Wat zet je in een eerste bericht aan een vrouw op een datingsite?

Wat ze je in een eerste bericht?

De volgende vraag zul jij jezelf wellicht ook al wel eens gesteld hebben als je een bericht wilde sturen aan een leuke vrouw op een datingsite: "Hoe schrijf ik een goed eerste bericht aan een vrouw op een datingsite?"

Voor de hand liggende redenen waarom je jezelf dit af zou kunnen vragen zijn:

  1. Je bent net met internetdaten begonnen.
  2. Je hebt al flink wat berichten gestuurd naar vrouwen, maar je krijgt maar weinig reactie.

Internetdaten is niet heel moeilijk. Maar toch zijn er een paar dingen die je echt wel weten moet. Tenminste, als je geregeld reactie wilt van vrouwen aan wie je een bericht stuurt.

Wat je absoluut moet weten over internetdaten.

Een heel belangrijk ding dat je over internetdaten moet weten, is dat leuke vrouwen op een datingsite werkelijk overladen worden met aandacht, en dus ook met berichten. Zeker wanneer ze zich nog maar net hebben ingeschreven.

Want zoals je wellicht weet kom je, zodra je jezelf hebt ingeschreven, vrijwel direct hoog in de zoekresultaten te staan. En word je getoond in matchlijstjes die per e-mail aan leden van de datingsite worden gestuurd.

Dat is dan ook absoluut niet het moment om een vrouw die je leuk vindt een bericht te sturen. Een betere strategie is in dit geval: het profiel van vrouwen die je leuk vindt opslaan als favoriet en een paar weken wachten voordat je haar een eerste bericht stuurt.

Want een aantrekkelijke vrouw die zich zojuist heeft ingeschreven op een datingsite mag zich vooral de eerste dagen verheugen op vele tientallen berichten per dag.

Je kunt je voorstellen dat zoveel aandacht ineens behoorlijk overweldigend kan zijn voor een vrouw. En dat dit niet zal helpen om je bericht aan haar beantwoord te krijgen.

Dus nogmaals: het slechtste moment om een leuke vrouw een bericht te sturen is als ze zich net heeft ingeschreven op een datingsite.

Bovendien zal een vrouw, als ze zich net heeft ingeschreven, veelal nog geen betalend lid zijn van de datingsite. Waardoor ze doorgaans niet eens op je bericht zal kunnen antwoorden, ook al zou ze dat willen.

Wanneer een vrouw na enige tijd besluit om betalend lid te worden, dan is dat een goede indicatie dat ze het online daten serieus neemt, en best in zal zijn voor een date.

Dat is dan ook een goed moment om haar eens een berichtje te sturen.

Want lang niet iedere vrouw die zich inschrijft op een datingsite, is namelijk daadwerkelijk op zoek is naar een date. Soms schrijven vrouwen zich ook in op een datingsite om simpelweg aandacht te krijgen van mannen.

Overigens herken je profielen van vrouwen die zich om deze reden ingeschreven hebben doorgaans eenvoudig. Want er zullen ongetwijfeld mooie foto's op haar profiel staan. Maar veelal zal een behoorlijke profieltekst ontbreken, en zal ze geen betalend lid zijn van de datingsite.

En dat zijn nou niet direct de vrouwen waar je je aandacht op zou moeten richten wanneer jouw doel is: voor jezelf de mogelijkheid creëren om geregeld met verschillende vrouwen te daten.

En als jouw doel is om geregeld te daten met vrouwen, dan is het tevens slim om weg te blijven van gratis datingsites. Want juist op gratis date sites vind je te vaak niet wat je zou willen vinden als je geregeld wilt daten.

Op gratis datingsites vind je namelijk nogal eens vrouwen die net een beetje te veel hebben meegemaakt, die net een beetje teveel problemen hebben en die net wat te vaak teleurgesteld zijn.

Ondanks dat kunnen ze overigens nog steeds heel best leuke, aardige en onderhoudende vrouwen zijn. Maar veelal zijn ze eerder op zoek naar een online vriendschap dan naar een date.

Met andere woorden: als je serieus wilt daten dan zul je bereid moeten zijn om je portemonnee te trekken. De prijzen van abonnementen vallen overigens reuze mee. Want op gerenommeerde datingsites zoals Relatieplanet.nl en e-Matching.nl ben je al voor rond de twee tientjes per maand klaar.

Een voordeel van met name deze twee datingsites is, dat je kan zien wanneer iemand online is en wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Dit helpt je onder andere:

  1. Je berichten strategisch te sturen, en zo de kans op een reactie aanzienlijk te vergroten.
  2. Voorkomen dat je je tijd zit te verdoen aan het sturen van een bericht aan vrouwen die al tijden niet online zijn geweest.

Wat je nodig hebt om reactie te krijgen op je bericht

Lol hebben in wat je doet helpt zonder meer om reacties te krijgen op de berichten die je stuurt. En die lol behoud je het makkelijkst wanneer je teleurstellingen tot een minimum weet te beperken.

