Waarom aardig gevonden worden en afgewezen worden hetzelfde is

Menig man probeert om vooral aardig gevonden te worden door de vrouw die hij leuk vindt. Gewoon omdat hem nu eenmaal geleerd is, dat je aardig moet zijn tegen vrouwen. En het klopt ook. Je moet absoluut aardig zijn tegen je moeder, je tante, de buurvrouw, het kassameisje en alle andere vrouwen met wie je niets wilt.

Tegen de vrouw die je leuk vindt, zul je wellicht toch iets anders moeten zijn dan aardig. Want wat heeft aardig zijn je tot nu toe opgeleverd bij vrouwen met wie je wel heel graag wat zou willen?

Waarom je met aardig zijn nooit krijgt wat je wilt

Het is iets wat een man soms tot wanhoop drijft. Hij is aardig, lief en zo meegaand als hij maar zijn kan voor deze vrouw. Toch blijft hij met lege handen achter.

Want de vrouw waarop hij verliefd is, vindt hem echt alleraardigst en ontzettend lief. Maar toch moet ze hem teleurstellen. Want ze voelt niet hetzelfde voor hem.

Veel mannen denken dan vervolgens, dat dit wel zal veranderen als ze proberen om nog veel aardiger, liever en meegaander te zijn. En beschikbaar voor haar te zijn, wanneer ze dat maar wenst.

Bovendien zijn ze vaak zelfs bereid, om problemen die ze heeft, voor haar op te lossen. En alles met maar één doel voor ogen: zorgen dat deze vrouw alsnog verliefd wordt.

Maar wat levert het deze mannen doorgaans werkelijk op? Alleen nog maar meer smoesjes, en nog veel meer problemen en redenen waarom ze nu echt even geen tijd met hem samen kan doorbrengen. Ze zal het goed maken met hem, belooft ze. En misschien gaat ze heus nog wel een keer wat voor hem voelen. Want ze wordt nu eenmaal niet zo snel verliefd.

En zo blijft menig man doen wat ze van hem verlangt. Want hij gelooft haar. En blijft in haar geloven tot het bittere einde.

Op deze manier vergooien mannen maanden, zo niet jaren, van hun leven aan een vrouw, die nooit hun vrouw zal worden. En lopen ze ontmoetingen mis met vrouwen die nog wel eens veel leuker zouden kunnen zijn, dan de vrouw die nu al hun aandacht opeist.

Maar kun je vrouwen er de schuld van gaan geven dat ze mannen opzettelijk aan het lijntje houden?

Nee, absoluut niet. Gewoonweg omdat vrouwen er heel anders tegenaan kijken. Alles waar een vrouw namelijk haar uiterste best voor doet is, voorkomen dat ze iemands gevoelens kwetst. En ze hoopt alleen maar, door het verzinnen van smoezen om je niet te hoeven zien, dat jij als man gaat inzien dat zij jouw tijd en aandacht helemaal niet waard is.

Hetgeen een reactie is die ze normaal gesproken zou mogen verwachten van iemand met een gezond portie eigenwaarde. Het enige waar ze alleen even niet bij nagedacht heeft is: dat deze persoon verliefd is.

Want stel je eens voor: wat doe jij met een vriend die je keer op keer laat stikken?

Waarom blijf je dan tegen een vrouw zo ontzettend aardig, terwijl ze eigenlijk precies hetzelfde doet?

Omdat je denkt, dat ze misschien nog wel van gedachten zal veranderen?

Verstandig is, daar niet op te hopen. Want onbewust bepaalt een vrouw al op het moment dat ze je voor het eerst ziet en meemaakt, of je relatiemateriaal bent of niet.

En zelfs wanneer ze je in eerste instantie als relatiemateriaal gezien heeft, toen jullie elkaar net ontmoette, dan nog kan dat door jou te aardige en te lieve gedrag veranderen.

Heeft ze je echter nooit als relatiemateriaal gezien, dan is de kans nihil dat dit ooit verandert.

Je kunt dan ook gerust voor jezelf als stelregel houden dat je afgewezen bent wanneer:

Een vrouw je vertelt dat ze je aardig en lief vindt, maar niet dezelfde gevoelens heeft voor jou als jij voor haar. En je dan ook voorstelt om maar eerst vrienden te blijven.

Hoe voorkom je dat dit jou gebeurt?

Van mensen die aardig en meegaand zijn, kunnen we doorgaans zeggen dat ze volgers zijn. Mensen die graag meegaan met wat anderen voorstellen. Mensen ook die belangrijk vinden wat anderen van hen denken, en daar veelal dan ook naar handelen.

Volger zijn heeft als voordeel dat je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. En dat je dan ook nooit geconfronteerd zult worden met tegenslag of tegenstand, als gevolg van jouw besluit of voorstel. En tevens, dat je geen risico hoeft te nemen. Bovendien kun je rustig af blijven wachten en eerst kijken wat anderen doen. En het dan pas zelf ook gaan doen.

Volger zijn, kan dan ook een behoorlijk probleemloos en risicoloos bestaan zijn.

