Hoe spreek je een vrouw aan?

hoe spreek je een vrouw aan die je leuk vindt

Als je de vraag: “Hoe spreek je een vrouw aan?”, intypt in Google, dan krijg je zonder meer een hele partij adviezen en tips voorgeschoteld. Daar zullen ongetwijfeld tips en adviezen bij zitten waar je wat aan gaat hebben.

Toch zullen de meesten ervan net dat absoluut essentiële onderdeel missen dat maakt dat je een vrouw succesvol aanspreekt. Wat dat precies is, ga ik je nu vertellen.

Want je spreekt vrouw die je leuk vindt niet aan om alleen maar even met haar te kunnen praten. Dus heb je meer nodig dan alleen een openingszin die werkt.

Zo maak je vrouw aanspreken niet moeilijker dan nodig

In theorie is zelfs een ontzettend mooie en super aantrekkelijke vrouw aanspreken een makkie. Want je kunt haar op precies dezelfde wijze aanspreken zoals je ieder ander aanspreekt die je niet kent.

Ook die ontzettend mooie en super aantrekkelijke vrouw voelt zich namelijk net als jij ook maar gewoon een mens. Daarmee heeft ook zij zo haar onzekerheden. En voelt ze zich zeker niet bijzonderder of specialer dan jij.

Echter jij, en iedere andere man die op deze aardkloot rond wandelt, maakt zelf iedere mooi en aantrekkelijk uitziende vrouw bijzonder en speciaal in je gedachten zodra je haar ziet. Waardoor je bijna automatisch gaat denken dat je haar dan ook anders moet gaan behandelen.

Precies dat is de reden waarom menige mooie vrouw zich vrijwel direct ongemakkelijk begint te voelen zodra de gemiddelde man probeert een gesprek met haar te beginnen.

Heel vreemd is dat eigenlijk niet als je er even over nadenkt. Want ook jij begint vrijwel direct te twijfelen aan de intenties van iemand, wanneer je benaderd wordt op een manier die niet iets te vriendelijk is of afwijkt van het normale.

Omdat iemand die net iets te vriendelijk is en die net iets te graag toenadering zoekt waarschijnlijk iets van je wil dat je hem of haar hoogstwaarschijnlijk niet wilt geven.

En dat is precies waar een leuke vrouw je ook van gaat verdenken als je haar anders aanspreekt dan je normaal gesproken iemand zou aanspreken die je niet kent.

Daarom zul je mannen die goed zijn met vrouwen zelden kunnen betrappen op het gebruik van een arsenaal aan openingszinnen.

Zij spreken een vrouw 9 van de 10 keer aan met bijvoorbeeld dit ene doodsimpele zinnetje:

“Hoi, ik ben [je naam]. Wie ben jij?”

De 10de keer kiezen ze er heel misschien voor om een gesprek te beginnen met iets dat ze direct opviel aan een vrouw. Bijvoorbeeld haar uitstraling, haar stijl van kleden of een bijzonder kledingstuk.

Iets wat bijvoorbeeld zou kunnen leiden tot de openingszin: “Hoi, ik zag je en ik moet je gewoon even komen zeggen dat ik je stijl van kleden te gek vindt.”

Ofwel hij spreekt haar aan met een compliment. Maar dan wel met een compliment voor iets wat duidelijk haar eigen verdienste is.

Een goed alternatief kan zijn om het gesprek te openen met iets wat jullie op dat moment gemeen hebben. In een kroeg of een club zou dat bijvoorbeeld de muziek kunnen zijn. Je zou dan het gesprek kunnen openen met: “Wat vind jij van de muziek vanavond?”

Muziek is namelijk zo’n gespreksonderwerp waar je veel kanten mee op kunt. Want iedereen heeft een mening over muziek, iedereen heeft zo zijn favoriete muziek en iedereen heeft ook zo zijn herinneringen aan bepaalde muziek.

Kortom, over muziek hoef je niet snel uitgepraat te raken.

