. Een relatie waarbij het hoofdzakelijk draait om het hebben van seks.

Alles wat je daar alleen maar voor hoeft te doen is een vrouw je wensen vertellen, en open en eerlijk zijn over jouw bedoelingen met haar:

 1. Vind je dat je ontzettend gezellig met een vrouw ergens naartoe kunt gaan, maar voel je jezelf seksueel niet aangetrokken tot haar, handel hier dan naar.
 2. Vind je haar een ontzettend lekker ding, en geniet je van seks hebben met haar, maar vind je haar onvoldoende bij je passen voor een traditionele relatie, handel hier dan naar.
 3. En uiteraard handel je ook op de juiste manier wanneer je haar helemaal het einde vindt, en ontzettend graag een relatie met haar wilt.

Maar uiteraard wacht je met het haar vertellen van jouw precieze bedoelingen, totdat ze er expliciet naar vraagt. Want vaak willen vrouwen dingen ook gewoon nog even niet weten, en gewoon genieten van het moment dat ze samen met je hebben.

Gun een vrouw dat dan ook, en houd gewoon wijselijk je mond. En laat in plaats daarvan acties voor je spreken.

Een paar voorbeelden:

 1. Met een vrouw met wie je een vriendschappelijke relatie wilt, ga je leuke dingen doen en zorg je ervoor dat je lol hebt samen. Maar tijdens jullie samenzijn zul je haar niet proberen aan te raken, te kussen en te versieren.
 2. Een vrouw waar je eigenlijk alleen maar seks mee wilt, nodig je voornamelijk thuis uit. Waarbij je wat eet en drinkt en vervolgens met haar het bed in duikt. Maar haar zul je uiteraard niet aan je ouders gaan voorstellen.
 3. Thuis uitnodigen doe je uiteraard ook met een vrouw waar je echt een serieuze relatie mee wilt. Maar met haar ga je ook leuke dingen buitenshuis doen. En voor haar doe je moeite, en doe je ook dingen omdat je weet dat zij er ontzettend blij van wordt. En haar stel je uiteraard wel voor aan je ouders.

Door jouw acties weet een vrouw meestal al wel precies waar ze staat. En als dat voor haar voldoende is, dan zal ze bij je blijven komen en samen dingen met je gaan doen.

Als een vrouw het er niet mee eens is, dan merk je dat doorgaans ook snel genoeg. Omdat ze dan niet meer zo heel graag met je afspreekt of afspraken met jou vaak afzegt, of soms zelfs gewoon niet komt opdagen.

Met andere woorden: dat zijn acties van vrouwen die voor jou duidelijk moeten maken hoe de vork in de steel zit.

De relatie tussen man en vrouw is helemaal niet zo ingewikkeld. We maken deze relatie tegenwoordig alleen zelf vaak onnodig ingewikkeld.

Echter, jij als man bent in staat om een relatie met een vrouw een heel stuk eenvoudiger te maken. Simpelweg door je in een relatie met een vrouw, gewoon als man te gedragen en de mannelijke rol in een relatie op je te nemen, ofwel de leider te zijn in die relatie.