Bovendien heeft lol hebben in het schrijven van berichten absoluut een gunstig effect op de lezers van jouw berichten. Want hoe jij je voelt dat straal je, of je dat nu wilt of niet, ook uit in de berichten die je vrouwen stuurt. Want vrouwen zijn veelal van nature al goed in het tussen de regels lezen.

Maar lol hebben in het schrijven van berichten is niet het enige dat je nodig hebt om de kans op reacties te vergroten. Minstens zo belangrijk zijn namelijk:

In het kort: een goed profiel is een profiel waarin het voor een vrouw direct duidelijk wordt wie je bent en wat je zoekt in een vrouw. Een vrouw wil onbewust namelijk zo snel mogelijk weten of zij wel aan jouw wensen en verlangens kan en wil voldoen.

Wat je verder nodig hebt voor zoveel mogelijk reacties op jouw berichten is de wil om zo goed mogelijk Nederlands te schrijven, en de wens om met zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk te zeggen.

Vrouwen houden van intelligentie in mannen. En de makkelijkste manier om direct intelligent over te komen op een vrouw, is ervoor zorgen dat je zo foutloos mogelijk Nederlands schrijft. Dit betekent tevens: volledige zinnen schrijven die beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt.

Bovendien moet je in een eerste bericht echt niet meer zetten dan strikt noodzakelijk. Want hoe minder tijd het kost om jouw bericht te lezen en hoe makkelijker het is om je bericht te beantwoorden, des te groter de kans is dat je een reactie krijgt van een vrouw.

Een voorbeeld van een eerste bericht voor op een datingsite

Maar daarmee ben je er nog niet helemaal. Want ook de manier waarop je een bericht schrijft bepaalt in hoge mate of je antwoord gaat krijgen of niet.

Want nogmaals: leuke vrouwen ontvangen vaak vele tientallen berichten per dag.

Dat betekent dat je iets moet verzinnen waarmee je jezelf onderscheidt van alle andere berichten in haar mailbox.

Heel moeilijk is dat overigens niet. Want bij veruit de meeste mannen is er alles aan gelegen om aardig gevonden te worden. En proberen om aardig gevonden te worden levert doorgaans geen opvallende, leuke en authentieke berichten op.

Berichten die puur gericht zijn op aardig gevonden willen worden vertellen een vrouw slechts één ding. En dat is:

Ik ben saai en wanhopig, en krijg hoogstzelden antwoord op mijn berichten. Dus zou je mijn dag echt goed maken als ik van jou wel antwoord krijg.

Vrouwen zijn goed in tussen de regels lezen, weet je nog? En vrouwen reageren zelden tot nooit op een bericht dat verdacht veel wegheeft van een wanhoopskreet van een eenzame man.

Waar vrouwen wel op reageren is een bericht dat doet vermoeden dat meer vrouwen deze man leuk vinden.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je nu bijna nooit een reactie krijgt op jouw berichten?

Redelijk eenvoudig eigenlijk. Want je hoeft zogezegd alleen maar het vermoeden te wekken dat het zo is. En een dergelijk vermoeden wek je al vrij snel wanneer jouw bericht:

Wellicht dat een voorbeeld van een eerste bericht duidelijker maakt wat ik bedoel.

Een voorbeeld van een eerste bericht dat het goed doet met internetdaten:

Onderwerp: Open dit bericht niet omdat ....

...nu je mijn bericht geopend hebt, dit alvast één schattig dingetje vertelt over jou. En dat is dat je nieuwsgierigheid je soms iets laat doen, wat je misschien beter niet had kunnen doen :-)

Want nu wil ik uiteraard graag dat je me vertelt wat ik nog meer schattig zou kunnen gaan vinden aan jou.

Waarom is dit een voorbeeld van een goed eerste bericht?

Dit eerste bericht is goed, en zal zeker de aandacht grijpen van een vrouw omdat het zich om te beginnen al onderscheidt door het gebruik van een onderwerpregel.

De onderwerpregel

Veelal krijgt een bericht op een datingsite namelijk automatisch een standaard onderwerpregel mee. Bijvoorbeeld: Reactie van [je nickname]

De eerste mogelijkheid om jezelf te onderscheiden is dan ook: De onderwerpregel van een bericht aanpassen, en er een verzinnen die nieuwsgierig maakt.

Want een bericht met een onderwerpregel die nieuwsgierig maakt, wordt meestal als eerste geopend en gelezen.

De inhoud

In dit voorbeeld van een eerste bericht gebruik ik een inhoud die je eigenlijk altijd wel kunt gebruiken. Dat betekent overigens niet dat je nu elke vrouw dit bericht moet sturen.

Maar handig is het wel om altijd een soort van standaardbericht achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld voor wanneer een vrouw er leuk uitziet, maar je bar weinig kunt met haar profieltekst.

De inhoud van het bericht is goed omdat het hoogstwaarschijnlijk iets is wat ze absoluut niet verwacht had. En juist dat zou haar nieuwsgierigheid kunnen aanwakkeren tot op een punt waarop ze meer wil weten van de man die haar het bericht gestuurd heeft.

