Wat is daten en hoe van je van een date een succes maakt

Wat is daten?

Wat daten is? Samenvattend zou je kunnen zeggen dat daten tijd doorbrengen is samen met een vrouw is. Dit met als doel: ontdekken of jullie elkaar interessant genoeg vinden om meer tijd met elkaar te gaan besteden.

En dit gegeven alleen al maakt daten voor veel mensen tot een spannende aangelegenheid. Want ja, ga je interessant genoeg gevonden worden door je date? Dat blijft altijd de vraag.

Toch heb je het als man voor een aanzienlijk deel zelf in de hand of je interessant gevonden gaat worden door een vrouw of niet. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Hoe moet je daten?

Daten is een verbastering van het Engelse woord dating. Een woord dat we zouden kunnen vertalen als: uitgaan. Maar dan wel uitgaan met iemand in wie je bijzonder geïnteresseerd bent.

En bij het bijzonder geïnteresseerd zijn in iemand liggen gelijk al de eerste gevaren op de loer. Want als je bijzonder geïnteresseerd bent in iemand dan:

En laten dat nou net stuk voor stuk dingen zijn waardoor je te weinig mannelijkheid toont aan je date. Dat terwijl jouw mannelijkheid nou net is wat een vrouw wil zien in je en zich toe aangetrokken voelt.

Voelt ze het niet en ziet ze het niet dan zullen de fameuze woorden met de volgende strekking jouw deel zijn: “Ik vind je heel aardig, maar ik voel geen klik. Verder daten heeft geen zin denk ik, sorry.”

Woorden waarvan jij denkt: “Ja maar hoe weet ze dat zo snel. We hebben elkaar nog maar één keer zien. Dus die klik kan dan toch gewoon nog komen?”

Nee, want wanneer jij tijdens een date geen mannelijkheid uitstraalt en een vrouw het dus ook niet voelt, dan weet ze gevoelsmatig al 100% zeker dat ze zich niet tot je aangetrokken zal gaan voelen. En aangezien vrouwen de meeste beslissingen nemen op basis van het gevoel dat ze erbij hebben, kan ze in dit geval heel snel en heel resoluut een besluit nemen.

Hoe vrouwen een date benaderen

Voorts is het van groot belang om de weten dat vrouwen een date doorgaans anders benaderen dan mannen. Als een vrouw namelijk ingaat op een uitnodiging voor een date, dan doet ze dat omdat ze nieuwsgierig is naar wie die man is die haar heeft uitgenodigd.

Nieuwsgierigheid die je onder andere opwekt door heel dapper een vrouw mee uit te vragen. Met deze relatief simpele actie toon je haar namelijk direct dat:

 1. Er mannelijkheid in je schuilt.
 2. Je enig zelfvertrouwen hebt.
 3. Je initiatief durft te nemen.

Dit zijn 3 belangrijke indicatoren die een vrouw vertellen dat ze te maken heeft met iemand die er niet alleen uitziet als een man, maar die zich ook gedraagt als een man.

Een leuk onderhoudend en ongedwongen praatje met jou en een spontane uitnodiging voor een date is veelal dan ook al voldoende voor een vrouw om ja te zeggen tegen deze date met jou.

Inderdaad, voor vrouwen geldt soms hetzelfde als voor de belastingdienst: Moeilijker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel.

Vrouwen accepteren een date relatief makkelijk omdat ze er vaak heel anders in staan dan mannen. Een vrouw is slechts nieuwsgierig naar de man die haar mee uit vraagt. En wil daarom best wat tijd investeren om die man beter te leren kennen.

Want wie weet is hij echt wel zo leuk en aantrekkelijk als hij lijkt.

Wacht even! Maar je uiterlijk is toch ook een belangrijke reden voor een vrouw om met je uit te gaan?

Niet echt. Wat voor een vrouw echt telt is:

Dit betekent dat een vrouw jou tijdens een date gewoon wil meemaken zoals je echt bent. Zodat ze zelf kan ontdekken wie jij werkelijk bent, en of in jouw nabijheid verkeren haar een goed gevoel oplevert.

Hoe daten voor menig man uitdraait op een teleurstelling

Wij mannen maken het daten vooral vaak zelf zo onnodig moeilijk.

