Hoe krijg ik een leuke vriendin?

Hoe krijg ik een vriendin? Photo by Alysa Bajenaru on Unsplash

Er komt vroeg of laat een moment dat je gewoon ontzettend graag een vriendin wilt. Bijvoorbeeld omdat steeds meer van je vrienden een leuke vrouw ontmoeten. Of omdat je er na een tijd single te zijn geweest wel weer aan toe bent.

Maar als het krijgen van een vriendin je dan vervolgens maar niet wil lukken of je ontmoet simpelweg geen leuke vrouwen, dan zou je je wel eens wanhopig af kunnen gaan vragen: “Hoe krijg ik een vriendin?”

Ik wil een vriendin, maar het lukt me niet

Maar laten we om te beginnen eens kijken waar het krijgen van een vriendin bij menig man op stuk loopt. Want dat gaat je zeker van pas komen wanneer het je nu van geen kant lukt om een vriendin te krijgen.

Jij bent namelijk bij lange na niet de enige die het maar niet lukt om een vriendin te krijgen.

Je mag gerust stellen dat als niet zo ontzettend veel mannen er net als jij problemen mee hadden, dan hadden websites zoals deze van mij helemaal nooit bestaan. En waren er nu ook geen dating coaches geweest die mannen een handje helpen om aan een leuke vrouw te komen.

In Nederland zijn naar schatting 1,2 miljoen mannen single. Je mag er gerust van uitgaan dat het overgrote deel daarvan niet vrijwillig single is.

Dit gegeven helpt je wellicht om je iets minder negatief te stemmen over je eigen situatie. Wat verder misschien helpt is dat er plusminus een half miljoen meer vrouwen dan mannen single zijn. Dat schept dus mogelijkheden.

De reden waarom ik dit opbeurende nieuws met je deel is, omdat single mannen die de hoop een beetje aan het opgeven zijn, hun eigen leven veelal niet best op orde hebben.

Ofwel menig single man:

 1. Eet ongezond.
 2. Beweegt te weinig.
 3. Werkt te hard en ontspant onvoldoende.
 4. Weet niet echt wat hij wil.
 5. Ontwikkelt zichzelf nauwelijks.
 6. Heeft zijn financiën slecht op orde.
 7. Maakt van zijn huis een troep.
 8. Besteedt onvoldoende tijd aan hobby’s.
 9. Onderhoudt zijn sociale kring slecht.
 10. Blijft hangen in zijn verleden (zijn ex )
 11. Heeft zijn eigen leven op een laag pitje staan zolang hij nog geen relatie heeft.

Samengevat: als veel van de bovenstaande punten op jou van toepassing zijn, dan heb je een behoorlijk oninteressant leven en geef je bar weinig om zichzelf.

Je moeder is hierbij een goede graadmeter. Als je moeder je vaak vraagt of je wel goed eet of wel goed voor jezelf zorgt, dan mag je ervan uitgaan dat je niet best bezig bent. En dat iedere vrouw die je ontmoet zich binnen de kortste keren precies hetzelfde afvraagt. En dit maakt jou er niet aantrekkelijker.

Je voelt ‘m denk ik al wel aankomen: om een leuke vriendin te kunnen krijgen moet je eerst je eigen leven op orde hebben en het leuk hebben met alleen jezelf. Dat betekent dat je eerst jezelf een geschikte gozer moet vinden, voordat anderen, inclusief die leuke vrouw, dat ook gaan vinden.

Je wilt te graag een vriendin

Maar misschien heb je dat allemaal al best heel redelijk voor elkaar. En weet je bovendien af en toe zelfs een date te scoren met een leuke vrouw.

Maar ja, ze haken wel steeds af wanneer je best graag zou willen dat ze je vriendin wordt.

Dat komt dan meestal omdat je te graag wilt, te snel verliefd wordt en een vrouw te snel laat weten dat ze krijgen kan.

Veelal gebeurt er het volgende. Je ontmoet haar en jullie hebben het ontzettend gezellig samen. Je gaat daten en vervolgens nog eens daten en alles lijkt uitstekend te gaan. Temeer omdat jullie daarnaast ook ontzettend gezellig zitten te appen bijna iedere avond.

En schijnbaar van het ene op het andere moment hoor je steeds minder van haar en reageert ze steeds langzamer op je berichten. Waarbij de berichten ook steeds korter worden.

