99+ gespreksonderwerpen die een date onvergetelijk maken

gespreksonderwerpen voor een date waarmee je een vrouw snel beter leert kennen

Een date, en zeker een eerste date, is op zichzelf al spannend genoeg. Maar waar menigeen misschien wel het meest bang voor is, is dat ergens in het gesprek ineens die beruchte en ongelofelijk ongemakkelijke stilte valt.

Zo’n stilte waarbij je echt even niet meer weet wat je zeggen moet en de zenuwen alleen maar voelt toenemen. Zorgen dat je leuke gespreksonderwerpen voor tijdens een date achter de hand hebt, helpt dit probleem absoluut voorkomen.

Hoe voer je een leuk gesprek waarmee je tevens je aantrekkingskracht op haar vergroot?

Leuke gespreksonderwerpen, die op een date absoluut voorbij moeten komen, zorgen niet alleen voor het broodnodige plezier met elkaar, maar ook voor gespreksstof waarmee je elkaar beter leert kennen.

Daarnaast zijn goede gespreksonderwerpen voor een date ook prikkelend, nieuwsgierig makend en diepgaand.

Ondeugend mag een gespreksonderwerp op zijn tijd zeker ook zijn. Laat bij voorkeur het aanroeren ervan echter over aan een vrouw. Omdat wij mannen over het algemeen bar slecht zijn in het bepalen van een goed moment voor een ondeugend gespreksonderwerp.

Vanzelfsprekend staat het je vrij om gespreksonderwerpen voor te bereiden voor een date. Maar je zult zien dat wanneer je in een leuk gesprek verwikkeld raakt met je date, je het gesprek eigenlijk vrijwel nooit weer op gang hoeft te brengen.

Een handigheidje dat altijd helpt bij het voeren van een gesprek met een vrouw is oprechte interesse tonen in haar als persoon en in wat haar bezighoudt. Ieder mens houdt namelijk van aandacht en van mensen die in ze geïnteresseerd zijn.

Zeker tijdens de eerste date is het een uitstekende strategie om een vrouw vooral veel over zichzelf te laten praten. Dat zorgt ervoor dat de eerste date eindigt zonder dat ze nog veel over jou weet. Dit draagt er zonder meer toe bij dat ze veel met je bezig zal zijn in haar gedachten.

En hoe beter je dat voor elkaar krijgt, hoe groter de kans dat zich tot je aangetrokken gaat voelen en niet kan wachten tot de volgende date met jou.

Nu weet je ook direct waarom te veel over jezelf lullen tijdens een date desastreus is voor je kansen bij een vrouw. Praat zeker op een eerste date niet te veel over jezelf. Bij voorkeur alleen wanneer een vrouw je een vraag stelt. Dan vertel je wat ze wil weten. Maar ook niet veel meer dan dat.

Kortom, tijdens de eerste date voer je bij voorkeur een gesprek dat vooral over haar gaat.

Wat is een goed gespreksonderwerp tijdens een (eerste) date met een vrouw?

Ik heb al even aangehaald dat vooral tijdens de eerste date een gesprekonderwerp leuk moet zijn. Tevens is het belangrijk dat je een gesprekonderwerp luchtig houdt. Dat betekent dat je de volgende onderwerpen van gesprek zo veel mogelijk moet zien te mijden:

Vanzelfsprekend zullen dergelijke onderwerpen een keer aan bod moeten komen ergens. En dat mag zeker. Alleen zeker niet tijdens een eerste date en bij voorkeur ook nog niet tijdens een tweede date. Hoewel de gespreksonderwerpen tijdens een tweede date al wel wat diepgaander mogen zijn.

Het zal je wellicht al zijn opgevallen dat veel op jou aankomt. Dat het lijkt alsof jij het gesprek moet leiden. En dat is ook zo. De reden hiervoor is dat vrouwen doorgaans een stuk ontspannender en opener zijn en makkelijker over zichzelf vertellen als een man de leiding neemt.

Dat dit zo werkt heeft te maken met de natuurlijke dynamiek tussen man en vrouw. Een dynamiek die vooral invloed heeft op wat we voelen in de nabijheid van iemand.

