Hoe je een tweede date plant die alle verwachtingen overtreft

een tweede date Foto door Josh Willink via Pexels

Als een eerste date gelopen is zoals zou moeten, dan is de beloning daarvoor een tweede date. Want als een vrouw ja zegt tegen een tweede date met jou dan vindt ze je leuk en wil ze je graag beter leren kennen.

Dat betekent allerminst dat er dan niets meer fout kan gaan. Sterker nog, vaak is een tweede date tevens de laatste. In dit artikel leer ik je hoe je dat voorkomt.

Welke verwachtingen heeft een vrouw van een tweede date?

Net als jij heeft ook een vrouw zo haar verwachtingen van een tweede date. Welke verwachtingen ze precies heeft is lastig te zeggen. Want niet iedere vrouw beleeft en benadert het daten hetzelfde.

Voor de ene vrouw is het bijvoorbeeld geen probleem om op de tweede date al seks te hebben terwijl een andere vrouw dat nog veel te vroeg vindt. En zo zal de ene vrouw het vooral leuk willen hebben tijdens het daten en date een andere vrouw met als doel om een serieuze relatie te vinden met iemand.

Het belangrijkste is dat hoe een vrouw het daten benadert en beleeft overeenkomt met hoe jij het daten benadert en beleeft.

Maar ook hangt wat een vrouw verwacht af van hoe de eerste date verliep. Want zijn jullie bijvoorbeeld toegekomen aan elkaar aanraken en kussen tijdens de eerste date?

Aanraken kan zo simpel zijn als even kort haar bovenarm of ellenboog aanraken tijdens een gesprek. Of een pluisje of iets anders uit haar haren halen. Of even je hand op haar onderrug leggen als je haar ergens naartoe leidt. Maar ook even een arm om haar heen leggen of haar omhelzen mag je allemaal onder aanraken scharen. En is van cruciaal belang als je een vrouw versieren wilt.

Een vrouw aanraken en kussen zijn onmisbare onderdelen bij het versieren van een vrouw.

En een vrouw versieren is noodzakelijk wanneer je meer wilt van een vrouw dan een leuk, gezellig samenzijn en een goed gesprek.

Sterker nog, een vrouw verwacht van je dat je in ieder geval een poging waagt om haar te versieren als je haar op date vraagt. En zeker wanneer je haar uitnodigt voor een tweede date.

Niets proberen zal er doorgaans toe leiden dat een vrouw zal gaan denken dat je haar niet leuk genoeg vindt. Wat een goede reden voor haar zal zijn om niet met jou op een derde date te gaan.

Dit gegeven zal de zenuwen bij menig man niet verminderen. Want menig man geeft de voorkeur aan geduldig afwachten totdat een vrouw iets van een goedkeurend signaal geeft dat hij verder mag gaan dan praten alleen.

Zo makkelijk maakt een vrouw je het helaas niet. Een vrouw geeft haar goedkeuring of keurt iets wat je probeert pas af op het moment dat je het probeert.

Een voorbeeld: als je een vrouw kust dan heb je haar goedkeuring als ze je terug kust en keurt ze je poging om haar te kussen af als je lippen in plaats van op haar mond op haar wang belanden omdat ze haar lippen strategisch wegdraait van de jouwe.

En dat is dan meestal direct het ergste wat je kan overkomen als je het moment van kussen niet helemaal goed inschat. Bovendien betekent het allerminst dat ze je niet meer leuk vindt. Het betekent slechts dat ze nu nog niet door jou gekust wilt worden, maar wellicht later wel.

Dus laat je dan ook zeker niet van de wijs brengen als het je mocht gebeuren. En ga gewoon verder met waar jullie mee bezig waren. Want hoe meer je laat blijken dat het ook oké is wanneer ze iets niet wil hoe veiliger en lekkerder ze zich zal voelen bij jou.

En omdat je tenminste iets geprobeerd hebt zal ze zich tevens geliefd voelen door jou. En hoe geliefder ze zich voelt en hoe veiliger en hoe meer ze zich op haar gemak voelt bij je, hoe grager ze bij je wil zijn en hoe groter de kans dat ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Want een vrouw zal zich aangetrokken tot je gaan voelen op basis van het gevoel dat je haar geeft als ze bij je is.

