Hoe spreek je een vrouw aan?

hoe spreek je een vrouw aan die je leuk vindt

Als jij de moeite neemt om iets als: "Hoe spreek je een vrouw aan?" in te typen in Google, dan mogen we misschien één ding alvast stellen. Dat je een vrouw aanspreken die je leuk vindt zelden of nooit doet.

Nu is dat absoluut niet bijzonder. Want voor het aanspreken van een leuke vrouw is best wat moed nodig. Maar het wordt al een stuk makkelijker als je dit relatief simpele trucje kent.

Zo maak je vrouw aanspreken niet moeilijker dan nodig

In theorie is zelfs een ontzettend mooie en super aantrekkelijke vrouw aanspreken een makkie. Want je kunt haar op precies dezelfde wijze aanspreken zoals je ieder ander aanspreekt die je niet kent.

Want ook die ontzettend mooie en super aantrekkelijke vrouw is maar gewoon een mens. Zo voelt ze zich ook. Want ook zij heeft ongetwijfeld zo haar onzekerheden. Hierdoor zal ze zich niet bijzonderder of specialer voelen dan jij.

Echter jij, en iedere andere man die op deze aardkloot rond wandelt, maakt iedere mooi en aantrekkelijk uitziende vrouw die je ziet bijzonder en speciaal in je gedachten zodra je haar ziet. Waardoor je bijna automatisch gaat denken dat je haar dan ook anders moet gaan behandelen.

Precies dat is de reden waarom menige mooie vrouw zich vrijwel direct ongemakkelijk begint voelen zodra de gemiddelde man probeert een gesprek met haar te beginnen.

Dat is ook niet gek. Want ook jij begint vrijwel direct te twijfelen aan de intenties van iemand, wanneer je benaderd wordt op een manier die niet iets te vriendelijk is of afwijkt van het normale.

Want nogmaals: de meeste mensen voelen zich niet bijzonder of speciaal. Ook de gemiddelde mooie vrouw niet.

Daarom zul je zelfs Neerlands meest vooraanstaande versiercoaches niet kunnen betrappen op het gebruik van een arsenaal aan openingszinnen.

Zij spreken een vrouw 9 van de 10 keer aan met één van de volgende twee doodsimpele zinnetjes:

  1. Hoi, ik ben [je naam]. Wie ben jij?
  2. Hoi, waar kom jij vandaan?

De 10de keer kiezen ze er heel misschien voor om een gesprek te beginnen met iets dat ze direct opviel aan een vrouw. Bijvoorbeeld haar uitstraling, haar stijl van kleden of een bijzonder kledingstuk.

Iets was bijvoorbeeld zou kunnen leiden tot de openingszin: “Hoi, ik zag je en ik moet je gewoon even komen zeggen dat ik je stijl van kleden geweldig vindt.”

Ofwel hij spreekt haar aan met een compliment. Maar dan wel met een compliment voor iets wat duidelijk haar eigen verdienste is.

Zomaar beginnen te praten tegen iemand gaat vanzelfsprekend niet werken. Daar gaat iets aan vooraf. En wel, het welbekende oogcontact. Soms gevolgd door een glimlach. Want alleen dan kan er succesvol aangesproken worden.

Hoe zet je het gesprek voort na het aanspreken?

Dat ene zinnetje uitspreken tegen een vrouw, zal de meeste mannen nog wel lukken. Maar dan? Want wat ga je zeggen nadat ze gereageerd heeft op wat je zei?

En misschien is dat stiekem wel waar menig man het bangst voor is. Dat er direct na het aanspreken van een vrouw een ongemakkelijke stilte valt waar geen ontkomen meer aan is.

De belangrijkste oorzaak dat zoiets gebeurt is meestal omdat je te druk bezig bent met wat zich in je hoofd afspeelt, in plaats van met haar in het moment te zijn waar alles zich afspeelt.

Haar reactie bestaat namelijk uit meer dan alleen de woorden die ze uitspreekt. Want er is ook nog:

Stuk voor stuk kunnen deze dingen je helpen iets te bedenken waarmee je het gesprek kunt voortzetten. Maar ook af kunt kappen wanneer pijnlijk duidelijk is dat ze niet op een gesprek met jou zit te wachten.

Maar vanzelfsprekend gaan we ervan uit dat ze het wel leuk vindt dat je haar aanspreekt. Want de meeste vrouwen zijn vriendelijk en stellen anderen niet graag teleur. Bovendien geeft een man die het lef heeft, en de moeite neemt, om een leuk gesprek met haar te beginnen, haar een goed gevoel over zichzelf.

