Ze wil niet meer afspreken of zegt de date af. De reden is dit

Wat doe je als ze niet wil afspreken of ze zegt een date af met je?

Een date afspreken met een leuke vrouw is spannend. Maar een date is tegelijk ook iets waar je echt naar uitkijkt.

Want hoe zou ze er in het echt uitzien, als je haar online hebt ontmoet.

En hoe goed gaan jullie het met elkaar kunnen vinden samen, als jullie nog niet eerder echt tijd samen hebben doorgebracht.

De teleurstelling kan dan ook behoorlijk zijn wanneer ze niet wil afspreken, een date afzegt of na een date niet meer wil afspreken. Er is echter een goede reden voor waarom een vrouw dit doet.

Wat doe je als een vrouw een date afzegt?

Als je met iemand wat afspreekt, dan kan het uiteraard altijd gebeuren dat er onverwachts iets tussenkomt. Het getuigt van respect wanneer diegene je dat op zijn minst tijdig laat weten. Zodat jij ook je plannen kan wijzigen.

Je mag er dan ook vanuit gaan dat, wanneer een vrouw ruim van tevoren en date met je afzegt, er wat aan de hand is dat niet verplaatst kan worden naar een ander tijdstip.

Er zijn echter helaas ook nog andere manieren van een date afzeggen die minder fraai zijn. De ergste is: gewoon niet op komen dagen op een date. Maar ook net van tevoren een date afzeggen verdient geen schoonheidsprijs.

Echter, ook dan kan er vanzelfsprekend onverwachts iets gebeurt zijn.

Wat je dan ook moet doen als een vrouw een date afzegt is: rustig en kalm het nieuws tot je nemen en niet veel meer zeggen dan iets van: “Jammer, maar bedankt dat je me het even hebt laten weten. We spreken snel wat anders af.”

Kortom: ga er in eerste instantie altijd vanuit dat een vrouw je de waarheid vertelt.

Vertelt een vrouw niet altijd de waarheid dan?

Helaas niet! Dat een vrouw niet altijd de waarheid vertelt, heeft overigens veelal niets te maken met gebrek aan respect of iets dergelijks. Waar het wel mee te maken heeft, is dat heel veel vrouwen enorm veel moeite hebben met iemand teleurstellen.

Maar ze stelt je toch teleur als ze een date met je afzegt?

Dat is waar. Maar het kan erger. En dat is dat ze jou heel aardig vindt en weet dat jij haar heel leuk vindt.

Daarom heeft ze ja gezegd toen je haar mee uit vroeg. Ze weet nu echter al dat ze je weliswaar aardig vindt, maar jou hoogstwaarschijnlijk nooit zo leuk zal gaan vinden als jij haar.

Je kunt je voorstellen dat jij in dit geval minder teleurgesteld zult zijn als ze een date met je afzegt, dan dat ze je vertelt dat ze je niet leuk genoeg vindt om mee af te spreken. Voor haar gevoel althans.

Wat de werkelijke reden was waarom ze de date met je afgezegd heeft, moet je dus nog uitvinden.

De beste en meeste effectieve manier om daar achter te komen is door een paar dagen nadat ze de date heeft afgezegd te proberen om een nieuwe date met haar te plannen.

Als ze meteen heel enthousiast reageert en direct op je voorstel voor een nieuwe date ingaat, dan mag ervan uitgaan dat er echt wat aan de hand is geweest en dat het echt onmogelijk was om de date met jou door te laten gaan.

Want geen enkele vrouw laat een date schieten met een man die ze echt leuk en interessant vindt.

Wat zijn de signalen dat ze je eigenlijk niet meer wil?

Maar het kan ook zijn dat het alleen maar moeilijker lijkt te worden om iets met haar af te kunnen spreken. Zo erg dat het lijkt alsof ze niet meer wil afspreken.

Als je een vrouw op zo’n moment zou vertellen dat het gevoel je bekruipt dat ze niet meer wil afspreken, dan zal ze je veelal nog steeds niet de echte waarheid willen vertellen. En zal ze nog steeds proberen je doen laten geloven dat ze echt nog wel een keer iets met je wil afspreken, maar dat ze het nu bijvoorbeeld te druk heeft.

En ja, daar houdt ze je mee aan het lijntje. En ja, dat is geen fraai gedrag. Maar nogmaals, veel vrouwen doen al het mogelijke om te voorkomen dat ze je teleurstelt.

En waar ze eigenlijk stiekem op hoopt is dat jij je interesse zal verliezen omdat ze niet langer direct iets wil afspreken.

Nu je dit weet, zul je eerder in staat zijn de signalen te herkennen die erop duiden dat ze je eigenlijk niet meer wil en daarom iets afspreken maar blijft uitstellen.

Is er een manier om een vrouw haar interesse terug te winnen?

Dat een vrouw niet meer wil afspreken en/of dates afzegt, heeft hoogst zelden iets te maken met jou als persoon, maar wel alles met hoe je je gedraagt.

Tegenwoordig hebben we allemaal zo’n kolere telefoon in de zak waarmee we de hele dag bereikbaar zijn. De meesten van ons kiezen daar zelfs zelf voor. Het nadeel van de hele dag bereikbaar zijn is dat jij zelf ook iedereen de hele dag door kan bereiken.

