Hoe je een Tinder date moeiteloos scoort + 5 cruciale tips

Hoe scoor je een Tinder date?

Tinder is een vorm van online daten waar je heel makkelijk mee kunt beginnen. Want je uploadt wat foto's van jezelf naar Tinder en beantwoordt wat vragen en klaar ben je.

Het principe van swipen heb je vervolgens ook zo door. Maar dan ineens is daar die match.

Wat nu? Wat ga je zeggen? Wat moet je doen om een Tinder date te krijgen? De volgende 5 cruciale Tinder date tips helpen je op weg.

Tip1: Wat je weten moet over je matches op Tinder

Bij menig man slaat de verwarring toe zodra er een match wordt gescoord. Want wat ga je zeggen? Welke openingszin is goed genoeg?

Op zich begrijpelijk. Want wij mannen willen nu eenmaal graag indruk maken. En dat moet toch ook als je een vrouw voor je wilt winnen?

Nee, niet echt. Temeer omdat je aan het tinderen bent en een match hebt. Dit betekent dat deze vrouw je al leuk vindt en graag kennis met je zou willen maken.

Met andere woorden: je hebt al indruk gemaakt met je foto's en eventuele profieltekst die je op Tinder geplaatst hebt. Dit houdt in dat je eigenlijk niet meer hoeft te doen dan die goede eerste indruk bevestigen.

En er is nog een ander interessant weetje. Dat is namelijk dat uit onderzoek onder Tindergebruikers blijkt dat:

 1. 50% van degenen die een match heeft om wat voor een reden dan ook helemaal geen bericht stuurt.
 2. 36% zegt slechts Hoi, Hallo, enzovoort.
 3. Maar 14% de moeite neemt om een origineel persoonlijk berichtje te verzinnen.

Hiermee mag je gerust stellen dat je als man doorgaans een werkelijk onuitwisbaar goede bevestiging van haar eerste indruk van jou zal maken door simpelweg de moeite te nemen om een leuk, origineel en persoonlijk eerste bericht te verzinnen.

En je mag er gerust vanuit gaan dat het de moeite waard zal zijn en dat je match gaat reageren. Want:

 1. De helft (50%) van de mannen die matches heeft, weet niet wat hij moeten schrijven of hoopt dat zij een gesprek zal beginnen. Dit doen vrouwen overigens vrijwel nooit.
 2. Nog een aanzienlijk deel (36%) komt zoals gezegd niet verder dan Hoi, Hallo of een ander soort bericht wat niet echt verleid om te reageren.

Neem daarbij dat alleen de aller-leukste vrouwen op Tinder 10 matches per dag weten te scoren. Dan betekent dit dat ze van slechts één, en op een goeie dat hooguit twee, van deze matches een leuk, origineel en persoonlijk bericht zal krijgen dat het waard is om op te reageren.

Daaruit mag je concluderen dat je met een leuk, origineel persoonlijk bericht zelfs een goede kans maakt om in contact te komen met de aller-leukste vrouwen op Tinder.

Maar dat is de theorie. De praktijk is doorgaans iets ingewikkelder.

Tip 2: De voorwaarden waaraan het eerste bericht aan jouw potentiële Tinder date moet voldoen

Tinder is een vluchtig medium waar nieuwe verleidingen en afleidingen zich constant aandienen. Dat betekent dat je de aandacht van een match direct moet grijpen en lang genoeg vast moet houden om een Tinder date van haar te maken.

Voor eerst op je gemak iemand leren kennen alvorens iets af te spreken is op Tinder geen plek. Direct actie ondernemen zodra een situatie dat vraagt is het devies. Dit betekent onder meer dat je zo snel als je kan een bericht stuurt aan je match en dat het bericht bij voorkeur aan de volgende 7 voorwaarden voldoet:

 1. Persoonlijk zijn.
 2. Origineel zijn.
 3. Luchtig en ongedwongen zijn.
 4. Waar mogelijk humor bevatten.
 5. Makkelijk te lezen en te begrijpen zijn.
 6. Nieuwsgierig makend zijn.
 7. Makkelijk en leuk om te beantwoorden zijn.

