Een echte man worden: Is dat nodig en hoe word ik dat dan?

Alleen al uiten dat je van plan bent een echte man te worden, kon tot voor kort dodelijk zijn voor je kansen bij vrouwen. Want echte man zijn, dat kan in deze geëmancipeerde tijden niet meer. Het is maatschappelijk niet langer geaccepteerd om je mannelijk te gedragen.

Want het wordt beschouwd als vrouwonterend, kinderachtig en onvolwassen. Met dit gegeven hebben de meeste mannen zich in de loop der tijd dan ook netjes geconformeerd aan deze maatschappelijke door vrouwen ontworpen maatstaven.

Want konden we anders? Tenslotte willen we wel bij vrouwen in de smaak blijven vallen.

Waar het ernstig misgaat tussen man en vrouw

En vrouwen vroegen de afgelopen decennia nu eenmaal om mannen die wat meer hun gevoelens durfden te tonen en wat meer hun vrouwelijke kanten lieten zien. En om te voorkomen dat je buiten de boot valt bij vrouwen doe je dat gewoon, toch?

Dat valt te bezien. Want echt slim is het niet geweest. Er zijn inmiddels bewijzen genoeg die aantonen dat zowel man als vrouw niet veel gelukkiger zijn geworden door deze 'aanpassing'. Huwelijken stranden om de haverklap en relaties worden aan de lopende band verbroken. Tevens horen we zowel van vrouwen als van mannen een hoop gemopper over het andere geslacht.

Talloze single mannen en vrouwen ontmoeten elkaar. En hun instinct vertelt ze dat ze zich tot elkaar aangetrokken zouden moeten voelen. Maar de vrouw voelt zich niet aangetrokken tot de man omdat ze iets in 'm mist. En de man mist vooral een hoop vrouwelijkheid in het andere geslacht. Hij vindt haar beeldschoon, maar in zekere zin ook bedreigend.

In de afgelopen decennia van feminisme en emancipatie zien we dat de vrouw zich meer mannelijke eigenschappen heeft eigengemaakt. Onder andere om zich zelfstandig staande te kunnen houden in de competitieve door mannen geregeerde maatschappij.

En mannen? Mannen hebben zich vooral aangepast aan wat vrouwen dachten dat ze wilden, maar bij nader inzien eigenlijk helemaal niet zo graag willen.

En waar velen van onze voorvaderen nog moedig ten strijde trokken om ons land verdedigden of zich verzetten tegen de onderdrukker, schijt menig man tegenwoordig al 7 kleuren als een mooie vrouw naar hem kijkt en weet hij maar verdomd weinig fatsoenlijks uit te brengen.

Dit is de harde maar bittere werkelijkheid van de 21ste eeuw. De man is ten opzichte van de vrouw in ontwikkeling zwaar achterop geraakt. Hij is verworden tot een bang mietje die, als hem de kans al gegund wordt, alles doet om in de gunst te vallen bij het vrouwelijk geslacht.

Hij is verworden tot een ruggengraatloos mens die alle nukken van een vrouw zonder tegenstand lijkt te accepteren en hoopt en bidt dat ze 'm maar niet aan de kant zet voor een ander.

We lullen als wijven, denken teveel en doen vooral te weinig. Gewoon omdat we te bang zijn om wat te doen. Te bang zijn om keuzes te maken. Te bang zijn om echt te gaan voor wat we willen. En het leven te leiden waar we van dromen.

In plaats daarvan kiezen we voor zekerheid en conformeren we ons aan wat we denken dat onze ouders trots op ons zal maken en proberen we uit alle macht te voldoen aan iets waarvan we een gering vermoeden hebben dat het vrouwen zal bekoren.

Word nou eens wakker, man!

Kut hè, om te ontdekken dat jij eigenlijk ook een beetje een watje bent, als het op vrouwen aankomt ? En weet je? Je kan er ook nog eens geen zak aan doen. Want je wist gewoon niet beter. En het ergste komt nog. Wellicht zul je in eerste instantie niet direct geloven dat het echt tijd is om je rug te rechten en een echte man te worden.

Man zijn, als een man leven en je daadwerkelijk als man gedragen lost al je problemen met vrouwen als vanzelf op. Omdat dat nu eenmaal is waar vrouwen zich van nature tot aangetrokken voelen. Tot mannen die vrouwen ook daadwerkelijk laten voelen en ervaren dat ze een man zijn.

Want wat je nu aan het doen bent is vooral je menselijke natuur verloochenen. Dat is de belangrijkste reden waarom vrouwen je nu niet aantrekkelijk vinden.

