Moet ik zoenen op de eerste date en waarom?

Die eerste kus tijdens een date is vaak een hele belangrijke

Menig man ziet op tegen die eerste kus tijdens een date. Want wat is het beste moment om te kussen? Kan ik een vrouw zomaar kussen? En waarom moet dat bij voorkeur op de eerste date?

Dat je jezelf dit afvraagt is vanzelfsprekend. Want spannend zal zo’n eerste kus altijd blijven. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat vrouwen zich altijd de eerste zoen met een geliefde zullen blijven herinneren.

Dit kan dus zomaar betekenen dat je met een goede en goed geplande eerste kus een onuitwisbare indruk maakt op een vrouw.

Hierom is de eerste kus belangrijk en dit vertel je een vrouw ermee

Het hele doel van daten is: ontdekken of je die vrouw met wie je aan het daten bent echt zo leuk is en of het fijn voelt om bij haar te zijn.

De bedoeling van een eerste kus hierbij is: haar laten weten dat je haar daadwerkelijk leuk vindt en dat je het fijn vindt om bij haar te zijn.

En wanneer een vrouw jouw kus beantwoordt, dan weet je direct dat zij hetzelfde ook bij jou voelt.

Tevens krijg je met een eerste kus direct antwoord op de vraag of ze je leuk vindt. Een duidelijkere bevestiging dat ze je leuk vindt ga je niet krijgen.

De eerste kus is zogezegd voor vrouwen over het algemeen de kus die ze altijd zal blijven onthouden. Vraag het voor de grap maar eens aan een vriendin, je zus of zelfs je moeder. Allemaal zullen ze die eerste zoen van een geliefde nog steeds herinneren. Dat die eerste kus indruk gaat maken, daar bestaat dus geen twijfel over.

Probeer je eens in te denken hoe het zou zijn wanneer een vrouw die jij leuk vindt jou spontaan, liefdevol en gepassioneerd kust? Dat zou te gek zijn, niet?

Zou een vrouw niet precies hetzelfde kunnen vinden wanneer zij door jou gekust wordt, gewoon omdat jij voelde dat je haar wilde zoenen?

De reden dat ik je deze vragen voorleg is, omdat menig man veel teveel nadenkt over die eerste kus. Het resultaat van teveel nadenken is meestal, dat die eerste kus niet gegeven gaat worden.

Dat mag je overigens best een keer overkomen. Maar als je bij een vrouw teveel goede momenten om haar te kussen aan je voorbij laat gaan, dan gaat dat zonder meer gevolgen hebben voor je kansen bij haar.

Waarom zoenen op de eerste date de voorkeur heeft

Ik zal je het proberen uit te leggen. Een vrouw accepteert een date met een man maar om één reden. Die reden is, dat ze hem leuk vindt en hoopt dat hij haar ook leuk zal vinden.

Daarnaast zijn er twee redenen waarom een vrouw besluit niet langer te willen daten met een man. Die twee redenen zijn:

 • Ze voelt zich niet (langer) tot hem aangetrokken.
 • Hij heeft haar het gevoel gegeven dat hij haar niet leuk genoeg vindt.
 • De aantrekkingskracht die je hebt op een vrouw verlies je op het moment dat je teveel af gaat zitten wachten en het initiatief teveel aan haar laat. Afwachten en geen initiatief durven nemen geven een vrouw het gevoel dat het je aan mannelijkheid ontbreekt.

  Dat betekent dat de eerste kus te lang uitstellen voor een vrouw betekent dat het je aan mannelijkheid ontbreekt.

  Echter, wanneer je op andere vlakken wel aantoont over voldoende mannelijkheid te beschikken, dan kan datzelfde te lang uitstellen van een eerste kus voor een vrouw betekenen dat je haar gewoon niet leuk genoeg vindt.

  Woorden zeggen een vrouw namelijk niet zoveel wanneer het gevoel dat je haar geeft niet overeenkomt met wat je zegt. Dat houdt in dat vertellen dat je haar leuk vindt totaal nutteloos is.

  Het beste voor jou en zeer zeker ook voor haar is dat je gewoonweg probeert om haar te zoenen op het moment dat je oprecht voelt dat je een vrouw heel erg leuk vindt, je fijn bij haar voelt en graag meer van haar zou willen.

  Een gevoel dat een leuke vrouw vaak al bij je opwekt tijdens de eerste date. Vandaar ook dat je een vrouw bij voorkeur direct op de eerste date al zoent.

  Hoe je zorgt dat zoenen op de eerste date goed afloopt

  Als je gaat letten op hoe vrouwen met elkaar omgaan, dan zal het je op gaan vallen dat een vrouw vaak iemand die ze mag aanraakt terwijl ze in gesprek is met diegene. Bijvoorbeeld een hand op de schouder of op de bovenarm leggen, of een hand vasthouden als iemand het even moeilijk heeft, of een spontane omhelzing bij vreugde of troost.

  Mannen doen dat minder snel of misschien zelfs wel nooit. Toch zul je jezelf dat soort genegenheden moeten aanleren als je een vrouw voor het eerst wilt zoenen. Je kunt een vrouw namelijk niet zomaar zoenen zonder haar ooit aangeraakt te hebben.