Hoe zet je het gesprek voort na het aanspreken?

Dat ene zinnetje uitspreken tegen een vrouw, om een gesprek te openen, zal de meeste mannen nog wel lukken. Maar dan? Want wat ga je zeggen nadat ze gereageerd heeft op wat je zei?

En misschien is dat stiekem wel waar menig man het bangst voor is. Dat er direct na het aanspreken van een vrouw een ongemakkelijke stilte valt waar geen ontkomen meer aan is.

De belangrijkste oorzaak dat zoiets gebeurt is meestal: omdat je te druk bezig bent met wat zich in je hoofd afspeelt, in plaats van met haar in het moment te zijn waar alles zich afspeelt.

Haar reactie bestaat namelijk uit meer dan alleen de woorden die ze uitspreekt. Want er is ook nog:

Stuk voor stuk kunnen deze dingen je helpen iets te bedenken waarmee je het gesprek kunt voortzetten. Maar ook af kunt kappen wanneer pijnlijk duidelijk is dat ze niet op een gesprek met jou zit te wachten.

Vanzelfsprekend gaan we ervan uit dat ze het wel leuk vindt dat je haar aanspreekt. Want de meeste vrouwen zijn vriendelijk en stellen anderen niet graag teleur. Bovendien geeft een man die het lef heeft, en de moeite neemt, om een leuk gesprek met haar te beginnen, haar een goed gevoel over zichzelf.

Je hoeft je meestal dan ook geen zorgen te maken dat een vrouw niet open staat voor een gesprek met je, zolang je je als een fatsoenlijke vent gedraagt.

Dat betekent bijvoorbeeld het volgende. Stel, ze beantwoordt de vraag wie ze is met haar naam. Dan zou je het gesprek voort zou kunnen zetten met haar te vragen wat haar naam betekent.

Dit is het type vraag waar je er zoveel mogelijk van wilt stellen. Omdat ze voor het antwoord meerdere woorden nodig heeft. En hoe meer woorden, hoe groter de kans dat haar antwoord je ideeën geeft voor nieuwe vragen.

Bij deze vraag maakt het zelfs niet uit als ze niet weet wat haar naam betekent. Want dan zou je haar kunnen vertellen wat je denkt dat haar naam betekent. Waarbij je zelfs kunt proberen wat lol te maken met de betekenis van jullie namen. Omdat samen lachen nu eenmaal de sfeer direct een stuk relaxter en vriendschappelijker maakt.

Je mag erop vertrouwen dat je steeds wel weer iets zult vinden waarmee je het gesprek kunt voorzetten als:

Met het op een vriendelijke manier oneens met haar zijn bereik je twee dingen. Het maakt ten eerste een gesprek interessanter en opwindender. Ten tweede toon je door het oneens met haar te zijn dat je een zelfverzekerde man bent. Een man met een mening die niet op zoek is naar haar goedkeuring.

Dat is belangrijk omdat je je daarmee direct onderscheidt van het gros van de mannen die vooral probeert om aardig gevonden te worden. Dit maakt een vrouw des te nieuwsgieriger naar je en vergroot de kans aanzienlijk dat ze graag met je op date zal willen.

Naarmate je vaker vrouwen aanspreekt, ontwikkel je als vanzelf een soort van routine. Want je krijgt nu eenmaal vaak dezelfde antwoorden op vragen.

Dit geeft je de mogelijkheid om te ontdekken welke manier van een gesprek voortzetten de meeste positieve reacties oplevert.

Vanzelfsprekend gebruik je die manier dan ook het vaakst.

Weet jij overigens wat het enige werkelijke verschil is tussen jou en iemand die heel makkelijk een gesprek begint met vrouwen? Iemand die makkelijk vrouwen aanspreekt, heeft in zijn leven simpelweg vele malen meer vrouwen aangesproken dan jij.

Oefening baart kunst, zogezegd. Dat geldt zonder enige twijfel ook voor vrouwen aanspreken.

