Wat moet je na de eerste date precies doen?

Wat je na de eerste date moet doen

Je hebt net een fantastische eerste date gehad. Het klikte geweldig en het leek wel of jullie nooit uitgepraat zouden kunnen raken. Het gaf je het gevoel dat dit niet meer mis kon gaan.

Maar dat is nu alweer een dag of wat geleden. En afgezien van dat ene berichtje van haar, waarin ze je vertelde dat ze de date met jou erg leuk gevonden heeft, heb je wellicht niet meer echt iets van haar vernomen. De twijfel slaat toe, want je hebt ineens wel erg weinig contact.

Is zo’n stilte na de eerste date normaal?

Hoe minder ervaren je bent met daten, hoe meer waarde je meestal hecht aan vooral een eerste date. Dit maakt het aanzienlijk lastiger om de eerste date een goed vervolg te geven met een tweede date. Hoe ongelofelijk fantastisch die eerste date ook was.

Dat heeft verschillende redenen. De belangrijkste is dat een vrouw doorgaans geen initiatief zal nemen. Hoe geweldig ze de date ook gevonden heeft.

In plaats daarvan zal zij enige tijd geduldig afwachten totdat jij weer contact met haar zoekt.

Zoek je te snel contact en te vaak, dan wil je te snel te veel voor haar gevoel. Iets wat haar kan gaan laten twijfelen of ze nog wel een keer met je zou moeten daten.

Wacht je te lang, dan zal een vrouw gaan denken dat je haar toch niet leuk genoeg vond. Ook dan zal ze geen tweede keer met je willen daten.

Een tweede reden die het lastig kan maken om na een eerste date een tweede date te krijgen is, dat vrouwen een eerste date vaak heel anders beleven dan een man.

Wij mannen kunnen al in vervoering raken bij het krijgen van een telefoonnummer van een vrouw en daarmee te toestemming om haar te appen of te bellen.

Dat terwijl vrouwen hun telefoonnummer om verschillende redenen aan een man kunnen geven. Een vrouw kan je zelfs haar telefoonnummer geven als een manier om van je af te komen.

Dit wist ik ook nooit, totdat een vriendin me vertelde dat in haar telefoon contacten stonden die gemarkeerd waren met: niet opnemen. Op deze manier kon ze nooit verrast worden door mannen die ze niet langer wilde spreken.

Met andere woorden: een telefoonnummer van een vrouw heeft pas waarde zodra je een afspraak voor een eerste date met haar hebt staan.

Bovendien kunnen wij mannen al serieus gevoelens krijgen voor een vrouw als we haar er alleen al aantrekkelijk uit vinden zien. Dat is meestal de reden waarom we zo vreselijk ons best doen om een date goed te laten verlopen. Want we moeten en zullen die vrouw veroveren. En die date is onze enige kans om dat voor elkaar te krijgen. Zo voelen wij dat vaak.

Vrouwen benaderen zeker een eerste date echter heel anders. De enige reden date een vrouw ja zegt tegen een date met jou is doorgaans omdat je de indruk wekt dat je leuk en interessant bent.

En als ze je tijdens de eerste date daadwerkelijk leuk en interessant gaat vinden, dan zal ze ook ja zeggen tegen een tweede date met jou.

Maar dan zul jij als man wel het initiatief moeten nemen voor die tweede date en met een leuk voorstel moeten komen.

Zolang je echter geen initiatief neemt voor het afspreken van een tweede date, zal het meestal vooral opvallend stil blijven na een eerste date.

Waarom een vrouw meestal geen initiatief neemt

De belangrijkste reden waarom jij loopt te treuzelen, om contact met die leuke vrouw op te nemen na die geslaagde eerste date, is omdat je bang bent dat ze je alsnog afwijst en nee zegt op je uitnodiging voor een tweede date.

Surprise! Surprise! Die ontzettend leuke vrouw met wie jij die fantastische date hebt gehad, is net zo bang dat jij haar afwijst als ze jou om een tweede date zou vragen.

Initiatief nemen brengt zogezegd risico’s met zich mee. Ons instinct vertelt ons mensen ook vandaag de dag nog dat het mannelijk is om risico te nemen. Initiatief nemen is simpel gesteld dan ook een gelegenheid om als man aan een vrouw te laten zien dat hij wel degelijk over een gezonde portie mannelijkheid beschikt.

