12 catastrofale fouten die mannen bij het vrouwen versieren maken

Fouten die mannen maken bij vrouwen versieren

Het vervelende van de fouten die wij mannen maken bij het versieren van vrouwen is, dat we ze veelal maken zonder er erg in te hebben.

Met nogal eens het trekken van de verkeerde conclusies tot gevolg. Bijvoorbeeld dat we ons uiterlijk onvoldoende mee hebben, of dat we te oud aan het worden zijn, of dat onze portemonnee niet dik genoeg is.

En dat is jammer. Want alles wat er aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid echt aan jou mankeert is: dat je slechts onbewust een aantal fouten maakt. Fouten die relatief eenvoudig op te lossen zijn zodra je je er bewust van bent dat je ze maakt.

Daarom bekijken we de 12 meest catastrofale fouten die mannen maken tijdens het versieren van vrouw, en uiteraard ook naar hoe je die fouten voorkomt.

1) Straal jij wel het juiste uit?

Vrouwen letten op uiterlijk, jazeker. Maar op een andere manier dan je zou denken. Wij mannen kijken namelijk echt naar het uiterlijk van een vrouw. Zoals: of ze een mooie huid heeft, of ze mooi haar heeft, en mooie ogen en een goed figuur.

Dat is overigens niets om je voor te schamen. Want het is niets anders dan ons instinct dat probeert te bepalen of deze vrouw die we op het oog hebben in staat zal zijn om gezonde kinderen te baren.

Maar wij verwachten dat vrouwen precies zo naar ons kijken. Niets is echter minder waar. Want waar vrouwen voornamelijk op letten is wat jouw uiterlijk uitstraalt. Zoals:

En dat is niets anders dan het vrouwelijk instinct dat probeert te bepalen of de man die ze voor zich heeft een man is die:

Kortom allemaal dingen die de overlevingskansen van haar en hun kroost aanzienlijk zal laten toenemen.

Je vertrouwen en zich veilig en beschermd voelen bij je is veruit het belangrijkste voor een vrouw wanneer ze in jouw nabijheid is.

Dat betekent in de praktijk, dat wanneer jij met een vrouw in gesprek raakt, en je voelt je onzeker en voelt jezelf eigenlijk niet goed genoeg voor haar, je haar alles behalve dat o zo belangrijke gevoel geeft.

Wat je eraan kunt doen

Je zal er dan ook voor moeten zorgen dat je zekerheid uitstraalt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je zenuwachtig bent voor een date?

Van zenuwen heb je doorgaans het meeste last wanneer:

  1. Iets nieuw voor je is.
  2. Je ergens erg veel van verwacht.
  3. Je bang bent dat je er niet in zal slagen te krijgen wat je wilt.

Punt 2 en 3 zijn hierbij overigens alvast relatief eenvoudig te voorkomen. En wel door niet al teveel van een date te verwachten. En niet teveel verwachten gaat je ongetwijfeld lukken wanneer je een vrouw direct mee uit vraagt zodra je alleen al het vermoeden hebt dat je die vrouw wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.

Want wacht je te lang en vind je deze vrouw al ontzettend leuk voordat je haar mee uit vraagt, dan ga je vanzelfsprekend veel van een date verwachten, en zul je tevens banger zijn dat je iets zal gaan verkloten.

2) Afwachten in plaats van initiatief nemen

Mannen kunnen gevoelens ontwikkelen voor een vrouw die ze alleen gezien hebben, maar nog nooit gesproken. Dat komt omdat mannen zich zogezegd vooral sterk aangetrokken voelen tot het uiterlijk van een vrouw.

Zodra we iets in het uiterlijk van een vrouw ontdekken dat we aantrekkelijk vinden, dan kunnen we ons, naarmate de tijd verstrijkt, sterker en sterker tot haar aangetrokken gaan voelen. Tot aan een zekere vorm van verliefdheid toe, als er maar lang genoeg gewacht wordt met iets te ondernemen.

Menigeen is veel te afwachtend. Er wordt zogenaamd gewacht op het juiste moment. Maar het juiste moment lijkt zich alleen nooit aan te dienen.

Dat komt omdat het juiste moment simpelweg niet bestaat. Er is namelijk altijd wel een excuus te verzinnen waarom het nu even niet het juiste moment is.

Dit kun je eraan doen

Niets komt namelijk vanzelf voor elkaar. Als je iets wilt, dan zul je ervoor moeten gaan. En je stinkende best moeten doen om dat wat je wilt voor elkaar te krijgen. Het versieren van een vrouw vormt daar geen uitzondering op.

Afwachten is dus allesbehalve slim, maar hoeft geen al te ernstige gevolgen te hebben zolang je tenminste maar iets probeert. Een bijkomend voordeel van iets proberen is namelijk: dat veel vrouwen het eigenlijk best heel aantrekkelijk vinden aan een man, als hij ondanks zijn angst en onzekerheid toch op haar afstapt, met haar praat en haar uitnodigt om iets samen met hem te gaan doen.

