Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ondanks dat Datewijsheid.nl zich vooral op daten richt, wordt via e-mail toch nog wel eens de vraag gesteld: "Hoe krijg ik mijn ex terug?". Is het echt mogelijk je ex wederom te versieren, zodat jullie weer samen gelukkig worden?

Helaas is het niet mogelijk een succesverzekerd stappenplan te geven, waarmee je je ex terug kan winnen. Wel is het mogelijk je mee te geven wat je absoluut niet moet doen, omdat ze daarmee alleen nog maar harder van je wegrent. Tevens is het mogelijk je mee te geven wat je absoluut wel moet doen.

Geef een vrouw de gelegenheid je te missen

En juist die dingen die ervoor zorgen dat een ex alleen nog maar harder wegrent, zijn juist de dingen die veel mannen het vaakst proberen in een desperate poging hun ex terug te krijgen. Voorbeelden van zulke dingen zijn:

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die vaak gedaan worden, maar die doorgaans een negatieve uitwerking hebben.

Het beste, maar tevens vaak ook het moeilijkst op te brengen, is je ex even een poosje met rust laten zodra ze de relatie met jou verbroken heeft en bij je weggaat. Ze verwacht namelijk al dat je direct en tot vervelendst toe alles zal proberen haar terug te krijgen en zal proberen haar ervan te overtuigen dat ze echt te verkeerde beslissing heeft genomen, door bij je weg te gaan.

Maar juist door iets te doen wat ze niet verwacht, haar met rust laten dus, zorgt ervoor dat ze des te meer over jou en jullie relatie gaat nadenken en gaat twijfelen of bij je weggaan wel de juiste beslissing was.

Je ex terugwinnen

Laat je ex ongeveer een maand met rust en probeer in die maand zoveel mogelijk je gedachten te verzetten. Trek erop uit. Ga dingen doen, die je al langer van plan was, maar waar je om wat voor een reden dan ook niet aan toekwam. En bouw ook vooral je eigen leven weer op. Want er is natuurlijk altijd een hele reële kans dat haar liefde voor jou echt over is.

Door dit alles te doen kom je innerlijk niet alleen tot rust, maar straal je naar je ex toe uit, zodra je haar weer ziet, dat je het zonder haar ook best redt. En juist dat geeft haar het vertrouwen in jou weer terug, omdat je daarmee laat zien dat je haar terug wilt om wie ze is en niet om een ontstane leegte in jouw leven op te vullen.

Na ongeveer een maand is het tijd om haar eens te bellen. Een kort telefoongesprek waarin je haar oprecht vraagt hoe het met haar gaat. Verder niets. Wanneer ze vraagt hoe het met jou gaat, vertel haar vooral kort en bondig, maar wel eerlijk en oprecht, hoe het met je gaat. Waarbij je heel subtiel laat vallen dat je de afgelopen weken vooral vaak gedacht hebt aan de leuke dingen die jullie samen beleefd hebben. Let vervolgens goed op haar reactie hierop. Gaat ze ermee aan de haal en vult ze dingen aan en merk je duidelijk dat ze er zelfs een beetje van opvrolijkt door erover te praten, dan heb je zogezegd beet en kan het nog goed komen tussen jullie.

Want dat is een duidelijke indicatie dat ze nog steeds om je geeft. Sluit na wat over de leuke dingen die jullie samen gedaan hebben het telefoongesprek af. Vertel haar dat je het fijn vond weer even met haar gesproken te hebben en dat je haar binnenkort nog wel eens zal bellen. Verder zeg je niets.

Juist dit zorgt ervoor dat ze zich onder andere gaat afvragen wat de reden van je telefoontje was. Was het werkelijk alleen maar om te vragen hoe het met haar gaat? Als ze nog van je houdt, dan neemt ze daar uiteraard geen genoegen mee en zal ze uitkijken naar jou volgende belletje.

Wacht een weekje. En plan in die week een leuk uitje met haar. Bij voorkeur naar een plek niet al te ver weg, maar wel een plek waar jullie het altijd leuk met elkaar hadden. Bijvoorbeeld, jullie favoriete restaurant. Vervolgens bel je haar op en vertel je haar oprecht dat je haar wilt zien en dat je haar daarom wilt uitnodigen samen wat te gaan doen. Wat, dat zeg je niet. Dat zal ze wel zien.

En als jullie dan eenmaal weer samen zijn, weerhoud je er dan absoluut van jezelf te gaan verdedigen, haar proberen te overtuigen, je te verontschuldigen, enzovoort. Deze ontmoeting is vooral bedoeld voor haar om haar te laten praten over haar gevoelens en gedachten. En ook al verwijt ze je van alles en brandt ze je bij wijze van spreken af tot aan je enkels, je houdt je mond, blijft luisteren en blijft haar bewijzen dat je oprecht in haar gedachten en gevoelens geïnteresseerd bent.

