Wat app je na een date en hoe lang wacht je?

Appen na een date op het juiste moment

De date zit erop en je hebt er echt van genoten. Onderweg naar huis beleef je de date in gedachten nog eens opnieuw. En terwijl de date door je gedachten speelt, wordt het steeds lastiger je te verzetten tegen de wil om haar te appen. Want je kan niet wachten om haar te vertellen hoe leuk je de date met haar gevonden hebt.

Maar bestaat er wel zoiets als te snel appen na een date? En wat app je eigenlijk?

Wanneer app je en wie stuurt het eerste appje na een date?

Wij mannen denken sowieso overal te veel over na. Vooral wanneer we denken dat er heel wat van afhangt. Maar van een appje na een date hangt eigenlijk helemaal niets af.

Die verpletterende indruk waardoor ze niet kan wachten om je weer te zien, heb je tijdens de date al moeten maken, zeker wanneer het een eerste date betreft.

Maar vanzelfsprekend is er niets mis met die indruk op haar nog verpletterender te maken door jouw appje na een date zo goed mogelijk te timen.

Ik heb de volgende vraag al vaker gesteld op deze website: “Wanneer kun je maar niet stoppen met denken aan een vrouw?” Precies! Op momenten waarop je niet weet wanneer je weer wat van haar zult horen of wanneer je haar weer gaat zien.

Wat voor jou geldt, dat geldt uiteraard ook voor een vrouw.

Wij mannen hebben alleen een pleurishekel aan dit gevoel. Daarom proberen we altijd zo snel mogelijk iets bedenken om van dat gevoel af te komen.

In dit geval zullen we al snel bedenken de oplossing te hebben gevonden in het zo snel mogelijk sturen van een berichtje. Want op een berichtje van ons gaat ze vast reageren.

Fout! Want vrouwen houden juist van dat gevoel om niet te weten of en wanneer ze weer iets van je zal horen of zien. Tot op zekere hoogte uiteraard. Dat geldt zeker wanneer je elkaar nog maar net hebt leren kennen. Zoals bijvoorbeeld tijdens een eerste date.

Dat betekent overigens allerminst dat je dan helemaal niet kan spelen met dat gegeven. Dat kan zeer zeker. Zij het met mate.

Binnen 24 uur appen na een date mag je dan ook als regel beschouwen.

Of beter gezegd: jij stuurt binnen 24 na een date een appje.

Waarom? Omdat jij een man bent. Als man leid jij de interacties die je hebt met een vrouw en neem jij het initiatief bij alles wat jullie samen aangaat. Dat is nu eenmaal jouw natuurlijke rol als man. En hoe beter jij je natuurlijke rol als man vervult, hoe groter de kans dat ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen en zich veilig en prettig voelt bij je.

En het zijn juist dit soort kleine dingen waarmee je keer op keer moeiteloos bewijst aan een vrouw dat je prima weet hoe je je natuurlijke rol als man vervullen moet.

Wat app je precies na een (eerste) date?

Goed, je weet nu dat jij degene bent die als eerste moet appen. Je weet tevens dat je dit binnen 24 uur na je date moet doen.

Maar wat ga je dan precies in je appje zetten?

Naarmate je vaker datet met dezelfde vrouw, wordt het sturen van een appje steeds makkelijker. Simpelweg omdat je elkaar steeds beter leert kennen en gaandeweg leert wat voor een berichtje iemand het liefst ontvangt.

Mocht je overigens niet zo’n appjesstuurder zijn, dan kun je dat supersimpel ondervangen door een vrouw naar elke date die jullie hebben te vragen: “Stuur je me een appje als je thuis bent aangekomen?”

Daarmee toon je haar vooral dat je om haar geeft. En een prettige bijkomstige bonus is dat je dan niet hoeft te bedenken wat je in een appje moet zetten.

In dit artikel concentreer ik me echter even op wat je in een appje moet zetten na een eerste date met een vrouw. Omdat zo’n appje dan het belangrijkst.

Want als een eerste date leuk is geweest, dan ben je vanzelfsprekend ontzettend benieuwd naar wat de ander ervan gevonden heeft.

Maar zoals gezegd is er niets mis met het zo goed mogelijk timen van zo’n appje.

Vast staat dat je niet direct na de date moet appen. Daar maak je wellicht onbedoeld een wanhopige indruk mee. Bovendien wil je een vrouw de mogelijkheid geven om even lekker te genieten van het niet weten of en wanneer ze weer wat van je gaat zien of horen.

