Nooit meer zonder gespreksstof tijdens een date

Het is iets waar menig man niet aan wil denken: zonder gespreksstof komen te zitten tijdens een date. En juist wanneer je jezelf er druk over gaat maken, gebeurt het juist. Dan komen die pijnlijke stiltes er. Die stiltes in een gesprek waarbij je voelt dat het wel eens niet meer goed zou kunnen komen.

Iets waardoor je niets liever zou willen dan nooit meer zonder gespreksstof komen te zitten. Maar hoe voorkom je nou dat je inderdaad zonder komt te zitten tijdens je date.

Indruk maken is vooral verspilde moeite

Waar wij mannen nogal eens ernstig de fout mee ingaan is:

En dat is jammer. Temeer omdat de meeste mannen prima in staat zijn een gesprek te voeren met iemand. Tenminste, zolang een mogelijke vrouwelijke gesprekspartner niet te aantrekkelijk is en te leuk bevonden wordt.

Want zodra dat wel het geval is, lijkt er ineens iets geks te gaan gebeuren. Dan ineens moet alles anders. Plots moet alles perfect en moet er indruk gemaakt worden op deze vrouw. Een perfecte indruk die dan vooral gemaakt zou moeten gaan worden door middel van hetgeen we gaan zeggen.

Maar heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom eigenlijk? Want is zelfs een hele leuke vrouw ook nog steeds niet maar gewoon een mens. Zoals ieder ander mens die je in je leven hebt ontmoet?

Een leuke vrouw is niet alleen maar gewoon een mens zoals jij en ik, maar tevens interesseert het een vrouw niet zo heel veel wat je zegt, maar meer hoe je iets zegt. Waarbij het 'hoe' vooral betrekking heeft op wat je uitstraalt en hoe je hetgeen je zegt brengt. Straal je zelfvertrouwen uit? Klinkt er zelfvertrouwen door in je stem? En met hoeveel overtuiging en kracht breng jij jouw woorden?

Met name tijdens een eerste date zal de aandacht van een vrouw hier onbewust het meeste op gericht zijn. Waardoor het zomaar kan gebeuren dat ze zich later niet eens meer zoveel kan herinneren van wat je precies gezegd hebt.

Indruk proberen te maken met woorden is dan ook vooral verspilde moeite. En juist omdat veel mannen proberen indruk te maken, zul je juist veel meer indruk gaan maken wanneer je in het geheel niet probeert om indruk te maken. Maar in plaats daarvan een vrouw kennis laat maken met de persoon die jij werkelijk bent.

En juist door het proberen indruk te maken te laten voor wat het is, kom je spontaner over en zul je merken dat een gesprek ineens een stuk makkelijker verloopt. Waarmee de kans dat je zonder gespreksstof komt te zitten tevens meteen een stuk kleiner wordt.

Gespreksstof genereren door het geven van aandacht

Vrouwen houden van aandacht. Daarom doen leuke vrouwen ook iedere dag weer hun best om er zo leuk mogelijk uit te zien. En zeker wanneer een man haar het middelpunt maakt van zijn aandacht, dan zal een vrouw daar zonder meer blij van worden.

Een vrouw oprecht jouw aandacht schenken tijdens een date, heeft ook nog een ander belangrijk voordeel. Namelijk, dat een vrouw zich daardoor gewaardeerd voelt, zich door jou speciaal voelt en zich daardoor op haar gemak voelt in jouw aanwezigheid. En daardoor ook meer bereid zal zijn om over zichzelf te vertellen.

Tevens zal een vrouw hierdoor zelf steeds meer gaan bijdragen aan het op gang houden van het gesprek. Iets dat er zeker toe zal leiden dat de kans op gebrek aan gespreksstof aanzienlijk kleiner wordt. Vooral omdat vrouwen van nature sociaal vaardiger zijn dan mannen.

Dit betekent kort door de bocht, dat een vrouw jouw oprechte aandacht geven bijna garant staat voor het niet zonder gespreksstof komen te zitten tijdens een date.

Mits het uiteraard klikt tussen jou en je date. Want wat voor een ontmoeting met ieder ander willekeurig mens geldt, geldt helaas zelfs voor het ontmoeten van leuke vrouwen: Soms ontmoet je mensen met wie je nu eenmaal niets hebt. En met wie het dan ook erg moeilijk wordt om een gesprek te voeren.

Maar wanneer die klik er wel is tussen jullie, dan bestaat het aandacht geven aan een vrouw met name uit het in het moment zijn met haar en de gespreksonderwerpen zo goed mogelijk in relatie te houden met wat zij jou vertelt.

Dit doe je als eerste door middel van doorvragen over iets wat ze je vertelt en jouw mening en jouw ervaringen met betrekking tot dit onderwerp met haar te delen.

Overigens dien je nooit jouw doel tijdens een date uit het oog te verliezen. En dat is: deze vrouw leren kennen en bepalen of zij mogelijk bij jou zou kunnen passen.

Dit betekent dat jij in jouw vragen moet verwerken wat jij belangrijk vindt in een relatie en wat jij hoopt te vinden in de vrouw met wie je aan het daten bent.

Iets wat niet alleen voor jezelf belangrijk is. Maar tevens voor een deel het succes van de date zal gaan bepalen. Want een vrouw voelt graag dat een man niet zomaar genoegen neemt met wat hem wordt aangeboden. Maar in plaats daarvan niet alleen eisen stelt aan zichzelf, maar ook aan zijn partner.

Wanneer een vrouw jou dan voor zich weet te winnen, zal ze zich alleen nog maar bijzonderder en specialer gaan voelen. Een gevoel dat jij haar bezorgt en waardoor ze zich dan ook alleen nog maar meer tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Kortom, maak je met name niet langer druk over het mogelijk zonder gespreksstof komen te zitten. Maar geef een vrouw jouw oprechte aandacht. Luister naar wat ze je vertelt aan de hand van de vragen die je haar stelt. Reageer op wat ze je vertelt, geeft je oprechte mening en deel jouw ervaringen met betrekking tot het onderwerp waarover je praat.

Door op deze manier een gesprek te voeren met vrouwen, wordt de kans bijzonder klein dat je zonder gespreksstof komt te zitten en neemt de kans op een succesvolle date zienderogen toe.