Veel van ons mannen kunnen helaas de verleiding niet weerstaan om een vrouw die ze leuk vinden voortdurend met berichtjes te bestoken. Want we vinden haar zo leuk en we kunnen het zo ontzettend goed met elkaar vinden.

Maar weet je wat je dan eigenlijk aan het doen bent?

Als je een vrouw dagelijks met berichtjes bestookt, dan ben je bezig alle aantrekkingskracht die je op haar hebt, en al het verlangen dat ze heeft om je te zien, als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Het bewijs daarvoor lever te telkens weer opnieuw zelf.

Want het contact met een vrouw begint leuk. Je bent veel en vaak gezellig aan het appen, ze reageert snel op je berichten en ze is open en vertelt veel over zichzelf. Soms is zijn zelfs degene die het eerste berichtje stuurt.

En van het ene op het andere moment verandert dat. Het is minder gezellig, ze reageert minder snel op je berichten en ze lijkt alleen maar steeds afstandelijker te worden.

Als je leuk contact hebt met een vrouw en ze reageert snel op berichten en ze vertelt veel over zichzelf, dan vindt ze je oprecht leuk. Ze verwacht dan ook dat jij op enig moment zal voorstellen om te gaan daten.

Maar als je haar niet mee uit vraagt, dan zal ze eerder vroeger dan later het gevoel krijgen dat je haar niet leuk genoeg vindt om te daten.

Dat maakt voor haar dat contact houden met jou dan vanzelfsprekend geen nut meer heeft. Waardoor de interesse in jou en in appen met jou rap minder zal worden.

Er is echter ook nog een tweede scenario. Dat is de situatie waarin je al een keer met haar bent wezen daten, om vervolgens eindeloos contact met haar te houden via WhatsApp zonder haar opnieuw uit te nodigen voor een date.

Ook dan vond ze je echt een leuke man en voelde ze zich serieus aangetrokken tot je. Echter, door maar doelloos met haar te blijven appen, heb je simpelweg alle aantrekkingskracht die je op haar had en al het verlangen om je weer te zien volledig weg geappt.

Is er een manier om haar interesse te herstellen?

Eigenlijk is er geen manier om de interesse van een vrouw in jou te herstellen wanneer dat verloren is gegaan. Tenzij je in een heel vroeg stadium ontdekt dat ze interesse in je aan het verliezen is.

Het enige middel dat je dan in handen hebt, en wat soms werkt, is om zelf niet langer berichten direct te beantwoorden. En in plaats daarvan pas laat in de middag of in de avond op een bericht te reageren die ze in de ochtend al had gestuurd.

Dat zou ervoor kunnen zorgen dat een vrouw dan ineens weer een stuk actiever kan worden met reageren op berichten.

Werkt dat niet, dan is het laatste redmiddel dat je nog hebt, volledig stoppen met appen met haar en geduldig afwachten totdat ze zelf het initiatief neemt om contact met je op te nemen en je een berichtje te sturen.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat het dagen, weken of soms zelfs maanden kan duren voordat je weer iets van haar verneemt.

Wees echter gewaarschuwd! Wanneer het je al lukt om het contact met een vrouw weer te herstellen, wees er dan goed van doordrongen dat dit je allerlaatste kans is om het deze keer goed te doen.

Wat is er aan de hand wanneer ze wel appen wil maar niet afspreken?

Iets wat valt buiten wat ik tot nu toe beschreven heb, zijn de vrouwen die door wat voor omstandigheden dan ook zo beschadigd zijn dat ze simpelweg niet met je af durven spreken.

Ook kan het zijn dat ze zich ergens voor schaamt of dat ze in een omstandigheid verkeert waarin daten gewoon echt niet slim is.

Veelal voelen dergelijke vrouwen ook best eenzaam. Om die reden besteden deze vrouwen dan ook vaak veel van hun vrij tijd online. Want dat is dan eigenlijk de enige manier voor ze om contact te hebben met andere mensen.

Ook op datingsites kun je zulke vrouwen veelvuldig tegenkomen. Simpelweg omdat de aandacht krijgen van veel mannen ze goed doet.

Het is absoluut mogelijk om met dergelijke vrouwen heel gezellig online te babbelen. Wanneer je echter iets met ze af probeert te spreken, dan zul je snel ontdekken dat dit niet gaat lukken.

En ook zij zullen alles proberen om je maar niet teleur te hoeven stellen. Dat houdt inderdaad in dat je weer onbedoeld aan het lijntje wordt gehouden totdat jij zelf vindt dat het genoeg is geweest en het contact verbreekt.

Er zijn kortom verschillende redenen waarom een vrouw niet (meer) met je wil afspreken of een date met jou afzegt. De reden is niet altijd dat ze te druk is of omdat er iets tussen is gekomen. Maar nu je weet waarom vrouwen je niet altijd de waarheid vertellen, zal het makkelijker te accepteren zijn en weet je dat het niet aan jou als persoon ligt, maar vaak wel aan hoe jij je gedraagt.