Vrouwen hechten een enorme waarde aan wat hun gevoel ze vertelt wanneer ze in jou nabijheid verkeren. Om die reden alleen al is het slim de natuurlijke dynamiek tussen man en vrouw te respecteren. En er vooral ook je voordeel mee te doen door actief de leiding te nemen tijdens dates en dus ook door het gesprek te leiden.

Leuke en luchtige en toch interessante gespreksonderwerpen voor een eerste date zijn die onderwerpen die:

Tijdens een eerste date is het vooral ook belangrijk dat je zo snel mogelijk ontdekt:

Door het gesprek met je date volgens het onderstaande stappenplan te voeren, vergroot je de kans op een leuk gesprek dat soepeltjes verloopt aanzienlijk. En kom je voldoende te weten om te kunnen bepalen of het zinvol is om verder te daten met een vrouw.

1) Begin het gesprek met standaard vragen

Zeker op de eerste date kan de ontmoeting wat onwennig zijn. Je hebt allebei last van de nodige zenuwen en je wilt uiteraard je best voor die andere doen en een zo goed mogelijke eerste indruk maken.

Waar begin je op zo’n moment dan het eerst over te praten?

Zoals gezegd is de ander de aandacht geven en interesse tonen de perfecte manier om een gesprek aan te knopen. Je zou het gesprek dan ook kunnen beginnen met vragen over:

  1. Iets wat je direct opvalt aan haar. De kleren die ze draagt bijvoorbeeld, of haar schoenen of een opvallend sieraad.
  2. Hoe haar reis naar de plek waar jullie ontmoeten is verlopen.
  3. Iets wat jou is opgevallen aan de plek waar jullie je bevinden.
  4. Waar ze aan dacht op weg naar de date met jou.

Kortom, alles over de situatie waarin jullie je samen bevinden of over de plek waar jullie zijn is perfect om een gesprek mee te beginnen.

2) Deel dingen over jezelf en je jeugd met elkaar

Een ideale manier om elkaar op een positieve manier beter te leren kennen is het delen van leuke herinneringen. En met dingen delen met elkaar over je jeugd, kun je niet alleen veel lol hebben met elkaar, maar kom je tevens ook meer te weten over elkaar.

Tot het delen van jeugdherinneringen kom je al snel wanneer je elkaar de gebruikelijke vragen stelt over:

De fout die menig man echter maakt is, om vragen als deze gewoon achter elkaar te stellen. Dat houdt het gesprek erg oppervlakkig en daarmee saai. Maar het zorgt er tevens voor dat je behoorlijk snel door je vragen heen zult zijn.

Dat ben je niet als je de vraag: “Waar kom je vandaan?” vervolgd met: “Ben je ook geboren in die omgeving?”. Als je date je vervolgens vertelt dat ze ergens anders vandaan komt dan waar ze nu woont, dan zijn mogelijke vervolgvragen:

  1. Hoe ben je terecht gekomen waar je nu woont?
  2. Zou je terug willen naar de omgeving waar je geboren bent en waarom niet of wel.
  3. Wat vind je het leukst aan je huidige woonplaats?
  4. Enzovoort.

Door dieper in te gaan op wat je date vertelt, kom je op een leuke en ontspannen manier dingen te weten over je date. Bovendien geef je haar daarmee direct het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent in haar als persoon. Iets wat de meeste vrouwen als bijzonder prettig zullen ervaren.

Bovendien kun je alles wat ze je vertelt vanzelfsprekend gebruiken om nog meer vragen over te stellen.

3) Onderzoek de voorkeuren die je met elkaar gemeen hebt

Als je vaker en meer tijd met een vrouw wil doorbrengen en op termijn zelfs zou gaan denken aan een relatie met haar, dan is het zeker prettig om bepaalde dingen met elkaar gemeen te hebben.

Met onderzoeken wat je met elkaar gemeen hebt en wat niet, kun je eigenlijk niet snel genoeg beginnen. Want het zou zonde zijn wanneer je er pas na meerdere dates achter komt dat jullie dingen die belangrijk voor jullie zijn niet met elkaar gemeen hebt.