Met andere woorden: niet meteen goedkeuring krijgen van een vrouw is per definitie zeker niet iets slechts.

Dat je een vrouw probeert te versieren is niet het enige wat ze van je verwacht op een tweede date.

Een vrouw verwacht namelijk tevens dat je haar niet alleen uitnodigt voor een tweede date, maar dat je tevens een goed plan hebt voor de tweede date.

Wat dit de beste tweede date ideeën maakt

De eerste date is vooral bedoeld om elkaar een beetje af te tasten en aan elkaars nabijheid te wennen. Vandaar ook dat het slim is om op eerste date iets samen te gaan doen, iets samen te beleven.

Een tweede date is echter bedoeld om elkaar op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Daar zul je bij je idee voor een tweede date dan ook rekening mee moeten houden. Bovendien doe je er goed aan om op je tweede date met een vrouw niet iets te gaan doen wat lijkt op de eerste date.

Het klopt inderdaad dat jij als man ook bij de tweede date het initiatief dient te nemen, de date te plannen en het plan voor de date uit te voeren.

Kunnen vrouwen dat dan niet? Uiteraard kan een vrouw dat wel. Het probleem is alleen dat wanneer je het plannen en uitvoeren van een date aan een vrouw overlaat, ze aanzienlijk meer moeite zal hebben om te ontspannen en te genieten van de date. Daar gaan wij mannen gemiddeld genomen een stuk gemakkelijker mee om.

Bovendien is het een uitgelezen kans om een vrouw je mannelijkheid te tonen. Want mannelijkheid toon je niet alleen door initiatief te nemen, maar ook door:

Want tijdens een date zullen mogelijk dingen niet helemaal volgens plan verlopen. Zo zou het kunnen gaan regenen tijdens een buitenactiviteit die je gepland had. En wanneer je daar op een goede manier mee omgaat en schijnbaar moeiteloos een goede oplossing verzint, kan dat je in de ogen van een vrouw ineens een stuk aantrekkelijker maken.

Alleen dat al zal voor jou als man voldoende reden moeten zijn om het plannen en uitvoeren van de tweede date op je te nemen.

Maar goed, wat ga je dan doen op een tweede date?

Het beste doe je het wanneer je op de tweede date iets doet met een gezamenlijke interesse of een liefde voor een bepaalde activiteit. Maar je kan ook wat doen met iets waarvan ze je verteld heeft dat ze dat graag eens zou willen doen, proberen of leren.

Ben je daar nog niet achter gekomen tijdens de eerste date of een gesprek dat je met haar hebt gehad, dan moet je zelf iets zien te verzinnen.

Ook dan weer is het raadzaam om iets te gaan doen met je date wat jij alvast ontzettend leuk vindt en haar gewoon met jou mee op avontuur te nemen. Dit kan van alles zijn: van een evenement met klassieke auto’s of motoren tot en met een jaren 50 Rock n’ Roll beurs.

Maar een kofferbakmarkt bezoeken en snuffelen tussen oude spullen levert zonder meer ook genoeg gespreksstof op om elkaar beter te leren kennen.

Maar je kan ook naar een supermarkt gaan om samen dingen te kopen voor een picknick. En als je handig bent met een barbecue laat deze dan zeker niet thuis.

Kortom het maakt niet uit wat je verzint. Het is goed zolang het niet lijkt op wat je de eerste date gedaan hebt en dat je een combinatie maakt van iets samen doen en voldoende ruimte hebben om een gesprek te voeren waardoor je elkaar beter leert kennen.

Welke gespreksonderwerpen zijn goed op een tweede date?

Op de eerste date moet je uiteraard nog even aan elkaars gezelschap wennen. En ook de nodige zenuwen spelen dikwijls een rol. Dit zorgt er nogal eens voor dat gesprekken wat aan de oppervlakkige kant blijven. En dat is helemaal niet erg. Wat op de eerste date het belangrijkst is, is dat je lol hebt met elkaar. Want daardoor zul je je nu eenmaal eerder op je gemak gaan voelen bij elkaar.