Mannen zijn van nature leiders in hun relaties met vrouwen. Ze zijn de doeners. De beslissers. Degenen die vol zelfvertrouwen de weg banen die ze willen bewandelen met hun geliefden. Degenen die een leven creëren en de richting aangeven waar beiden gelukkig van worden. Ze zijn voor vrouwen de rots in de branding, de veilige thuishaven en de beschermde omgeving waarin een vrouw zich echt vrouw kan voelen.

Wat een vrouw diep in haar hart het allerliefste wil en zich instinctief het sterkst tot aangetrokken voelt is een man die bij wijze van spreken haar hand pakt en zegt: "Kijk, dit is mijn leven en die kant wil ik op. Ik wil dat samen met jou. Dus ik wil graag dat je met me meegaat. En ik zou het jammer vinden als je 'nee' zegt. Maar ik zal sowieso gaan. Ook zonder jou."

Dat is voor vrouwen de spreekwoordelijke 'Prins op het witte paard'. Door wie ze uitgenodigd wil worden in zijn leven. De man die zij met alles wat ze in zich heeft wil ondersteunen om zijn doel dat hij voor ogen heeft voor hun samen ook daadwerkelijk te bereiken.

De ondersteunende zorgende rol is namelijk de natuurlijke rol van een vrouw in haar relatie met een man. En dus de rol waarin zij zich het aller-prettigst voelt en de rol waarin ze zich ook het meest vrouw voelt. En bovendien de rol waar ze beregoed in is, omdat ze daar al haar vrouwelijke kwaliteiten in kwijt kan.

Maar kan een vrouw die rol nog wel vervullen in onze moderne maatschappij? Want de moderne vrouw heeft buitenshuis toch ook haar baan, haar carrière, met alle bijkomende verantwoordelijkheden. Dat is absoluut waar. Maar waar het hier over gaat is jouw leven samen met een vrouw in een omgeving die jullie je thuis noemen. In die omgeving wordt van jou verwacht dat je haar echte man bent.

Maar hoe bereik je nu zoiets? Eigenlijk is dit heel eenvoudig en ongelofelijk moeilijk tegelijk. Want, voor zover je dat nog niet gedaan hebt, moet je gaan bedenken wat jij echt wilt in jouw leven, waar werkelijk jouw passie ligt en wat je werkelijk wilt bereiken in je leven.

En dat zou je wel eens enorm veel moeite en enorm veel energie kunnen gaan kosten. Als je die uitdaging vol onzekerheden al durft aan te gaan.

Vooral wanneer je nu iets aan het doen bent wat je eigenlijk diep in je hart helemaal niet wil, maar waar je niets aan durft te veranderen. Want veranderingen brengen onzekerheden met zich mee. En geen mens is dol op onzekerheden.

Maar toch zul je in dat geval de onzekerheden in de ogen moeten kijken, ervoor moeten gaan en je onzekerheden moeten overwinnen.

Zelfvertrouwen is aantrekkingskrachtfactor nummer 1 bij vrouwen. Veel mannen zijn daar inmiddels achter. Velen zouden dan ook reuzengraag meer zelfvertrouwen krijgen. Maar ook zelfvertrouwen krijg je niet kado. Daar moet je wel wat voor doen.

En wel je onzekerheden tegemoet treden en ze overwinnen. Dat is wat je zelfvertrouwen geeft. Want zelfvertrouwen is eigenlijk niets anders dan vaardig zijn in het omgaan met onzekerheden. En vaardig in iets word je alleen maar door te oefenen en keer op keer te doen.

Te doen. Hetgeen betekent dat je stopt met denken en tegen jezelf te zeggen: "dat zou ik eigenlijk moeten doen, en dat, en dat..".

Je weet heus wel waarom het bij denken blijft en waarom je niets doet. Omdat je bang bent en jezelf onzeker voelt. En dat is geen prettig gevoel.

Onze favoriete smoes is dan ook vaak: geen tijd hebben en het te druk hebben. Maar stel dat morgen een prachtige vrouw bij je aanbelt en vraagt of je met haar mee uitgaat, zeg je haar dan ook dat je het te druk hebt? Ik denk het niet.

Met andere woorden: tijd heb je genoeg. Als je tijd hebt om leuke dingen te gaan doen, heb je ook tijd voor dingen die je moet doen. En een beetje meer een echte man worden, is absoluut iets wat je moet doen wanneer je voelt dat vrouwen zich nu niet echt tot je aangetrokken voelen.