Onderzoeken wat je met elkaar gemeen hebt doe je bijvoorbeeld aan de hand van vragen als:

4) Ontdek elkaars favoriete films, muziek en boeken

Film, muziek en boeken zijn altijd een dankbaar onderwerp van gesprek tijdens een date. Met name wanneer je smaak voor muziek, films en boeken sterk met elkaar overeen komen. Want dan kun je er zomaar uren over doorpraten.

Kijk daar overigens zeker tijdens een eerste date mee uit. Want dat zou er toe kunnen leiden dat je andere dingen die belangrijk zijn niet te weten komt.

Bovendien wordt een date met jou pas onvergetelijk wanneer je juist over andere dingen praat dan ze met andere mannen heeft gedaan tijdens dates.

Absoluut een slim idee is dan ook om niet alleen elkaars favorieten te ontdekken, maar juist ook:

Juist deze onderwerpen maken dat je veel lol samen hebt. Zeker wanneer je via Spotify of YouTube een klein stukje kunt laten horen als je date het niet kent.

Lachen en lol hebben samen is ontzettend belangrijk tijdens dates. Omdat een man zijn gewicht in goud waard is voor een vrouw als hij humor heeft en haar makkelijk aan het lachen weet te maken. Met een vrouw laten beleven dat ze lol met jou kan hebben, vergroot je je aantrekkingskracht haar zeker.

5) Maak kennis met elkaars hobby’s

Een man maakt zichzelf tevens aantrekkelijk door zijn passies. Een hobby die je hebt, kan zo’n passie zijn. Als dat zo is, vertel erover. Niet te lang en niet te uitgebreid. Maar probeer kort samen te vatten wat je hobby is en waarom je die hobby zo waanzinnig leuk vindt.

En zo kan je date vanzelfsprekend ook een hobby hebben waar ze veel vrije tijd en misschien ook wel geld aan besteedt. Bijvoorbeeld wanneer ze van paardrijden houdt en een eigen paard bezit.

6) Deel je reisverhalen met elkaar

Een volgend dankbaar gespreksonderwerp tijdens een date is reizen. Iedereen heeft wel zo zijn vakantieverhalen. Ook dit is zo’n gespreksonderwerp waar je uren mee zoet kan zijn en dat je ook weer veel over elkaar vertelt.

Bijvoorbeeld welke voorkeuren je hebt qua reisbestemmingen en hoe je omgaat met ongewone situaties. Maar ook wat je het liefste doet als je op vakantie bent.

Tevens is dit het type gespreksonderwerp dat je aan het denken zou moeten zetten, wanneer de manier waarop jullie reizen en vakantie vieren beleven wel heel erg van elkaar verschillen. Zeker wanneer jullie beiden, of één van jullie, niet echt open staat om de manier van reizen en vakantie vieren van de ander te gaan ervaren.

7) Praat over je toekomstplannen en ambities met elkaar

Toekomstplannen, dromen en ambities kunnen ook beter maar matchen met elkaar als je een toekomst met elkaar wilt opbouwen. Want niets is zo frustrerend en maakt een relatie gedoemd om te mislukken als elkaars dromen, ambities en toekomstplannen onbewust dwarsbomen.

In een relatie zou je elkaar juist moeten steunen en complementeren waar het over de toekomst gaat. Dat maakt het dan ook zeker een onderwerp dat tijdens de eerste date in ieder geval eventjes aan bod moet komen.

Je kunt dit gesprekonderwerp aantippen met vragen als:

9) Praat over eten

Eten doet iedereen elke dag. En allemaal hebben we zo ons favoriete eten en onze favoriete gerechten. Ook heeft iedereen zo zijn voorkeur voor waar hij of zij het liefste uit eten gaat.

Vanzelfsprekend is er ook een groep mensen die juist geniet van zelf koken en dingen uitproberen.

Tevens neemt vegetarisch of zelfs veganistisch eten een steeds grotere plek in.

Dat betekent dat er tijdens een date meer dan voldoende te bepraten valt over eten.