Maar dat heb je hoe dan ook allemaal perfect gedaan. Want als dat niet het geval was geweest, dan had je nu geen tweede date in het vooruitzicht gehad.

Op een tweede date verwacht een vrouw echter dat ze je beter zal gaan leren kennen. Dat ze meer zal gaan zien van wie jij echt bent. Het is dan ook zeker heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je niet per ongeluk anders voordoet dan je bent. Bijvoorbeeld omdat je denkt dat je dan een betere indruk op haar zal maken.

Vrouwen lijken namelijk een extra zintuig te hebben waarmee ze heel snel kunnen bepalen of een man echt zichzelf is of zich anders voordoet dan hij werkelijk is. En zodra een vrouw ontdekt dat je je anders voordoet dan je echt bent, dan verliest ze vrijwel direct haar vertrouwen in je en ben je haar kwijt. Pas daar dus goed voor op.

Maar we dwalen af. We hadden het over goede gespreksonderwerpen voor een tweede date.

Een gespreksonderwerp is goed voor een tweede date wanneer het onderwerp bijdraagt aan het meer te weten komen over elkaar. Bijvoorbeeld meer te weten komen over:

En om te voorkomen dat een gesprek te zwaar en te serieus wordt, kun je het gesprek draaien naar onderwerpen als:

Dat zijn leuke onderwerpen waarmee je, naast lol kunnen hebben samen, elkaar beter leert kennen.

Ook over seks mag best gesproken worden. Maar laat het aansnijden van dat gespreksonderwerp aan de vrouw over. Doorgaans wil een vrouw namelijk alleen over seksueel getinte onderwerpen praten met een man wanneer ze zich veilig genoeg en op haar gemak voelt bij een man en zich tot hem aangetrokken begint te voelen.

Samengevat is elk gespreksonderwerp tijdens een date goed wanneer het onderwerp ervoor zorgt dat jullie meer over elkaar te weten komen.

Want een vrouw kan er nog zo prachtig uitzien, wanneer ze niet bij je past als persoon ga je er niet gelukkig mee worden. Tenzij je slechts op zoek bent naar een avontuurtje met een vrouw, dan maakt het inderdaad niet zoveel uit of jullie goed bij elkaar passen of niet.

Hoe pak je het afspreken van een tweede date het slimst aan?

Het initiatief voor een tweede date ligt zoals gezegd uiteraard bij de man. Simpelweg omdat het nu éénmaal zo’n dingetje is dat je aantrekkelijker maakt voor een vrouw. En daar moet je altijd zo optimaal mogelijk gebruik van zien te maken.

Maar wanneer ga je dat nou doen, een vrouw uitnodigen voor een tweede date?

Dat ligt er onder meer aan hoe handig je bent in het verzinnen van leuke dates. Ben je iemand die snel iets leuks weet te verzinnen, dan kun je een vrouw gerust al uitnodigen voor een tweede date aan het einde van de eerste date. Als je tenminste het gevoel hebt dat je haar graag nog eens wil zien.

Ben je minder handig met het verzinnen van dates en heb je echt wel je tijd nodig om iets leuks te verzinnen en te plannen, neem die tijd dan ook gewoon en pak het afspreken van een tweede date dan bij voorkeur als volgt aan:

  1. Als je jouw date na de eerste date graag nog eens zou willen zien, stuur dan niet lang na de date een berichtje waarin je zegt dat je de date met haar erg leuk vond en dat je haar graag nog eens wil zien. Zeg haar tevens dat je snel contact op zult nemen om een tweede date af te spreken.
  2. Verzin en plan de tweede date zo nauwkeurig als nodig en stuur je date vervolgens je voorstel met datum en tijd. Dit kun je gerust doen. Want een vrouw zal doorgaans haar uiterste best doen om er te zijn als ze je leuk vindt. De enige redenen waarom ze niet in zal gaan op je voorstel is wanneer er echt iets belangrijks is op die datum en dat tijdstip of wanneer ze eigenlijk geen zin heeft in een tweede date en het lastig vindt om je dat te vertellen.