Dan is het vervolgens uiteraard zaak om haar het reageren zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doe je door iets in je bericht te zetten waar ze makkelijk op kan reageren, en wat haar uitnodigt om te reageren. Dat is precies waar de laatste zin in het bericht voor bedoeld is.

Meer dan dat hoeft er echt niet in een goed eerste bericht te staan dat je wilt sturen naar een vrouw op een datingsite.

Tips voor een goed eerste bericht op een datingsite

Nogmaals, een eerste bericht is puur bedoeld voor het leggen van een eerste contact. En verschilt daarmee niet veel van in het dagelijks leven iemand aanspreken. Want ook dan steek je geen heel verhaal af zonder eerst te weten of die ander wel geïnteresseerd is contact met jou.

Verder moet een bericht bij voorkeur:

  1. Eerlijk zijn.
  2. Oprecht zijn.
  3. Onderscheidend zijn.
  4. Leuk zijn.
  5. Luchtig zijn.
  6. En enigszins gevat zijn.

Wanneer jouw bericht een glimlach op het gezicht van een vrouw tovert, dan vergroot dat de kans aanzienlijk dat ze je bericht snel beantwoordt.

Je vergroot de kans op een reactie nog verder als je bericht:

Waarom een goed eerste bericht voldoet aan zoveel mogelijk van juist deze punten?

Ieder mens is het meest geïnteresseerd in zichzelf. Waardoor we onbewust het meest geïnteresseerd zijn in mensen die interesse tonen in ons. Dit betekent dat wanneer je graag wilt dat een vrouw reageert, jouw bericht interesse in haar moet uitstralen.

Vrouwen praten graag over gevoelens en emoties. Een vrouw zal dan ook spontaner reageren en je meer over haarzelf vertellen wanneer je haar een vraag stelt die haar emoties en gevoelens prikkelt.

Maar een vraag stellen dient ook nog een ander doel. Een vraag stellen dient namelijk ook als een opdracht aan haar om voor jou iets te doen. Namelijk: jou informatie geven waar jij nieuwsgierig naar bent.

En wij mensen reageren nu eenmaal eerder op een opdracht, dan op vrijblijvendheid. Op vrijblijvendheid, geboden door iemand die we niet kennen, reageren we eigenlijk maar zelden.

Echter, we reageren het snelst, wanneer de opdracht leuk is, niet al te moeilijk is en ons wat oplevert. Een goed bericht voldoet dan ook aan zoveel mogelijk van deze voorwaarden.

Bovendien is een bericht sneller en makkelijker te begrijpen wanneer dit bericht over slechts 1 onderwerp gaat. Dus focus je bij het schrijven van een eerste bericht aan een vrouw dan ook altijd maar op 1 ding uit haar profiel. Zeg daar wat over, maak er een statement over of stel er een vraag over.

Maar er is nog iets waar je bij het schrijven en sturen van een eerste bericht rekening mee moet houden en waar bijna niemand aan denkt. Dat is dat je eigenlijk geen flauw idee hebt van wat een vrouw aan het doen is, en hoe ze zich voelt, op het moment dat zij jouw bericht ontvangt.

Wat jij hooguit weet is:

Maar op het moment dat jij haar een bericht stuurt, zou het bijvoorbeeld zomaar kunnen zijn dat ze net een rotdag gehad heeft op haar werk. Wat zou kunnen inhouden dat ze helemaal niet kan lachen om de grappige opmerking die jij maakt in jouw eerste bericht. Terwijl ze dat de dag ervoor absoluut wel gekund zou hebben. Omdat ze toen net een hele gezellige middag shoppen met een vriendin achter de rug had.

Met andere woorden: wanneer je iemand ziet en in de ogen kan kijken, dan kun je meestal wel redelijk inschatten wat je op zo'n moment wel kan zeggen en wat jij beter even voor je kunt houden. En daarmee hebben we direct het grootste nadeel van internetdaten te pakken, want bij internetdaten kun je dat absoluut niet.

Samen met de wetenschap dat deze vrouw zich net als jij heeft ingeschreven op een datingsite, moet je het dus doen met:

Nu valt ook daar doorgaans voldoende uit te halen. Want ook op foto's is namelijk meestal goed te zien of iemand over het algemeen happy is of juist niet. Tevens kan een profiel een vrolijke uitstraling hebben of juist niet. Voor een profieltekst geldt precies hetzelfde.

Die indruk moet je dan ook altijd zeker als basis gebruiken bij het schrijven van een eerste bericht. En wanneer jij jouw bericht op een leuke, oprechte en originele manier schrijft en interesse toont, dan heb je grotendeels al het soort bericht gemaakt waar vrouwen het vaakst op reageren.

En mocht een vrouw nou eens niet reageren op jouw eerste bericht, zit daar dan vooral niet teveel mee. Want weet je? Een vaak vergeten voordeel van een eerste bericht sturen op een datingsite is: dat vrouwen onmogelijk kunnen onthouden van wie ze allemaal een bericht hebben gehad.

Dat betekent dat je het na een aantal weken veelal gerust nog eens kunt proberen met een volledig nieuw en origineel eerste bericht.