Wat precies het goede tijdstip is voor het sturen van een bericht hangt samen met het tijdstip waarop de date eindigde. Eindigde de date bijvoorbeeld aan het einde van de middag, zorg er dan voor dat je haar een appje stuurt voordat het bedtijd is. Tussen 21:00 en 21:30 bijvoorbeeld.

Mogelijk haar nachtrust verstoren door laat in de avond nog een appje te sturen, is niet raadzaam na een eerste date.

Echter, wanneer je hetzelfde appje verstuurt voor het slapengaan, dan heeft ze mogelijk nog even rustig de tijd om je appje te beantwoorden.

Eindigde je date laat in de avond, stuur dan de volgende ochtend een berichtje. Uiteraard ook weer op een tijdstip waarop de kans klein is dat je haar wakker maakt met jouw bericht. Want ook dat is niet raadzaam na een eerste date.

Dit is wat je in je berichtje zet

Zeker na een eerste date moet je vooral niet te veel appen. De bedoeling is dat je een kort, bondig en opgewekt berichtje stuurt waarin je schrijft dat je de date leuk vond en het liefst ook waarom. Maak bovendien geen geheim van je intenties. In het geval van een eerste date: laat weten of je haar wel of niet nog een keer wilt zien.

Een voorbeeld van een berichtje dat je stuurt na een date is:

Hoi, Fleur. Ik heb oprecht genoten van het samen dagdromen over avontuurlijke vakanties. Ik ben benieuwd of er meer is waarover we net zo kunnen dagdromen.

En dat is het. Meer moet je niet zeggen en veel minder ook niet.

En als je niet geïnteresseerd bent in nog een date met haar

Tot nu toe ben ik ervan uitgegaan dat je je date graag weer wilt zien. Maar dat is uiteraard lang niet altijd het geval. Ook dan is het echter fatsoenlijk om een berichtje te sturen na de date. Als je zeker weet dat je niet nog eens met haar wilt daten, dan kun je dat een vrouw het beste zo snel mogelijk vertellen.

En eigenlijk had je dat dan beter direct kunnen zeggen aan het einde van de date. Maar een vriendelijk appje voldoet ook. Bijvoorbeeld:

Hoi Nina, ik vind het leuk je ontmoet te hebben. Maar ik denk dat we helaas te weinig gemeen hebben om nog eens af te spreken.

Hoe lang wachten op een reactie op jouw appje?

Betrap jij jezelf er ook wel eens op dat de behoefte aan nog een appje sturen steeds groter wordt als haar reactie op jouw appje lang op zich laat wachten?

Doe dat niet! Stuur echt helemaal nooit een tweede appje en al helemaal geen derde appje!

Zeker na een eerste date is de kans groot dat je daarmee alle kans op een tweede date in één keer om zeep helpt.

Want niets maakt namelijk een wanhopiger en onzekerder indruk dan niet kunnen wachten op een reactie van iemand.

Nu kan er natuurlijk altijd iets mis zijn gegaan. Dus als je haar nu echt ontzettend leuk vindt en je zou haar heel graag nog eens zien, dan kun je besluiten om nog een berichtje te sturen. Maar niet eerder dan na een dag of 3. Bijvoorbeeld:

Hoi Lisa, ik heb geen reactie mogen ontvangen van je. Ik neem aan omdat je niet langer geïnteresseerd bent. Mocht ik nou helemaal naast zitten, laat dan zeker wat van je horen.

Als er werkelijk iets misgegaan is, dan zal ze je nu zeker een berichtje terug sturen.

Reageert ze ook niet op dit bericht, dan mag je ervan uitgaan dat ze niet langer geïnteresseerd is in je. Maar dat had ze je dan toch ook gewoon kunnen zeggen? Helemaal waar.

Veel vrouwen hebben alleen nu eenmaal ontzettend veel moeite met iemand teleur moeten stellen. En denken onterecht dat je minder teleurgesteld zult zijn wanneer ze gewoon helemaal niets zeggen.

Dan is er ook nog de vrouw die ervoor kiest om heel traag en nauwelijks te reageren op je berichten. Door dit consequent te doen hoopt ze dat je wel zult begrijpen dat ze niet heel erg geïnteresseerd in je is en dat je dan vanzelf wel stopt met haar berichtjes sturen.

En ook dit wordt gedaan omdat ze denkt dat je op deze manier minder teleurgesteld zult zijn dan wanneer ze je zou vertellen dat ze niet langer geïnteresseerd in je is.

Hiermee weet je wat je appen moet na een date. En dan met name na een eerste date. Want naarmate je vaker date met dezelfde vrouw, zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om te verzinnen wat je moet appen. En tevens weet je nu ook meteen wat er aan de hand is wanneer een vrouw niet of heel traag reageert.