Samengevat: initiatief nemen maakt je als man aantrekkelijker voor een vrouw. En elke gelegenheid die hebt om jezelf aantrekkelijker te maken voor een vrouw moet je met beide handen aangrijpen.

Want alleen dat kan ervoor zorgen dat die ene leuke vrouw jouw leuke vrouw wordt.

Hoe weet je of je eerste date daadwerkelijk is geslaagd?

Wanneer jij helemaal enthousiast thuis komt na een eerste date, en er echt een goed gevoel over hebt, dan zal jouw date dat meestal ook hebben.

Een eerste bevestiging dat een vrouw jullie date net zo leuk gevonden heeft als jij, is wanneer ze snel en leuk reageert op het bericht dat je haar kort na jullie date hebt gestuurd.

Daarna valt er meestal een stilte. Een stilte die jij als man meestal zult moeten doorbreken met een voorstel voor een tweede date.

Je moet daar uiteraard niet te lang mee wachten. Want zogezegd, als je te lang wacht met contact met haar opnemen, dan zal dat een vrouw het gevoel geven dat je haar waarschijnlijk toch niet leuk genoeg vond om een tweede date met haar af te spreken.

Dat maakt dat zelfs een geslaagde eerste date geen garantie is voor een tweede date. Dat zul je als man echt helemaal zelf voor elkaar moeten zien te boksen.

Heel soms echter, en alleen wanneer een vrouw je echt ontzettend leuk vindt en van nature een beetje brutaal is, zal ze je een kattenbelletje sturen. Ofwel een bericht met een schattig smoesje om te kijken of ze nog bestaat voor je.

En als je zo’n bericht krijgt van een vrouw, dan ben je eigenlijk al rijkelijk aan de late kant met je voorstel voor een tweede date. En begint je geslaagde eerste date al te kantelen richting volgende teleurstelling.

Want zoals gezegd maakt het je als man niet aantrekkelijker als je een vrouw het initiatief laat nemen. Bovendien kan het een vrouw het gevoel geven dat je haar niet echt heel leuk vindt.

Als man moet je dat vanzelfsprekend niet willen als je een vrouw serieus leuk vindt.

Kortom: je eerste date is pas daadwerkelijk geslaagd, zodra je jouw tweede date met haar in je agenda hebt staan. En daarvoor zul jij op tijd actie moeten ondernemen.

Hoe menig man een geslaagde eerste date alsnog verprutst

Wij mannen blijken bijzonder goed te zijn in het alsnog verprutsen van een geslaagde eerste date. Hoe? Dat is bijzonder eenvoudig.

De eerste reden heb ik zojuist besproken en is het niet op tijd actie ondernemen om een tweede date af te spreken.

De tweede reden is: kansloze kletsberichtjes versturen aan een vrouw via WhatsApp of andere sociale media.

Een voorbeeld van zo’n kansloos kletsberichtje is een berichtje met bijvoorbeeld de vraag: “Hoe was je dag?” of “Heb je nog plannen voor het weekend?”.

De enige reden dat jij veelal onnadenkend zulke berichtjes stuurt is de hoop weer wat van haar te horen. Om te checken of ze je nog leuk vindt, of je nog bestaat voor haar.

Het sturen van kletsberichtjes en doelloos kletsen op WhatsApp, of andere berichtenservice, leidt er doorgaans alleen maar toe dat je al het verlangen om je weer te zien weg appt bij een vrouw.

Meestal met als gevolg dat ze een tweede date met jou gaat afhouden en uitstellen.

Een vrouw is waanzinnig goed in het verzinnen van allerlei smoezen die allemaal maar een doel hebben. Namelijk: jou niet hoeven teleurstellen. Want elke vrouw heeft een enorme hekel aan iemand teleur moeten stellen. Zeker iemand die lief en aardig voor haar is.

Op deze manier wordt menig man eeuwig aan het lijntje gehouden met smoezen waarom het nu even niet lukt om nog eens met je te daten.

De reactie van ons mannen is daar dan meestal op om het contact via berichtjes te blijven onderhouden. Om zo de kans op nog een date met haar levende te houden.

