Hoeveel tijd tussen dates moet zitten? Je bepaalt dat zo

Hoe lang bijvoorbeeld wachten na een eerste date voor een tweede date?

Hoeveel tijd moet er tussen dates zitten? Deze vraag zal meestal pas in je opkomen als minimaal de eerste date al erg goed is verlopen. Want dan wil je uiteraard dat die tweede date, en elke date die daarop volgt, minstens net zo verlopen.

De tijd die tussen dates zit, is daarbij ook zeker een factor. Omdat je zoveel mogelijk van het momentum en het gevoel dat je samen opbouwt tijdens een date mee wilt nemen naar een volgende date.

Hoelang moet je wachten na een eerste date voordat je een tweede date kunt plannen?

Wat je na de eerste date precies moet doen om te zorgen dat je een tweede date krijgt is vooral niet te lang wachten met actie ondernemen.

Maar hoelang dan precies? Daar is geen pasklaar antwoord voor. Omdat dit van verschillende dingen afhangt.

Ten eerste heb je met mensen te maken. Dat houdt onder andere in dat wat voor de ene mens te snel is, kan voor de ander juist wel eens helemaal perfect zijn.

Ten tweede hangt het af van de omstandigheden waarin de date plaatsvond en hoe het verloop van de date precies was.

Want je zal bijvoorbeeld zeker niet de eerste zijn die tijdens een eerste date samen al plannen maakt voor een tweede date. Wanneer dat gebeurt, dan is alles wat je dan alleen nog maar hoeft te doen: de afspraak voor de tweede date concreet maken en bevestigen.

Je mag er dan absoluut vanuit gaan dat je elkaar dan weer gaat zien op de afgesproken plek en op het afgesproken tijdstip.

Meestal echter zul je een nieuwe date pas plannen ná een goed verlopen date. Tenminste, als je er naar uitkijkt om haar weer te gaan zien.

Hoe bepaal je dan hoelang je gaat wachten voordat je een vrouw opnieuw op date vraagt?

Nogmaals, hoeveel tijd tussen dates optimaal is, kan verschillen per persoon en per omstandigheid. Wel zijn er een paar richtlijnen te geven die meestal prima voldoen. Deze zijn:

Dus stel: je hebt op zondagmiddag een date gehad met een vrouw en het lijkt je leuk om op de volgende zaterdag opnieuw te gaan daten met haar, dan stel je jouw dateplan op woensdag aan haar voor.

Het initiatief voor de eerste, tweede en elke volgende date ligt bij jou

Je hebt inderdaad goed begrepen dat het initiatief voor het afspreken van een date constant bij jou als man ligt. Wat overigens zeker niet betekent dat het initiatief niet bij een vrouw mag liggen.

Je doet er als man alleen verstandiger aan om zelf het initiatief te nemen.

De reden hiervoor is dat de meeste vrouwen veel teveel nadenken en zich doorgaans veel teveel zorgen maken over: of ze alles wel goed doen en of jij het echt wel naar je zin hebt.

Dit deelde een zeer datedeskundige vrouw ooit met me. Ze beschreef precies hoe ze zich voelde en waar ze allemaal aan dacht bij organiseren van een date en tijdens een date.

Dat ging van het misschien moeten meenemen van regenlaarzen als er mogelijk een buitje zou vallen tot en met zich zorgen maken over de plek waar het tafeltje stond in het café waar ze afgesproken hadden. Omdat het op die plek mogelijk zou kunnen tochten.

Dit zijn slechts twee dingen die me nu direct te binnen schieten. Maar het zijn stuk voor stuk dingen waar wij mannen meestal niet eens bij nadenken. Wij regelen wel wat zodra iets zich onverwacht voordoet.

Ik denk dat je je nu wel kan voorstellen dat een vrouw zich heel slecht zal kunnen ontspannen als ze zich zoveel zorgen maakt over allerlei eigenlijk niet ter zake doende details waar je hoogstwaarschijnlijk niet eens mee te maken gaat krijgen.

Zo denken wij mannen daar tenminste meestal over.

Je mag dan ook gerust aannemen dat de kans op een succesvolle date groter is, wanneer jij als man het initiatief voor de date neemt en een leuke date voor jullie samen plant. Omdat een vrouw zich dan op zijn minst een stuk minder zorgen zal maken, zich makkelijker zal ontspannen en meer zal genieten van de date.

Hoe weet je eigenlijk of je date je leuk vindt?

Iets wat menig man zich nogal eens te veel afvraagt is: “Hoe weet je of je date je leuk vindt?” Een vraag die veelal voortkomt uit een gevoel van onzekerheid. De onzekerheid of jij wel leuk genoeg bent voor haar.

Vaak is het overigens niet eens zo heel gek dat je je daar enigszins onzeker over voelt. Want een vrouw zal je dat namelijk meestal niet met woorden zeggen. Zeker niet als ze je nog maar net kent.

Als ze je echt leuk vindt, dan merk je dat vooral aan haar gedrag. Tevens zal ze proberen je door middel van hints duidelijk te maken dat ze je leuk vindt.

Helaas zijn wij mannen echter vaak bar slecht in het begrijpen van hints van vrouwen. En ook een verandering van gedrag ontgaat ons te vaak.

Het goede nieuws is dat je, waar het op daten aankomt, hints van vrouwen ook helemaal niet perse hoeft te begrijpen.