Waarom dit zo ontzettend belangrijk is? Ten eerste omdat vrouwen denken terwijl ze praten. En haar de gelegenheid geven haar gedachten en gevoelens eens echt tegen jou te uiten, zal haar echt enorm opluchten en ze zal je er heel dankbaar voor zijn. Maar veel belangrijker is dat door te luisteren en oprechte interesse in haar te tonen, je haar laat voelen dat je echt om haar geeft, dat ze belangrijk voor je is en dat ze zich door jou geliefd voelt.

Een vrouw hecht namelijk veel meer waarde aan de gevoelens die je haar geeft dan aan de woorden die je zegt. Dus je ex terugwinnen doe je vooral door zoveel mogelijk je mond dicht te houden en te luisteren. En alleen te praten wanneer ze wat aan je vraagt en alleen antwoord te geven op wat ze vraagt.

Ga met je ex daten

Na deze ontmoeting zorg je er uiteraard voor dat ze weer veilig thuiskomt en neem je afscheid van haar met alleen een omhelzing. Ook dit kan weer dienen als een test om erachter te komen wat haar gevoelens voor jou zijn. Want hoe dichter ze zichzelf tegen jou aandrukt als je haar omhelst, des te dieper haar gevoelens voor jou nog zijn.

Maar ook nu laat je je weer niet uit over dat het weer goed gaat komen tussen jullie. Dit laat je nog volledig in het midden. Zelfs al vraagt ze je ernaar. Zeg dan alleen dat die mogelijkheid bestaat, maar dat je van mening bent dat niet te hard van stapel lopen de beste optie is, omdat je vindt dat jullie eerst nog een hoop te bepraten hebben.

De reden om het zo aan te pakken is: omdat het heel menselijk is dat we juist altijd datgene willen hebben dat het moeilijkst te krijgen is. Van iets dat voor het grijpen ligt, hebben we over het algemeen alweer snel genoeg. En door je zo op te stellen ten opzichte van je ex, dat je niet zomaar weer terug te krijgen bent, zal haar verlangen naar jou alleen maar doen toenemen.

Je moet niet vergeten dat zij degene is geweest die jou aan de kant heeft gezet. Daar hoef je haar niet voor te straffen. Maar er is niets mis mee haar duidelijk te laten voelen dat ze wel iets heel doms gedaan heeft. Ook hier weer. Wat je een vrouw laat voelen heeft vele malen meer impact dan woorden. Hetgeen ervoor zal zorgen dat zij ook meer haar best zal gaan doen om echt een frisse start te maken met je als het weer goed komt.

Vervolgens ga je geregeld met haar daten. Verzin leuke dingen en doe leuke dingen waar je altijd samen van genoten hebt. Jij organiseert het en jij bepaalt duidelijk waar en wanneer jullie samen dingen gaan doen. En praat tijdens die dates vooral veel met elkaar en probeer oud zeer op te lossen en elkaar echt te vergeven. En zorg er daarnaast absoluut voor dat jullie tevens veel plezier hebben samen. Maar blijf jezelf ervan weerhouden haar van dingen te overtuigen of jezelf voor alles te verontschuldigen.

Door op deze manier samen met je ex jullie relatie nieuw leven in te blazen toon je haar dat jij beschikt over rustig assertief leiderschap. En er is niets waar vrouwen zich meer tot aangetrokken voelen dan dat. Vrouwen zijn in een relatie instinctief namelijk vooral op zoek naar een gevoel van veiligheid een bescherming. Een gevoel dat je in een vrouw met name opwerkt door naar haar te luisteren, haar reacties te observeren en haar rustig en geduldig te leiden in de richting die jullie samen op willen.

Kort samengevat luidt het antwoord op de vraag "Hoe krijg ik mijn ex terug?" dan ook: Heb geduld, raak vooral niet in paniek en doe zeker geen dingen die duiden op wanhoop. Het vertrouwen van je ex en de liefde van je ex zijn alleen maar terug te winnen door geduld, rust, bedachtzaamheid, vertrouwen, openheid, oprechtheid, eerlijkheid en rustig assertief leiderschap.

En wanneer je dit weet op te brengen voor je ex en haar diep van binnen laat voelen dat jij echt en oprecht de rots in de branding voor haar bent wanneer het er echt op aankomt, dan is de kans dat ze je nog eens verlaat vrijwel nihil.