Wat slechts een praatje maken je al opleveren kan als man

als man een praatje maken met een vrouw Photo by Yolanda Suen on Unsplash

Herken je dit? Sinds enige tijd kom je steeds die leuke vrouw tegen. Misschien heeft ze zelfs al wel eens naar je gekeken en naar je geglimlacht. Toch is een praatje maken met deze vrouw er nog steeds niet van gekomen.

Wist jij trouwens dat een vrouw met naar je kijken en naar je glimlachen, probeert aan te geven dat ze best graag een praatje met je zou willen maken? En heb jij enig idee hoe erg het een vrouw teleurstelt als je op zo’n moment geen gesprek met haar aanknoopt?

Dit is eigenlijk nog altijd jouw plicht als man

Het excuus dat de meeste mannen hebben om geen praatje te maken met een vrouw is: dat ze niet weten wat ze moeten zeggen.

Dat je niet weet wat je moet zeggen, komt onder andere omdat je:

Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat ook die ontzettend leuke vrouw maar gewoon een mens is. Een mens die net als jij onzeker is over bepaalde dingen en die zich net als jij niet bijzonderder voelt dan ieder ander.

Met andere woorden: dat ze bijzonder is in jou ogen, betekent allerminst dat zij zich ook zo voelt.

Dat maakt je kans groot dat een vrouw zich juist ongemakkelijk zal gaan voelen wanneer jij haar op een manier benadert en aanspreekt die haar doet vermoeden dat je haar wel heel bijzonder vindt.

In de ogen van een vrouw kan iemand die je nog nooit gesproken hebt sowieso niet bijzonder zijn. Want je kunt onmogelijk alleen door je uiterlijk bijzonder zijn.

Wij mannen ervaren dat anders. Wij kunnen een vrouw bijzonder mooi vinden door alleen haar uiterlijk en betoverd raken door alleen al haar uitstraling.

Dat is dan ook precies waar de verwarring ontstaat. En waarom we vinden dat we iets bijzonders moeten maken van het aanspreken van een vrouw.

Nu je weet dat iets bijzonders doen niet hoeft en dat het zelfs je kansen bij een vrouw om zeep kan helpen, zou dat een praatje maken met een vrouw een stuk makkelijker moeten maken voor je.

Want dit alles betekent dat je met een leuke vrouw op precies dezelfde manier een gesprek kan aanknopen zoals je dat met ieder ander persoon zou doen die je niet kent.

En eigenlijk is het nog altijd je plicht als man om het een vrouw te laten weten als je haar leuk vindt. Daarmee bedoel ik niet kinderachtig na fluiten of het maken van het soort opmerking dat tegenwoordig al snel als grensoverschrijdend wordt ervaren.

Wat ik bedoel is simpelweg haar jouw oprechte aandacht schenken en een praatje met haar maken.

Waarbij het je geen zak zou moeten uitmaken wat de uitkomst gaat zijn van dat praatje. Waar het om gaat is, dat oprechte aandacht van een man die haar op een normale leuke manier benadert een vrouw een goed gevoel geeft over zichzelf.

Een klein beetje oprechte aandacht van een leuke man en een gezellig praatje, kan de dag van een vrouw al helemaal goedmaken. Inderdaad, precies zoals aandacht en een lieve glimlach van een leuke vrouw ook jouw dag goed kan maken.

Wie wil dat nou niet op zijn geweten hebben?

Het feit dat het vooral vrouwen zijn die dagelijks foto’s van zichzelf posten op platforms zoals Instagram is het beste bewijs dat aandacht krijgen belangrijk is voor veel vrouwen. Van precies dat feit maak je optimaal gebruik wanneer jij als man een vrouw je oprechte aandacht geeft. Niet omdat ze erom vraagt, maar omdat ze je opgevallen is en haar daarom je aandacht graag geven wil.

Bovendien zul je merken dat wanneer je iemand een goed gevoel geeft over zichzelf, dit jou ook een goed gevoel geeft.

Dit zou reden genoeg moeten zijn om een praatje te maken met iedere vrouw die je leuk vindt.

5 tips die een praatje maken met vrouwen vergemakkelijken

Reden genoeg ook om over je angsten en twijfels heen te stappen en het gewoon te gaan ervaren. Want praatjes maken met mensen die je niet kent is een vaardigheid waar je beter in wordt naarmate je het vaker doet.

Dat houdt in dat wanneer je het nu lastig vindt om een praatje te maken met een leuke vrouw, je jezelf eerst kan bekwamen in het praatjes maken met onbekenden in het algemaan waar je je niet perse tot aangetrokken voelt.