Onder meer door veel te lang te wachten met een vrouw op date te vragen. Dat doen we vaak namelijk pas op het moment dat we al dusdanig veel voor een vrouw voelen, dat we er al zowat slapeloze nachten van krijgen en aan bijna niets anders meer kunnen denken.

Het kan je als man redelijk eenvoudig overkomen dat je al gevoelens ontwikkelt voor een vrouw puur op basis van haar uiterlijk.

Dat brengt ons direct bij de grootste valkuil voor iedere man. Een valkuil waarvan iedere man zich terdege bewust moet zijn en altijd oog voor moet houden. Anders zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat je er keer op keer in lazert.

In die valkuil lazeren betekent niet meer en niet minder dan dat direct al je kansen bij een vrouw verkeken zijn. En dat is zeker niet de reden waarom je een vrouw uitnodigt voor een date.

Zoals gezegd, voor een vrouw is een date, en dan met name de eerste date, bedoeld om te ontdekken wie jij bent en wat voor een gevoel in jouw nabijheid verkeren haar geeft.

Maar jij zal niet de eerste zijn die diezelfde date ziet als de uitgelezen mogelijkheid om te proberen een vrouw aan je te binden. Je zal dan ook zeker de eerste niet zijn die na de eerste date al niet kan wachten om zijn gevoelens kenbaar te maken aan zijn date.

Menige vrouw schrikt daar vooral van, zal zich overvallen voelen en zich echt geen raad weten met de situatie. Het gevolg is dan meestal ook dat een vrouw zich het liefst zo snel mogelijk uit de voeten maakt wanneer een man zijn gevoelens voor haar al zo snel kenbaar maakt.

Iets wat je wellicht beter zal gaan snappen, nu je weet hoe een vrouw een date beleeft.

Hoe en wanneer moet je een vrouw op date vragen?

Als man moet je dan ook serieus proberen om een date net zo te gaan beleven als een vrouw.

De simpelste manier om dat voor elkaar te krijgen is door een vrouw direct uit te nodigen voor een date zodra je ook maar het geringste vermoeden hebt dat je haar wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.

Daarmee garandeer je voor jezelf alvast direct grotendeels het succes van een date.

Want juist omdat je nog geen gevoelens hebt voor je date, zal je een date ook heel anders gaan plannen, omdat er gevoelsmatig minder vanaf hangt.

Tevens zal je je minder druk maken en veel minder zenuwachtig voelen voor een date. Hierdoor kom je vanaf het allereerste moment veel relaxter, veel natuurlijker en veel zelfverzekerder over op een vrouw.

En dat is echt alles wat je nodig hebt om de juiste indruk te maken op een vrouw.

Een vrouw op date vragen

Maar wellicht vraag je jezelf nu nog steeds af hoe je een vrouw precies op date vraagt.

Ook dat is veel minder moeilijk dan menig man het zichzelf maakt.

Want:

 1. De reden waarom een vrouw ingaat op een date met jou is nogmaals omdat ze nieuwsgierig is naar wie je bent als persoon. Met andere woorden: ze vindt nog niets , ze voelt nog niets, ze is slechts nieuwsgierig.
 2. Je maakt de meeste indruk op een vrouw wanneer je juist geen indruk op haar probeert te maken.
 3. Vrouwen zijn goed in ergens gaan zitten en praten. Wij mannen absoluut niet. Wij zijn juist goed in iets gaan doen samen met iemand. Ga daarom iets doen met een date.
 4. Vrouwen houden van een man met een plan. Maak daarom een goed plan voor een date en presenteer het aan haar.

Deze 4 punten maken een vrouw om een date vragen al een stuk makkelijker.

Want het kan iets simpels zijn wat je samen met haar samen gaat doen. En omdat het je aantrekkelijker maakt voor een vrouw als jij de date plant en verzint, mag het zeer zeker iets zijn wat jij leukt vindt en wat je haar graag mee wilt laten maken of zelfs leren.

Date ideeën waar je bijna altijd succes mee zult hebben zijn onder andere:

Zodra je weet wat je wilt gaan doen, rest je alleen nog er een tijd en datum aan te hangen.