3) Zeggen dat je haar wilt het haar niet laten voelen

Een vrouw vertrouwt jou pas, heeft pas vertrouwen in jouw mannelijkheid en zal zich pas tot je aangetrokken gaan voelen wanneer jouw woorden overeen komen met jouw daden.

En juist daar gaat het geregeld mis. Want vaak kunnen we niet wachten om een vrouw te vertellen wat we voor haar voelen, terwijl we ondertussen te bang zijn om haar aan te raken. Want hoe opdringerig is dat, wanneer je als man een vrouw zonder toestemming aanraakt?

Dit kun je eraan doen

De waarheid is, dat dit eigenlijk helemaal niet opdringerig is.

Ga dat gewoon eens zelf ontdekken en neem de tijd om te observeren hoe vrouwen met elkaar omgaan. Dan zul je bijvoorbeeld leren dat goede vriendinnen elkaar ontzettend veel aanraken en kussen en omhelzen. Aanrakingen die we stuk voor stuk kunnen scharen onder het kopje ' Sociaal geaccepteerd aanraken'.

Een vrouw sociaal geaccepteerd aanraken is dan ook iets wat jij je als man zo snel mogelijk eigen moet zien te maken bij alle interacties die je hebt met vrouwen. Want juist door een vrouw aan te raken laat je haar merken hoe leuk je haar werkelijk vindt en wat je werkelijk van haar wilt.

Maar hoe weet je nou zeker of een vrouw wel door jou aangeraakt wil worden?

Dat is eigenlijk heel simpel. Want zolang een vrouw zichzelf niet wegdraait van jouw aanraking, of op een andere manier probeert jouw aanraking te ontwijken, heb je toestemming om haar aan te raken, en zelfs toestemming om haar vaker en langzaam aan ook intiemer aan te raken.

Alles wat je als man dan ook maar hoeft te doen is, een vrouw observeren als je haar aanraakt. Zodat je het niet over het hoofd ziet als ze iets niet wil.

4) Veel te serieus zijn

Ook serieuze gesprekken zullen uiteraard wel eens gevoerd moeten gaan worden als je elkaar beter wilt leren kennen. Maar begin er absoluut niet direct mee. Omdat juist dan de kans groot is dat een vrouw zich maar slecht kan ontspannen. Waardoor ze zich tevens minder snel bij je op haar gemak zal voelen. Iets wat je absoluut niet helpt om een aantrekkelijke man gevonden te gaan worden.

Dit doe je eraan

Probeer vanaf het allereerst moment het gesprek te leiden. En probeer vooral een luchtige, gezellige open en ongedwongen sfeer te creëren.

Daarbij mag een gesprek soms best wat serieuzer worden, maar voorkom dat het de overhand krijgt.

Dat kun je heel eenvoudig doen door te laten merken dat je ook een serieus gesprek kan voeren, maar vervolgens wel zo snel mogelijk weer een luchtiger en leuker gespreksonderwerp aansnijdt.

En vergeet ook zeker niet om geregeld te flirten en ongebreideld schik te hebben met een vrouw. Want ook een vrouw aan het lachen kunnen maken is voor een man een uitstekende manier om vrouwen aan te trekken.

5) Teveel vertellen en te weinig luisteren

Menig man maakt zich schuldig aan proberen binnen één date hun hele levensverhaal te vertellen. Met als gevolg dat ze aan één stuk door lullen, en een vrouw nauwelijks de gelegenheid geven om iets over zichzelf te vertellen.

De bedoeling van dit alles is meestal om indruk te maken en een vrouw te laten zien dat ze echt wel de moeite waard zijn, mocht ze daaraan twijfelen.

Met andere woorden: mannen die dat doen zijn naarstig op zoek naar goedkeuring van een vrouw.

En nee, hier trek je absoluut geen vrouwen mee aan.

Dit kun je eraan doen

Vrouwen voelen zich juist aangetrokken tot mannen die hen in de gelegenheid stellen om zelf dingen over hem uit te vinden. Iets wat je heel simpel voor elkaar krijgt door zelf alleen aan het woord te zijn als dat nodig is, en verder vooral oprecht interesse te tonen in een vrouw.

Dit betekent nogmaals allerminst dat jij je mond moet houden en alleen maar moet luisteren. Maar het betekent wel dat de onderwerpen van gesprek meestentijds te maken hebben met wat haar bezighoudt, en zij meer aan het woord is dan jij.

Behalve dan wanneer zij jou iets vraagt. Dan is het de bedoeling dat jij haar vraag beantwoordt, en niet meer dan dat, om vervolgens het gesprek weer richting haar interesses te brengen.