Dat vooral een eerste bericht aan een match persoonlijk moet zijn dat moge inmiddels duidelijk zijn. Maar dan blijft de vraag uiteraard: "Hoe doe je dat precies, een bericht persoonlijk maken?"

Een bericht maak je persoonlijk door de foto's en de profieltekst van je match nogmaals goed te bekijken en op basis daarvan te verzinnen wat je erover kunt zeggen of wat je jezelf erover bent gaan afvragen.

Soms is dat makkelijk omdat een vrouw meerdere foto's op Tinder heeft geplaatst en wat over zichzelf prijsgeeft in haar profieltekst.

Je mag er hierbij gerust vanuit gaan dat als een vrouw zichtbaar aandacht aan haar profiel heeft besteed, zo zich hoogstwaarschijnlijk ook serieus bezighoudt met daten via Tinder. Wat uiteraard de kans groter maakt dat ze uitkijkt naar een uitnodiging voor een date. Dit maakt het absoluut de moeite waard om even goed na te denken over wat je op gaat merken of gaat vragen over haar Tinderprofiel.

Een man maakt zichzelf namelijk bijzonder aantrekkelijk wanneer hij over de gave beschikt om een vrouw aan het lachen te maken. Een beetje humor is dan ook zonder meer de kers op de taart van een originele openingszin. Zelfs wanneer hij een beetje gewaagd is.

Gebruik in een openingszin tevens altijd haar naam. Omdat het gebruik van iemands naam zonder uitzondering de aandacht van diegene trekt.

Tip 3: Wat als er uit haar Tinderprofiel niets origineels te halen valt?

Echter, er zijn ook voldoende vrouwen die een hopeloos Tinderprofiel hebben waar je bar weinig mee kan voor een originele openingszin. Bijvoorbeeld omdat ze maar één foto heeft geplaatst en verder niet veel over zichzelf vertelt.

In dat geval is het een goed plan om te kiezen voor een strategie die bijna altijd werkt. En dat is iets zeggen over wat jullie precies op dit moment gemeen hebben. Omdat zij daar net zo makkelijk een mening over kan geven als jij. En dat maakt het een perfecte opening voor een gesprek.

Iets wat je bijvoorbeeld zou kunnen zeggen in zo'n geval is: Vreemden van elkaar en toch matchen, heel bijzonder. Leuk je te ontmoeten [Naam]

Door haar naam toe te voegen, geef je toch een persoonlijk tintje aan een verder redelijk algemeen berichtje. Maar wel een berichtje waar ze op verschillende manieren op kan reageren. Want ze kan een reactie geven op:

 1. Leuk je te ontmoeten.
 2. Of op het feit dat jullie vreemden van elkaar zijn en toch matchen.

Dat maakt het bijzonder gemakkelijk voor haar om te reageren en voor jou om het gesprek voort te zetten.

Tip 4: Hoe je snel weet of een date erin zit

Zodra je in gesprek bent met een vrouw moet je direct beginnen met letten op:

 1. Hoe snel ze op berichten van jou reageert.
 2. Hoe uitgebreid ze jouw vragen beantwoord.
 3. Of ze jou ook vragen stelt.
 4. Of ze flirt met je.

Het juiste moment om voor een Tinder date te gaan is het moment waarop ze onder meer:

Een voorstel om elkaar in het echt te gaan ontmoeten kan uiteraard beschouwd worden als een date. Alleen noem je het bij voorkeur niet zo. Omdat het woord "Date" bij menigeen alleen al zorgt voor de nodige zenuwen. Waardoor het alleen maar langer duurt voordat een vrouw zich bij je op haar gemak te voelt.

Bovendien gaat een vrouw over het algemeen het snelst in op een ongedwongen voorstel om samen iets te gaan doen dat dermate gedetailleerd is dat ze alleen maar ja of nee hoeft te zeggen.

Een gedetailleerd en ongedwongen voorstel is bijvoorbeeld: "Wat denk je. Wij samen [dag en tijd] een drankje en een hapje doen bij [Naam locatie]?"

Door een dergelijk concreet voorstel te doen, zul je zien dat je een date in het verschiet kan hebben voordat je er goed en wel erg in hebt.