Je hoeft je meestal dan ook geen zorgen te maken dat een vrouw niet open staat voor een gesprek met je, zolang je je als een fatsoenlijke vent gedraagt.

Dat betekent bijvoorbeeld het volgende. Stel, ze beantwoordt de vraag wie ze is met haar naam. Dan zou je het gesprek voort zou kunnen zetten met haar te vragen wat haar naam betekent.

Want je moet altijd proberen het soort vraag te stellen waarbij elk antwoord dat ze geeft goed genoeg is om het gesprek mee voort zetten.

Dit is zo’n vraag. Want zelfs als ze het niet weet, dan zou je haar kunnen vertellen wat je denkt dat haar naam betekent. Waarbij je zelfs kunt proberen wat lol te maken met de betekenis van jullie namen. Omdat samen lachen nu eenmaal de sfeer direct een stuk relaxter en vriendschappelijker maakt.

Je mag erop vertrouwen dat je steeds wel weer iets zult vinden waarmee je het gesprek kunt voorzetten als:

Bovendien ontwikkel je bijna als vanzelf een soort routine naarmate je vaker vrouwen aanspreekt. Want je krijgt nu eenmaal vaak dezelfde antwoorden op vragen.

Dit geeft je de mogelijkheid om te ontdekken welke manier van een gesprek voortzetten de meeste positieve reacties oplevert.

Vanzelfsprekend gebruik je die manier dan ook het vaakst.

Weet jij wat het enige werkelijke verschil is tussen jou en iemand die heel makkelijk een gesprek begint met vrouwen? Iemand die makkelijk vrouwen aanspreekt, heeft in zijn leven simpelweg vele malen meer vrouwen aangesproken dan jij.

Oefening baart kunst, zogezegd. Dat geldt zonder enige twijfel ook voor vrouwen aanspreken.

Door de juiste intentie wordt het aanspreken van een vrouw bijna een koud kunstje

Ook jij bent vast wel eens aangesproken door een straatverkoper. Bij de meesten druipt de slijmerigheid eraf. Wat je direct het gevoel geeft dat ze iets van je willen wat jij hoogstwaarschijnlijk niet wilt geven. En dus wil je zo snel mogelijk van die verkoper af zien te komen.

Als jij een vrouw ontzettend leuk vindt, dan wil jij het liefst dat zij jou minstens net zo leuk gaat vinden als je haar aanspreekt. Precies dat maakt de kans enorm groot dat je op haar over gaat komen als de zojuist besproken straatverkoper.

Dat komt omdat jouw reden om haar aan te spreken is: dat je iets van haar wil.

Maar wat van haar willen kan juist ook de reden zijn waarom je er van afziet om haar aan te spreken. Omdat je van tevoren al bedacht hebt dat ze hoogstwaarschijnlijk wel niets van je zal willen.

Je maakt jezelf het aanspreken van een vrouw een stuk makkelijker wanneer je de intentie verandert waarmee je haar aanspreekt.

In plaats van haar aanspreken omdat je iets van haar wil, kun je er voor kiezen om haar aan te spreken met de intentie om haar een goed gevoel te geven.

Ieder mens is gek op aandacht. Dat is de enige reden waarom velen van ons zoveel tijd besteden op Instagram en Facebook.

Een vrouw aanspreken is een vrouw aandacht geven. En als je haar op een leuke manier aanspreekt, haar een welgemeend compliment geeft en ze heeft vervolgens een leuk gesprek met je, dan kan het zomaar zijn dat jouw aandacht voor haar, haar hele dag goed maakt.

Maar het betekent ook dat je voor jezelf verder niets hoeft, omdat de verdere uitkomst van het gesprek niet langer belangrijk is. Want je hebt haar je aandacht reeds gegeven en daarmee ook een goed gevoel.

Met deze intentie een vrouw aanspreken kan er juist toe bijdragen de je net iets meer ontspant, waardoor een gesprek voeren je makkelijker afgaat. Dat laat de kans op een date zienderogen toenemen.

Nu je een volledig antwoord hebt op de vraag: “hoe spreek ik een vrouw aan?”, is het aan jou om te proberen of dit voldoende is om over je angst en onzekerheden heen te kunnen stappen en daadwerkelijk een vrouw aan te spreken.