Flirten via sms en WhatsApp, plus 7 tips

Flirten via sms, maar ook via WhatsApp, is inmiddels al zo gewoon geworden dat het zelfs al een eigen naam heeft. Flirt texting, wordt flirten via tekstberichten genoemd. Maar ook wel text flirting.

Eigentijds flirten met een vrouw, via sms of WhatsApp, zou je dan ook zonder meer moeten kunnen. Nietwaar?

Gebruik sms en WhatsApp vooral om een date te regelen

Laten we het zo stellen: flirten via sms, WhatsApp en andere manieren van tekstberichten sturen kan heel leuk zijn. Maar blijf proberen het gebruik ervan te beperken. En zet ze vooral in als middel om een date regelen.

Want het nieuwe is er doorgaans snel af bij het flirten via tekstberichten. Waardoor een leuk contact dat je hebt met een vrouw, sneller bergafwaarts kan gaan dan je zou verwachten.

Op tijd actie ondernemen is dan ook uiterst belangrijk.

Maar wat is flirten eigenlijk precies?

Flirten is een vorm van communicatie waarbij door middel van lichaamstaal en gesproken woord aan een ander wordt duidelijk gemaakt dat je diegene leuk, aantrekkelijk en interessant vindt.

Met andere woorden: flirten is een sociaal spel. Een sociaal spel dat ook makkelijk via tekstberichten plaats kan vinden.

Want tenslotte bezit vrijwel iedereen een smartphone. Een toestel waarmee menigeen vaker communiceert via tekstberichten, zoals sms en WhatsApp, dan door middel van een telefoongesprek.

Veelal wordt de voorkeur gegeven aan het versturen van een tekstbericht, omdat iemand een tekstbericht kan lezen wanneer hij of zij daar tijd voor heeft. Terwijl gebeld worden diegene zou kunnen storen in zijn of haar bezigheden.

Sms'en of whatsappen heeft zeker zo zijn voordelen. Maar heeft tevens een belangrijk en niet te onderschatten nadeel. Bij flirten speelt namelijk ook lichaamstaal een hele belangrijke rol. Hetzelfde geldt voor de manier waarop we onze stem gebruiken tijdens het flirten.

Dingen die vanzelfsprekend totaal afwezig zijn wanneer je met een vrouw flirt via tekstberichten. Iets wat je serieus beperkt in je mogelijkheden en in je manieren van flirten.

Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom het nieuwe er bij flirten via sms en WhatsApp er zo snel af kan zijn, en je op tijd actie moet ondernemen en een date moet regelen met een vrouw.

7 tips voor het flirten en daten via sms en WhatsApp

Maar hoe flirt je dan effectief via sms en hoe regel je precies een date? De nu volgende tips en voorbeelden helpen je op weg.

Tip 1: Begin een gesprek via WhatsApp zo origineel mogelijk.

Menigeen vindt creatief en origineel zijn met tekst maar een lastig iets. Met als gevolg dat vrouwen met grote regelmaat nogal saaie tekstberichten ontvangen. Hierdoor zul je juist positief opvallen wanneer jij wel een origineel bericht weet te produceren.

Dus doe je best om met flirten via sms en WhatsApp iets origineels te verzinnen. En dan het liefst ook nog iets wat degene die je het tekstbericht stuurt aan het lachen maakt, nieuwsgierig maakt of verbaast. Een combinatie van die 3 mag natuurlijk ook.

Een voorbeeld:

Jij: Weet je wat ik zo interessant vind aan jouw foto's?

Zij: Nee, vertel

Jij: Om eerlijk te zijn twijfel ik of ik je dat nu al moet vertellen

Door een vrouw een beetje te plagen en iets niet direct te vertellen wakker jij haar nieuwsgierigheid direct enorm aan. En dat vinden vrouwen heerlijk. Zorg er echter wel voor dat je uiteindelijk wel met een goed verhaal komt over wat je zo interessant vindt aan haar foto's.

Maar wanneer je nu merkt dat ze het wel erg leuk vindt dat je haar zo plaagt, dan kun je er nog een schepje bovenop doen door van gespreksonderwerp te veranderen door een leuke vraag te stellen zoals: 'Wat is het stomste dat jij ooit hebt gedaan?'

En voordat je het weet ben je in een leuk gesprek verwikkeld met een vrouw en heb je plezier samen. Waarbij je het gesprek voor een vrouw nog leuker en interessanter kunt maken, door er zogezegd een verrassende wending aan te geven.

Tip 2: Wees geduldig en verwacht niet teveel

Wees niet te gretig en houd tekstberichten altijd kort, luchtig, vrijblijvend, humorvol en vooral ook makkelijk te beantwoorden. Stuur een bericht, wacht vervolgens geduldig af en verwacht vooral niet teveel.

Maak je zeker niet druk wanneer je niet direct een bericht terugkrijgt. Antwoord alleen wanneer je er zin in hebt en tijd voor hebt. En wees tevens niet altijd degene die als eerste een bericht stuurt. Want iemand die echt geïnteresseerd is in je, en graag contact met je wil die sms't je ook wel uit zichzelf.