Vervolgens neem je contact op met de vrouw die je op date wilt vragen en vertel je haar: “Ik ga …... Ik vind het leuk als je mee gaat. Overmorgen, 2uur. “

Meer dan deze paar zinnetjes is niet nodig als een vrouw nieuwsgierig naar je is. Wees dan ook niet verbaast als ze enthousiast antwoordt met “Ja, leuk! Zie je overmorgen!”

Het enige wat je haar vervolgens wellicht alleen nog maar hoeft te zeggen is waar precies ze overmorgen om 2 uur verwacht wordt.

Dit werkt uiteraard alleen zo makkelijk wanneer je in het gesprek, of de gesprekken, die je met haar hebt gehad geprobeerd hebt uit te vinden wat ze zoal leuk vindt en hoe dat matcht met de dingen die jou interesseren.

Hoe moet je je gedragen op een date?

Inmiddels heb je kunnen lezen dat je vooral niet te lang moet wachten tot je een vrouw om een date vraagt. En dat je het jezelf ook vooral niet te moeilijk moet maken, wat het verzinnen van een date aangaat. Maar wel dat jij als man de date verzint en ook plant.

Want zoals gezegd: vrouwen houden van een man met een plan.

Dat is dan ook precies hoe jij je als man moet gedragen op een date: als een man en eentje met een plan. Een plan dat bestaat uit:

 1. Het ontspannen en vol zelfvertrouwen ten uitvoer brengen van wat je verzonnen hebt met je date te gaan doen.
 2. Zorgen dat je goed gezelschap bent.
 3. Uitvinden of je date een vrouw is die het waard is om meer tijd en energie aan te besteden.

Daarmee voldoe je automatisch aan wat je mag beschouwen als: het bij vrouwen ingebouwde profiel waar een man aan moet voldoen om een man te zijn. Namelijk:

Hoe vertaalt zich dat dan in hoe je gedragen moet tijdens een date?

Zoals als gezegd: de meeste indruk maak je op een vrouw door juist niet te proberen om indruk op haar te maken.

Wellicht is dit wat een vrouw bedoelt als ze zegt: “Ik wil een man die gewoon lekker zichzelf is.”

Met ander woorden: gedraag je gewoon zoals je je ook gedraagt wanneer je onder familie en vrienden bent.

Gedraag je zeker niet anders en zeker niet alsof ze heel bijzonder is. Daar gaat een vrouw zich namelijk alleen maar ongemakkelijk en onzeker van voelen. Want voor haar gevoel is zij echt niet beter dan iedere willekeurige andere vrouw. En dus wil ze zeer zeker niet anders behandeld worden.

Bovendien heb je allang indruk op haar gemaakt. Namelijk al toen je dat praatje met haar maakte en haar uitnodigde voor een date. Want als de indruk die je op haar gemaakt hebt niet goed genoeg zou zijn geweest, dan had je nu namelijk geen date met haar gehad.

Succes met daten zit 'm vooral in de eenvoud. In de eenvoud van het samen simpelweg iets leuks gaan doen, waarbij je de vrouw als het ware een kijkje gunt in jouw leven.

Met vrienden ga je meestal samen iets doen, en ondertussen praat je wat. Maar ook zonder veel praten, maar wel iets doen samen, kunnen mannen een perfect gezellige tijd met elkaar hebben.

Om nu zo goed en vooral ook zo relaxed mogelijk over te komen op een vrouw, is het voor jou als man dan ook zaak een situatie te creëren waarin jij je alvast ontzettend prettig voelt.

Een vrouw zal zich dan al snel net zo prettig gaan voelen. Want de gemiddelde vrouw maakt het namelijk niet zo bar veel uit waar een man haar mee naartoe neemt op date. Zolang hij haar maar een veilig gevoel geeft, hij interesse in haar toont en zij een goed gevoel overhoudt aan het verkeren in zijn nabijheid.

Dat betekent dat je met een vrouw in veel gevallen gerust iets kan gaan doen, wat je met een goede vriend ook zou kunnen gaan doen.