Het enige wat je alleen maar hoeft te onthouden is dat vrouwen alleen daten met je als ze je leuk en aantrekkelijk vinden en nieuwsgierig naar je zijn.

Dit betekent heel simpel dat als een vrouw ja zegt tegen jouw voorstel om te gaan daten, zij jou leuk vindt, nieuwsgierig naar je is en naar mate de dates vorderen je ook steeds aantrekkelijker is gaan vinden.

Wat zou na de tweede date de stand van zaken moeten zijn en wat betekent dat voor je derde date?

Als de eerste date goed verlopen is en de tweede date ook boven verwachting leuk was, dan gaat die derde date ook zonder meer komen. Dat maakt het overigens geen zekerheid dat de derde date dan ook goed zal gaan. Zelfs al plan je ‘m op tijd; dus binnen twee weken.

Want wil je succesvol blijven daten met een vrouw, dan zul je als man tijdens elke date stappen moeten maken die leiden naar seks hebben met elkaar.

Menige vrouw is bekend met de zogenaamde ‘Third date rule’. Een regel die vooral bekend is geworden door de serie Sex And The City en die inhoudt dat je voor de derde date geen seks zou moeten hebben.

Verwacht een vrouw dan automatisch dat jullie seks gaan hebben op de derde date? Niet perse.

Maar als je een vrouw serieus leuk vindt en je wilt haar blijven zien, dan zul je toch minimaal wat stappen richting het hebben van seks genomen moeten hebben.

Bijvoorbeeld het sociaal geaccepteerd aanraken van je date tijdens de eerste en de tweede date.

En ook een eerste zoen zou tijdens de eerste of tweede date al een feit moeten zijn.

Doe je dat namelijk niet en doen jullie niet anders dan praten en gezellig samenzijn tijdens jullie dates, dan zou er langzaam maar zeker wel eens iets mis kunnen gaan. En loop je de kans dat je in de friendzone belandt.

Als jij als man geen acties onderneemt waaruit blijkt dat jij een vrouw serieus leuk vindt, zoals aanraken en haar kussen, dan kan een vrouw het gevoel bekruipen dat jij haar misschien wel helemaal niet zo leuk vindt.

Althans klaarblijkelijk niet leuk genoeg voor een toekomst samen. Want anders had je ongetwijfeld wel wat geprobeerd. En op het moment dat een vrouw daarvan overtuigd raakt, dan is de kans heel aannemelijk dat je zeker niet verder gaat komen dan de vierde date.

Kortom, een vrouw verwacht van jou als man dat je wat probeert. Wanneer je dat op de eerste en de tweede date trouw gedaan hebt, dan zou je de derde date zonder meer bij jou thuis moeten hebben.

En goed idee voor een derde date is bijvoorbeeld: samen boodschappen doen, om vervolgens bij jou thuis lekker te gaan koken voor jullie tweeën.

Dat is namelijk iets dat je als stel ook samen zou kunnen gaan doen op een vrije dag.

En als het etentje leuk, gezellig en ontspannen is, dan kun je dat na het eten heel makkelijk voortzetten op de bank. Daar zou seks van kunnen komen, maar het hoeft niet perse. Zolang je maar weer een stapje verder gaat dan bij de vorige date.

Hoe vaak zie je elkaar als je date?

De vierde date wordt vaak gezien als een soort van evaluatiepunt. Het punt waarbij je bepaalt of je verder gaat met daten of besluit te stoppen.

Uiteraard ga je door met daten als jullie gevoelens voor elkaar alleen maar sterker worden. Maar als jij jezelf bijvoorbeeld de vraag stelt hoe lang het duurt voordat je iemand leuk gaat vinden, dan kun je er misschien maar beter een eind aan breien.

Want als je na vier dates nog steeds niet weet of je een vrouw echt leuk vindt, dan is de kans vrij klein dat je haar later alsnog serieus leuk gaat vinden.

Echter, wanneer je serieus gevoelens voor elkaar krijgt, dan vragen jullie je niet eens af hoe vaak je elkaar ziet als je date. Want dan wil je gewoon het liefst zo vaak mogelijk, zo veel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Dat zal helemaal het geval zijn zodra jullie verliefd op elkaar worden.

Vraag je dan ook niet teveel af hoe vaak je elkaar zou moeten zien als je date. Doe gewoon wat goed voelt.

Zolang je niet te snel constant op elkaar lip zit, zal het goed gaan. Want zeker een vrouw heeft het met regelmaat even nodig om je te missen. Want juist elkaar even niet zien, en alleen maar aan elkaar kunnen denken, zorgt er juist voor dat de verliefdheid en het verlangen naar elkaar versterkt wordt.

Om deze reden is het tevens belangrijk om tijdens die dagen dat je elkaar niet kunt gaan zien, elke vorm van contact, zoals WhatsApp, telefoon, enzovoort, tot een minimum te beperken.

Het mag duidelijk geworden zijn dat hoeveel tijd er tussen dates moet zitten van te veel dingen afhankelijk is om er een eenduidig antwoord op te kunnen geven. Wel kun je stellen dat er niet meer dan 7 dagen moet zitten tussen dates. Omdat er dan mogelijk teveel van het gevoel en het momentum dat je samen opbouwt tijdens een date verloren kan gaan.