En wanneer je een nieuwe date met haar wilt afspreken, dan heeft ze steeds wel weer een nieuw excuus waarom ze niet kan.

Herken je dit bij de vrouwen die je hebt gedatet?

Het betekent dat ze je leuk vond en zich tot je aangetrokken voelde toen jullie begonnen te daten. Maar naar mate de tijd vorderde, voelde ze zich steeds minder tot je aangetrokken.

Bij menige vrouw zorgt dit voor verwarring bij zichzelf. Want natuurlijk wil ze zich niet minder aangetrokken gaan voelen tot de man die ze leuk vindt en die zo zijn best doet voor haar.

Maar een vrouw die zich steeds minder tot je aangetrokken voelt, zal steeds minder graag tijd met je door willen brengen. Zeker wanneer ze sterk het gevoel heeft, of zelf zeker weet, dat jij wel gevoelens voor haar hebt.

Iets waar een vrouw de allergrootste hekel aan heeft is iemand waar ze een band mee heeft teleurstellen of kwetsen. En ze weet dat ze dit zonder meer zal gaan doen wanneer ze zich niet meer zo erg tot je aangetrokken voelt. Daarom geeft ze er de voorkeur aan om maar gewoon uit je leven proberen te verdwijnen.

Als man kun je overigens betrekkelijk eenvoudig voorkomen dat een vrouw zich minder tot je aangetrokken gaat voelen. En wel door niet constant beschikbaar te zijn en niet constant contact met haar te zoeken.

Wat hierbij zal helpen is de wetenschap dat je alleen een relatie opbouwt met een vrouw op de momenten dat jullie fysiek samen tijd doorbrengen. Dat betekent dat appen en telefoneren daar niets aan toevoegt, en als je het teveel doet alleen maar afbreekt wat je hebt opgebouwd.

Daarom is het verstandig om contact via app en telefoon tot een minimum te beperken tussen de dates. En alleen te gebruiken om een date af te spreken en wanneer je echt iets te melden hebt.

Hiermee geef je een vrouw de gelegenheid om alleen te zijn met haar gedachten aan jou. En hoe meer ze in haar gedachten met jou bezig kan zijn, hoe sterker ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Het klinkt misschien wat gemeen. Maar het is voor jou als man het middel om de aantrekkingskracht die je hebt op een vrouw te behouden.

En reken erop dat een vrouw onbewust precies hetzelfde bij jou doet.

Hoe vind je een leuke vriendin?

Tegenwoordig zijn er mogelijkheden te over om een leuke vriendin te vinden. Want tenslotte heb je online daten erbij gekregen. Via tal van datingapps en datingsites kun je een stortvloed aan vrouwen van over de hele wereld ontmoeten.

Maar zelfs wanneer online daten niet helemaal jouw ding is, heb je nog steeds tal van mogelijkheden om met vrouwen in contact te komen. Bijvoorbeeld via clubs, activiteiten, vakanties, sporten, uitgaan en andere vrije tijdsbestedingen.

En wanneer je een sociaal mens bent, dan kun je ook nog altijd via vrienden, kennissen, collega’s en clubgenoten aan een nieuwe vriendin komen.

Als single man is investeren in een goed sociaal netwerk het slimste wat je kunt doen als je een vriendin wilt. Omdat nog steeds een heel groot deel van de mensen hun levenspartner ontmoet via hun eigen sociale netwerk.

Dat is eigenlijk ook best logisch. Want mensen die je kent via je eigen sociale netwerk hebben doorgaans:

En zo kun je via je sociale kring als het ware per ongeluk iemand ontmoeten die uitstekend bij je blijkt te passen.

Wanneer je echter buiten je sociale kring zoekt naar een partner, dan doe je er verstandig aan eerst eens goed na te denken over wat jij belangrijk vindt en leuk vindt in een vrouw. En zeker niet onbelangrijk: welk type vrouw het best bij je zou passen.

Hier kom je achter door goed na te denken, maar ook door domweg veel vrouwen te daten en tijd met ze door te brengen. Een betere manier om erachter te komen wat voor vrouw perfect bij je zou passen is er eigenlijk niet.