Je moet er alleen wel voor zorgen dat je voldoende gelegenheid creëert om met elkaar te praten. En dat je haar kan aanraken, kan omhelzen en kan kussen als je daar de behoefte toe voelt.

Maar minstens net zo belangrijk is om samen met haar in het moment te zijn waarin jullie je op dat moment bevinden. En niet ondertussen na te denken over wat er zou moeten gebeuren, wat er zou kunnen gebeuren en of je haar vaker zal gaan zien.

Van een date en meer dates naar een relatie

Waar je je echter altijd van bewust moet blijven is dat het nooit met iedereen kan klikken die je ontmoet. Als je je eens rustig bedenkt hoeveel mensen je in je leven hebt ontmoet, dan zijn dat er best veel. En er zullen er altijd slechts enkele zijn die je nu nog kent en met wie je een vriendschap hebt opgebouwd of met wie je een relatie hebt gehad.

Dat betekent dat als een date toch niet helemaal uitpakt zoals je gedacht had, dit niet perse aan jou ligt. Laat je dan ook nooit ontmoedigen door een mislukte date.

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je vooral tijdens een eerste date bij uit de buurt moet blijven als je een vrouw vaker wilt gaan zien. Want zeker een eerste date moet vooral gericht zijn op het creëren van aantrekkingskracht. Omdat als je dat verzaakt je simpelweg geen tweede date in het vooruitzicht zult hebben. Want een vrouw zal direct stoppen met daten als zij zich niet, of niet langer, tot je aangetrokken voelt.

Mannelijkheid is zoals je hebt kunnen lezen een eerste belangrijk element voor het creëren van aantrekkingskracht. Maar een tweede minstens net zo belangrijk element is het vermogen om een vrouw zich te laten ontspannen en even nergens anders aan te laten denken dan dit moment samen met jou.

Er zijn maar 2 manieren om dat voor elkaar te krijgen bij een vrouw. Die manieren zijn:

 1. Seks.
 2. Lachen en plezier hebben samen.

Omdat je seks pas kan gaan hebben met een vrouw als ze zich tot je aangetrokken voelt, blijft lachen en plezier hebben met elkaar vooralsnog de enige manier.

Samen lachen en plezier hebben is dan ook hetgeen waar een eerste date vooral uit moet bestaan. En ook lachen en plezier hebben gaat nu eenmaal makkelijker wanneer je samen wat gaat doen.

Wat je zeker tijdens een eerste date moet zien te vermijden is gesprekken over:

Kortom probeer ver weg te blijven van elk gespreksonderwerp dat negatieve gevoelens op zou kunnen roepen.

Nu zou je kunnen zeggen, dat elkaars mening over bepaalde zaken ontdekken ook bijdraagt aan elkaar leren kennen. Dat klopt helemaal. Alleen dragen dergelijke onderwerpen doorgaans niet echt bij aan een leuke, gezellige en ongedwongen sfeer die zeker tijdens de eerste paar dates zo ontzettend belangrijk zijn.

Toch raakt menigeen onbedoeld wel eens in een dergelijk gesprek verzeild met een date. Iets wat op zich allerminst een ramp hoeft te betekenen. Zolang je er maar slim mee omgaat.

De slimste manier om hiermee om te gaan is door een vrouw heel even haar verhaal te laten doen. Daarmee geef je haar op z'n minst het gevoel dat je best bereid bent om ook daar over te praten. Vervolgens snijd je een nieuw en vrolijker gespreksonderwerp aan.

Nogmaals een date is bedoeld om een vrouw beter te leren kennen, en om te ontdekken of ze bij je zou kunnen passen.

De enige goede manier om dat te doen is door, tijdens de gesprekken die jullie hebben, vragen te stellen die haar de gelegenheid geven om jou dingen te vertellen over zichzelf. Bijvoorbeeld over welke wensen en verlangens ze heeft en over haar dromen en passies en over wat ze gedaan heeft en welke keuzes ze heeft gemaakt en hoe die haar gevormd hebben tot wie ze vandaag is.

Dit is echt alles wat je nodig hebt om van een date een succes te maken. Daarbij hoeft een date echt niet perfect te verlopen. Want ook jouw date zal negen van de tien keer niet zeer ervaren zijn in het daten.

