15 weetjes die praten met vrouwen makkelijker maken voor je

tips die praten met vrouwen makkelijker maken Image by StockSnap from Pixabay

Angst voor afwijzing, onzekerheid, verlegenheid. Het zijn zomaar een paar redenen waarom een man niet makkelijk met vrouwen praat. Maar ook gewoon niet vaak genoeg met vrouwen praten, kan ervoor zorgen dat jij opziet tegen een gesprek beginnen met een vrouw.

Alle redenen waarom jij praten met vrouwen moeilijk vindt, hebben één ding met elkaar gemeen. Dat is om je niet door die redenen te laten tegenhouden. Want een vrouw in je leven krijgen begint met zien dat je in gesprek raakt met haar. Daarmee vertel ik je niets nieuws.

Maar ik begrijp heel goed dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Maar laat me alvast één weetje met je delen. Goed kunnen praten met anderen is geen bijzonder talent, maar slechts een vaardigheid. En je wordt alleen vaardig in iets als je het vaak doet en jezelf toestaat om van fouten die je maakt te leren.

Hoe wij mannen onszelf het praten met vrouwen zowat onmogelijk maken

Wat wij mannen nogal eens neigen te doen in onze omgang met vrouwen is: het onszelf onbewust zo moeilijk mogelijk maken. Bijvoorbeeld omdat we niet met iedere vrouw willen praten, maar alleen met vrouwen waar we ons toe aangetrokken voelen.

En als we dan een vrouw zien waarmee we zouden willen praten, dan willen we vaak eerst goed nadenken wat we gaan zeggen voordat we haar gaan aanspreken.

Maar ik weet zeker dat ook jij dan geregeld tot de ontdekking hebt moeten komen dat eigenlijk niets van wat je op dat moment verzon goed genoeg was.

En dit zijn dan nog maar twee manieren waarop we onszelf alleen al het aanspreken van een vrouw moeilijk maken. Want we maken het onszelf tevens onmogelijk door:

Het gevolg? Negen van de tien keer laat je uiteindelijk de kans lopen om een gesprek aan te gaan met een leuke vrouw. En zo zal het altijd moeilijk blijven om met vrouwen te praten.

Te weinig socialiseren met mensen in het algemeen kan overigens ook behoorlijk negatieve gevolgen hebben voor je zelfbeeld.

Onder andere wanneer je nogal eens het gevoel hebt gehad afgewezen te zijn. Een gevoel dat je in dit tijdperk van internetdaten en andere vormen van communicatie via het internet zomaar overkomen kan.

Bijvoorbeeld: je hebt een leuk gesprek met iemand via Tinder, een datingsite of iedere andere vorm van communicatie via internet, en ineens stopt het gesprek. Vervolgens hoor je nooit meer wat van diegene, hoeveel berichten je ook stuurt.

Dit kan absoluut voelen als een afwijzing. Vooral wanneer je echt geen flauw idee hebt wat er de oorzaak van is dat het gesprek plotseling stopt.

Over communicatie met vrouwen via internet hoef je echter maar een belangrijk ding te onthouden. Namelijk dat wat er gebeurt zelden aan jou als persoon ligt. En dat dit helaas nu eenmaal bij het communiceren en daten via internet hoort.

Internet is namelijk vooral een vluchtig medium waar contacten snel gelegd maar ook weer net zo snel verbroken kunnen worden. Bijvoorbeeld, omdat simpelweg de aandacht afgeleid wordt door iets anders.

Kortom, als je via internet vrouwen wilt ontmoeten en daten, dan zul je daar gewoon mee om moeten leren gaan.

De 15 weetjes waarmee praten met vrouwen makkelijker wordt

Met heel veel dingen is het zo dat ze al een stuk makkelijker worden als je er meer over weet. Praten met vrouwen vormt daarop geen uitzondering. Zeker wanneer je bovendien weet wat je moet doen en vooral ook moet laten.

Zogezegd zal praten met vrouwen je vanzelf een heel stuk makkelijker afgaan naarmate je het vaker doet.

En de moed opbrengen om te praten met vrouwen zal je op zijn beurt weer makkelijker afgaan door gewoon vaker een praatje te maken met mensen die je niet kent in het algemeen.

Wat je tevens zal helpen is: jezelf bedenken dat iedere vrouw, hoe leuk en aantrekkelijk ze ook is, echt ook maar gewoon een mens is. Een mens die zich zoals ieder mens het meest op haar gemak voelt wanneer je haar behandelt zoals je ieder ander mens in je leven behandelt.

Dus precies zoals dat je je moeder behandelt, en je oma, je tante, je buurvrouw, je vrouwelijke collega's, het meisje bij de bakker, het tankstation en de supermarkt. Kortom, net zoals iedere vrouwspersoon die je in jouw dagelijkse leven tegenkomt.