Als je je afvraagt hoe lang er tussen de eerste en de tweede date moet zitten, dan kan ik je alleen zeggen dat daar wederom geen vaststaande regels voor zijn.

Wanneer de eerste date goed is gegaan, jullie het erg naar je zin gehad hebben en de tijd echt razendsnel voorbij vloog, dan is er eigenlijk geen enkele reden waarom je elkaar niet binnen een paar dagen weer zou kunnen zien.

Want laat je dan teveel tijd zitten tussen de eerste en de tweede date, dan zou een vrouw kunnen gaan denken dat je de date met haar wellicht toch niet zo leuk vond als ze dacht.

Maar je mag er gerust vanuit gaan dat als je elkaar na ongeveer een week weer kunt gaan zien, dit uitstekend is. Dan zit er zeker niet te weinig tijd tussen de eerste en de tweede date en zeer zeker niet te veel.

Let echter op één ding. En dat is dat je niet de vergissing maakt om tussen de eerste en de tweede date steeds maar contact te houden via WhatsApp of een andere berichtenservice. Want daarmee loop je namelijk een enorm grote kans dat je al het verlangen om jou weer te zien weg appt.

Daarbij, een relatie opbouwen is alleen mogelijk via persoonlijk contact. Alle tijd die je besteedt aan gesprekken voeren met een vrouw via een berichtenservice is dan ook verspilde tijd.

Moet je zoenen tijdens de tweede date?

Die eerste zoen op de mond is voor menig man toch wel even een dingetje. Iets waar meer dan eens stevig tegenop gezien wordt. Want stel je toch voor dat ze helemaal niet door je gezoend wil worden. Zoals gezegd is meestal het ergste wat je kan overkomen dat een vrouw haar lippen wegdraait van de jouwe waardoor ze op haar wang terechtkomen in plaats van op haar mond.

Maar ervaring leert dat dit je eigenlijk alleen maar kan gebeuren wanneer je het moment van zoenen volledig verkeerd hebt ingeschat. En de kans dat je het verkeerd inschat is er alleen maar wanneer je in je hoofd vooral bezig geweest bent met dat er hoe dan ook gezoend moet worden.

En wanneer je te druk bent in je hoofd met van alles en nog wat, dan ben je absoluut niet in het moment met je date en mis je ongetwijfeld bijna elk signaal wat een vrouw mogelijk gegeven zou kunnen hebben.

Belangrijk is daarom vooral dat je ontspant en de dingen gewoon lekker op je af laat komen. Waarbij je eraan probeert te denken om haar aan te raken, haar te omhelzen of haar hand even vast te pakken als situaties waarin jullie je bevinden daar aanleiding toe geven of ze weet te creëren.

Lukt dat niet, dan is er absoluut niet direct een man overboord. Zolang je jezelf er maar van weerhoudt om eventuele gevoelens die je voor haar hebt te uiten via woord of geschrift.

Daar raakt een vrouw namelijk vaak enorm van in de war. Omdat dan gevoelsmatig jouw acties niet overeenkomen met jouw woorden. Wanneer die overeenkomst tussen acties en woorden ontbreekt dan verliest een vrouw haar vertrouwen in jou en daarmee zul je haar in razend tempo uit jouw leven zien verdwijnen.

Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je jouw gevoelens voor een vrouw in eerste instantie via acties uit. Dus:

En wacht bij voorkeur met praten over je gevoelens voor haar totdat ze zelf begint over haar gevoelens voor jou. Want daarmee geeft ze je namelijk te kennen dat ze gevoelens heeft voor je en klaar is voor een volgende stap.

Bij het daten is het heel belangrijk dat je je te allen tijde goed realiseert dat het de man is die door middel van actie initieert en aangeeft welke richting hij de relatie op wil laten gaan en dat de vrouw reageert en het tijdstip bepaalt waarop het gebeurt.

Dit is een belangrijke dynamiek tussen man en vrouw die als je die respecteert, volledig accepteert en domweg toepast alleen maar in je voordeel zal werken.

Hiermee weet je alles wat je voor een succesvolle tweede date moet weten en kun je een date plannen die alle verwachtingen van een vrouw overtreft.