6) Analyseren in plaats van controleren

Heb jij jezelf ook wel eens betrapt op veel teveel tijd besteden aan het nadenken over, en het analyseren van, wat een vrouw nou echt bedoeld zou kunnen hebben toen ze iets zei, of iets deed of juist niet deed?

En moet jij achteraf ook concluderen dat al dat nadenken en analyseren je uiteindelijk niets heeft gebracht?

Dit kun je eraan doen

Teveel nadenken en analyseren brengt je doorgaans niets.

De beste strategie wanneer je je iets afvraagt, iets zeggen wilt of iets wilt van een vrouw is dan ook: actie ondernemen en de zaak onder controle krijgen.

Alleen op die manier krijg je antwoord op je vragen, kun je daadwerkelijk zeggen wat je haar wilt zeggen en krijgen wat je wilt van een vrouw.

En als je juist aan het nadenken bent over, en probeert te analyseren, waarom een vrouw nergens meer op lijkt te willen reageren stop daar dan direct mee. Want als een vrouw nergens meer op reageert, dan probeert ze je echt duidelijk te maken dat ze niet langer en op geen enkele wijze geïnteresseerd is in je.

7) Goedkeuring vragen in plaats van goedkeuring geven

Goedkeuring vragen in de ogen van een vrouw is bijvoorbeeld de beruchte vraag stellen die iedere man in één klap onaantrekkelijk maakt: "Maak ik een kans bij jou?"

Onder andere hiermee maak je een vrouw namelijk onomwonden duidelijk dat zij jou krijgen kan.

Je kunt je voorstellen dat je daarmee alle spanning wegneemt bij een vrouw. Spanning die ze juist nodig heeft om zich tot je aangetrokken te voelen.

Dit kun je eraan doen

Een vrouw heeft dergelijke spanning nodig omdat ze juist daardoor in haar hoofd me jou bezig gaat. En hoe meer jij er als man voor weet te zorgen dat haar gedachten bij jou zijn, hoe sterker ze zich tot jou aangetrokken gaat voelen.

Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen is: een vrouw een beetje in het ongewisse laten over hoe leuk je haar werkelijk vindt. Waarbij je haar weliswaar het gevoel geeft dat je haar leuk vindt, maar tegelijkertijd bij alles wat ze zegt en doet afweegt of dat wel bij jou past.

En zolang jij haar blijft uitnodigen voor dates, zal dat voor een vrouw voelen als een vorm van goedkeuring krijgen van jou om meer tijd met jou te mogen besteden.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot een man die haar een dergelijk gevoel geeft. Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om soms gewoon te doen wat werkt.

8) Je anders voordoen dan je werkelijk bent

Als je vrouwen vraagt waarom ze een man hebben afgewezen, dan hoor je nogal eens: "Hij is best aardig en ziet er best leuk uit maar hij is zichzelf niet." Hoe kan een vrouw nou weten of jij jezelf niet bent als je maar één keer heeft gezien en meegemaakt?

Vrouwelijke intuïtie noemen we dat. Iets wat je als man nooit moet onderschatten. Want zelfs wanneer vrouwen niet helemaal gelijk hebben, dan zit er toch minstens een kern van waarheid in.

Wat vrouwen onbewust doen zodra ze je zien is een inschatting maken van wie jij bent als persoon. Dat doen ze op basis van jouw houding, gedrag en uitstraling. En als die onbewuste inschatting teveel afwijkt van wat je vertelt, dan krijg je als man al snel de sticker Zichzelf niet opgeplakt.

De oplossing:

Je voorkomt dat je dit gaat overkomen door te stoppen met proberen om aardig te worden. En door te stoppen met dingen te doen waarvan je vermoedt dat vrouwen dit willen zien of horen, maar die gewoon niet bij jou als persoon passen.

Kortom: de grootste kans dat vrouwen je Zo lekker zichzelf gaan vinden heb je wanneer met die vrouw die jij zo leuk vindt net zo omgaat als met andere mensen in je omgeving die je dierbaar zijn.

9) Te afhankelijk zijn van het resultaat

Als je niet zo goed bent met vrouwen, dan ben je uiteraard blij met elke date die je krijgen kan. Maar daarin schuilt tevens een gevaar. Dat gevaar is dat je maximaal resultaat wilt halen uit die date, en er dus absoluut niets mis mag gaan.

Precies daarmee kun je onbedoeld ontzettend wanhopig overkomen op een vrouw. Want de reden waarom de meeste vrouwen ingaan op een date is omdat ze nieuwsgierig zijn naar de persoon die hen heeft uitgenodigd, en niet meer dan dat.