Meestal doe je het dan ook al meer dan goed genoeg wanneer je zoals gezegd zelf de date plant, wat je gepland hebt voor de date kalm en gecontroleerd uitvoert, en er tegelijkertijd voor gezorgd hebt dat zij zich prima op haar gemak heeft gevoeld, en met plezier terugdenkt aan haar date met jou.

Wanneer kus je je date?

Als je in de praktijk toepast wat je in dit artikel hebt gelezen, dan is de kans heel redelijk dat je meerdere dates met dezelfde leuke vrouw in het verschiet gaat hebben.

Iets wat de volgende vragen op zou kunnen roepen:

Vragen die overigens dikwijls voortkomen uit de wil om alles zo perfect mogelijk te doen, en er tevens alles aan willen doen om het niet te verknallen.

Echter, daarmee vergoot je juist de kans dat het gaat mislukken. Want onbewust teveel bezig zijn met plannen en erover nadenken leidt er nogal eens toe dat je:

En geen van die 3 dingen wil je uiteraard. Gelukkig voorkom je dit relatief eenvoudig door je er vooral niet te druk over te maken, en de mogelijkheid om een vrouw te kussen en/of seks met haar te hebben simpelweg te creëren zodra je voelt dat dit is wat je wil.

Kun je dat dan zomaar doen, zonder opdringerig over te komen?

Absoluut! Sterker nog, een vrouw verwacht zelfs van je dat je wat probeert. Want waarom wil je anders met haar daten?

Dit betekent tegelijkertijd dat als je tijdens een date helemaal niets probeert, je een vrouw onbedoeld wel eens het gevoel zou kunnen geven dat je haar niet leuk en aantrekkelijk genoeg vindt.

Hoe vaak moet je daten?

De vraag: “Hoe vaak moet je daten?” kun je op twee manieren benaderen. De vraag kan rijzen wanneer je twijfelt hoe lang er bij voorkeur tussen twee dates moet zitten. Maar dezelfde vraag kan ook rijzen wanneer je je afvraagt hoe vaak je moet daten met een vrouw voordat je een relatie met haar hebt

We pakken beide mogelijkheden beet.

De eerste mogelijkheid is vrij eenvoudig. Als er tussen de eerste en de tweede date een week zit, is het prima. Meer dan twee weken moet je het echter niet laten worden en minder dan een paar dagen ook niet.

En als het na een aantal dates nog steeds uitstekend gaat tussen jullie, dan is elkaar enkele keren per week zien prima.

Maar waar de meeste mannen tegenwoordig vreselijk de mist mee in gaan is dat ze tussen de dates constant blijven appen met hun date. Het enige wat je daarmee echter bereikt is dat je het verlangen om je weer te zien voor dat je het weet weg hebt geappt bij een vrouw. Waardoor het je zomaar zou kunnen gebeuren, dat een volgende date met haar afspreken je niet zal lukken.

Beperk contact via WhatsApp en andere berichten services dan ook tot een minimum.

Wanneer is er sprake van een relatie?

Als een man een vrouw serieus leuk vindt, dan wil hij eigenlijk het liefst dat een vaste relatie zo snel mogelijk een feit is. Want gevoelsmatig is dat dan geregeld en kan hij zich weer bezig gaan houden met andere dingen.

Bovendien vinden mannen emotionele roller coasters verre van prettig. En dus is menig man er alles aan gelegen om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken.

Probeer je hiervan echter te weerhouden. Niet alleen omdat vrouwen juist met volle teugen genieten van de emotionele roller coaster die bij daten en verliefdheid hoort, maar die emotionele roller coaster ook echt nodig hebben. En wel om zich aangetrokken tot je te blijven voelen en om verliefd op je te kunnen worden.

Dit betekent dat er voor jou als man niets anders opzit dan blijven initiëren om tijd met elkaar door te brengen en een vrouw kenbaar te maken dat jij haar leuk en aantrekkelijk vindt, maar zonder het uit te spreken.

Ten eerste doe je dit door haar steeds weer uit te nodigen om samen wat te gaan doen. Maar daar hoort tevens bij dat je tijdens de dates steeds een stapje verder gaat.