Kortom alles wat een vrouw van je wil zien als ze in jouw gezelschap verkeert is dat jij gewoon lekker jezelf bent, en haar oprecht beter wilt leren kennen. Dat je zogezegd geïnteresseerd bent in haar als persoon, en niet alleen in haar lichaam.

Daarin verschilt zelfs de allerleukste vrouw niet van ieder ander mens op onze aardkloot. Want ieder mens vindt iemand die interesse toont in wat hem of haar bezighoudt al snel een sympathiek en charmant persoon.

Iets wat jou, gecombineerd met mannelijk gedrag en een mannelijke houding en uitstraling, al snel een aantrekkelijk persoon maakt.

Hiermee komen we toe aan de onthulling van de 15 weetjes die helpen het praten met vrouwen makkelijker te maken. En die je tevens gaan helpen om charmant, sympathiek en tevens aantrekkelijk gevonden te gaan worden.

1) Vraag door over wat ze je vertelt

Wat menig man ongelofelijk fout doet als hij met een vrouw praat is: lukraak vragen stellen.

Ik bedoel hiermee dat menig man een vrouw vraagt: ”Wat voor werk doe je?”. En zodra de vrouw haar antwoord gegeven heeft, vraagt hij: “Heb je broers of zussen?”

Omdat deze twee vragen helemaal niets met elkaar te maken hebben, kun je dit beschouwen als lukraak vragen stellen.

Als je op deze manier vragen stelt aan een vrouw, dan is het niet verwonderlijk dat je zo door je vragen heen bent. En dat er vervolgens ongemakkelijke stiltes gaan vallen.

Maar veel erger is misschien nog wel dat je met deze manier van vragen stellen bij een vrouw de indruk wekt dat het je niet echt interesseert wat ze je vertelt.

Omdat iemand die oprecht geïnteresseerd is, haar juist zou aanmoedigen om meer te vertellen over wat zij op dat moment aan het vertellen is. Dat betekent dat deze geïnteresseerde persoon vragen zou stellen over wat er op dat moment gezegd wordt.

Dus stel dat een vrouw jou enthousiast vertelt over haar baan, dan is een goede vraag waardoor ze je meer zal vertellen: "Wat vind je het allerleukste aan jouw werk?"

Dit toont onomstotelijk aan dat jij hebt opgemerkt dat zij enthousiast is over haar baan, dat je geluisterd hebt naar wat ze zei, en oprecht meer wilt weten over haar met betrekking tot het werk dat ze doet.

Je kunt je nu wellicht voorstellen waarom reageren op wat ze vertelt over haar werk met: "Leuk! Heb je ook broers of zussen?", een veel minder goed plan is.

2) Geef een gesprekspartner je onverdeelde aandacht

Mensen die sympathiek, charmant en leuk gevonden worden zijn vooral ook mensen die anderen hun onverdeelde aandacht geven. Mensen dus die zich niet laten afleiden door een appje dat binnenkomt. Of die heel snel toch nog even een berichtje moeten beantwoorden.

Zulke mensen zullen zich ook niet laten afleiden door wat er om hun heen gebeurt als ze met iemand in gesprek zijn.

Ook zullen ze je niet onderbreken als je aan het praten bent. Bijvoorbeeld omdat ze zichzelf interessanter vinden en zichzelf graag horen praten.

3) Wees oprecht en eerlijk, ook over je wensen en bedoelingen

Mensen die oprecht zijn maken geen geheim van wat ze vinden en voelen. Zelfs al weet hij of zij dat je het niet leuk zult gaan vinden. Aan mensen die oprecht zijn weet je dus wat je hebt. Dat geeft vertrouwen.

Vertrouwen is voor een vrouw misschien wel het allerbelangrijkste goed. Wat betekent dat als een vrouw je vertrouwt, ze overal met je heen zal willen gaan en graag in je nabijheid verkeert.

Echter, wanneer een vrouw eraan twijfelt of ze je kan vertrouwen, dan zal ze helemaal niets van je willen.

Het met een vrouw eens zijn om aardig gevonden te worden is bijvoorbeeld dan ook zo ongeveer het domste wat je kan doen. Beter is inderdaad om haar gewoon eerlijk je mening te vertellen. Zelfs al ben je het volledig met haar oneens.

Vind je dat lastig? Vraag in plaats van je mening te geven dan eens hoe ze tot die mening is gekomen.

Dit kan een slimme strategie zijn omdat je dan wederom laat zien dat je oprecht interesse toont in haar als persoon, en op een hele simpele manier een discussie kan voorkomen terwijl je het nog steeds niet met haar eens bent.