Tip 3: Let op spelling en taalgebruik

Let op spelling en taalgebruik. Dit klinkt wellicht wat mierenneukerig. Maar als je goed op je spelling let en juist gebruik maakt van hoofdletters, komma's en punten, dan val je positief op. Ook maak je een intelligentere indruk op een vrouw.

Bovendien maakt het je tekstberichten makkelijker te lezen en te begrijpen. Waardoor een vrouw zonder meer sneller zal reageren.

Tip 4: Doe iets met wat een vrouw je vertelt

Doe iets met wat een vrouw je vertelt. Daarmee laat je namelijk merken dat het je interesseert wat ze vertelt, en dat je geïnteresseerd bent in haar als persoon. Dat geeft een vrouw een goed gevoel over zichzelf. En een man die een vrouw een goed gevoel weet te geven, heeft absoluut haar aandacht.

De simpelste manieren om iets te doen met wat een vrouw vertelt is: jouw mening en ervaringen met haar delen over wat ze vertelt en doorvragen. Probeer daarbij vragen altijd zo te stellen dat een vrouw ze niet met slechts een 'Ja' of een 'Nee kan worden beantwoord.

Want je wilt uiteraard altijd een antwoord waar je wat over kan zeggen of nog wat over vragen kan.

Iets wat je goed voor elkaar kunt krijgen, door vragen te stellen die beginnen met 'Waarom..'. Dergelijke vragen geven een vrouw de gelegenheid om met jou te praten over waar vrouwen het liefst over praten, namelijk: gevoelens, gedachten en emoties.

En dus zullen haar antwoorden doorgaans langer zijn, en kom je bovendien sneller meer te weten over haar.

Tip 5: Flirt met plagerijtjes

Plaag de vrouw die je leuk vindt. Bijna niets namelijk laat aantrekkingskracht sterker toenemen bij een vrouw dan plagen. Want door als man een vrouw te plagen laat je overduidelijk zien dat:

Stuk voor stuk zijn dit eigenschappen die voor een vrouw bevestigen dat jij een echte man bent, en weet hoe jij jezelf als man moet gedragen tegen een vrouw.

Vandaar dat plagen dan ook zonder meer jouw aantrekkingskracht op een vrouw vergroot.

Een eenvoudige manier om een vrouw te plagen is: door niet direct antwoord te geven op persoonlijke vragen, of om volstrekt belachelijke antwoorden te geven.

Als een vrouw bijvoorbeeld vraagt wat voor een werk je doet, dan zou je haar kunnen vertellen dat je plintenladders schildert, of dat je koekspuiter bent.

Uiteraard moet het niet zo zijn dat je op al haar vragen een ontwijkend antwoord geeft.

Maar niets is zo leuk om na een paar vragen serieus beantwoord te hebben op een volgende, bij voorkeer zeer algemene, vraag te reageren met: "Ik weet niet of ik je dit wel moet vertellen".

Tip 6: Geef een vrouw soms een oprecht compliment

Een vrouw onverwacht een oprecht compliment geven, is zonder meer ook een prima vorm van flirten met een vrouw. Tenminste, zolang je jezelf weerhoudt van het strooien met complimentjes.

Geef een vrouw bijvoorbeeld een compliment wanneer ze iets zegt wat je echt enorm grappig vond of wanneer je vindt dat ze iets zeer goed en scherp heeft opgemerkt.

Tip 7: Wees spontaan met je voorstellen om iets samen te gaan doen

Een voorbeeld:

Op een plek die jullie beide kennen is een nieuw Grand Café geopend. Van horen zeggen weet je dat de koffie met appelgebak er heel bijzonder is. Dat kun je haar vervolgens vertellen. En op het moment dat ze er op een manier op reageert, waaruit blijkt dat ze best heel nieuwsgierig is, stel je resoluut voor om samen de koffie met appelgebak te gaan proberen.

Een tekstberichtje dat je in dit verband zou kunnen sturen is: "Ik stel voor dat wij vandaag koffie gaan drinken en appelgebak gaan eten. Vanmiddag, 14.30."

Of ze dan ook echt kan, dat maakt niet uit. Waar het om gaat is wat je haar met jouw actie vertelt. En dat is: ik vind je leuk, ik wil je zien, ik durf te gaan voor wat ik wil en ben niet bang voor afwijzing.

Precies dat is wat een vrouw graag ziet in een man, en wat haar als vrouw wederom een goed gevoel geeft over zichzelf. Waarmee vanzelfsprekend de kans dat ze 'Ja' zegt op jouw voorstel een stuk groter is dan dat ze 'Nee' zegt.

Zogezegd, sms en WhatsApp zijn prima middelen om vrouwen uit te nodigen om te gaan daten. Flirten via sms en WhatsApp zou er dan ook vooral op gericht moeten zijn om juist dat voor elkaar te krijgen.

Temeer omdat succesvol vrouwen versieren vooral draait om de juiste acties ondernemen op de juiste momenten.