Aardig gevonden worden en meegaand zijn, is dan ook precies de manier die bij veel mannen de voorkeur heeft bij het versieren van een vrouw. Want tenslotte is dit de manier die de minste risico's met zich meebrengt, en waarbij de kans op afwijzing het kleinst is. Zo wordt gedacht tenminste.

Er is alleen een heel groot probleem. En dat is, dat ons instinct ons tot op de dag van vandaag vertelt dat we ons moeten zien voort te planten met de sterkst mogelijke partner. Omdat dat de grootste kans geeft, op voortleven van onze genen in volgende generaties.

Bij een vrouw zit standaard in haar systeem geprogrammeerd dat de sterkst mogelijke partner altijd een leider is, nooit een volger.

Dat betekent kort door de bocht dan ook, dat je met aardig en meegaand zijn vrijwel kansloos bent bij een vrouw.

Maar wat moet je dan, als je van nature nu eenmaal niet zo'n leider bent. En eigenlijk gewoon altijd het liefste doet wat je wordt opgedragen?

In dat geval zou je slechts één ding moeten proberen te onthouden: Je maakt een vrouw het gelukkigst, wanneer jij als man de leiding te neemt in een relatie met haar.

De leiding nemen tijdens je interacties met vrouwen en in relaties met vrouwen, is dan ook het enige wat je echt zult moeten doen als je wilt dat een vrouw zich tot je aangetrokken voelt.

Wat simpelweg betekent dat jij initieert, beslist, besluit, de verantwoording neemt en een vrouw vertelt wat je van haar wil en van haar verlangt.

Het is zo belangrijk dat je dit doet, omdat de natuurlijke dynamiek tussen man en vrouw is, dat de man de leider is en de vrouw de volger.

Een heel simpel testje bewijst dat keer op keer. Neem een vrouw mee naar een restaurant of een terras waar nog behoorlijk wat tafels leeg zijn, en vraag een vrouw waar ze wil zitten. Doorgaans gebeurt er dan het volgende:

En zo zijn er talloze situaties te bedenken waarin een vrouw absoluut met jou mee zal denken en haar mening met jou zal delen, maar zich zonder meer neer zal leggen bij wat jij besluit. En zich daar vooral ook het aller prettigst bij voelen.

Uiteraard is het niet zo, dat een vrouw geen besluiten kan nemen. Vanzelfsprekend kan ze dat. Het verschil tussen een man en een vrouw is hier alleen, dat een vrouw nog wel eens lang kan blijven nadenken over een genomen besluit. Zeker wanneer haar besluit tevens gevolgen heeft voor anderen.

Wij mannen zijn daarin een heel stuk makkelijker. We nemen dat besluit en denken er verder niet meer over na. Met het nemen van het besluit zijn de zaken afgehandeld en kunnen we weer verder met het volgende dat onze aandacht vraagt.

Als je samen met een vrouw bent, dan wil je juist dat ze zoveel mogelijk ontspant in jouw nabijheid. Want hoe meer je een vrouw in staat stelt zich te ontspannen in jouw nabijheid en hoe lekkerder ze zich voelt bij jou, hoe meer van haar vrouwelijke kanten ze jou zal laten zien.

Bovendien is het zo dat hoe prettiger een vrouw zich bij jou voelt en hoe meer ze het gevoel heeft dat je te vertrouwen bent, hoe sneller ze zich tot je aangetrokken zal geen voelen.

De leiding nemen in je relaties met vrouwen betekent overigens niet, dat je volledig moet stoppen met aardig zijn voor vrouwen. Integendeel zelfs. Waar je bij het aardig zijn tegen een vrouw die je leuk vindt alleen serieus op moet letten is: dat je tegen deze leuke vrouw niet aardiger bent dan tegen je familie en vrienden.

Hetgeen in de praktijk simpelweg betekent: dat je voor een vrouw waar je nog geen vaste relatie mee hebt, geen dingen gaat doen die je voor je beste vrienden ook niet zou doen. Wat onder meer betekent dat je een vrouw altijd met haar eigen problemen laat dealen. Zelfs wanneer het slechts een klein klusje in huis betreft, wat jij heel simpel even voor haar op zou kunnen lossen.

Zolang je geen relatie hebt met een vrouw en nog slechts aan het daten bent, dan is dit absoluut iets wat je moet laten. Want het zal zonder meer bijdragen aan aardig gevonden worden door een vrouw, maar onbewust absoluut een deuk slaan in aantrekkelijk zijn voor haar.

En dat is absoluut niet wat je wilt laten gebeuren als je een vrouw leuk vindt, dat ze je door je gedrag minder aantrekkelijk gaat vinden.

Samengevat komt het dan ook hier op neer, dat de kans zienderogen toeneemt dat vrouwen je niet langer afwijzen, maar zich juist tot je aangetrokken zullen gaan voelen, als je jezelf niet langer focust op aardig gevonden willen worden, maar in plaats daarvan de leiding neemt tijdens je interacties met vrouwen.