Door de juiste intentie wordt het aanspreken van een vrouw bijna een koud kunstje

Ook jij bent vast wel eens aangesproken door een straatverkoper. Bij de meesten druipt de slijmerigheid eraf. Wat je direct het gevoel geeft dat ze iets van je willen wat jij hoogstwaarschijnlijk niet wilt geven. En dus wil je zo snel mogelijk van die verkoper af zien te komen.

Als jij een vrouw ontzettend leuk vindt, dan wil jij het liefst dat zij jou minstens net zo leuk gaat vinden als je haar aanspreekt. Precies dat maakt de kans enorm groot dat je op haar over gaat komen als de zojuist besproken straatverkoper.

Dat komt omdat jouw reden om haar aan te spreken is: dat je iets van haar wil.

Maar wat van haar willen kan juist ook de reden zijn waarom je er van afziet om haar aan te spreken. Omdat je van tevoren al bedacht hebt dat ze hoogstwaarschijnlijk wel niets van jou zal willen.

Je maakt jezelf het aanspreken van een vrouw een stuk makkelijker wanneer je de intentie verandert waarmee je haar aanspreekt.

In plaats van haar aanspreken omdat je iets van haar wil, kun je er voor kiezen om haar aan te spreken met de intentie om haar een goed gevoel te geven.

Ieder mens is gek op aandacht. Dat is de enige reden waarom velen van ons zoveel tijd besteden op Instagram en Facebook.

Een vrouw aanspreken is een vrouw aandacht geven. En als je haar op een leuke manier aanspreekt, haar een welgemeend compliment geeft en ze heeft vervolgens een leuk gesprek met je, dan kan het zomaar zijn dat jouw aandacht haar hele dag goed maakt.

Maar het betekent ook dat je voor jezelf verder niets hoeft. Omdat de verdere uitkomst van het gesprek niet langer belangrijk is. Want je hebt haar je aandacht reeds gegeven en daarmee ook een goed gevoel.

Met deze intentie een vrouw aanspreken kan er juist toe bijdragen de je net iets meer ontspant, waardoor een gesprek voeren je makkelijker afgaat. Dat laat de kans op een date zienderogen toenemen.

Waarom je soms toch afgewezen wordt en hoe je de kans daarop verkleint

Afgewezen worden door een vrouw is onlosmakelijk verbonden met een vrouw aanspreken. Jij hebt ook gewoon wel eens geen zin om te praten. Bijvoorbeeld omdat je haast hebt, je ergens mee zit of je gewoon niet lekker voelt.

Om de kans om afgewezen te worden zo klein mogelijk te maken, is het sowieso altijd slim om de omgeving en de situatie waarin je je bevindt eerst even rustig te observeren. Zo kun je bijvoorbeeld inschatten of je je in een situatie bevindt waar het vanzelfsprekend is om sociaal te zijn.

Een gezellige kroeg is daar het voorbeeld van. Niemand vindt het vreemd om daar aangesproken te worden die iemand die je niet kent.

Vervolgens is het altijd slim om eerst oogcontact proberen te zoeken met die leuke vrouw. Want de manier waarop ze reageert op jouw oogcontact, kan je veel vertellen over of ze open staat voor een gesprek met jou of niet.

Als ze het oogcontact met je blijft behouden en ze reageert op jouw glimlach met een glimlach, dan is de kans heel behoorlijk dat ze je graag wil spreken.

Het is dan uiteraard aan jou als man de taak om rustig op haar af te lopen en haar aan te spreken.

Vanzelfsprekend heb je tijdens het observeren en beluisteren van de situatie, en de omgeving waarin je je bevindt, al besloten waarmee je het gesprek gaat openen.

Hiermee heb je een volledig antwoord op de vraag: “hoe spreek ik een vrouw aan?” . Het is nu aan jou, met deze kennis in je achterhoofd, om te proberen om over je angst en onzekerheden heen te stappen en daadwerkelijk een vrouw aan te spreken.