Woorden en het uiten van gevoelens zijn daarbij nogmaals uit den boze. Omdat ze in dit stadium meer slecht doen dan goed.

Acties daarentegen vergroten jouw aantrekkingskracht op een vrouw juist. Tijdens dates uit je jouw gevoelens voor een vrouw dan ook uitsluitend door middel van acties.

Acties waarmee je jouw gevoelens voor een vrouw kunt uiten zijn onder meer:

En zolang je deze acties onverminderd blijft herhalen, dan vertelt dit een vrouw overduidelijk dat jij haar leuk en aantrekkelijk vindt, verlangt naar haar, haar wilt en graag een relatie met haar zou willen hebben.

Maar omdat jij je verlangens nog niet in woorden hebt uitgesproken, zal er toch altijd een beetje twijfel bij haar blijven knagen. En juist dat is goed. Omdat een vrouw dat nu eenmaal nodig heeft om zich tot je aangetrokken te blijven voelen in dit stadium van daten en een beginnende relatie.

Wacht dan ook zeker met het onder woorden brengen van je gevoelens geduldig af totdat een vrouw haar gevoelens voor jou met je deelt.

Haar gevoelens voor jou met je delen is voor een vrouw namelijk de manier om je duidelijk te maken dat zij jou minstens net zo leuk en aantrekkelijk vindt en klaar is voor een volgende stap.

Het is overigens tevens onnodig om te praten over het aangaan van een vaste relatie of niet. Want door geregeld tijd met elkaar door te brengen, ontstaat er zonder meer een band. Een band waarvan jullie beiden vanzelf wel gaan voelen of die band de naam liefdesrelatie mag dragen of niet.

Maar je kunt er zeker van zijn dat een vrouw meer wil dan alleen daten en een serieuze relatie met je wil wanneer ze:

Na het lezen van dit artikel zal je het hoogstwaarschijnlijk met me eens zijn dat je daten gerust als een vaardigheid mag zien. Een vaardigheid die je net als iedere andere vaardigheid onder de knie krijgt naarmate je het vaker doet.

Dit betekent dat wanneer je nooit date of wanneer het erg lang geleden is dat je gedate hebt, dat het daten je wel eens niet mee zou kunnen vallen en je het gevoel hebt dat je er helemaal niets van bakt.

Geef jezelf in een dergelijk geval de ruimte om te falen en op je bek te gaan en til daar vooral niet te zwaar aan. Maar probeer er in plaats daarvan wat van op te steken en beschouw elke date als een ervaring die je helpt beter de worden in het daten. Iedere ervaring waar je van leert, zorgt er ook voor dat je beter wordt in het selecteren van vrouwen die je uitnodigt voor een date.

Na een aantal dates zul je hoe dan ook gaan merken dat het daten je makkelijker afgaat en je ook meer van het daten zult gaan genieten. Iets wat het succes dat je zult hebben met daten alleen maar verder in een stroomversnelling zal brengen.

Belangrijk zal altijd blijven om een vrouw de ruimte en de tijd te gunnen om zich tot je aangetrokken te gaan voelen.

Proberen het tempo, al dan niet onbewust, op te voeren en een vrouw onbedoeld een kant op te dwingen leidt er doorgaans alleen maar toe dat een vrouw zich juist steeds meer van je zal proberen te verwijderen.

Hetzelfde geldt voor te snel te veel contact met elkaar hebben en te snel te veel tijd met elkaar doorbrengen.

Als je wilt dat een vrouw zich tot je aangetrokken blijft voelen en verliefd op je wordt, dan zul je haar juist met regelmaat de gelegenheid moeten geven om je te missen.

Dit betekent dat met name tussen het eerste aantal dates best een aantal dagen mag zitten waarin je op geen enkele wijze contact met elkaar hebt.

Probeer nogmaals serieus het appen en andere vormen van contact tussen dates zoveel mogelijk te beperken. En ze alleen te gebruiken voor het maken van een nieuwe afspraak om elkaar weer te gaan zien.

Want ook vandaag de dag nog is persoonlijk contact en fysiek tijd met elkaar doorbrengen echt de enige goede manier om een liefdesrelatie met iemand op te bouwen.