Want inmiddels weet je dat de beste manier om een praatje te beginnen met een leuke vrouw is: op precies dezelfde manier een gesprek met haar te beginnen zoals je dat met ieder ander zou doen.

Hier volgen 5 simpel toe te passen tips waarmee je een praatje maken met iemand zo makkelijk mogelijk maakt voor jezelf en de kans op succes het grootst.

1) Ieder mens is het meest geïnteresseerd in zichzelf

Ieder mens is het meest geïnteresseerd in zichzelf. Een succesvolle methode om iemand aan te spreken is dan ook: interesse tonen en iets vragen over wat diegene bezighoudt op dat moment. Waarbij het zelfs kan gaan over de kop thee die deze persoon op dat moment aan het drinken is.

2) Je hebt altijd minimaal dit ene ding met de ander gemeen

Wat je altijd gemeen hebt met degene die je aan wilt spreken is, de ruimte of omstandigheid waarin jij jezelf samen met deze persoon bevindt. Doorgaans zijn er absoluut mogelijkheden te vinden om over die ruimte of over die omstandigheden een gesprek te beginnen met iemand.

Het weer is het bekendste voorbeeld van een omstandigheid die je met iemand gemeen kunt hebben. Het weer is dan ook nog altijd één van de meest favoriete gespreksonderwerpen om een gesprek met een vreemde mee te beginnen.

3) Geniet van het gesprek, verwacht niets, maar sta open voor alles

Van alle mensen die je in je leven hebt ontmoet, worden er slechts enkelen echt je vrienden. En toen jij jouw beste vriend ontmoette, zul je hoogstwaarschijnlijk niet de gedachte hebben gehad: “Ik hoop dat hij mijn beste vriend wil worden”.

Integendeel, het is zonder erbij stil te staan gewoon zo gegroeid. Een band opbouwen met een vrouw gaat op eenzelfde manier. Het is dan ook zeer zeker niet zinvol om hoge verwachtingen te hebben van iedere ontmoeting die je met vrouwen hebt. Maar juist door veel vrouwen te ontmoeten, vergroot je de kans aanzienlijk dat je de vrouw ontmoet die uiteindelijk jouw vrouw zal worden.

4) Maak van praatjes maken een gewoonte

In mensen aanspreken en gesprekken voeren met mensen die je niet kent, word je alleen maar beter wanneer je het gewoon geregeld doet. Daarmee dus ook in vrouwen aanspreken

Wanneer je iemand aanspreken en een praatje maken zelden tot nooit doet, dan is het niet redelijk om van jezelf te verwachten dat je er ineens goed in zal zijn. Verwacht in het begin dan ook zeker niet dat elk gesprek dat je aangaat een succes zal worden. Maar beschouw daarentegen ieder gesprek dat je met mensen hebt vooral als een kans om te leren en beter te worden.

5) Maak oogcontact

Elkaar aankijken is de eerste vorm van contact tussen mensen. Kijk iemand daarom ook altijd eerst vriendelijk aan. Wanneer hij of zij vriendelijk terugkijkt naar je, staat deze persoon hoogstwaarschijnlijk best open voor een gesprek met jou. Begin een gesprek dan ook gewoon. En maak daarbij uiteraard direct gebruik van tip 1 en 2.

Meer dan deze 5 tips heb je eigenlijk niet nodig om een praatje met iemand te kunnen maken. Zelfs niet om een praatje te maken met die ene leuke vrouw.

Want vrouwen willen je het liefst meemaken zoals je gewoonlijk bent. Dat jij jezelf bent dus. En juist dat maakt, dat ook een praatje maken met die ene leuke vrouw nogmaals prima op precies dezelfde wijze kan, zoals je dat met ieder ander willekeurig persoon zou doen.

Door op deze manier een praatje te maken met een vrouw, maak jij precies die aantrekkelijke eerste indruk die je wilt maken op een vrouw. Een eerste indruk die haar zomaar nieuwsgierig kan maken naar jou.

Met een man die haar nieuwsgierigheid wekt, zal zonder uitzondering iedere vrouw graag gaan daten. Dat betekent inderdaad dat jezelf ertoe zetten om gewoon een praatje te maken met een vrouw, je zomaar een date met haar op kan leveren.

Vaardig zijn in het maken van een praatje is voor iedere man die een leuke vrouw in zijn leven wil bittere noodzaak. Omdat je alleen daarmee bij iedere vrouw die je leuk vindt eigenhandig een kans creëren kunt. En niet hoeft te wachten op een één of ander gelukkig toeval.