En weten wat je date haar favoriete eten is, komt altijd prima van pas bij latere dates.

Goede onderwerpen van gesprek voor een tweede date en volgende dates

In dit artikel zijn al heel wat gespreksonderwerpen voorbij gekomen die perfect geschikt zijn voor tijdens een date. Wat blijft er dan nog over voor de tweede en eventueel volgende dates.

Genoeg. Want eigenlijk heb je aan de meeste gespreksonderwerpen alleen nog maar gesnuffeld. Alleen nog maar net genoeg besproken om te kunnen bepalen of een volgende date zinvol zal gaan zijn.

Dat betekent dat veel gespreksonderwerpen tijdens de tweede en daarop volgende dates op herhaling kunnen en verder uitgediept kunnen worden.

En over hoe meer onderwerpen je samen praat, hoe meer vragen er zullen rijzen. Waardoor je zomaar het gevoel zou kunnen krijgen dat jullie niet uitgepraat raken.

Probeer er echter wel voor te blijven zorgen dat je niet verzand in alleen maar diepe, moeilijke en vermoeiende gesprekken met elkaar. Want lol met elkaar hebben en veel lachen samen blijft ontzettend belangrijk tijdens elke date die je met een vrouw hebt.

Humor en een vrouw aan het lachen maken zijn zogezegd eigenschappen in een man waar iedere vrouw zich toe aangetrokken voelt. En zolang je datet is het van het allergrootste belang dat een vrouw zich aangetrokken blijft voelen tot je. Want alleen dan zal ze verder met je willen daten en uiteindelijk verliefd op je worden.

Leuke onderwerpen van gesprek om weer wat lol en luchtigheid in je gesprekken te brengen zijn:

Wat zijn goede diepe persoonlijke vragen aan een vrouw?

Hoe meer dates je hebt met een vrouw, hoe dieper en serieuzer de gesprekken zullen worden. Veel vrouwen genieten echt enorm van een goed gesprek. Onder andere omdat je je met goede en diepe gesprekken je sterker verbonden gaat voelen met elkaar.

Maar diepgaande gesprekken zijn ook nodig om erachter te komen of deze vrouw, met wie jij zo plezierig date, de juiste vrouw voor jou is om een serieuze relatie mee te beginnen.

Uiteraard zijn voor diepgaande gesprekken de juiste vragen nodig. Een juiste vraag is het soort vraag waarmee je de ander beter leert kennen en waarmee je een kijkje krijgt in de gedachtegang en het persoonlijke leven van iemand. Ook kom je erop die manier onder andere achter:

Voor een fijne relatie kun je maar beter zoveel mogelijk van deze dergelijke dingen met elkaar gemeen hebben. Omdat het zorgt dat je elkaar makkelijker begrijpt en meer plezier en minder vermoeiende discussies in je relatie zult hebben.

Enkele voorbeelden van vragen waarmee je een gesprek meer de diepte in laat gaan zijn:

Aan de hand van deze voorbeelden zul je ongetwijfeld nog wel veel meer vragen kunnen verzinnen. Lukt je het verzinnen van vragen en diepgaande gespreksonderwerpen onverhoopt toch niet zo goed, dan vind je hier nog 272 diepe vragen die je je date kunt stellen.

Het zal je inmiddels duidelijk geworden zijn dat het aantal gespreksonderwerpen die je met je date kunt aanroeren enorm is. Dat betekent dat, als het klikt met je date en je geniet ervan om het haar te praten, je altijd tijd tekort zult komen. Maar juist dat zal ertoe bijdragen dat een vrouw steeds weer reikhalzend uitkijkt naar een volgende date met jou.

Als je tenminste niet de vergissing maakt om gesprekken te voeren via WhatsApp of een andere berichtenservice. Want om elkaar echt te leren kennen, en je tot elkaar aangetrokken te gaan voelen, zijn woorden alleen niet genoeg. Daar is ook lichaamstaal voor nodig en lichamelijk contact en intonatie.

Gebruik de in dit artikel besproken gesprekonderwerpen dat ook puur en alleen tijdens persoonlijke ontmoetingen met een vrouw.