Hoe laat een vrouw merken dat ze een man leuk vindt?

Als je een vrouw leuk vindt, dan hoop je uiteraard dat zij jou ook leuk vindt. Maar hoe laat een vrouw dat merken, dat ze je leuk vindt? En wat moet je doen, zodra je kan zien dat een vrouw je leuk vindt?

Dat je als man iets moet doen, is een waarheid als een koe. Want een man die te afwachtend is, wordt door vrouwen als snel veel minder leuk gevonden.

Hoe je ziet dat een vrouw je leuk vindt

Doorgaans is het zo, dat als een vrouw je leuk vindt, ze zonder meer zal proberen, jou dit te laten merken. Onder andere door er zo goed mogelijk voor te zorgen dat ze door jou gezien wordt.

Dit zou ze kunnen doen, door extra haar best te doen om er zo leuk mogelijk uit te zien, als de kans bestaat dat ze je gaat zien.

Maar ook zullen vrouwen proberen, zo dicht mogelijk bij je in de buurt te komen. En af en toe stiekem naar je kijken. In de hoop dat je terugkijkt en actie onderneemt.

Wat een vrouw echter niet snel zal doen, is jou aanspreken. Als zij vindt dat ze haar best gedaan heeft om jou te laten zien dat ze je leuk vindt en je reageert niet, dan gaat ze er doorgaans van uit dat je haar niet leuk vindt.

Dat betekent voor jou als man, dat wanneer je ook maar het geringste vermoeden hebt dat een vrouw die jij leuk vindt jou ook leuk vindt, je direct tot actie moet overgaan en haar aanspreken moet.

Maar wat nou als je haar al gesproken hebt en daarna leuk bent gaan vinden?

Uiteraard is het niet standaard zo, dat je een vrouw eerst leuk vindt en haar dan pas spreekt. Het kan namelijk ook heel goed zijn dat je een vrouw bijvoorbeeld op een feestje hebt ontmoet, en je daarna pas realiseert dat je haar eigenlijk best wel ontzettend leuk vindt.

Probeer in dat geval het gesprek eens in gedachten te herhalen en de volgende vragen te beantwoorden:

 1. Vroeg ze jou veel dingen die erop duiden dat ze jou als persoon beter wilde leren kennen?
 2. Kwam ze gedurende het gesprek steeds dichter bij je staan of zitten?
 3. Deed zij ook haar best om het gesprek met jou op gang te houden?
 4. Lachte ze om grappen die je maakte?
 5. Hebben jullie samen veel gelachen?
 6. Raakte ze je af en toe aan terwijl ze met je praatte?
 7. Vloog de tijd en leken jullie alles om je heen vergeten te zijn?

In het kort kun je stellen dat: hoe vaker je een vraag met 'Ja' kan beantwoorden, hoe leuker ze je vindt. Wat tegelijkertijd betekent dat je er als de donder voor moet zorgen dat je haar weer gaat zien.

Dezelfde vragen kun je overigens ook gebruiken, als je een gesprek met een vrouw die je leuk vindt nog gaat hebben. Je kunt dan ook gelijk de juiste acties ondernemen om haar te laten merken dat jij haar minstens net zo leuk vindt.

Vind je het spannend om te gaan praten met een vrouw die je leuk vindt? Probeer dan dit eens:

Menig man hoopt dat een vrouw hem ook leuk zal gaan vinden, zodra hij met haar in gesprek is. Wat je dan eigenlijk aan het doen bent is, op zoek zijn naar goedkeuring van een vrouw. En op zoek zijn naar goedkeurig, dat maakt je niet aantrekkelijk. Bovendien maakt het je gespannen. En ook dat maakt je niet aantrekkelijk.

Stap je echter op een vrouw af met de gedachte: 'Laten we nu eens uit gaan vinden of zij werkelijk zo leuk is als dat ze eruit ziet', dan zijn de rollen ineens omgedraaid. Want dan zal de vrouw aan jou moeten gaan bewijzen dat zij inderdaad leuk is. En omdat kieskeurigheid een aantrekkelijke eigenschap is in een man, zal een vrouw je graag bewijzen dat ze leuk is. Tevens zul jij je minder gespannen voelen, wat je inderdaad aantrekkelijker maakt.

Wat je absoluut moet doen als een vrouw je leuk vindt

Van een vrouw die je leuk vindt, wil je uiteraard meer dan alleen een praatje. Want met een vrouw die je leuk vindt wil je daten, zoenen en seks hebben.

Dat is heel normaal. Maar het komt niet vanzelf voor elkaar. Daar moet je wel wat voor doen. Om te beginnen: haar laten merken dat je haar minstens net zo leuk vindt als jij haar.

Dat doe je onder andere door:

 1. Haar aan te raken.
 2. Met haar te flirten.
 3. Met haar te daten.
 4. Haar te versieren.

Wanneer je jezelf te terughoudend en te afwachtend opstelt bij een vrouw die jou leuk vindt, dan zal dat bij haar al vrij snel de gedachte opwekken dat je haar niet leuk genoeg vindt.

Dat terwijl de juiste acties ondernemen je alleen maar aantrekkelijker zullen gaan maken. Simpelweg omdat vrouwen zich onbewust sterk aangetrokken voelen tot mannen die durven gaan voor wat ze willen.

Omdat dit volgens ons oerinstinct, dat vandaag de dag onbewust nog steeds veel dingen in ons leven bepaalt, een eigenschap is die de kans op overleven vergroot. Door bij je te zijn, zullen ook haar kansen op overleven toenemen.

Want, zo zegt ons oerinstinct: één van de belangrijkste taken van een man is, het beschermen van de vrouw.

Inderdaad, waar het om aantrekkingskracht en liefde gaat, speelt ons instinct nog steeds een hele grote rol. Waarbij het instinct nog steeds het sterkst reageert op daden, en niet zozeer op woorden.

Om deze reden is het dan ook des te belangrijker om vooral direct actie te ondernemen, zodra jij een vrouw leuk vindt.

Uiteraard wordt alles er een stuk makkelijker op, als een vrouw je laat merken en je laat zien dat ze je leuk vindt. Maar een in de ogen van een vrouw echte mannelijke man wacht daar uiteraard niet op. Die gaat zogezegd gewoon voor wat hij wil en neemt de kans op afwijzing als iets wat nu eenmaal hoort bij het man-zijn.