Dit kun je eraan doen

Als je minimaal kans wilt maken op meerdere dates met een vrouw, dan is het raadzaam om een date precies zo te benaderen als een vrouw dat doet. Wat je daarbij kan helpen is: de wetenschap dat een vrouw die er leuk uitziet niet per definitie ook een vrouw is die leuk is als persoon, en een vrouw is die bij jou past.

Bovendien voelt een vrouw zich aangetrokken tot een man die haar het gevoel geeft dat zij goedkeuring krijgt om meer tijd met hem te besteden, weet je nog?

10) Te snel resultaat willen

Mannen voelen zich van nature niet lekker bij onzekerheden en nutteloze emoties. Dit is dan ook de reden waarom, wanneer we serieus verliefd worden op een vrouw, we eigenlijk het liefst zo snel mogelijk een relatie met haar willen. Zelfs al kennen we haar nog maar net. Want dan is dat tenminste geregeld en opgelost. En hoeven we er verder niet meer bij na te denken en kunnen verder met ons leven.

Vrouwen daarentegen smullen juist van dergelijke onzekerheden en emoties wanneer ze een man nog maar net kennen en geregeld tijd met hem doorbrengen. Ze wil niet direct zeker weten dat ze 'm heeft en dat hij helemaal voor haar gaat.

Een vrouw die zich tot je aangetrokken voelt en verliefd op je is, zal altijd tijd voor je maken als je haar wilt zien. Het is dan ook absoluut niet noodzakelijk, haar zogenaamd zo snel mogelijk aan een ketting proberen te leggen en jezelf te verzekeren van een relatie met haar.

Dit kun je eraan doen

Gun haar die rollercoaster van emoties en laat een relatie langzaam groeien. Waarbij je haar uiteraard wel telkens laat merken dat je het heel fijn vindt dat ze bij je is.

11) Volgen in plaats van leiden

Een vrouw niet durven leiden tijdens een date behoort absoluut tot de meeste catastrofale fouten die een met het versieren van vrouwen kan maken.

De leiding nemen is namelijk een typisch mannelijke eigenschap die niet mag ontbreken wanneer je een vrouw wilt versieren.

De leiding nemen is besluiten nemen en de verantwoordelijkheid nemen voor dat besluit. Waarbij het kan gaan om iets heel simpels als een tafeltje uitzoeken bij een restaurant.

Want wanneer een vrouw dat tafeltje uitzoekt en dat tafeltje blijkt precies op de tocht te staan, dan kan een vrouw dat verschrikkelijk vervelend gaan vinden en zich zelfs verantwoordelijk gaan voelen voor het feit dat het tocht.

Een man daarentegen constateert dat het tocht en probeert daar vervolgens een oplossing voor te vinden. Bijvoorbeeld door de ober te vragen of het raam dicht kan of om een ander tafeltje te vragen. Vervolgens denken we er niet meer over na.

Dit doe je eraan

Je kan je dan nu waarschijnlijk wel voorstellen dat een vrouw de leiding op zich laten nemen niet het slimste idee is wanneer je een vrouw wilt versieren. Want om haar te kunnen versieren zal ze zich eerst bij jou op haar gemak moeten voelen. Iets dat zeer zeker niet lukt als ze zich ergens druk over moet zitten maken.

12) Het klikt nu eenmaal niet met iedereen

Veel mannen zijn bij het daten vooral bang voor gesprekken die niet lopen en voor de daaruit voorvloeiende ongemakkelijke stiltes. En ook op andere situaties waarmee pijnlijk duidelijk wordt dat het niet klikt, zit je als man niet te wachten. Maar het grootste probleem is dat menig man vervolgens de oorzaak daarvan vooral bij zichzelf gaat zoeken.

Dit kun je eraan doen

Maar heb jij je wel eens bedacht dat het nooit met iedereen kan klikken die je ontmoet. Want ga eens na: hoeveel van de mensen die je in je leven hebt ontmoet zijn je vrienden geworden. Dat zijn er inderdaad niet zoveel.

Dit is het beste bewijs dat het onmogelijk met iedereen die je ontmoet kan klikken. Stop dan ook met de schuld bij jezelf te zoeken als blijkt dat het toch niet zo heel erg goed lijkt te klikken met die leuk uitziende vrouw die je onlangs ontmoet hebt.

En laat het je ook zeker niet weerhouden van het ontmoeten van vrouwen. Temeer omdat je sneller zult leren inschatten of het met iemand gaat klikken, naarmate je regelmatiger nieuwe mensen ontmoet.

Hiermee komt een einde aan het bespreken van de fouten die bij het versieren van vrouwen het meest catastrofaal zijn. Nu is het uiteraard absoluut niet zo dat fouten maken tijdens het versieren van een vrouw uit den boze is. Links en rechts is een foutje maken of een steekje laten vallen mag dus best. Want juist dat maakt je echt en een authentiek persoon. En misschien vinden vrouwen dat nog wel het meest aantrekkelijk.