Wat goede openingszinnen zijn voor mannen en waarom ze werken

Wat goede openingszinnen zijn voor mannen (c) Can Stock Photo / JackF

Is het slim om openingszinnen te gebruiken die je bijvoorbeeld op internet hebt gevonden? Want wat ga je anders zeggen tegen een vrouw met wie je graag een praatje zou willen maken.

Iets verzinnen om te zeggen als je met een vrouw aan de praat wilt raken, kan inderdaad lastig zijn. Vooral als je snel iets moet verzinnen. Omdat je haar wellicht nooit meer zal zien als je nu niets doet.

Maar zelfs met de beste openingszinnen alleen gaan wij mannen het echt niet redden. Want heb je er al eens bij stilgestaan wat je na die openingszin gaat zeggen dan?

Wat het nadeel is van openingszinnen die je op internet kunt vinden

De beste openingszin is die openingszin waar een vrouw enthousiast op reageert en die je de mogelijkheid biedt om een gesprek direct mee voort te zetten. Want een gesprek beginnen is nu eenmaal het lastigst en zal pas gaan lopen zodra je iets gevonden hebt waar je over praten kan.

Helaas is zelfs de beste openingszin geen zin die er op een magische wijze voor zorgt dat een gesprek moeiteloos op gang komt.

Met minder moeite een gesprek op gang brengen, lukt je alleen maar als je het vaker doet. Ofwel als je je vaardigheid in het socialiseren met onbekende mensen vergroot. En daarvoor hoef je niet eens zozeer meer te socialiseren met vrouwen.

Het verbaast je misschien. Maar je hoeft een gesprek met een vrouw die je leuk vindt echt niet anders te beginnen dan de manier waarop je met ieder ander die je niet kent een gesprek begint.

Menig man denkt onterecht dat het nodig is om te proberen om indruk te maken op een vrouw die hij leuk vindt. Ook wordt een leuke vrouw al snel als speciaal en bijzonder gekwalificeerd.

Dat vermindert niet alleen juist je kansen bij een vrouw, maar je maakt het jezelf daarmee ook nog eens flink moeilijker om met een vrouw in gesprek te komen.

Maar wat is dan de beste openingszin die je kunt gebruiken om een gesprek te beginnen met een vrouw?

Zoals gezegd heb je de beste openingszin te pakken als een vrouw er enthousiast op reageert en de zin bovendien helpt om een gesprek zo makkelijk mogelijk voort te zetten.

Voorbeelden van goede openingszinnen

Dat maakt, als de situatie zich ervoor leent en de openingszin op de juiste manier wordt gebracht en bij je past, dat de volgende voorbeeld openingszinnen zouden kunnen werken op een vrouw:

  1. Wat doe je, naast er goed uitzien, nog meer in het dagelijks leven?
  2. Ik vind dat jij een prachtige glimlach hebt.
  3. Jij moet de vrouw zijn die iets met mij gaat drinken.
  4. Jij ziet er leuk uit. Ik kom even checken of jij dat ook echt bent.
  5. Als onze vrienden vragen hoe we elkaar ontmoet hebben, wat vertellen ze dan?
  6. Hallo.. Jij bent sowieso de leukste die ik ben tegengekomen …… in de laatste 5 minuten.
  7. Ik probeer iets te bedenken wat ik kan zeggen tegen je. Maar kijken naar jou leidt me teveel af.

Deze voorbeeld openingszinnen werken omdat, bijvoorbeeld in zin 1, humor is verwerkt en een compliment. Maar er zit tevens een beetje brutaliteit in. Een dergelijke zin gebruik je uiteraard met een glimlach op je gezicht.

Voorbeeldzin 2 is een openingszin waarin een welgemeend compliment verwerkt zit.

In openingszin 3 zit wederom humor verwerkt. Een dergelijke zin breng je bij voorkeur met wat gespeelde serieusheid. Voor zin 4 geldt min of meer hetzelfde. Maar ook hier spreekt weer een beetje brutaliteit uit.

Voorbeeldzin 5 is best een schattige. En speelt vooral in op de wetenschap dat vrouwen het geweldig vinden om de fantaseren over dingen en zich in te beelden hoe iets zou kunnen zijn.

Ook voorbeeldzin 6 bevat een compliment. Maar dan één met een twist die een vrouw op een grappige manier kan laten denken: “Zei hij dat nu echt!?”. Met iets van een glimlach gebracht kan dat de toon zetten voor een plagerige voortzetting van het gesprek.

Ook in voorbeeldzin 7 zit een compliment verborgen. Maar ook deze zin vraagt erom gebracht te worden met een vleugje humor die een vrouw het gevoel geeft dat je haar misschien toch een beetje voor de gek zit te houden.

Deze voorbeelden heb ik overigens niet zelf verzonnen maar gewoon van internet gekopieerd. Precies zoals menig man zou doen als hij op zoek is naar leuke openingszinnen.