Iets anders waar menig man de fout mee ingaat is een geheim maken van je wensen en bedoelingen. Als je een vrouw bijvoorbeeld leuk vindt en haar vaak wilt zien. Maak het duidelijk. Laat zien dat je haar leuk vindt en vraag haar mee uit.

En als het jouw bedoeling is dat ze jouw vriendin wordt, maak het haar duidelijk. Bijvoorbeeld door haar te zoenen.

Zo ontzettend veel mannen halen zich juist problemen op de hals door een geheim te maken van hun bedoelingen. Want als jij een geheim maakt van jouw bedoelingen, maar je raakt een vrouw aan of kust haar op een manier die voor haar onverwacht is, dan is het geen wonder dat ze dit beschouwt als ongewenst of grensoverschrijdend gedrag.

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit dat je als man vanaf het begin direct duidelijk bent over je bedoelingen. Daarmee geef je een vrouw ruim de gelegenheid om eventueel ook nee te kunnen zeggen tegen jou en voorkom je heel eenvoudig dergelijke vervelende problemen.

4) Oordeel niet

Mensen die sympathiek, charmant en leuk gevonden worden zijn tevens mensen die "leven en laten leven" heel hoog in het vaandel hebben staan. Het zijn mensen die open-minded zijn, ruimdenkend zijn, en nieuwsgierig zijn.

Dat betekent overigens allerminst dat je nergens een oordeel over hebt. Maar wel dat jij je oordeel pas vormt wanneer je erover weet wat je erover moet weten.

Overigens zullen ze nooit hun oordeel of mening aan iemand opdringen of iemand proberen te overtuigen van hun gelijk. Iedereen mag vinden of geloven wat hij of zij wil.

5) Zoek niet naar aandacht en goedkeuring

Gewoon vriendelijk zijn, attent zijn, oprechte interesse hebben in de ander en een gezonde portie lef in je donder hebben is alles wat je nodig hebt om anderen voor je te winnen.

Iets wat in de praktijk betekent: dat wanneer je iemand op een vriendelijke, zelfverzekerde manier aanspreekt je zult merken dat de meeste mensen je zeer welwillend te woord zullen willen staan.

Zeker wanneer je direct kort en bondig duidelijk maakt waarom je diegene aanspreekt.

Een voorbeeld dat door vele date coaches wordt geadviseerd om te gebruiken als je een vrouw aanspreekt is daarom: “Hoi, ik zag je lopen en ik vind je een prachtige uitstraling hebben. Dat moest ik je gewoon even komen zeggen.”

Dit in tegenstelling tot proberen indruk te maken op vrouwen door je gedrag en het gebruik van een openingszin die leuk leek, maar die inmiddels al veel te vaak gebruikt blijkt te zijn. Met proberen indruk te maken wek je bij een vrouw namelijk vaak het vermoeden dat je onzeker bent, wanhopig bent en hevig op zoek bent naar haar goedkeuring.

6) Zeg wat je doet en doe wat je zegt

Vanaf het moment dat een vrouw je ontmoet zal ze zo snel mogelijk proberen te ontdekken of je wel te vertrouwen bent. Want voor een vrouw is het gevoel hebben dat ze je kan vertrouwen nogmaals het allerbelangrijkst. Als daar dan ook maar enige twijfel over bestaat, dan zal ze al snel niets meer van je willen weten.

De manier waarop je op ieder mens betrouwbaar over zal komen, is door altijd oprecht en eerlijk te zijn over je plannen en je bedoelingen. En vooral ook te doen wat je belooft.

8) Probeer altijd een positieve indruk te maken

Lichaamstaal. Hoe je over jezelf denkt dat staal je uit. Dit betekent dat wanneer jij plezier hebt in je leven en graag anderen bij je plezier wilt betrekken, dit direct een positieve indruk achterlaat. Waardoor mensen zich vrijwel direct tot je aangetrokken voelen.

Want tenslotte wordt ieder mens blij van een positief gevoel. Positieve gevoelens geeft ons mensen namelijk energie, terwijl negatieve gevoelens ons juist enorm veel energie kost. Daar blijven we dan ook het liefst zo ver mogelijk vandaan.

Aantrekkelijk worden voor vrouwen begint dan ook met ervoor zorgen dat je vooral plezier hebt in je leven met jezelf.

9) Gebruik de naam van degene met wie je praat

Ook jij zult het als prettig ervaren wanneer mensen je naam herinneren en je naam soms gebruiken als ze met je in gesprek zijn. Doe dan ook altijd je best om iemands naam te onthouden, en durf iemand te vragen zijn of haar naam te herhalen wanneer je die niet goed hebt verstaan of per ongeluk toch vergeten bent.