5 tips die de kans op een leuke vriendin krijgen vergroten

Inmiddels weet je wat de mogelijke redenen kunnen zijn waarom een vriendin krijgen je niet lukt. Tevens weet je nu welke manieren er zijn om je toekomstige vriendin te ontmoeten. Wat nu volgt zijn 5 tips die helpen om je kans op het krijgen van een leuke vriendin te vergroten.

1) Ontmoet mensen die je niet kent en praat me ze

Wat menig man zich niet realiseert, is dat als je zelden tot nooit praat met mensen die je niet kent, dit het praten met een date er niet makkelijker op maakt. Met allerlei extra onzekerheden en mogelijk ongemakkelijke stiltes tot gevolg.

Maak er als single man dan ook een gewoonte van om het liefst elke dag een praatje te maken met iemand die je niet kent. Bijvoorbeeld mensen die je niet kent in het bedrijf waar je werkt, bij het tankstation, de afhaalchinees, de snackbar, de supermarkt, enzovoort.

Ieder mens vindt het fijn als iemand interesse toont in wat hem of haar bezighoudt. Een uitstekende manier om in gesprek te komen is dan ook simpelweg een vraag stellen die betrekking heeft op wat iemand bezighoudt.

Kijk te inspiratie eens naar hoe barman Victor gesprekken voert aan de bar in het tv-programma Fist Dates. Hij is een uitstekend voorbeeld. Want hij stelt niet alleen goede vragen, maar hij stelt mensen tevens direct op hun gemak door zijn uitstraling en oprechte interesse in iemand.

Maar over het weer en het laatste nieuws lullen kan uiteraard ook nog steeds gewoon.

2) Date voldoende vrouwen

We hebben het er al even over gehad. Om erachter te komen wat voor een vrouw je leuk vindt is het slim om gewoon zoveel mogelijk vrouwen te daten. Hoe jonger je bent, hoe sterker dat opgaat.

Want veel verschillende vrouwen leren kennen laat je niet alleen ondervinden wat je leuk en aantrekkelijk vindt aan een vrouw, maar ook waar je moeite mee hebt en wat je absoluut niet wilt in een vrouw.

Maar uiteraard zorgt veel daten er tevens voor dat je steeds handiger wordt in het praten en omgaan met vrouwen. Dat maakt je zelfverzekerder en dus aantrekkelijk voor vrouwen.

3) Wees een man: Vertrouw op jezelf, leid en initieer

Het spreekt vanzelf dat een vrouw valt op een man. Een man moet echter niet alleen de uiterlijke kenmerken hebben van een man, maar zich ook als man gedragen. Precies daar schort het nog wel eens aan bij de moderne man. Met als gevolg dat vrouwen hem weliswaar ontzettend aardig vinden, maar niet aantrekkelijk.

Je laat een vrouw zien dat je een man bent door zelfvertrouwen uit te stralen, het initiatief te nemen en door de leiding te nemen wanneer je met haar samen bent.

4) Vertel haar niet dat je haar leuk vindt, maar laat het merken

Een echte man praat niet over zijn gevoelens, maar toont ze in plaats daarvan. Hoe toont een echte man zijn gevoelens wanneer hij een vrouw leuk vindt? Ten eerste door haar vaker op date te vragen en door haar zijn onverdeelde aandacht te geven.

Minstens net zo belangrijk is echter dat je haar aanraakt, even een arm om haar heen slaat of even omhelst als ze bij je is. En haar kust wanneer je haar serieus leuk vindt.

5) Toon interesse in haar als persoon

Ze hoort vaak genoeg dat ze er leuk en aantrekkelijk uitziet. Dus zal ze zich meer tot je aangetrokken voelen wanneer je haar laat merken dat je haar leuk vindt om wie ze is.

Dus heb in het begin vooral goede gesprekken met haar over haar en over wat haar bezighoudt. En wanneer je dat goed doet en ze raakt geïnteresseerd in je, dan zul je zien dat vragen van haar kant dan vanzelf gaan komen.

6) Doe op dates iets met wat ze je vertelt

Niets maakt een grotere indruk, en niets laat een vrouw zich zo goed voelen over zichzelf, dan wanneer je als man toont dat je luistert en onthoudt wat ze je vertelt. Dit toon je door haar bijvoorbeeld te verrassen met een date die betrekking heeft op iets wat ze je verteld heeft.