Tip 5: Hoe je elke Tinder date tot een succes maakt

Een enorm voordeel van snel een date afspreken is, dat je er minder over zal gaan nadenken en minder spannend zal vinden, waardoor je eventuele zenuwen beter in bedwang zult hebben.

Want wanneer je iemand al wat beter kent en haar al bijzonder leuk bent gaan vinden, dan zullen de verwachtingen vanzelfsprekend hoger zijn. En dat laat de zenuwen doorgaans aanzienlijk toenemen.

Bovendien neigen wij mannen ernaar om veel te vlug veel te ver vooruit te kijken als wij een vrouw al erg leuk zijn gaan vinden. Waardoor we vaak al denken aan het hebben van een relatie met deze vrouw nog voordat we haar goed en wel persoonlijk hebben ontmoet.

Het doel van een date wordt om deze reden dan nogal eens: proberen een relatie te krijgen met deze vrouw.

Een doel dat tot mislukken gedoemd is. Omdat vrouwen een eerste date namelijk heel anders beleeft. Een vrouw ziet een eerste date namelijk meestal als slechts een gelegenheid om iemand die ze leuk vindt beter te leren kennen.

Dat vrouwen een date anders beleven komt voornamelijk omdat vrouwen zich sterker aangetrokken voelen tot persoonlijkheid en uitstraling dan tot uiterlijk. Dit in tegenstelling tot wij mannen. Wij voelen ons in eerste instantie namelijk het sterkst aangetrokken tot het uiterlijk van een vrouw.

Hierdoor kun we ons aangetrokken voelen tot een vrouw zodra we haar zien. Een vrouw zal zich daarentegen langzaam maar zeker sterker aangetrokken gaan voelen tot een man naarmate ze vaker tijd doorbrengt hem.

Met dit gegeven in het achterhoofd is het dan ook raadzaam om geen hele hoge verwachtingen te hebben van een eerste date, maar wel open te staan voor alles.

Voor een Tinder date betekent dit vooral dat je jezelf in de gelegenheid stelt om uit te vinden hoe leuk je deze vrouw werkelijk vindt en wat je graag van haar zou willen.

Om vervolgens doormiddel van acties aan je Tinder date kenbaar te maken wat je van haar wilt. Bijvoorbeeld door:

Een vrouw gelooft je namelijk pas echt wanneer wat je zegt wordt ondersteund door wat je doet. Dat betekent onder meer dat alleen vertellen dat je haar leuk vindt onvoldoende is en dat je die woorden zult moeten ondersteunen met een kus.

Door jouw woorden consequent te ondersteunen met acties zul je een vrouw als vanzelf het juiste gevoel over jou geven. Een gevoel waardoor ze zich prettig en veilig bij je voelt en zich geliefd en gewild voelt door jou.

Alleen wanneer je jouw Tinder date dat gevoel weet te geven, zal ze vaker met je af willen spreken om tijd samen met jou door te brengen. Een gevoel dat tevens aan de basis staat van iedere liefdesrelatie die je aangaat met een vrouw.

Overigens kan het uiteraard net zo goed zijn dat je helemaal niet op zoek bent naar een relatie, maar bij voorkeur een date via Tinder scoren wil om casual sex mee te hebben.

Ook dat kan. Maar dat wordt alleen een succes wanneer je dit direct met je acties kenbaar maakt.

Tevens maakt het type date snel duidelijk wat je bedoelingen zijn. Je vrouwelijke Tinder date heeft namelijk meestal prima door waarom je haar thuis uitnodigt voor een eerste date. Bijvoorbeeld om samen te gaan koken en te eten.

Dat doe je namelijk doorgaans niet op een eerste date wanneer je een vrouw eerst eens rustig aan wilt leren kennen voordat je verder gaat.

Tinder is een uitstekend medium om online vrouwen te ontmoeten en te daten. Want ontzettend veel single vrouwen maken gebruik van Tinder.

Een Tinder date is daarom ook relatief snel te regelen. En zelfs meerdere per week wanneer je dat wenst. Als je tenminste een pakkend Tinder profiel hebt weten te creëren. En wat originele berichten weet te verzinnen die vrouwen triggeren om te reageren .