5 fouten die het daten verknallen voor je

Als je gaat daten, dan zal het heus wel eens voorkomen dat een date niet helemaal verloopt zoals je had gehoopt. Dat gebeurt nu eenmaal. Maar als je keer op keer dezelfde fouten maakt tijdens het daten zonder enig idee te hebben wat je fout doet, dan kan dat het plezier van het daten wel eens behoorlijk verknallen voor je.

De meest gemaakte fouten tijdens het daten laten we dan ook nu eens uitgebreid de revue passeren. Zodat jij ze in het vervolg ten minste niet meer maakt.

1) Op pad gaan zonder goed plan

Vrouwen houden van mannen met een plan. Zorg er dan ook voor dat je voordat je een vrouw uitnodigt voor een date op zijn minst al enig idee hebt over wat je samen met haar gaat doen.

Het meest succesvolle plan voor een date is een plan dat raakvlakken heeft met iets dat jullie beiden interesseert en waarbij jullie samen iets gaan doen. Dus wanneer jullie beiden dol zijn toetjes, dan zou je kunnen besluiten om een workshop toetjes maken te gaan doen. Daarbij ben je, en samen met iets bezig en heb je de gelegenheid om te praten.

2) Een vrouw onbedoeld een interview afnemen

Zeker wanneer de zenuwen ons door de keel gieren tijdens een date en we al niet zo heel veel ervaring hebben met gesprekken aangaan met vrouwen, dan dreigen we al snel te verzanden in het stellen van zo risicoloos mogelijke vragen, zoals bijvoorbeeld:

Dit zijn niet alleen vragen die vaak gesteld worden en om die reden dus inmiddels behoorlijk saai zijn, maar het zijn tevens vragen waar hele korte antwoorden op mogelijk zijn.

Het is niet verboden om dergelijke vragen te stellen, maar probeer de vraag dan wel met een vraag te vervolgen, die haar de gelegenheid geeft wat meer over zichzelf te vertellen. Dus wanneer je vraagt waar ze woont, volg deze vraag dan op met bijvoorbeeld de vraag 'Wat vind je het leukst aan het wonen in die plaats?'

En luister vooral naar wat een vrouw je vertelt. Haak in op wat ze vertelt met een ervaring van jezelf of een vraag die betrekking heeft op wat ze vertelt.

3) Niet op tijd zijn

Een man die iets afspreekt met een vrouw en zich vervolgens niet aan de afspraak houdt, is in de ogen van de vrouw een niet erg betrouwbaar iemand. Vijf minuutjes te laat kan toch niet zulke grote gevolgen hebben? Dus wel, want die vijf minuten te laat maken onderdeel uit van haar eerste indruk van jou.

Bovendien is je kunnen vertrouwen, voor een vrouw het allerbelangrijkste. Met te laat komen scoor je dan ook stevige minpunten die je dan weer goed zult moeten maken. Zeker op een eerste date moet je dat altijd zien te voorkomen.

4) De omgang te vriendschappelijk houden

Wanneer jij een vrouw aantrekkelijk vindt, dan zou je graag meer van haar willen dan alleen wat praten. Dan wil je ook zoenen, vrijen en seks met haar hebben. Als je dat wilt, dan zal je ook daar zelf het initiatief toe moeten nemen.

Dit betekent dat ze langzaam moet wennen aan aanrakingen van jou en zul je het initiatief moeten nemen haar te kussen zodra die kans zich voordoet.

5) Teveel over jezelf praten, te weinig interesse tonen en niet letten op haar reacties

Een veelgehoorde klacht van vrouwen is, dat mannen vaak maar weinig interesse tonen in hun date. Waarbij vooral veel over jezelf praten en maar weinig aandacht hebben voor hoe ze op je reageert de grootste punten van kritiek zijn.

Wanneer jij bijvoorbeeld maar aan het praten blijft, terwijl zij om zich heen zit te kijken of met haar mobiele telefoon zit te spelen, dan zou jij moeten begrijpen dat wat jij aan het vertellen bent haar niet bijster veel interesseert.

En dat zou voor jou dus een teken moeten zijn dat het hoog tijd is om van gespreksonderwerp te veranderen en de aandacht van je gesprekspartner weer terug te krijgen. Bijvoorbeeld door het oprecht tonen van interesse in jouw gesprekspartner, in plaats van zelf aan het woord te zijn.

Of om wellicht zelfs te besluiten een einde aan de date te breien en afscheid van haar te nemen als je het gevoel hebt dat jullie geen klik hebben. Krampachtig doorgaan met een gesprek terwijl het sowieso niet lijkt de klikken is onverstandig.

Accepteer dat het nu eenmaal niet met iedereen kan klikken. Dus doe jezelf en je date in zo'n geval een plezier en bevrijdt jullie zo snel mogelijk uit een dergelijke vervelende situatie.

Wanneer je tijdens het daten deze 5 fouten voorkomt, dan zullen je dates direct al een stuk succesvoller verlopen.