Lees dit als een gesprek gaande houden je moeite kost

Het gesprek gaande houden tijdens een date

Als je de moed verzameld hebt om een leuke vrouw aan te spreken, dan wil je het gesprek vanzelfsprekend ook gaande kunnen houden. Dat zal minder moeite kosten als je een gesprek aangaat met een vlotte prater of er zelf één bent. Maar als jij dit artikel zit te lezen is de kans heel redelijk dat jij dat nou juist niet bent.

Wanneer je geen vlotte prater bent, dan zal je dat ook nooit echt worden. Zorgen dat praten met iemand die je niet kent makkelijker wordt kan zeer zeker. En wel door het gewoon vaker te doen en slim gebruik te maken van een paar handige weetjes.

Een goed gesprek is makkelijker gaande te houden

Een goed gesprek is een gesprek dat door beide gesprekspartners als leuk, interessant, aangenaam, onderhoudend en wellicht zelfs leerzaam wordt ervaren. Iedereen houdt van een goed gesprek. Dus zal iedereen zijn best doen om zo’n gesprek gaande te houden.

Maar hoe doe je dat, een goed gesprek voeren?

Elk gesprek zou je in drieën kunnen opdelen.

Als je je er meer op je gemak door gaat voelen, dan zou je zelfs kunnen besluiten om een paar openingszinnen uit je hoofd te leren om zo het openen van een gesprek te vergemakkelijken.

En als het een openingszin is die leuke gespreksstof opleveren kan, dan is het idee om een ingestudeerde openingszin te gebruiken helemaal zo slecht nog niet.

Want het maakt namelijk helemaal niet zoveel uit waar het gesprek over gaat. Want zeker als je in gesprek bent met iemand die je nog niet of nog maar net kent, dan is het juist belangrijk om een gesprek leuk en luchtig te houden.

Echter, een gesprek wordt pas goed als het gesprek zogezegd onderhoudend is, dat het een gesprek is waar je wat van opsteekt of waardoor je leuke en interessante dingen over je gesprekpartner te weten komt.

Dit bereik je door onder andere iets over jezelf te vertellen op zo’n manier dat het je gesprekspartner aanspoort om ook iets over zichzelf te vertellen. Dat lukt meestal door gedachten, gevoelens en emoties met je gesprekspartner te delen.

Een gesprek gaande houden gaat overigens ook veelal prima door het tonen van interesse in je gesprekspartner met behulp van open vragen. Open vragen die beginnen met: hoe, wat, waar, wanneer, waarom, waardoor, waarmee kunnen door je gesprekpartner niet worden beantwoord met een simpel ja of nee.

Hoe meer woorden er nodig zijn om een vraag te beantwoorden, hoe meer materiaal je krijgt om over door te vragen. Juist met doorvragen over wat iemand je vertelt, toon jij je interesse in die persoon.

En omdat ieder mens houdt van aandacht en van mensen die geïnteresseerd zijn, zal dat je gesprekspartner zeker aansporen om ook te proberen het gesprek op een leuke manier gaande te houden.

Het gesprek gaande met een vrouw

Op zich maakt het niet uit met wie je een gesprek voert. Want het gesprek gaande houden lukt je meestal op precies dezelfde manier. Wellicht praat je met vrouwen alleen over iets andere dingen en op een iets andere manier.

Want waar het in gesprekken tussen mannen altijd over gaat is in principe feiten, wetenswaardigheden, overtuigingen en ervaringen.

Als we met een andere man bijvoorbeeld over auto’s praten, dan hebben we het meestal over: hoe hard hij kan, hoeveel vermogen de motor heeft, hoe hoog of hoe laag het benzineverbruik is en over de fantastische rijeigenschappen die de auto heeft.

Als je een gesprek voert met vrouwen over auto’s, dan gaat het vaak over hele andere aspecten van diezelfde auto. Als je met een vrouw over auto’s praat dan zal het je opvallen dat het meer gaat over wat je aanspreekt aan het model, of aan de kleur, of wat voor een gevoel het rijden in die auto je geeft.

Kortom, gesprekken met vrouwen gaan meer over gedachten, gevoelens en emoties.

Als je met een leuke vrouw in gesprek bent, dan is jouw doel mogelijk niet om alleen maar een leuk gesprek met haar te hebben. Wanneer je een vrouw echt leuk vindt, dan is je doel uiteraard om een date met haar te krijgen.

In dat geval is het slim om niet alleen te proberen om het gesprek gaande te houden, maar ook om dingen van haar te weten te komen die je helpen om een zo leuk mogelijke date met haar te plannen en de kans dat ze ja zegt zo groot mogelijk te maken.

Dat doe je door te proberen een idee te krijgen van:

Een aantal vragen om een gesprek gaande te houden met vrouwen heb je hiermee dus al. Met een vrouw kun je echter overal over praten. Wat betekent dat je eigenlijk nooit zonder gespreksonderwerpen zou moeten hoeven zitten als je met een vrouw praat.

Hoe hou je online een gesprek gaande?

We doen met zijn allen steeds meer online. Ook andere mensen ontmoeten. En daarmee ook leuke vrouwen. Online gesprekken hebben zo hun eigen specifieke problemen. Waarbij net niet uitmaakt of je het gesprek gaande probeert te houden in WhatsApp, Tinder of wat dan ook voor berichtenservice.

Ook het principe van proberen een gesprek gaande te houden, is voor elke berichtenservice hetzelfde. Dat is dat je er constant voor moet zorgen dat je een bericht stuurt waar de ontvanger graag antwoord op geeft.

Wat online een gesprek gaande houden soms echter lastig maakt is, dat je nooit precies weet wanneer je een reactie gaat krijgen op je bericht. Want bij de meeste mensen werkt het toch zo dat zodra de aandacht wordt afgeleid door iets wat in de omgeving van de ontvanger gebeurt, jij langer op antwoord zult moeten blijven wachten.

Een gesprek online zal meestal dan ook een stuk sneller onderbroken worden dan een persoonlijk gesprek met iemand. Bovendien zal een gesprek, als het te lang onderbroken blijft, niet snel meer hervat worden.

Daarom geef ik er nog altijd de voorkeur aan om online gesprekken te beperken tot het hoogst noodzakelijke en het gesprek zo snel mogelijk persoonlijk en in levende lijve een vervolg te geven.

Een gesprek gaande houden hoeft kortom niet heel lastig te zijn. Want door het stellen van de juiste vragen en interesse tonen in je gesprekspartner, zal je gesprekspartner zonder meer ook al snel haar best doen om het gesprek met jou gaande te houden. Dat geldt voor zowel een persoonlijk gesprek als een online gesprek.