Zodra je iemands naam kent en ook gebruikt, dan ben je kennissen. Dat alleen al maakt het een stuk makkelijk om een volgende keer weer een gesprek met deze persoon aan te gaan.

10) Maak anderen aan het lachen

Een vrouw aan het lachen kunnen maken is een van de krachtigste manieren om een vrouw zich tot je aangetrokken te laten voelen. Naar het schijnt komt dit omdat wanneer een vrouw lacht dit een van de spaarzame momenten is dat ze even nergens aan denkt en zich ontspant.

Een man is voor een vrouw dan ook zijn gewicht in goud waard wanneer ze met deze man ongebreideld lol kan hebben.

Daarnaast draagt samen lachen bij aan het krijgen van een positief gevoel. En zoals je inmiddels weet trekt een positief gevoel mensen automatisch aan.

11) Durf je kwetsbaar op te stellen

Durf je kwetsbaar op te stellen als de situatie dat van je verlangt. Niemand zit te wachten op het moeten luisteren naar persoonlijke problemen en andere dramatische toestanden. Zeker niet van iemand die je niet of nauwelijks kent.

Maar soms moeten mensen nu eenmaal hun verhaal even kwijt. Je maakt jezelf dan ook al snel heel sympathiek als je gewoon even een luisterend oor biedt.

En heb je zelf iets vergelijkbaars meegemaakt? Laat merken dat je begrijpt wat de ander meemaakt door kort en bondig te vertellen wat het met jou gedaan heeft en hoe jij het probleem voor jezelf hebt opgelost.

Waarbij je jezelf uiteraard altijd probeert te weerhouden van het geven van ongevraagde adviezen.

12) Raak degene aan met wie je praat

Een vriendelijke handdruk, 3 kussen op de wangen, een simpele hand op de schouder of bovenarm, maar ook een hartelijke omhelzing zijn vormen van een ander sociaal geaccepteerd aanraken. En het geeft mensen over het algemeen een fijn en vertrouwd gevoel.

Doe het dan ook gewoon als de situatie je de mogelijkheid biedt of wanneer je het gevoel hebt dat je het gewoon moet doen.

Maar overdrijf het aanraken uiteraard niet. Omdat teveel iemand juist een heel ongemakkelijk gevoel kan geven.

13) Heb een passie en heb plezier

Vrouwen houden van mannen met een passie. Ten minste zolang je zichtbaar plezier hebt in wat je doet en een passie geen obsessie wordt.

Dat betekent inderdaad dat jouw hobby je onverwacht ontzettend aantrekkelijk kan maken voor een vrouw. Maak dan ook nooit een geheim van je hobby en laat een vrouw je hobby gerust meebeleven zo af en toe.

14) Wees kalm, beheerst, ontspannen en toon leiderschap

Een man die een vrouw keer op keer bewijst dat hij iedere situatie, inclusief haar uitstekend onder controle heeft, maakt zichzelf daarmee woest aantrekkelijk zonder er iets bijzonders voor te hoeven doen.

Wees dan ook altijd zo kalm, beheerst en ontspannen als je maar zijn kan, en regel de dingen en neem besluiten die jullie beiden aangaan precies zo.

Dit geldt ook voor de allersimpelste besluiten die je maar nemen kan als man. Zoals bijvoorbeeld aan welke tafel jullie gaan zitten op een terras.

Probeer je er dan ook te allen tijde van te weerhouden om een vrouw te laten beslissen.

Luister in plaats daarvan naar haar, neem wat ze zegt in overweging en besluit vervolgens kordaat. Het maakt je aantrekkelijker voor een vrouw dan je voor mogelijk houdt.

Geen mens zal in alle zojuist besproken onderdelen even goed zijn. Maar er zullen ongetwijfeld punten zijn die je herkent en waar je goed in bent. Van die punten ga je uiteraard proberen zo optimaal mogelijk gebruik te maken. De overige punten kun je al doende proberen zo goed mogelijk bij te schaven.

Niemand is perfect. Dat wordt ook allerminst van jou verwacht. Temeer omdat perfect doorgaans als serieus saai beschouwd wordt. Zit dan ook vooral niet met waar je minder goed in bent en probeer vooral zoveel mogelijk te genieten van de gesprekken die je hebt met vrouwen. En probeer vooral ook om ze min mogelijk na te denken over de uitkomst die het gesprek zou moeten hebben. Een date bijvoorbeeld.

Zeker zo lang je probeert om vaardiger te worden in praten met vrouwen is een gesprek al geslaagd wanneer je er beiden een goed gevoel aan overhoudt.