Over Wouter van Datewijsheid.nl

Wouter van Datewijsheid

Het idee voor datewijsheid.nl ontstond toen ik in 2008 mijn relatie na 17 jaar verbrak. En mijn leven als single man voortzette in een klein eenpersoons flatje in een schattig dorpje waar ik niemand kende.

Ik ben professioneel computernerd. Het zal je dan ook niet verbazen dat, het toen nog relatief nieuwe fenomeen, online daten direct mijn aandacht trok.

Vooral het idee dat ik via online daten vrouwen kon ontmoeten die ik anders waarschijnlijk nooit ontmoet zou hebben trok me enorm.

Niet wetende dat online daten een stuk lastiger is dan wat de uitbaters van datingsites je doen willen laten geloven, begon ik er volle goede moed aan. Het kostte echter wel het nodige bloed, zweet en bier en leerzame teleurstellingen voordat ik het online daten in de vingers kreeg.

Dat was de start van een jarenlange ontdekkingsreis waarin ik waanzinnig veel vrouwen ontmoette, nog veel meer over ze leerde, de gekste dingen meemaakte, van de ene verbazing in de andere viel, interessante mensen leerde kennen en diepgaande nachtelijke gesprekken voerde over de liefde, daten en vrouwen.

Ook maakte ik kennis met ’s werelds bekendste pick-up artists, versierkunstenaars en andere selfmade Casanova’s die gepassioneerd hun soms controversiële theorieën met me deelden.

Onder meer hierdoor raakte ik ervan overtuigd dat ik in dit millennium het daten toch iets anders moest aanpakken dan vroegah^, in de vorige eeuw, als ik ooit weer een nieuwe liefde zou willen vinden.

Maar toen werd ik datewijs!

Veel van wat ik geleerd heb van de mannen die zich gepassioneerd verdiepen in ‘het versieren der vrouwen’ werkt absoluut. Ik kreeg er zonder meer vrouwen mee in mijn bed.

Maar toch bleef er iets niet aflatend knagen omdat er voor mijn gevoel iets niet aan klopte. Er ontbrak iets fundamenteels aan al deze theorieën.

Want ook vandaag de dag versieren naar mijn mening nog steeds de meeste mannen een vrouw, zonder ooit ook maar één dating tip gelezen te hebben. Veruit de meeste mannen krijgen ook vandaag de dag nog steeds een vriendin door er zonder echt bij na te denken gewoon maar wat te doen.

En voordat internet zijn intrede deed in ons leven, wisten wij mannen niet beter dan dat je gewoon iets moest proberen als je een vrouw leuk vond. Ook ik ben op deze manier door schade en schande wijs geworden. Vanaf mijn tienerjaren heb ik altijd vriendinnen gehad en ging op mijn 41 ste pas voor het eerst echt single door het leven.

En als ik heel eerlijk ben, dan is er geen enkele vrouw geweest die ik alleen maar heb kunnen versieren omdat ik de nodige versiertechnieken en verleidtrucs ken.

Alle vrouwen met wie ik een relatie of ‘some sort of situationship’ heb gehad, zijn in mijn leven gekomen door niets anders dan gewoon mijn eigen, authentieke, spontane, stronteigenwijze, standvastige, doorgaans zelfverzekerde, zelfvoorzienende, eigengereide, andersdenkende, niet alledaagse zelf te zijn.

Kortom, ik gedraag me als een man, leef als een man, presenteer me als een man, behandel vrouwen zoals het een man betaamt, ben er trots op dat ik een man ben en heb een gezonde portie schijt aan vurige feministen die mannelijkheid als giftig bestempelen.

En ik denk oprecht dat het precies daar aan mankeert bij de meeste mannen die er niets van bakken bij vrouwen.

Ze zijn ergens in hun leven hun mannelijke zelf kwijtgeraakt of hebben nooit geleerd wat het betekent om een man te zijn. Bijvoorbeeld omdat ze met name in hun jonge leven onvoldoende een sterk mannelijk rolmodel in hun omgeving hebben gehad.

Dat leidt ertoe dat het gros van deze mannen vandaag leeft, zoals onze verregaande gefeminiseerde maatschappij en media voorschrijft hoe je je als moderne man gedragen moet. Ofwel, je wordt geacht je mannelijkheid zoveel mogelijk te onderdrukken.

Maar ook in dit millennium voelen vrouwen zich nog altijd aangetrokken tot mannen. Tot mannen die ze het gevoel geven dat ze te maken hebben met iemand die zijn leven leeft als een echte man.

Een geluk bij een ongeluk is dat het nooit te laat is om te leren hoe een echte man te zijn. Daar word je om te beginnen zelf gelukkiger van en maakt jouw eigen leven een stuk leuker en een stuk prettiger.

Tevens vergroot het je aantrekkingskracht op vrouwen, waardoor het ook jou zonder meer zal gaan lukken om een leuke vrouw in je leven te krijgen.

Mijn datewijsheid.nl probeer ik je een handreiking te geven om dat voor jezelf voor elkaar te krijgen.

Neem contact op met Wouter