Maar wat ze je er nergens bij vertellen is dat openingszinnen als deze alleen maar werken als je ze op de juiste manier brengt. Wat meestal betekent: met een vleugje humor en wat brutaliteit.

Waarom de beste openingszinnen meestal die zinnen zijn die je zelf verzint

Als het jou helemaal niet ligt om op zo’n manier contact te leggen met een vrouw die je niet kent, dan zijn dergelijke zinnen simpelweg ongeschikt voor jou.

Temeer omdat de meeste grappige, leuke, goede en zelfs de beste openingszinnen die je op internet vinden kan, vereisen dat je sociaal handiger bent dan de meeste mannen. En dat ben je meestal niet als je niet ontzettend veel uitgaat en tijdens het uitgaan veelvuldig in gesprek raakt met mensen die je niet kent.

Heel erg is dat overigens niet. Dus maak het jezelf dan ook niet moeilijker dan strikt noodzakelijk.

Inmiddels weet je dat je een gesprek met een leuke vrouw op eenzelfde manier kunt beginnen zoals je een gesprek begint met ieder ander die je niet kent. Omdat een vrouw anders behandelen dan je ieder ander persoon zou behandelen een vrouw juist een ongemakkelijk gevoel kan geven. Wat de kans op een leuk gesprek met haar aanzienlijk vermindert.

Gebruik bij voorkeur dan ook een soort openingszin die je zou kunnen gebruiken bij ieder willekeurig persoon waar je een gesprek mee zou willen beginnen.

De openingszin die eigenlijk altijd werkt, is het soort openingszin waarbij je gebruik maakt van wat jullie met elkaar gemeen hebben. Wat je altijd met elkaar gemeen hebt is de situatie waarin jullie je samen bevinden en de omgeving waarin jullie je bevinden.

Daar kun je iets van vinden en met haar delen. Op deze manier geef je haar de gelegenheid om je te vertellen wat zij ervan vindt. Zo verzeker je jezelf al direct van een eerste gespreksonderwerp.

Ook kun je simpel gebruik maken van iets dat je opvalt aan haar en daar:

Als je niet zo heel vaak gesprekken begint met mensen die je niet kent, dan zal het in het begin wellicht best wat moeite kosten om een leuke openingszin te verzinnen.

En als je dan echt helemaal geen inspiratie hebt voor het verzinnen van een openingszin, dan kun je altijd nog je toevlucht zoeken tot een openingszin de zelfs door Neerlands bekendste datingcoaches nog altijd met succes wordt ingezet: “Hallo, ik ben [je naam] en wie ben jij?”

Inderdaad, zo simpel. Dus denk over een openingszin dan ook niet teveel na. Want het is meestal niet WAT je zegt dat het belangrijkst is, maar HOE je het zegt.

Dat betekent dat als jij zelfvertrouwen uitstraalt en zegt wat je wil zeggen zelfverzekerd, ontspannen en goedgehumeurd op haar overkomt, je openingszin al voor 90% geslaagd is. Ofwel, je openingszin moet wel ontzettend slecht of erg beroerd getimed zijn als het je dan niet lukt om een gesprek aan te knopen met een vrouw.

Naarmate je vaker met vrouwen in gesprek raakt, en daarbij dezelfde openingszin gebruikt, zul je merken dat gesprekken vaak op een vergelijkbare manier beginnen. Dat kan je uitstekend helpen om uit te vinden wat meestal goed werkt.

Op deze manier ontwikkel je gaandeweg vanzelf een reeks van opmerkingen, vragen en statements die je bij elk gesprek dat je hebt weer succesvol kan gebruiken.

Een bijkomend voordeel hiervan is tevens dat je op deze manier, aan de hand van de antwoorden die ze geeft, heel snel kunt bepalen of een vrouw leuk genoeg blijkt om meer tijd in te investeren of juist niet.

Samengevat mogen we stellen dat goede openingszinnen meestal niet de openingszinnen zijn die je in grote getale op het internet kunt vinden. Het is niet zo dat ze niet bruikbaar zijn. Maar het is wel zo dat de meeste openingszinnen alleen werken als ze op een bepaalde manier gebracht worden.

Dat is wel een manier die je moet liggen. Bovendien moet je dan ook voorbereid zijn op een gevatte reactie op een die openingszin. Echt voordeel hebben van dergelijke openingszinnen lukt dan meestal ook alleen maar als je sociaal bovengemiddeld handig en ervaren bent.

Aangezien dat voor de meesten niet geldt, is het slimmer om je gewoon te verlaten op het soort openingszin die bij iedereen werkt die je nog niet kent. Dat is precies ook het soort openingszin waarmee je tevens bijzonder succesvol die ene leuke vrouw kunt aanspreken.