Stel ze heeft je ergens eens verteld dat grote vissen haar intrigeren. Een uitstekend plan zou dan zijn om haar mee te nemen naar Burger’s Ocean in Burger’s Zoo. Omdat je daar als het ware onder water tussen de grote vissen door loopt, inclusief haaien.

7) Geef haar tijd en heb geduld

Als je meer wilt van een vrouw, dan is het belangrijk om te weten dat de man altijd initieert en de vrouw reageert. Dat is zo’n ongeschreven regel tussen man en vrouw die, als jij ‘m te allen tijde respecteert, jouw aantrekkingskracht op een vrouw zonder meer vergroot.

Dat begint al vanaf het moment dat je haar voor het eerst aanraakt. Trekt ze zichzelf niet weg van jouw aanraking, zelfs niet een klein beetje, dan mag je dat lezen als toestemming om een stapje verder te gaan. Hierbij initieer jij als man de aanraking en de vrouw reageert daarop.

Aan de hand van de reactie van de vrouw, initieer jij een volgende stap. Een kus bijvoorbeeld.

Dat kan allemaal heel soepel verlopen, maar het kan ook zomaar zijn dat je als man te snel gaat. Een vrouw zal jou dat doorgaans door middel van een reactie laten weten.

Fouten maken mag. En zolang een vrouw gewoon met je wil blijven daten is er helemaal niets aan de hand en kun je de relatie de vorm geven die jij als man wilt hebben.

Dus als jij een leuke vrouw graag als jou vriendin wilt hebben dan ga je stapje voor stapje via aanraken en kussen, naar het vrijen en naar bed gaan met haar. Maar alles op het tempo dat zij via haar reactie op jouw initiatieven aangeeft.

8) Praat pas over gevoelens als zij erover begint

Mannen hebben absoluut een hekel aan die roller coaster die verliefdheid heet. Wij maken daar het liefst zo snel mogelijk een einde aan. We denken dat bijvoorbeeld te kunnen doen door een vrouw te vertellen wat we voor haar voelen, zodat we een relatie met haar kunnen beginnen. Want dan kunnen we ons tenminste weer concentreren op andere zaken die belangrijk zijn.

Voor een vrouw ligt dat helaas anders. Een vrouw heeft echt langer tijd nodig om zich aangetrokken te gaan voelen en verliefd te worden. En die tijd moet je een vrouw ook echt gunnen, want anders zou je aantrekkingskracht op haar zomaar ineens als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

Wacht dan ook geduldig met het praten over je gevoelens voor haar totdat zij over haar gevoelens voor jou begint.

9) Vraag niet om een relatie, maar laat deze ontstaan

Hetzelfde als praten over je gevoelens gaat op voor vragen om een relatie. Dat hoeft niet en meestal doe je het als man veel te vroeg. Dus doe maar gewoon niet. Heb er gewoon vertrouwen in dat als je haar vraagt om samen tijd te besteden en ze is er altijd voor je, dat het dan goed zit met haar gevoelens voor jou.

Zeker wanneer jullie tevens niet van elkaar af kunnen blijven en een innige kus al voldoende kan zijn voor een stevige vrijpartij. Dat gebeurt alleen als ze stapelverliefd op je is.

Wanneer ze bovendien niet kan wachten om je voor te stellen aan haar vrienden en haar familie, dan mag je dat gerust beschouwen als dat ze jou ziet als haar vriend.

En als een vrouw stapelverliefd op je is, dan heeft ze helemaal geen aandacht meer voor andere mannen, net als jij geen enkele aandacht meer hebt voor andere vrouwen.

Ook hier weer geldt dat een vrouw langer nodig heeft om zich dat te realiseren dan een man. Dus wacht rustig af totdat de vrouw begint over een relatie en je de vraag stelt of jullie nu echt vriend en vriendin zijn.

Dus hoe krijg je een vriendin? Zorg ervoor dat je sociaal actief bent, dat je mensen ontmoet en je sociale leven onderhoudt. Wanneer je daarnaast tevens goed voor jezelf zorgt, plannen hebt met je leven, je mannelijkheid niet onder stoelen of banken schuift en wat geduld op kan brengen met vrouwen, dan komt het vanzelf wel goed en ga je absoluut je toekomstige vriendin ontmoeten.