Helaas is dat meestal verspilde tijd.

Wanneer een vrouw een man leuk vindt, dan zal ze er namelijk alles aan doen wat binnen haar vermogen ligt om jou weer te gaan zien. Want dan zal ze namelijk soortgelijke smoesjes gebruiken bij anderen, om zo bij jou te kunnen zijn.

Met andere woorden: weerhoud jezelf er te allen tijde van om een vrouw kletsberichtjes te sturen. En stuur een vrouw alleen een berichtje als je daar echt een doel mee hebt. Bijvoorbeeld een tweede date met haar afspreken.

Hoe krijg een tweede date?

Als je een fantastische eerste date hebt met een vrouw, dan kom je samen terecht in een momentum waarin alles lijkt te kunnen gebeuren en alles goed voelt met die vrouw. En als jij dat voelt, dan is de kans heel groot dat zij precies hetzelfde voelt.

Echter, zodra de date is afgelopen zal dat momentum en ook dat gevoel langzaam maar zeker verdwijnen. De truc is nu juist om te proberen zoveel mogelijk van dat momentum in leven te houden.

Dat doe je door ervoor te zorgen dat je een tweede date op tijd afspreekt. Op tijd is bij voorkeur binnen een week.

Eigenlijk moet je er voor zien te zorgen dat je de eerste drie dates binnen twee weken hebt met een vrouw. Dan blijft dat momentum dat je hebt opgebouwd in de eerste date zonder meer voldoende in stand.

Maar goed, terug na de tweede date. Die moet je eerst nog zien te regelen.

Als je een beetje slim je gespreksonderwerpen hebt gekozen tijdens de eerste date, dan heb je zonder meer een idee gekregen van wat ze leuk vindt.

Bovendien heb je vast wel iets besproken of gedaan wat grappig was of opvallend was en dat ze zich vast nog kan herinneren.

Mijn ervaring is dat een gezamenlijke herinnering gebruiken in een bericht een prima manier is om het contact met haar te hervatten. Schrijf een leuk berichtje en haal die gebeurtenis, of wat gezegd is daarin aan, en zeg er wat leuks of grappigs over.

Vanzelfsprekend hervat je het contact met haar niet eerder voordat je een leuk plan hebt voor die tweede date. Leuke ideeën voor een tweede date kun je halen uit iets wat ze je verteld heeft. Maar je kunt uiteraard ook iets gaan doen met haar wat jou gewoon ontzettend leuk lijkt.

Houd er wel rekening mee dat de eerste date een beetje aan elkaar snuffelen is zeg maar. De tweede date is daarentegen een stuk serieuzer en bedoeld om elkaar echt beter te leren kennen. Tijdens de tweede date zul je er veelal achter gaan komen of het gevoel dat je had na de eerste date terecht was.

Het is ook de date waarop voor het eerst zoenen op het programma staat. Als je gevoel goed is tenminste en als je dat op de eerste date nog niet gedaan hebt.

Daar moet je bij het idee voor je tweede date een beetje rekening mee houden.

Bij voorkeur neem je binnen 48 uur na je eerste date met haar contact op om je voorstel voor een tweede date te doen.

Je hervat het contact met haar op de zojuist besproken manier en chat heel even wat met elkaar voordat jij je voorstel doet. Je voorstel vertel je zo kort, duidelijk en gedetailleerd mogelijk. Bijvoorbeeld:

“Ik zat te denken [het date idee dat je bedacht hebt, inclusief dag, dagdeel en locatie ]. Kan je dan?”

Dat is het. Meer moet je er niet van willen maken.

Probeer de tweede date binnen een week na de eerste date te laten plaatsvinden. Zo behoud je het momentum, dat je had samen tijdens de eerste date, zo veel mogelijk.

Als je een goede eerste date hebt gehad, dan is de kans dat je een tweede date kan regelen heel aanzienlijk. Maar lukt je alleen wanneer jij als man duidelijk het initiatief neemt en die tweede date actief met haar regelt.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf weerhoudt van het sturen van kansloze kletsberichtjes. Omdat daarmee het verlangen om je weer te zien wordt afgebrokkeld en hierdoor de kans op een tweede date snel afneemt.