Je bent te lief voor me: Wat bedoelt een vrouw echt als ze dat zegt

Is het jou wel eens overkomen, dat een vrouw je vertelde: 'Je bent te lief voor me'? Het klonk bijna als een compliment. Maar zelfs wanneer je heel erg lief voor haar bent, te lief zoals ze zelf zegt, wil ze niets met je. Of wil ze niet langer iets met je.

Hoe kan dat nou? Je kan toch nooit te lief zijn voor iemand van wie je houdt? Toch wel. Want soms bedoelt een vrouw iets anders dan ze daadwerkelijk in woorden zegt.

Je hebt geen invloed op aantrekkingskracht en liefde

Een vrouw wil een man die goed voor haar is. Dat betekent dat ze een man wil die ze kan vertrouwen en die haar een gevoel van veiligheid en bescherming geeft. Op een manier waarbij de man altijd bereid is om de juiste actie te ondernemen, wat het leven ook in petto heeft.

Dit heeft alles te maken met ons instinct. Waarbij het instinct van een vrouw zo is geprogrammeerd dat de belangrijkste eigenschappen van een man zijn: dat hij een vrouw geen pijn doet, zorgt voor een veilige plek voor haar en hun kroost en haar en hun kroost beschermt tegen de bedreigingen van de boze buitenwereld.

Want juist die mannelijke eigenschappen zorgden er in vroeger tijden voor, dat de overlevingskans van nakomelingen zo groot mogelijk werd.

En wat was de rol van de vrouw daarin dan? De vrouw moest gezond genoeg zijn om kinderen te baren, te zogen en groot te brengen. Daarnaast moest ze zorgen dat manlief op krachten bleef. Zodat hij te allen tijde voor eten, bescherming en veiligheid kon blijven zorgen.

En ondanks dat wij in onze huidige samenleving enorm geëmancipeerd zijn en deze rolverdeling inmiddels bestempelen als hopeloos ouderwets, blijkt ons instinct zich daar maar bar weinig van aan te trekken.

Met als gevolg dat we het vooral onszelf allemaal nodeloos ingewikkeld maken aan het maken zijn en nog maar bar weinig van onszelf en van elkaar lijken te begrijpen.

Aantrekkingskracht, verlangen en liefde zijn zeer primaire emoties. In die zin, dat we er als mensen bar weinig over te vertellen hebben tot wie we ons aangetrokken voelen en op wie verliefd worden.

En dus hebben we, of we nu willen of niet, ook vandaag de dag nog, nog steeds te maken met ons instinct.

Als wij mannen een vrouw zien en we voelen ons tot haar aangetrokken, dan is er iets in haar uiterlijk dat ervoor zorgt dat we haar aantrekkelijk vinden. Deze aantrekkingskracht op basis van haar uiterlijk, in combinatie met haar vrouwelijke uitstraling, zorgt ervoor dat we met haar willen gaan praten, tijd met haar door willen brengen, haar willen versieren en seks met haar willen hebben.

Dit verlangen kan een vrouw dus al in ons mannen oproepen, zonder ook nog maar een woord met haar gesproken te hebben.

Vrouwen kijken iets anders naar mannen. Vrouwen bepalen instinctief vooral zo snel mogelijk of ze deze man, die met haar is komen praten, kan vertrouwen. En of hij haar veiligheid en bescherming zou kunnen bieden.

Met ander woorden: vrouwen kijken of jij veiligheid, bescherming en vertrouwen uitstraalt. En proberen te voelen of ze je vertrouwen en of ze zich veilig bij je voelen en beschermd door je voelen. Oftewel, ben jij mannelijk genoeg?

Lief en aardig is niet mannelijk

Ben jij lief voor je beste vriend? Ben je altijd aardig tegen je beste vriend? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet. Je bent goed voor 'm, dat wel. Maar als ie je iets flikt wat je niet bevalt of hij doet iets stoms, dan zal hij dat horen van je.

Op een vergelijkbare manier ga je doorgaans ook om met je mannelijke collega's en met de jongens van bijvoorbeeld je voetbalteam.

Maar met leuke vrouwelijke collega's ga je heel anders om, nietwaar? Voor haar zou je bereid zijn dingen te doen die je niet zo snel voor een mannelijke collega zou doen. Zelfs al mag je 'm heel erg graag.

En op dezelfde manier zou je ook bereid zijn dingen te doen voor een leuke vrouw, die je voor je beste vriend misschien niet eens zou doen. Althans, je zou het misschien doen als hij het je zou vragen. Maar je zou het nooit zelf voorstellen.

En dat is precies het moment waarop een vrouw je zou kunnen vertellen: 'Je bent te lief voor me'.

Dat zegt ze omdat lief zijn en aardig zijn, en vooral ook aardig gevonden willen worden, van nature vrouwelijke eigenschappen zijn. Maar als je als man aantrekkelijk wilt zijn voor een vrouw, dan moet je jezelf juist zover mogelijk houden van het tonen van vrouwelijke eigenschappen.

Dus wanneer een vrouw jou vertelt: 'Je bent te lief voor me', dan zegt ze je eigenlijk dat je jezelf te vrouwelijk gedraagt en daardoor niet aantrekkelijk bent.

Voorkomen dat een vrouw je ooit zal vertellen dat je te lief voor haar bent, kun je doen door jezelf bij vrouwen altijd af te vragen of: je datgene wat je van plan bent voor haar te gaan doen, of hetgeen ze je vraagt om voor haar te doen, ook voor je beste vriend zou doen.

Als je antwoord daarop 'Nee' is, dan moet je het ook voor deze vrouw niet doen. En zeker niet zolang ze alleen nog maar die leuke vrouw is waar je nog niet eens het bed mee hebt gedeeld en die je al helemaal nog niet je vriendin kan noemen.