  Wanneer je met haar in gesprek bent zijn er voldoende gelegenheden om haar aan te raken. Eventjes spontaan een hand op haar schouder, haar bovenarm of zelfs een spontane knuffel heeft niets bedreigends in zich. Omdat het zogenaamde sociaal geaccepteerde aanrakingen zijn. En dus een ideale manier om een vrouw te laten wennen aan jouw aanrakingen.

  Hetzelfde geldt voor even haar hand vastpakken als je de straat oversteekt. Of eventjes een hand op haar onderrug leggen als je haar ergens naartoe leidt, bijvoorbeeld naar het leukste tafeltje in een gezellig koffietentje.

  Of een vrouw gediend is van je aanrakingen of niet, dat merk je direct. Als ze het niet prettig vindt, zal ze haar lichaam subtiel wegdraaien van je aanraking. Draait ze niet weg, dan mag je dat beschouwen als toestemming om door te gaan.

  Overigens is een koffietentje niet echt de plek om een vrouw voor het eerst te zoenen. Een vrouw zal zich meer op haar gemak voelen op een plek waar ze als het ware niet direct betrapt kan worden op het zoenen van een vreemde man

  Als een vrouw jouw aanrakingen accepteert, dan betekent dit dat je niet in dat koffietentje moet blijven hangen, maar dat het tijd wordt om een stukje te gaan lopen met haar. Waarbij je er vanzelfsprekend voor zorgt dat jullie steeds gezellig met elkaar in gesprek blijven en doorgaan met plezier hebben met elkaar.

  Maar zodra je dan dat wat rustiger plekje in het vizier krijgt, wordt het tijd om het ‘kus plan’ ten uitvoer te brengen.

  Dat begint met het pakken van haar hand en langzamer gaan lopen. Vervolgens sta je stil, draai je jezelf naar haar toe en kijk je haar aan. Als je nog net even wat meer zekerheid wilt, dan mag je net doen of er iets van een pluisje in haar haren zit. Haal het er zogenaamd uit en streel vervolgens even zachtjes haar haren terwijl je in haar ogen kijkt.

  De haren aanraken voelt namelijk voor de meeste mensen net weer wat intiemer dan het aanraken van een hand, bovenarm, schouder of onderrug.

  Als zij haar haren laat strelen door jou, dan is de kans heel groot dat ze door je gekust wil worden. Breng vervolgens dan ook je lippen langzaam dichter bij die van haar, waarbij je ondertussen afwisselend in haar ogen en naar haar lippen kijkt. Dit is een soort van geheimtaal die een vrouw vertelt dat je van plan bent haar te kussen.

  Als ze niet heel verlegen is, dan zul je merken dat zij precies hetzelfde doet. Dat ook zij afwisselend in je ogen kijkt en naar je lippen. En dat ook zij haar lippen dichter bij de jouwe zal brengen.

  Dat betekent dat je 100% groen licht hebt om haar te gaan zoenen op jouw eerste date met haar.

  Maar wat nou als niet goed hebt opgelet, haar signalen helemaal verkeerd hebt geïnterpreteerd en ze helemaal niet door jou gekust wil worden?

  Wij mannen zijn namelijk heel best in staat om zo'n inschattingsfoutje te maken. En ook vrouwen weten heel goed dat mannen signalen van vrouwen soms helemaal verkeerd begrijpen.

  Het ergste wat je meestal in zo’n geval kan overkomen is dat ze zonder iets te zeggen haar lippen wegdraait van de jouwe. Daarmee probeert een vrouw je subtiel te zeggen dat ze (nog) niet door je gekust wil worden.

  Jouw poging om een vrouw te kussen zal je vrijwel nooit echt kwalijk genomen worden. Sterker nog, een vrouw zal eerder erg teleurgesteld in je zijn wanneer je het niet probeert.

  Met andere woorden: je hebt alles te verliezen wanneer je verzaakt de moed bij elkaar te rapen om een vrouw te zoenen tijdens je eerste date met haar. En je zult alles winnen wanneer je gewoon jouw hart en gevoel volgt en een vrouw kust op het moment dat je voelt dat je haar serieus leuk vindt en haar graag vaker wilt zien.

  Want zelfs als je poging om haar te kussen mislukt en je maakt er geen probleem van en jullie gaan gewoon gezellig door bij waar je voor de zoen gebleven was, dan kun je het op een later tijdstip gewoon nog eens proberen.

  Tijdens een tweede date bijvoorbeeld. Omdat een mislukte zoen poging niet per definitie betekent dat ze je niet langer leuk vindt. Als ze ingaat op een tweede date met jou, dan betekent dit dat ze je nog steeds leuk vindt, zoals je inmiddels weet. En dat daarmee nog steeds kans bestaat dat ze dan wel door jou gezoend wil worden.

  Echter, wanneer je het zoenen op de eerste date voorbereid zoals ik je in dit artikel verteld heb, dan zal jouw eerste kus doorgaans liefdevol ontvangen worden door je date.